Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mikä tähtimerkki haluaisit olla  (Luettu 30988 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
^^Queen Nefertiti^^
Astroholisti
*****
Viestejä: 10595


au, kuu jousimies / asc vaaka नमस्ते ‏الله‎ ॐ


Profiili
« Vastaus #45 : 19.02.2007 19:08:14 »


         Omistaessani paljon Vaa’an luonteesta, katselen kuitenkin mielelläni sitä, mikä heitä yhdistää, ja vilpittömästi toivoisin, että teosofit meillä ja suuressa maailmassa riippumatta mihin yhdistykseen kuuluvat, ymmärtäisivät, että molemmat esittävät saman asiaa eri puolia, ja pitäisivät arvossa toden ja suuren molemmissa maailmankatsomuksissa. Tässä voi meidän uusi Ruusu-Risti-seuramme menestyksellä avustaa.
         Tulemme nyt viimeisiin merkkeihin tuli-, maa-, ilma- ja vesimerkkien ryhmissä. Jousimies on yleisen ryhmän tulimerkki ja positiivinen ilmaus Jupiterin säteilyvoimasta. Se on siten merkki, jota subjektiivinen ymmärrys hallitsee. Tässä merkissä on jotain avomielistä, yksinkertaista, suoraan asian ytimeen tunkeutuvaa. Jousimiehen nuoli on tässä aivan oikea vertauskuva. Yleisten merkkien horjuva ja muutteleva luonne ei ole erikoisesti tälle merkille ominainen, mutta yleinen tyyppi aiheuttaa, että Jousimies paremmin soveltuu olosuhteisiin, omaksuu helpommin erilaisia käsityskantoja kuin toimiva Oinas tai kiinteä Leijona. Jousimies on kuten muutkin tulimerkit tunnerikas, ja tunnelmat vaihtuvat. Tässä näemme yleisen tyypin vaikutusta. Mielenlaatu on kiivas ja kuohahtava, mutta viha katoaa pian, ja aurinko rupeaa taas paistamaan. Positiivisena Jousimies on etupäässä ulospäin suuntautunut merkki. Mitä sielussa liikkuu, on ilmi tuotava enimmäkseen aatteiden muodossa, älyllisen tuotannon muodossa. Ja aatteet tulevat ylhäältä. Ylempi luonne pyrki yhteyteen maanpäällisen elämän kanssa, ihanteet pyrkivät toteutumaan. Se on uudistajan merkki, joko hän sitten on valtiomies, jonka aatteiden tulee uudistaa ja parantaa olosuhteita kansojen ja ihmiskuntaa elämässä, tai sitten uskonnonperustaja, jonka tulee levittää tietoja siitä käsityksestä, jonka hän omaa totuudesta.
         Jousimies on lopuksi profeetan merkki, sillä tämän merkin korkeampi kehitys käy innoitusta ja korkeammalta taholta tapahtuvaa vaikutusta kohti. Että Jousimiehen ulospäin suuntautunut luonne myöskin tulee esiin teoissa huolimatta sen yleismerkkiluonteesta, näkyy siitäkin, että useat voimakkaat hallitsijat ovat selväpiirteisiä Jousimies-ihmisiä. En ole vielä paljon maininnut tämän merkin varjopuolista. Mainitaan jossakin, että ne ovat helposti anteeksi annettavia. Ainakin on varmaa, että itse Jousimies on nopea antamaan anteeksi, siinä ei ole paljon pitkämielisyyttä. Tämän Jupiter-luonteen heikkona puolena on kai ennen kaikkea liian kevyt optimistinen suhtautuminen elämään, aineellisten varojen ja työkyvyn tuhlaaminen, jotain taipumusta ajaa aatteensa läpi "ins Blaue hinein" kiinnittämättä huomiota esteisiin fyysisellä tasolla.
         Kaunis esimerkki Jousimies-luonteesta oli kuningas Kustaa II Adolf, jolla oli Aurinko nousevana tässä merkissä. Sen näemme hänen avonaisesta yksinkertaisesta olemuksestaan, kuumasta mielenlaadustaan, valtiomieskatsannostaan ja tulisesta innostuksestaan niitä aatteita kohtaan, joita hän tiesi olevansa kutsuttu täytäntöön panemaan. Toinen esimerkki on Matti Kurikka, jonka persoonallisuus seisoi teosofista seuraamme lähellä ja johon minulla oli tilaisuus tutustua henkilökohtaisesti. Hänellä oli Jousimies nousevana. Tämän merkin tapainen oli epäilemättä hänen ihanteellinen sosialisminsa, hänen optimistinen uskonsa malliyhteiskuntaan. Vastakohtana Kustaa Adolfille, jonka hallitseva planeetta Jupiter oli maamerkissä Kauriissa, oli Kurikan elämänkatsomus liian abstraktinen, eikä hän voinut toteuttaa aatteitaan maallisessa elämässä, sillä hänellä oli sekä Aurinko että Jupiter ilmamerkeissä, Vesimiehessä ja Vaa’assa, ja hänen elämäntyönsä jäi haavekuvaksi huolimatta siitä, että hänen ihanteensa olivat yleviä ja että hänen ajatuksensa sisälsivät niin paljon totta ja hyvää.

    Toimiva maamerkki on Kauris. Tässä merkissä tulemme Saturnus-säteilyihin, sillä Saturnus hallitsee Kauriissa ja Vesimiehessä. Niin hyvin toimivat kuin maa-ominaisuudet tekevät sen aktiivisen toiminnan merkiksi. Hyvin soveltuen fyysiseen maailmaan näkee Kauris-ihminen todellisen vaikutuspiirinsä siinä ja etenee omalla urallaan perinpohjaisesti ja kestävästi pitäen silmänsä auki elämän käytännöllisille tosiasioille. Elämänkäsitys on vakava, usein raskas ja pessimistinen. Tämä on siis täydellinen vastakohta Jousimiehen ja Jupiterin säteilyn aikaansaamaan valoisaan, kevyeen maailmankatsomukseen. Kuten Häränkin merkillä on Kauriilla yhteyttä olemassaolon muotopuolen kanssa, mutta kuitenkin enemmän sisäisessä suhteessa, muodollisuuksissa.
         Uskonnollinen Kauris-ihminen kiinnittää siten suurta huomiota kirkollisiin menoihin ja tapoihin uskonmuotojen suorittamisessa. Tämän merkin vertauskuvana on Kauris, joka kiipeää korkeata vuorta ylöspäin. Tie kehitykseen on raskas ja vaivalloinen, mutta tulos on sitä perinpohjaisempi. Elämä fyysisellä tasolla on muodostettava uudelleen laadultaan korkeammaksi, ja jalansijan tulee aina olla varma, silloinkin kun sielu kiitää korkeuksia kohti. Näemme heidän, näiden eriasteisten Kauris-ihmisten lukuisten ruumistusten kautta kulkevan siellä alhaalla rinteillä synkkinä, kylminä, sydämessään kalvava viha, mutta päättäväisinä ja tarmokkaina. Vielä on heille olemassa elämässä ainoastaan välittömästi havaittava todellisuus, mutta kunnianhimo ja halu nousta yhä korkeammalle vie heidät kehityksessä eteenpäin. Näemme heidän hienotuntoisuudella ja arvostelukyvyllä työskentelevän suurien päämäärien savuttamiseksi. Eräänä päivänä he heräävät tajuamaan korkeamman elämän ja oikean tehtävänsä, ja heidän elämänsä muodostuu pitkäksi työpäiväksi ja alttiiksi päämäärästään tietoiseksi työksi ihmiskunnan palveluksessa. Kauris-ihmisen persoonallisuus on sulautunut katoamattomasti yksilöllisyyteen.
         Esimerkkinä Kauriin merkistä tahdon mainita Yhdysvaltojen kuuluisan presidentin Wilsonin. Hänellä on Aurinko, Kuu ja Merkurius Kauriissa, vieläpä korkeimmillaan keskitaivaalla. Ei ole ihmeellistä, että tällainen ihminen kiipeää yhteiskunnan kukkuloille, sen päämäärästään tietoisen kunnianhimon, sen valtiollisen mielenkiinnon ja sen hallitsemishalun avulla, joka kätkeytyy Kauriin merkkiin ja jota lisää Auringon ja Kuun asema keskitaivaalla. Se ylimielisesti opettavainen piirre, joka esiintyy Wilsonin julistuksissa sotaakäyville valloille on hyvin luonteenomaista Kauriille. Mutta vastakohtana tälle on Oinas hänen horoskoopissaan nousevana, sisältäen Jupiterin, ja sitä paitsi on Jupiter epäedullisessa asemassa Aurinkoon nähden. Kun ensi kerran huomasin tämän, ajattelin: "Wilson ei koskaan tule onnistumaan. Hän ei tule olemaan se, joka perustaa todellisen kansojen liiton". Ja olin oikeassa, sillä Jupiter Oinaassa ilmaisee optimismia ilman kyllin suurta kestävyyttä, ja huolimatta kaikesta hyvästä tahdosta ja suuresta itseluottamuksesta, jäi hänen kuuluisat 14 pykäläänsä tyhjäksi muodollisuudeksi, ja suurenmoinen tehtävä, jonka hän oli asettanut eteensä, epäonnistui.

    Vesimies on toinen Saturnus-merkki. Se on kiinteä ilmamerkki. Sellaisena se on voimakkain ja keskittynein älyllisellä alalla. Mutta tästä johtuu, että sen sisältö on vaikeasti toteutettavissa fyysisellä tasolla. Ainoastaan korkeasti kehittynyt ihminen voi elää koko tämän merkin laajuutta vastaavalla tavalla, sillä päämaali häämöttää kaukaisuudessa. Sen tähden huomaa alemmalla asteella olevassa Vesimies-ihmisessä paljon epäselvyyttä, hämäriä käsitteitä ja kykenemättömyyttä muodostaa omaa varmaa käsitystä. Väitetään, että Venäjän kansakunta elää Vesimiehen merkissä. Näemme todella sen kehittymättömässä väestöjoukossa sellaista epäröivää hapuilemista, sellaista taipumusta laajentamaan itsensä ilman mitään vakituista ja selvää sisältöä, sellaista hentomielistä "antaa mennä" luonnetta, joka sisältyy venäläiseen sanaan vsjoo ravno. Mutta kun persoonallisuus on kehityksessään ehtinyt niin pitkälle, että merkki on saanut sisällön, esiintyvät Saturnus-värähtelyt yleensä edullisella tavalla. Kauriin merkissä huomaamamme negatiiviset puolet puuttuvat Vesimieheltä, jota vastoin kiinteitten merkkien perinpohjaisuus ja keskittyminen mentaalitasolla tulee näkyviin. Seuraus tästä on tieteellinen tai taiteellinen luonne, jossa ei ole mitään yksipuolisuutta, vaan joka sisältää kyvyn nähdä elämä yleisiltä laajoilta näkykannoilta. Missä Skorpionin merkki siis tuo esiin tieteen analyyttisen puolen, on synteesi Vesimiehen vahvana puolena. Vesimiehen ihannetiede on kaikkea käsittävä filosofia. Taiteen maailmassa on Vesimies luonnollisestikin parhaiten musiikin kanssa sopusoinnussa, joka taidelaji on abstraktisin ja riippumattomin fyysisestä tasosta. Vesimiehen merkki korkeammassa kehityksessään etäännyttää ihmisen yhä enemmän persoonallisista ahtaammista eduista. Aatteellinen, yleisinhimillinen vie voiton; perheen ja kansallisuuden sijaan astuu ihmiskunta ja maailmankaikkeus. Katoamaton yksilöllisyys voittaa, persoonallinen häviää.
         Leadbeater on se teosofisista johtajista, jossa Vesimiehen merkki parhaiten esiintyy. Aurinko ja hänen hallitseva planeettansa Merkurius ovat tässä merkissä Neptunuksen kanssa yhtymässä. Kuitenkin on myöskin Kalojen merkki voimakas, ja tämä, Vesimiehen ja Neptunuksen mystillisen vaikutuksen ohella, selittää hänen selvänäköisyytensä. Hänen nykyinen kantansa ei ole tässä elämässä ollut helppo saavuttaa. Saturnuksen puristuneen vaikutuksen alaisena on hänen täytynyt askel askeleelta tunkeutua eteenpäin tiedon saavuttamiseksi eri tasoilla, fyysisellä ja astraalitasolla. Hän on luonteeltaan oikea maailmanasukas ja on yhtä paljon kotona Amerikassa tai Aasiassa kuin Euroopassa. Hänen kirjoitustapansa on useimmiten sujuvaa, helppotajuista ja havainnollista. Tämä on hänen nousevan merkkinsä Kaksosten ansiota.
tallennettu

You become GRATITUDE for ALL that THE UNIVERSE provides. It becomes obvious to You that ALL OF THE UNIVERSE GIVES AND CONTINUES TO GIVE IN LOVING PERFECTION exactly what you ask for, because THE UNIVERSE LOVINGLY PROVIDES FOR YOU ALWAYS! BECOME LOVE!
m.magia
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 453



Profiili
« Vastaus #46 : 20.11.2011 18:14:05 »

Taisin olla alle kymmenen, kun kiinnostuin horoskoopeista (missä olisin nyt, jos olisin jo silloin alkanut opiskella näitä asioita?) ja halusin olla  jousimies , joka opiskelisi aina uusia kieliä ja viilettäisi pitkin maailmaa milloin mihinkin seikkailuun. Oma aurinko kauris tuntui suurilta osin hirveän raskaalta ristiltä kantaa, nyttemmin olen jo oppinut arvostamaan hyviä piirteitä ja nauramaan niille vähemmän toivotuille. Sideerisessä olenkin jousimies, vaikka se kauris tuntuu enemmän omalta.

Vastaan edelleen, että haluaisin olla jousimies. Toisena varmaan skorppari.
tallennettu

aurinko merkurius kauris - kuu mars vaaka - askendentti rapu - venus saturnus pluto skorpioni - neptunus uranus jupiter jousimies - keskitaivas vesimies
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #47 : 21.11.2011 10:00:08 »

Mun elämä olis paljon helpompaa, jos olisin rapu, tai vaikka härkä.
Oon hankkinu ittelleni niin kankeet olosuhteet, että tää ei oikein  vesimies jousimies:lle sovi.
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #48 : 21.11.2011 11:02:27 »

 kaksoset on munkin mielestä parasta seuraa  Smiley
Syvemmissä kontakteissa ovat sitten...no, kaksosia.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #49 : 21.11.2011 11:04:43 »

Nyt kun mietin, niin voisin haluta olla vesimies, leijona tai skorpioni.
Tosin, en pistäisi pahakseni olla myöskään vaaka, jousimies tai rapu.

En haluaisi olla vahvasti kala-, neitsyt-, kaksos- tai härkäpainotteinen.

Pidän kyllä valtavasti omasta kartastani, että en kyllä vaihtaisi Smiley Vahva oinaspainotus vie minua eteenpäin vaikka mikä olisi, plutoniset ominaisuuteni tuo monenlaisia mielestäni hyviä juttuja, rapunousevani taas antaa sitä herkkyyttä, 11.huone painotus ja uranuksen kolmio askendantille tuo sitä omituisuutta josta pidän Smiley Saturnus oppositiot taas pitää minut "maan päällä". Neptunuksen kolmiot persoonallisille planeetoille taas tuo luovuutta ja vahvan intuition.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #50 : 21.11.2011 14:08:00 »

Mä voisin vaihtaa tuo rapunousun vaikka miksi, ei kuitenkaan itkupilli kaloiksi mutta muuten miksi vaan kun välillä tuntuu että lällyä kärmettä yrittäis ajaa pulloon. Ei ravusta oo oinaalle nousumerkiksi. Jouskari voisi olla hyvä. Ainakii se olisi ikuinen optimisti ja ulkoilmaihminen millaiseksi minun oinas aurinkoni yritää rapuressukkaa opettaa mutta aivan turhaan.

Kyllä tällä oinaalla nousu rapu toimii hyvin  Smiley Tykkään!
tallennettu
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371


Säh!


Profiili
« Vastaus #51 : 22.11.2011 12:40:38 »

Olen tyytyväinen osaan merkeistäni ( askendentti kauris kuu ja  venus kaksoset), mutta vahva Rapu kartassani ärsyttää jotenkin ( aurinko mars ja  merkurius). Haluaisin olla avoimempi ja rohkeampi varsinkin sosiaalisissa tilanteissa, joten joku  mars jousimies voisi olla kiva, tai sitten jossain ilma-merkissä. Ulosantini sanallisesti on heikohkoa, joten myös  merkurius ilman merkissä olisi aika jees, vaikka hienostunut  vaaka tai omaperäinen  vesimiesaurinko-merkkinä tykkäisin kyllä veden merkistä, mutta mieluiten sitten mystinen ja "tulinen"  skorpioni. Tuossapa ne pääasiat. Onhan Ravussakin ne hyvät puolensa, mutta kun suurimman osan ajasta en edes tunnista kyseisen merkin piirteitä itsessäni, niin onhan se vähän hämmentävää.
tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
 
Siirry: