Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: 13. Aurinkomerkki  (Luettu 6360 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
saturnus
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 8


Siriuksen sinistä valoa


Profiili
« : 05.12.2006 19:50:31 »

Koska olis mahdollista saada tietoa uudesta aurinkomerkistä Käärmeenkantajasta. Ja myös uudet päivitetyt aurinkomerkit. Kun Ursan sivulla on kartta jossa näkee että nämä nykyiset ei enää pitäisi paikkaansa. Aurinko on siirtynyt vuosisatojen kuluessa niin paljon että aurinkomerkit on vaihtuneet. Käärmeenkantaja    30.11.-19.12.
tallennettu

saturnus
Lilli
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 3522



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 05.12.2006 21:02:29 »

Selailepa tuota Sideerisen astrologian osastoamme, niin kommentteja pitäisi löytyä. Tosin edes sideerikot eivät välttämättä sisällytä Käärmeenkantajaa tulkintoihinsa.
tallennettu

Aurinko Kaksonen, huone 12, Kuu Härkä, huone 11, AC Rapu, MC Vesimies

www.horoskooppi.com
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 938



Profiili
« Vastaus #2 : 10.12.2006 14:55:35 »

Mä en edes usko koko käärmeenkantajan olemassaoloon...
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
kooky
Vieras
« Vastaus #3 : 10.12.2006 15:10:19 »

Ei se Käärmeenkantajan olemassaolo ole uskon asia, Tähdistö Ophiuchus on tosiaan olemassa Wink.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ophiuchus

It is a large constellation located in the southern hemisphere near the center of the Milky Way, between Scorpius to the west and Sagittarius to the east. Of the 13 zodiacal constellations (constellations that contain the Sun during the course of the year), Ophiuchus is the only one which is not counted as an astrological sign.

 Käärmeenkantajan tähdistön tulo mukaan eläinrataan liittynee siihen mitä astronomit (tiedemiehet) sopivat tähdistöjen rajoista 1900-luvun alkupuolella.

Tietoa löytyy sideerisen astron foorumin "astronomia"- osaston alta olevista ketjuista jonkin verran, ja lisääkin sieltä voi kysyä.

http://www.phpbbserver.com/sideerinenastro

sideerinen astrologi Panu Myllyniemi kirjassaan "Astrologia Uusiksi" sisällytti tulkintoihinsa Käärmeenkantajan ja planeettasijainnit siellä. Tosin hänkin taitaa nykyään nähdä merkin ihan perinteiseen tapaan Skorpionina...sillä Skorpionin tähdistö ei ole mihinkään kadonnut...(Skorpionin ja Käärmeenkantajan tähdistöt ovat lähekkäin).

Aurinko tai mikä tahansa muu planeetta on Skorpionin (sekä Käärmeenkantajan) tähdistössä silloin kun trooppinen astrologia katsoo olevan "Jousimiehen vuodenaika".
« Viimeksi muokattu: 10.12.2006 15:15:08 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #4 : 11.12.2006 13:18:49 »

Sign9 laittoikin hyvää tietoa tuossa edellä. Tarkennukseksi vielä sellainen juttu, että Käärmeenkantaja on kuin onkin tähdistö, sitä ei tietenkään käy kiistäminen. Sen sijaan se, onko Käärmeenkantaja myös aurinkomerkki kuten kysyjä olettaa, riippuu siitä harrastaako trooppista vai sideeristä astrologiaa, eli katsooko astrologisen eläinradan olevan yhtä kuin fyysiset tähdistöt (kuten sideerikot tekevät, tosin tähdistöjen todellisia kokoeroja hekään eivät taida ottaa huomioon) vai ei. Aiheesta löytyy paljon juttua hakusanoilla niin tältä foorumilta kuin netistä yleensäkin.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
kooky
Vieras
« Vastaus #5 : 11.12.2006 18:38:27 »

Kiitos Ajatus tiedosta, tuo tähdistöjen koko on asia, josta olisikin hyvä tietää lisää.

kyselin joskus asiasta tuolla sidefoorumilla, ja tälläiset sain vastaukseksi.

Heh, siis eihän Skorpioni ole siirtynyt mihinkään. Jutun pointti oli vain siinä, että astronomit piirsivät tähdistöjen rajat uudelleen n. vuosisata sitten. Käärmeenkantajan eteläinen raja asetettiin eklipitkan tasolle, missä sitä ei aiemmin totuttu pitämään. Astrologiaan Käärmeenkantaja ei tosiasiassa tule koskaan kuulumaan.

  -----

Hieman korjaan sanomaani; astronomit asettivat tähdistöille tarkat rajat vasta viime vuosisadalla. Tällöin tapahtui, että Käärmeenkantaja tuli virallisesti ekliptikan osaksi, sillä sen eteläisimmät kiintotähdet ovat ekliptikan tasolla.

Eli, eivät astronomit siis "piirtäneet uudelleen" tähdistöjen rajoja, sillä tähdistöjen rajoja ei ollut koskaan aiemmin tarkasti edes määritelty!!

t.


Käsitykseni mukaan suurin osa sideerikoista ei käytä Käärmeenkantajaa, ja varsinkin vedisessä ollaan niin perinteisiä että ne 12 merkkiä ovat ja tulevat aina olemaan se eläinrata.

Myllyniemen kirjassa Käärmeenkantaja on otettu mukaan, mutta hänkään ei sitä enää käytä osana eläinrataa, omien sanojensa mukaan kirjoittaisi kirjansa toisin jos tekisi sen nyt, viitanneeko sillä juuri tähän...Suurimmalle osalle sideerikkoja siis Käärmeenkantaja ei ole aurinkomerkki.

Minun käsittääkseni se Ophiucus tosiaan on aina ennenkin ollut ihan samalla paikalla suhteessa muihin tähdistöihin, mutta sen tuleminen mukaan johtui juuri siitä että tämä tähtitieteilijäyhteisö sopi sen rajasta uudelleen. Näinhän se taitaa olla, sekä tieteessä, uskonnoissa että kaikissa astrologian tyylisuunnissa, että se totuus on yhteinen sopimus siitä mitä todellisuus on.  Smiley
« Viimeksi muokattu: 11.12.2006 18:46:39 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #6 : 12.12.2006 11:05:59 »

Näinhän se taitaa olla, sekä tieteessä, uskonnoissa että kaikissa astrologian tyylisuunnissa, että se totuus on yhteinen sopimus siitä mitä todellisuus on.

Jep, tämä oli osuvasti sanottu. Smiley
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: