Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Katariina Souri, sikanuorekas skorppari!  (Luettu 22893 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 11.02.2015 12:29:28 »

Mitenkähän hinnoille kävisi, jos kysyntä äkisti lisääntyisi huomattavasti? Eli liekö
noita suosivien syytä toivoa kysyntää riittävän vain sen verran, että tuotanto on jotenkuten
kannattavaa?

Tietoisku; kysyntä ja tarjonta toimivat markkinataloudessa näin:
Kun kysyntä kasvaa, nousee hinta. Noussut hinta houkuttaa alalle lisää tuottajia ja siten lisää tarjontaa. Kun tarjonta sitten kasvaa, laskee taas hinta.

Eli vaikka hinta ensin nousisi, johtaa kysynnän kasvu järkevämmän ja eläinystävällisemmän lihantuotannon kasvuun ja ajan kuluessa hinnan laskuun. Siitä minä olen teoreettisesti valmis vähän maksamaankin.

Mutta kysymys on osittain akateeminen, koska niitä osia eläintä joita nykyisin eniten arvostetaan - fileet, paistit jne - minä en arvosta ollenkaan kun ovat tylsän vähärasvaisia. Eniten käyttämäni limousin-karjan osa ovat LUUT joista keitän luulientä ja joissa on myös hieman lihaa mutta ennen kaikkea niitä muita herkullisia kudoksia (rakastan rasvakudosta, sidekudosta ja rustoja) aika paljon aina kiinni. Ja ne maksavat niinkin hurjan summan kuin 2 euroa kilo. Ja kilosta tulee kolmen päivän ruoka luuliemikeiton muodossa.

Lisäbonuksena saan hyväkuntoisen ihon, koska luuliemikeitossa on reippaasti kollageenia, samoin niissä herkullisina pitämissäni rustoissa ja sidekudoksissa. Kollageeni toimii ihon kuntoa parantavasti vain syötynä, naamalle läträtyt kollageenirasvat eivät vaikuta, ovat siis huijausta.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Ritsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 715



Profiili
« Vastaus #16 : 11.02.2015 12:50:01 »

Kiva kuulla näistä Eklektikon pähkäilemistä ja testaamista jutuista, kiitoksia! Ehkä itsekin saa joskus aikaiseksi, tosin kovin monesta paikkaa ei taida saada noita tuotteita, Helsingistä lähinnä? Mutta, nyt on kyllä pakko kysyä, että miten voi tykätä rustosta? uglystupid2 Onko siellä luuliemen seassa niitä ylläreinä, rousk rousk ja nam nam! Cheesy
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #17 : 11.02.2015 13:03:21 »

Kiva kuulla näistä Eklektikon pähkäilemistä ja testaamista jutuista, kiitoksia! Ehkä itsekin saa joskus aikaiseksi, tosin kovin monesta paikkaa ei taida saada noita tuotteita, Helsingistä lähinnä? Mutta, nyt on kyllä pakko kysyä, että miten voi tykätä rustosta? uglystupid2 Onko siellä luuliemen seassa niitä ylläreinä, rousk rousk ja nam nam! Cheesy

Helsingissä luita saa mm. Hakaniemen Hallista, mutta yleensä ylipäätään paremmin varustetuista lihaa myyvistä liikkeistä saa. Tai sitten tilaamalla. Jotkut luomua lihaa haluavat ovat tehneet myös yhteistilauksia kuulemma, eli puolikas pilkottu ruho porukalla tms. Olen valitettavasti huono antamaan saatavuusohjeita muutoin kuin Helsingin osalta.

Raakana luuliemeen ostamani luut eivät näytä kovinkaan lihaisilta, mutta kun ne on keitetty (1-2 vuorokautta heinälaatikossa hauduttaen, keitinveteen vähän suolaa ja etikkaa että mineraalit irtoavat), niin yllättäen sitten sitä pehmytkudosta onkin aika paljon luiden ympärillä. Kun keittely on tehty, perkaan luut, eli rapsin huolella kaiken pehmeän niistä irti, sekä kaivelen luuytimet ulos. Silppuan kaiken tuon pieneksi silpuksi ja laitan takaisin liemeen - kilon luusatsista tulee hyvinkin puoli litraa tuota pehmytkudossilppua - luut puolestaan päätyvät kompostipussiin. Sitten vaan vihanneksia liemeen ja kypsäksi, siinä siis 3 päivän keittoannos.

Minä nyt vaan luonnostaan tykkään rustoista, niiden suutuntuma ja narske miellyttää. Samoin kaikesta muustakin pehmytkudoksesta joka ei ole lihaa, eli nahasta, sidekudoksesta, ihrakerroksesta jne. En tiedä onko kyseessä ehkä synnynnäinen mieliteko, vaiko sitten se että minä en mallioppinut niille yökkäilyä kotona, jossa mm. isäni niitä myös hyvällä halulla söi.

Niille jotka eivät voi moisia retaleita sietää, ratkaisuksi  luuliemikeiton osalta käy se, että kun ne luista irti peratut retaleet on heitetty sinne liemeen takaisin, niin koko hoidon voi vetäistä vaikka sauvasekoittimella ihan sileäksi ennen kuin lisää pilkotut vihannekset ja jatkaa sopan valmistusta.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
pikkari
Astroholisti
*****
Viestejä: 1724

I`m hot when I`m not as cold as ice


Profiili
« Vastaus #18 : 20.02.2015 17:31:13 »

Kauniista Katariinasta kamalaan soppaan  Smiley
Ei tarvitse mallioppia yökkäämään noille eläimen osille kyllä se tulee useimmilla ihan luonnostaan

K.S on tosiaan hyvännäköinen ikäisekseen sekä lahjakas taiteilija. Hänel oli stadin keskustassa pieni puoti muutaman vuoden mutten harmikseni ehtinyt käydä siellä kertaakaan. Siellä oli mm hänen taulujaan esillä ja myynnissä.
Olen niin ihastunut kahteen tauluun että ajattelin ottaa Souriin yhteyttä kysyäkseni hintaa. Tuolla hänen töitään www.katariinasouri.com
tallennettu
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3522



Profiili WWW
« Vastaus #19 : 12.03.2015 15:11:07 »

Katalle löytyi syntymäkellonaikakin: 27.10.1968 klo 00:55 Helsinki.

Neitsytnousu ja Kauris-Kuu tällä Skorpionilla. Sinänsä siis hurahtaminen johonkin erityisruokavalioon ei ole ihme tällä nousulla.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
meryem
Moderaattori
Astro-nauttija
*****
Viestejä: 961



Profiili
« Vastaus #20 : 28.06.2018 19:49:02 »

Nostan tätä vanhaa aihetta, koska luin Katan uutta kirjaa Sarana - tunnustuksia taitekohdassa. Omaelämäkerrallinen kirja, jonkinlainen välikatsaus syksyllä 50 täyttävän taiteilijan elämään. Kata on astrologiaan perehtynyt ja löysin kirjasta ilokseni heti kohdan, jossa käsiteltiin astrologiaa. Siinä mainitsee kyllä olevansa nouseva jousimies ja 12. sekä 8 huoneessa paljon tavaraa. Mietin, että Kata on perehtynyt sideeriseen astologiaan, mutta ei kirjassa taida kuitenkaan puhua sideerisestä kartastaan eikä tuo merkkimuutos sillä selittyisi. Mistä tuo syntymäaika on, koska vaikuttaa tuota kirjan tietoa vasten omituiselta. Minä voisin hyvin kuvitella hänet nousu jouskarina. Ollut kuitenkin aika lennokas ja suunta vaihtunut elämässä aika monta kertaa. Analysointi ja pohdinta tulee varmasti noista raskaista huoneista ja skorpparista.
tallennettu

"Like any great love, it keeps you guessing
Like any real love, it's ever-changing
Like any true love, it drives you crazy
But you know you wouldn't change anything, anything, anything" (Taylor Swift - Welcome to New York)
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: