Ippuska Kysyit kasviöljyn omegoista - tuonnempana tässä ketjussa on viestini numero viistöistä - siinä on mm. biovitan linkki yms.
Kehomme pystyy valmistamaan eri juttuja eri tarpeista - jos se on kunnossa: terveellinen ruokavalio, säännöllinen lepo, stressitön elämä ja onnellinen olo.... mutta jos on jossain näistä epätasapainoa, niin elimistö katsoo, että sillä on tärkeämpääkin tekemistä ja jättää ALAn hommat sikseen. Tämän vuoksi suositellaan jo valmiissa muodossa olevaa omega3 tuotteita.
Selkälokki Älä huoli: sinun pitäisi syödä repputolkulla kalaa saadaksesi riittävästi DHA ja EPA rasvahappoja. Siinä on sekin onkelma, että kalassa on mukavasti myöskin ympäristömyrkkyjä ja raskasmetalleja.
Tämä on riittävä syy siihen, minkä vuoksi käytän sellaista öljyä, mistä on putsattu pois nämä lisäaineet ja minkä laadusta voin olla varma.
Ruuanlaittoon meillä käytetään kylmäpuristettuja öljyjä ja voita. Öljyt muuttuvat tietenkin transuiksi, kun niitä paistellaan liiaksi. Kevytlevitteissä ja valmistuotteissa on yleensä hydroksoidussa muodossa kasvirasvat: eli transrasvana - tämähän käyttäytyy kehossa kuin kovat rapsat elikkäs solujen seinämät jämähtää juntturaan, eikä kulje postit sisään eikä roskat ulos. Siitä ei olekaan sitten pitkä matka ..
Nämähän ovat kaikille varmaan tuttuja juttuja - mutta kertailu on opintojen äiti.
Myös
Kotkansilmälle, joka tarvitsee näköjään näitä rasvaisiakin juttuja välillä
Gaston olisikin mielenkiintoista saada noista tutkimuksista lisää tietoa! Voitko laittaa jotain tänne luettavaksemme? Se inuiittitutkimushan taisi olla myöskin karppaajille pohjana - kuinka voi sekaruokaihminen siirtyä karppilinjalle - karppihan on omega3 parhaimmillaan sisältävä olento