Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Neptunus neliö keskitaivas ?!  (Luettu 9156 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
*Alkmene*
Vieras
« : 19.12.2006 09:17:07 »

Tutkailin hiukan "tulevaa" ja yksi joka jäi kiinnostamaan, on tammikulla "pukkaava"  neptunus aspect_squ keskitaivas. Mitähän kaikkea se voisi merkitä...

Etsin hiukan tietoa  keskitaivas :sta, koska siihen en ole aiemmin paljoakaan tutustunut:
Medium Coeli:     (lat. taivaan keskikohta) syntymäpaikan meridiaanin kulminaatio, MC, 10. huoneen kärki.
MC eli keskitaivas on symboli ihmisen saavtuksista, joihin hän tuntee aitoa koko olemusta mukaansa tempaavaa kutsumusta. Keskitaivas on symboli ihmisen korkeimmista saavutuksista ja tavoitteista, jotka mobilisoivat hänen sosiaalisen tietoisuutensa jsa saa tietoisesti pyrkimään korkeimpaan mahdolliseen suoritukseensa. Ura, ammatti, status, asema, arvonanto ja maine sosiaalisessa mielessä symboloituvat MC:llä. MC:n merkki kertoo millä tavalla tämä tavoitteisiin pyrkiminen tapahtuu, millaisiin avuihin se nojaa. MC:n aspektit planeettoihin kertovat, mitkä psyyken toiminnot tukevat, mitä haittaavat niveltymistä yhteiskuntaan ja sen koneistoihin jotta "menestys" tulisi mahdolliseksi.

Sitten  neptunus .sta;
Neptunus
Planeetta, jonka symboliikkaan kuuluvat haaveet, todellisuuspako, alitajuinen muutos ja maailmanlaajuiset ihanteet.
Neptunus löydettiin vasta "hiljattain" (1846) ja sen edustama symboliikka on avautumassa kaiken aikaa. Se viittaa vahvasti ei-käsitteelliseen, ei-kielelliseen todellisuuteen, jossa on tunnettavia, koettavia, elämyksellisiä kokonaishahmoja. Neptunus edustaa järjen tuolle puolen ulottuvaa intuitiivista havaitsemisen kykyä, joka mahdollistaa psyykkisen kommunikoinnin ja psyyken yhteiskentässä työskentelyn. Neptunus inspiroi, viestii symbolien, mielikuvien ja vertausten kautta, esittää tuloksensa kokonaisvaltaisesti sisällyttäen niihin useita kerroksia. Tästä johtuu, että tajunnan rajatusssa kentässä Neptunuksen sanoma on usein vääristynyt, väärinymmäretty, sekava, sumuinen ja hämärä. Toisaalta se voi olla erittäin puoleensavetävä, houkutteleva, nostaen psyyken uumenista ikuista kaipuuta kohti rajatonta kauneutta, totuutta ja pyhyyttä. Neptunus kartalla symboloi näitä tarpeita.
Hyvä Neptunus pehmentää olemusta, luo joustavan, vastaanottavaisen asenteen, kohottaa suvaitsevaisuutta, sietää vastakohtia sortumatta ympäripyöreyteen. Kykyä henkiseen inspiraatioon ja ihmisten auttamiseen löytyy runsaasti. Mieli värähtelee herkästi laajoissa tajunnan kentissä. Huono Neptunus on klassikko: epäselvä, sotkuinen elämä, minuus, asunto, mieli, joka sotkeutuu omiin vyyhteihinsä ja kuvitelmiin. Luova impulssikin voi mennä hukkaan jos ei pysty antamaan muotoa väljille mielleyhtymille.

 aspect_squ  Huh

Itselläni on syntymäkartallani  keskitaivas  skorpioni :ssa.
Miten näillä tiedoilla voisi miettiä, mikä tuon mahdollinen vaikutus olisi...  Huh
Kiittää hän, jos joku ehtii auttaa..  Smiley
tallennettu
Ebenia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1496



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 19.12.2006 09:50:42 »

Neptune Transits in Aspect to the Natal Mid-Heaven:  The conjunction of Neptune to the Mid-Heaven was one of the aspects I had when I started to practice astrology full-time. Among other things, Neptune gets you interested in strange things. It also gives the ability to recognize patterns. For most people, Neptune making any contact with the Mid-Heaven will activate the imagination. Usually, this will do nothing more than cause an increase in daydreams (“I’m a surfing instructor on a tropical island, yeah”). It frequently takes other aspects to energize this transit and drive you to take concrete steps to make the dreams real. Be careful not to let the fantasies interfere with living and making a living. But if your life has no life in it, if it’s too dull for words, maybe it is time for a change.

http://www.bobmarksastrologer.com/transitsneptune18.2.htm
tallennettu

Aurinko, Merkurius, Neptunus - Kauris
Nousu - Härkä
Kuu - Rapu
Mars, Pluto - Skorpioni
Venus - Vesimies
Jupiter - Oinas
Saturnus, Uranus - Jousimies

http://www.youtube.com/Ebenia
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6608


Profiili WWW
« Vastaus #2 : 19.12.2006 14:36:05 »

kylvät siemenen itämään,
teet sen alitajuisesti,
tiedät kuitenkin minkä siemenen valitset,
haluat nähdä sen kasvavan,jopa kukkivan,kun aika on,
se lähtee kasvamaan omalla marsillasi,
saa sielunsa neptunuksellasi,
ja luultavasti kukkii kun jupiter yhyttää askendenttisi,
(perustuu olettamukseen jotta  jupiter aspect_con askendentti on tulevia tapahtumia..)
neliön "ideasta tulee konkreettinen"









































8
tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #3 : 26.02.2007 17:29:28 »

Nostelen tätä täältä, jos jollakulla olisi kokemuksia ja tietoa lisää tuosta MC:stä yms siihen liittyvistä kuvioista.
Katselin tuolla menneitä ja tulevia ja minulla oli selkeästi koko viime vuosi pluto"painoitteinen" ja vastaavasti nyt näytti tuleva vuosi olevan taasen sellainen, että MC:lle kohdistui läpivuoden erilaisia transiitteja(-ko ne on?)
Neptunus, mars ja venus näyttävät olevan myös voimakkaasti mukana....

Näin pintapuolisesti katsoen, voisi löytyä jotain logiikkaa siihen, että ensin tykittää  pluto vuoden verran (lähinnä  askendentti:ia)ja sitten tulee  keskitaivas seuraavaksi "katseen alle" Huh


tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #4 : 26.02.2007 17:34:29 »

Jupiter   yhtymä   Nousumerkki   Voimakkuus   Kesto   Toistuu   
         *****   46pv   12 vuoden välein.
        
Tarkka: 30.11.2007. Alkaa: 30.10.2007. Loppuu: 14.12.2007.

Ja tuo  jupiter aspect_con  askendentti tulee sitten kohdille vasta marraskuun lopulla...joten kylvö aikaako tässä siihen asti... Huh
tallennettu
*Alkmene*
Vieras
« Vastaus #5 : 26.02.2007 18:34:24 »

Sepolta;
Keskitaivas eli Medium Coeli (MC)

Jos synnymme auringon ollessa korkeimmillaan, ovat aurinko ja keskitaivas yhteneväiset. Tästä voimme päätellä keskitaivaan kuvaavan elämässämme tietoisen energiamme käyttämistä sosiaalisesti mahdollisimman hyödyllisellä ja tuottavalla tavalla sekä itsellemme että muille, jolloin kaikki voivat olla tyytyväisiä. Voimme loistaa urallamme ja ammatissamme. Ellet sitten ole tyytyväinen ammattiisi tai työhösi, voidaan syytä hakea ensisijaisesti kyvyttömyydestä kohdata uusia asioita ja haasteita elämässäsi, jolloin niiden hyödyntäminen sosiaalisella sektorillakin on tietysti mahdotonta. Ennen kuin keskitaivas voi toimia, täytyy siis saada askendentti pelaamaan, ja siksi olen uhrannut nousumerkille melkoisesti palstatilaa. Toinen syy tyytymättömyyteen voi tietysti olla hakeutumisemme syystä tai toisesta ammattiin, jossa persoonallisuutemme ei pääse oikeuksiinsa. Tällaisessa tilanteessa saattaa keskitaivaan astrologinen sijainti antaa hyviä vinkkejä ammatinvalintaan tai tyydyttävän sosiaalisen aseman löytämiseen.

Keskiyö eli Imum Coeli (IC)

Jos synnymme yön pimeimpänä hetkenä, ovat aurinko ja keskiyön piste samalla kohtaa eläinrataa. Keskiyöllä olemme yleisimmin sikeimmässä unessamme, ja näin toimii myös astrologinen keskiyön pisteemme. Unessa meille selviää moni asia, joka illalla näytti täysin ylipääsemättömältä. aamulla ratkaisu löytyy käsittämättömän helposti. Ollessamme siis kohtaamassa uusia asioita elämässämme tarvitsemme aiemmin alitajuntaan painuneita asioita nyt uudestisyntyneessä muodossa osataksemme käyttäytyä uuden mahdollisuuden vaatimalla tavalla. Näin tulee siis kaikkien asioiden kulkea tiensä ensimmäisestä kohtaamisesta, tietoisen hyödyntämisen, alitajuisen toimivuuden ja sisäisen tiedostamattoman prosessin kautta palvelemaan uuden elämän ja uuden mielekkyyden syntymistä. Ellemme ole päivällä hoitaneet itsellemme asettamiamme tehtäviä, nousevat ne mieleen illan hiljaisina hetkinä. Voimme silloin päättää hoitaa keskeneräiset asiat ensitöiksemme aamulla, jolloin todennäköisesti saamme nukuttua rauhassa. Ellemme uskalla tehdä jo illalla vaadittavaa ratkaisua, ei nukkumisestakaan tule levollista, ja aamu valkenee yhtä tuskallisena kuin ilta päättyi. Elämässä tätä keskiyön pistettä vastaa koti ja perhe. Ellemme uskalla kohdata elämän haasteita ja toteuttaa niitä uran ja ammatin alueella, emmekä uskalla koko ajan olla selvillä toteuttamatta jääneistä asioista, ei kotielämäkään voi onnistua. Kotihan on paikka, jonne palataan työpäivän jälkeen lepäämään ja rauhoittumaan, keräämään voimia ja ideoita seuraavaa päivää varten. Ellei päivä ole sujunut hyvin, ja ellet ole saanut toteuttaa todellista itseäsi, ei kotiin tuleminenkaan maistu hyvältä. Mihin sinä voimia ja ideoita tarvitset, ellet tähänkään asti ole uskaltanut niitä käyttää? Ulkoinen koti toimii siis vain mittarina sisäiselle tasapainolle ja harmonialle. Siksi kotielämästä ei voi tulla onnellista ennen kuin uskallat rohkeasti toteuttaa itseäsi päivittäisten uusien haasteiden edessä. Tärkeintä ei siis ole kuunnella perheesi mielipidettä päätöksiä tehdessäsi, sillä ellet uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä, on perhe ja koti käynyt tarpeettomaksi. Koti ja perhe ovat elämän pohja ja perusta, mutta eivät elämä, vaikka moni yrittää itselleen niin uskotella. Ihmekös sitten, että avioeroja tapahtuu yhä tihenevään tahtiin, puhumattakaan perheistä ja parisuhteista, joista ei ole jäljellä muuta kuin sormukset sormissa. Eläinradan merkeistä nousumerkkiä kuvaa Oinas, aloittaja; keskitaivasta Kauris, rakentaja; laskevaa merkkiä Vaaka, suhteuttaja ja keskiyötä Rapu, hedelmöittäjä.

Itseasiassa tämähän näyttää hyvin loogiselta nyt kun luin nämä---
Jotenkin vielä että minulla on  keskitaivas skorpioni :ssa ja  IC  harka :ssä menee aika yksiin tuohon.. kun sekoittaa siihen vielä  askendentti jousimies :hen..  Huh
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: