Kuunsolmuissa on kahdenlaista mieltymystä: toiset käyttävät ns. mean nodea, joka perääntyy aina, toiset taas true nodea, joka tekee pientä "värinää", eli se kokonaisvaltaisesti ottaen perääntyy, mutta menee ikäänkuin kaksi askelta taakse, yhden eteen. Mean noden ja true noden ero voi olla suurimmillaan... en nyt osaa sanoa, mutta ehkä parin kolmen asteen luokkaa. True node on näitä tietokoneajan keksintöjä
, tosin käytän itse sitä.
Mutta en kyllä kiinnitä huomiota siihen, milloin solmu perääntyy, milloin taas kulkee suoraan, en usko, että sillä on suurta tulkinnallista merkitystä. True noden ja mean noden ero tulee esiin lähinnä transiiteissa.
Kaikki planeetat perääntyvät välillä paitsi Aurinko ja Kuu, jotka eivät tarkkaan ottaen olekaan planeettoja. Maan kiertoradan ulkopuolella olevat planeetat (Mars, asteroidit, Jupiter, Saturnus, Kheiron, Uranus, Neptunus, Pluto jne.) perääntyvät aina, kun ne ovat oppositiossa Aurinkoon. Sisäplaneetat eli Merkurius ja Venus perääntyvät tehdessään alakonjunktiota (yhtymä, jossa Aurinko ikäänkuin ohittaa Venuksen tai Merkuriuksen) Aurinkoon.