Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kysymys trooppisesta nousumerkistä  (Luettu 32921 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
kooky
Vieras
« : 08.01.2007 21:41:47 »

Laitan tän omaan aiheeseensa.


kellään vastausta tähän kysymykseen?

http://www.phpbbserver.com/sideerinenastro/viewtopic.php?t=90&mforum=sideerinenastro

Jos ei jaksa lukea koko topiccia, kysymys on kiteytetty tässä:

Auringon merkkisijainti trooppisessa astrologiassa perustuu siihen, että Oinaan merkin kuukausi alkaa pohjoisen pallonpuoliskon kevättasauspäivästä.

Nousumerkin merkkisijainti trooppisessa astrologiassa perustuu siihen että...........................................................................................................................?
 
Olisin iloinen jos joku asiantunteva tropikalisti vastaisi.


siis, kiinnostaa, millä perusteella joku hetki vuorokaudessa kuvastaisi Oinasta (kaiken alkua) ja aloittaisi merkkikierron Nousumerkeille...koska kyseessä ei siis ole itäisessä horisontissa tällä hetkellä nouseva tähtikuvio. Trooppisen Oinaan merkin noustessa nousee samaan aikaan Kalojen tähtikuvio, kun katsoo itäiseen horisonttiin.

 Auringon sijainnin siirtymisen trooppisella eläinradalla Oinaaseen kevättasauksen päivänä logiikka on vielä ymmärrettävissä. Kun on kesän taitekohta, pisin päivä, alkaa trooppisella eläinradalla Rapu, kun on Syyspäiväntasaus alkaa Vaaka, kun on talvipäivänseisaus alkaa Kauris.

Mikä noihin trooppisiin nousumerkkeihin sitten vaikuttaa? Tuon vuodenaikalogiikan mukaan minusta olisi yhteenkäypää, että vuorokaudessa nouseva Oinas alkaisi Auringon nousun hetkellä, Nouseva Rapu Auringon ollessa korkeimmillaan, nouseva Vaaka auringonlaskun hetkellä ja Nouseva kauris Yön pimeinpänä hetkenä.

Näinkään ei kuitenkaan ole, vaan esimerkiksi Vaaka saattaa nousta Auringon ollessa korkeimmillaan etc.

mihin siis perustuu se, että tiettynä hetkenä vuorokaudessa vallitsisi vaikkapa Vaa'an energiat, kun tämäkin hetki vaihtelee runsaasti eri päivinä ?



Kiitoksia sille, joka vastaa.






 
 
« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 20:59:02 kirjoittanut sign9 » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #1 : 09.01.2007 00:53:03 »

Kiitti Saqirlat vastaamisesta.

Mullakin on tuo Johanssonin kirja, tosin en ole aikoihin lukenut sitä. Taiska välitti tähän samaan kysymykseen vastauksen Nikulan kirjasta, eli laskuohjeet.

Lainaus
Lainaus Taiskalta: 

No laskuopas menee näin Raimolla: Nyt kun olemme selvillä käsitteistä TÄHTIAIKA (Tähtiaikaa mitataan toisin kuin normaali aikaa.On havaittu että kaksi peräkkäistä tähden ylitystä tietyn maapallon kohdan päällä tapahtuu 23 tunnissa 56 minuutissa ja 4,09 sekunnissa.Tähtivuokausi on siten vajaa 4 minuuttia lyhyempi kuin normaali vuorokausi) ,GREENWITCHIN NOLLAMERIDIAANI, AIKAVYÖHYKE, KELLONAJAN JA TAHTIAJAN KIIHTYVYYSERO ja PITUUSASTEKORJAUS, voimme laskea muutamia esimerkkejä:
Mieshenkilö syntyi 4.6.1867 klo 18.45 silloista Suomen aikaa Askaisissa (leveysaste 60.34 N, pituusaste 21.50E)
Tähtiaika 4.6.1867 keskipäivä = 4.49.50 efemeridistä

syntymäaika miinus Suomen ajan ja Greenwichin ajan välinen ero 18.45 - 1.39.49 = 5.05.11 (Suomen aika oli tuolloin sama kuin Helsingin meridiaanin aika (?)
+ Askaisen ja Greenwichin nollameridiaanin välinen ero 21.50´x 4 = 1.27.20 laskimella 21.8333x4
Kiihtyvyysero 5 t + 05 min. = 0.50 TULOS 11.23.11
pituustekorjaus = 0.15
paikallinen tähtiaika syntymähetkellä = 11.22.56
Nyt kun tarkka tähtiaika on tiedossa voimme laskea henkilön askendantin ja MC:n asemat.Siihen tarvitaan huonetaulukko pohjoisilla leveysasteilla.Huonetaulukot on laskettu pyöreille leveysasteille 60N, 61 N, 62N jne... joten ollaksemme tarkkoja tarvitaan pieniä laskutoimituksia löytääksemme oikean askendentin leveysasteelle 60.34 N.
MC ero ASC60 astetta ero
Lähin tähtiaika 11.20.00 19,07 Neitsyt 19.15 skorpiooni
65´ 37´
Seuraava tähtiaika 11.24.00 20.12 Neitsyt 19.52 skorpiooni

Syntymähetken tähtiaika 11.22.56
- 11.20.00
= 2.56:4 =
laskimella: 2.9333 jaettuna 4 = 0.7333 ... x 65´= 0 astetta 48´
MC = 19 astetta 07´+
jaettuna 19 astetta 55´ Neitsyttä

MC:n aseman voi laskea suoraan ottamatta huomioon leveysastetta koska MC on sama kaikille leveysasteille jos tähtiaika on sama.Mutta askendenttia laskettaessa on huomioitava leveysaste.
siis: 2.56:4=0.73333x37´= 0.27´
jaettuna 19.15 skorppioonia
= 19.42 = askendentti leveysasteella 60 astetta
Koska syntymäpaikka on 60.34 astetta katsomme taulukosta mikä on ero 60 asteen ja 61 leveystasteen askendenttien välillä.se on -56´.Nyt voimme laskea
laskimella :34´:60´= 0.56666...x56´= 32´
lopullinen vähennys: 19.42 skorpioonia
0.32 -
ASC 60astetta34´= 19.10 astetta skorpioonia


joo, minäkin olen menossa juuri parhaillaan nukkumaan ja väsyttää eikä kirkkaimmin leikkaa...

mutta nämä Johanssonin eikä Nikulankaan ohjeet anna vielä vastausta siihen kysymykseen jota tällä hain, että millä perusteella se kyseinen hetki päivästä olisi värittynyt kyseisillä merkkienergioilla.

Kun vuodessa Oinaan, johtavan tulen ja eläinradan alkusysäyksen hetki perustellaan Kevätpäiväntasauksella, ja siitä eteen päin niin, että jokainen kardinaalimerkki (johtava) sijaitsisi vuodessa näillä "kulmapaikoilla" (kevätpäiväntasaus, syyspäiväntasaus, talvipäivän seisaus, kesäpäivänseisaus)...niin millä perusteella päivässä tämä sama logiikka toimii, tai jos logiikka ei ole sama, niin mikä se on? (kuten aikaisemmin ehdotin, silloin oinaan nousumerkki voisi alkaa auringon noususta ja vaaka auringon laskusta,Kauris yön pimeämpään hetkeen ja Rapu auringon korkeimpaan sijaintiin päivällä jos päivä jaettaisiin tälläisiin kulminaatiohetkiin...)

Lainaus
L.Johanssonin Astrologian maailma kirjasta lainattuna, yksinkertaisetusta laskukaavasta:
"Nouseva merkki eli syntymätähtesi on se merkki joka kohoaa horisontin yläpuolelle syntymäsi hetkestä riippuen. Se voi olla mikä tahansa vuorokaudenajasta riippuen.."

kun nämä molemmat Johanssonin ja Nikulan ohjeet kertovat vaan taulukoista ja laskuohjeista...mutta eivät siitä, mikä tekee jostain hetkestä vuorokaudessa "johtavan tulen hetken" ja miksi juuri sen kyseisen vuorokauden vuorokausizodiakki käynnistyy juuri siitä hetkestä.

jos nousevan merkin vaikutukseen uskoo, niin silloin uskoo siihen, että juuri sillä hetkellä kun syntyy, olisi ilmassa tietyllä tavalla värittyneet energiat. Sitähän on nousevat merkit, vuorokausi jaettuna 12 merkkiin, kun aurinkomerkit on vuosi jaettuna 12 merkkiin.

Kun jos vaikka on trooppisessa nousussa Neitsyt, ja silloin sen hetken vuorokaudessa katsotaan olevan "muuttuvan maaelementin värittämä", ja merkuriuksen energiat vaikuttavat, merkuriuksesta tulee kyseisen kartan hallitsija. Kuitenkin tällä samalla hetkellä syntymäpaikasta itäiseen horisonttiin vedetyn janan päässä näkyy Leijonan tähdistö, eli sen voi ihan silmin havaita horisontissa nousemassa, jos sinne katsoo. Siis käsittääkseni, trooppisestikin sillä hetkellä siellä itäisessä horisontissa on Neitsyt nousussa, mutta sitä ei vaan voi nähdä... Huh Näkymätön nousumerkki, joka vaikuttaa samaan aikaan erinimisen tähdistön kanssa...  Huh


tähän siis hain vastausta, että millä perusteella joku hetki vuorokaudesta olisi jonkun merkin värittämä, ellei perusteena ole nouseva tähdistö.

juuri nytkin jokin merkki on nousussa. Tästä merkistä tulee todella tärkeä tekijä nyt syntyvän ihmisen syntymäkartalle. Jos uskoo, että sillä merkillä on paljon vaikutusta syntyjään, voisi kuvitella, että sillä merkillä olisi vaikutusta hetkessä kaikkien muidenkin sen hetkiseen elämään, merkeillä on oltava energiat, jos ne kerta ovat tarpeeksi voimakkaita energioita leimaamaan syntymäkarttoja ja jonkun ihmisen elämänpolkua.

eli, mikä yksittäisessä vuorokaudessa määrittää hetken merkkienergian ja zodiakin alkupisteen Oinaan nousemishetken yhden vuorokauden sisällä, jos se ei ole nouseva tähdistö.

nouseva merkkihän perustuu maan kiertoon akselinsa ympäri eli vuorokauteen.Miksi joku hetki vuorokaudessa olisi sen vuorokauden kierron alku ja edustaisi johtavaa tulielementtienergiaa...tai hetki joka edustaa vaikkapa muuttuvaa ilmaelementtienergiaa ?

ekliptika on se rata minkä takana näkyy tähtivyönä eläinradan tähdistöt joilla on nimet Oinaasta Kaloihin. Radan tasolla näyttävät maasta katsottuna liikkuvan myös planeetat sekä aurinko ja kuu. Tähdistöeläinratahan on tietysti niin suuri ja kaukainen ja meistä katsottuna liikkumaton, että kaikki nousevuus ja liike perustuu meidän maapallomme pyörimiseen itsensä sekä auringon ympäri.

mutta kuitenkin "pelkkä" ekliptika ilman suhdetta muuhun avaruudessa on vain kuviteltu rata "taivaalla" maapallon ympäri.

eli missä ovat trooppiset nousumerkit....


 Huh
« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 01:09:38 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #2 : 09.01.2007 02:02:41 »

Hei Sign! Nummela kirjoittaa kirjassa Astrologian käsikirja näin: Karttaan 1 on merkitty 30 asteen sektorien lisäksi kaksi akselia, horisontti ja meridiaani.Niiden päihin on merkitty lyhennykset AC,DC,MC ja IC. Askendentista käytetään lyhennystä Ac ja Keskitaivas on MC, joka tulee latinan sanasta Medium Coeli.Keskitaivasta vastapäätä, meridiaanin toisessa päässä on Imum Coeli, IC.Askendenttia vastapäätä horisonttiakselin toisessa päässä on Deskentti, DC.Askendentti on nouseva aste ja Askendentin merkki on sama kuin Nouseva merkki.Aste lasketaan syntymähetken sekä paikkakunnan pituus- ja leveysasteiden perusteella.Auttoiko yhtään ?
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #3 : 09.01.2007 09:37:36 »

Kiitti Taiska  Wink

Olen kyllä tietoinen tuosta tekniikasta ja periaatteesta, mitkä ovat AC ja MC akselit siis tuosta yllämainitusta.

Lainaus
Aste lasketaan syntymähetken sekä paikkakunnan pituus- ja leveysasteiden perusteella.Auttoiko yhtään ?

hmm...no ehkä tähän voisi tarttua, jälleen kysymällä, että kuinka joku pituusaste tai leveysaste on määräävänä tietylle "merkille" ja sen energioille?

missään noissa kuvailuista mitä kirjoissa löytyy ei kerrota sitä, miksi joku hetki vuorokaudessa olisi energioiltaan "johtavaa tulta" tai "muuttuvaa vettä" etc.

merkkien kierto on kuitenkin järjestyksessä etenevä kokonaisuus, jonka aloittaa "johtava tuli". Jonkun hetken vuorokaudesta tulisi olla tälläinen erikoisen alkuvoimainen hetki, niinkuin vuodesssa on kevättasauspiste, josta alkaa "astrologinen vuosi".

Sitä siis haen, että miten määritellään tämä vuorokauden "kevättasauspiste", aloittavan energian hetki ja vuorokauden "kulminaatiomerkit".

en tarkoita siis kulminaatiopisteitä MC ja AC, kartan akseleita, vaan merkkien tasolla sitä samaa systeemiä merkkienergioissa, mikä ilmenee "trooppisessa vuodessa", ja johon trooppinen merkkien kierto perustuu.

trooppinen merkki nousevanakaan siis ei ole tekemisissä sen samaa nimeä kantavan tähdistön kanssa, joka nousee eri aikaan.

kun trooppisena nousee esimerkiksi vaikka "muuttuva maa" , samaan aikaan, samalla hetkellä tähtikuviona nousee "kiinteä tuli".

« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 09:45:50 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #4 : 09.01.2007 09:46:06 »

Kiitti Taiska  Wink

Olen kyllä tietoinen tuosta tekniikasta ja periaatteesta, mitkä ovat AC ja MC akselit siis tuosta yllämainitusta.

Lainaus
Aste lasketaan syntymähetken sekä paikkakunnan pituus- ja leveysasteiden perusteella.Auttoiko yhtään ?

hmm...no ehkä tähän voisi tarttua, jälleen kysymällä, että kuinka joku pituusaste tai leveysaste on määräävänä tietylle "merkille" ja sen energioille?

missään noissa kuvailuista mitä kirjoissa löytyy ei kerrota sitä, miksi joku hetki vuorokaudessa olisi energioiltaan "johtavaa tulta" tai "muuttuvaa vettä" etc.

merkkien kierto on kuitenkin järjestyksessä etenevä kokonaisuus, jonka aloittaa "johtava tuli". Jonkun hetken vuorokaudesta tulisi olla tälläinen erikoisen alkuvoimainen hetki, niinkuin vuodesssa on kevättasauspiste, josta alkaa "astrologinen vuosi".

Sitä siis haen, että miten määritellään tämä vuorokauden "kevättasauspiste", aloittavan energian hetki ja vuorokauden "kulminaatiomerkit".

en tarkoita siis kulminaatiopisteitä MC ja AC, kartan akseleita, vaan merkkien tasolla sitä samaa systeemiä merkkienergioissa, mikä ilmenee "trooppisessa vuodessa", ja johon trooppinen merkkien kierto perustuu.

Nummelan kirjassa on myös laskuohje ja se on minusta selvempi kuin Nikulan kirjassa.
Lyhennettynä: Pituus ja leveysaste , pituusero Greenwichiin lasketaan tämän perusteella.
Syntymäkellonaika - suomen ja englannin aikaero = GMT-aika + aikaetäisyys = paikkakunnan tosiaika. Sitten katsotaan Evansin kirjasta The New Waite´s compendium of Natal astrology sivun 92 laskuohjeen mukaan ja sivulta 169 (oikea alakulma, sidereal time at midnight) tai kirjasta The complete Planetary ephemeris for 1950 to 2000 A.D. at midnight efemeri arvo klo 00.00. Tähän aikaan lisätään todellinen paikallisaika.Tähän aikaan voitaisiin tehdä vielä pari tarkistusta, mutta se riittää.Nyt katsomme joko Evansin kirjasta sivulta 245 tai kaukomaisen laatimista Astrologisista huonetaulukoista Suomen leveysasteilla tähtiajat syntymäpaikan leveysasteilla.Haemme tähtisarakkeesta aika-arvon ja jos sitä ei löydy otamme lähimmän arvon.Seuraavissa sarakkeissa samalla rivillä on ilmoitettu tätä arvoa vastaavat huoneiden kärjet astrokartan piirtämistä varten.Huoneen 1. kärki eli askendantti on Nouseva merkki.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 09:59:56 kirjoittanut taiska » tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #5 : 09.01.2007 12:24:45 »

kiitos taas vaivannaäöstä, mutta nämä laskuohjeet eivät edelleenkään anna vastausta kysymykseeni sisällöstä:

 merkki on yhtä kuin oletettu laatu sekä elementti joka vallitsee. merkkien kierto on järjestelmä joka alkaa oinaasta ja päättyy kaloihin...aloittava piste oinas, joka käynnistää merkitysten kehityskulun joka tulee päätökseensä kaloissa.

ei merkit ole vaan nousevanakaan vaan satunnaisia nousumerkkejä...vaan niiden sisältö kehittyy ja muuntuu merkki merkiltä, aina edelliseen merkkiin reagoiden ja seuraavaan kehittyen. kronologisesssa järjestyksessä.

siis tästä voidaan päätellä, että jokaisessa vuorokausikierrossa (nousumerkit) on erotettavissa myös aloittava johtava tulielementtipiste, oinaan alku.

Vuoden mittakaavassa tämä alkupiste perustellaan kevättasauspäivällä. missä on jokaisen vuorokauden "kevättasauspiste" ja mihin perustuen. vuodessa oinas alkaa aina samana päivänä. vuorokaudessa oinaan alku vaihtelee. mihin siis perustuu se, että joku hetki edustaa johtavaa tulielementtiä vuorokaudessa.

siis en hae laskuohjetta, vaan sisällöllistä vastausta.

merkeissähän on kyse sisällöistä, joiden katsotaan olevan ko. merkin aikana vallitsevana energioissa.
tallennettu
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6616


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 09.01.2007 12:47:09 »

ehkä vastaus löytyy ihmisestä itsestään energeettisenä oliona,
koko kosmos pienoiskoossa,
meridiaanit,kehon energiaradat,
kiinalainen lääketiede tarkastelee ihmistä energeettisenä kokonaisuutena,lääkäri ottaa hoidossa huomioon vuodenajan ja vuorokaudenajan ja olen käsittänyt (siis tästä aiheesta en sinänsä tiedä tuon taivaallista,heitän kommentin,josta joku asiantuntija voisi jatkaa) että vuorokaudessa tietyt tunnit vastaavat tiettyjä elimiä,
siis otollisia hoitaa,ja nämä tunnit taas vaihtelevat eri vuodenaikoina,
ja tietyt elimet,kudokset jne kuvastavat/välittävät tietynlaista energiaa kuten eri planeetatkin välittävät erilaista energiaa,
siis esim.sydän liitetään vaikka leijonan merkkiin ja auringon energiaan
eli jos olet syntynyt sydämen energian ollessa vahvimmillaan vuorokaudessa ja tämä on vahvana myös vuodenaikaan nähden tulisi sinun ilmiasuksesi leijona syntymähetkellä,
ja koska tämä lääketiede on ikivanhaa ehkäpä nämä meidän laskutaulukot perustuvatkin johonkin tuollaiseen ikivanhaan tietouteen,
tietämättämme...
siis aivan pohdiskelupohjalta..
asiantuntijat vastatkoot tietojen pohjalta,
mielenkiintoista,
tuolla muuten pohdiskelit noita kääntöpiirejäkin,
kravun ja kauriin,
minäkin pohdin niitä jo aiemmin tuolla kiintotähtiosiossa,
ja tuo pointtisi siellä että AIKOJEN ALUSSA nämä kiintotähdet olivat niissä ja niissä asteissa,
ehkäpä sieltä on peräisin jotakin meidän nykyisessä astrologiassa,
tuohon askendenttiinhan liittyy auringon ja kuun keskinäinen suhde onnenpisteen laskussa..
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #7 : 09.01.2007 12:49:58 »

Lainaus
Lainaus
L.Johanssonin Astrologian maailma kirjasta lainattuna, yksinkertaisetusta laskukaavasta:
"Nouseva merkki eli syntymätähtesi on se merkki joka kohoaa horisontin yläpuolelle syntymäsi hetkestä riippuen. Se voi olla mikä tahansa vuorokaudenajasta riippuen.."

ok...siis näin sanoo lars johansson, hän jopa viittaa tähtiin.

nousevaan merkkiin kartalla saattaa todella olla yhtymässä jokin tähti. Jos katsotaan nousevan merkin asteluku ja sitten mikä kiintotähti on siihen yhtymässä.

Jollain trooppisella nousuravulla saattaa olla vaikka tähti Castor yhtymässä omaan askendenttiinsa.


Tähti Castor sekä tähti Pollux ovat olennainen osa Kaksosten tähtikuviota (sideeristä kaksosten merkkiä) mutta ne tähdet ovat nousussa silloin kuin trooppisesti nousee Ravun merkki.


minulla on trooppisella kartallani nousumerkki Kaksosten merkissä, mutta kuitenkin askendanttini (nousumerkki) on asteluvultaan yhtymässä erääseen tähteen, joka kuuluu Härän tähtikuvioon.(härän sideeriseen merkkiin)

Toinen trooppinen suuntaus sanoutuu kokonaan irti kiintotähdistä eli niiden muodostamista tähtikuvioista joilla on nimet oinaasta kaloihin ja jotka on havaittavissa ekliptikan myötäisesti taivaalla.

Jos Johansson olisi loogisesti tropikalisti, hänen tulisi olla viittaamatta kiintotähtiin ollenkaan.

Tai vastaavasti, kaikki kiintotähtikuviot pitäisi nimetä uudelleen, ja vaikka Castor, Pollux ja Sirius kuuluisivat sitten nykyään Ravun tähtikuvioon.

olisi vaan aika massiivinen projekti se  :Smiley

« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 12:53:11 kirjoittanut sign9 » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #8 : 09.01.2007 12:55:10 »

kiitos Nikki pohdiskeluista, palaan pohdiskelemaan lisää kun taas kerkiän, nyt pitää mennä.


Muokkaus: sen vielä äkkiseltään kommentoisin tuohon Nikin esittämään, että mun mielestä trooppinen astrologia kuulostaisi sitten enemmänkin jonkinlaiselta "biorytmiikalta" (aihe josta en tiedä mitään), jossa rytmitettäisiin ajan syklejä maapallon pinnalla.

en kuitenkaan näe siinä tapauksessa, että miksi se olisi astrologiaa, koska astrologia tarkoittaa jo sananakin tähtitietoutta, tähtijärkeä...

mun mielestä astrologia käsitettä ei vaan voi irroittaa tähdistä.eikä merkkejä tähdistä, tähtimerkit.

ajan rytmejähän voi tutkia,mutta miten niillä siis olisi tekemistä noiden merkkienergioiden kanssa, jos merkit liittyy selkeästi järjestelmään nimeltä astrologia, ja sana astrologia liittyy jo sananakin tähtiin. Huh

« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 13:04:56 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #9 : 09.01.2007 13:40:42 »

No mutta sign jos kerran asc määräytyy tarkan syntymäminuutin mukaan ja se aika vain lasketaan "oikeaksi" selvittämällä hetken oikea aika ja sitten selvität nousevan merkin huonetaulukosta, niin silloinhan se perustuu samaan, kuin huonetaulukot.Ascendentin hallitsijaksi kutsutaan planeettaa, joka hallitsee nousevaa merkkiä.Jos laskentoihin tarvitaan efemeritaulukoita, niin silloinhan se tarkoittaa, että se myös perustuu siihen missä planeetat milloinkin ovat.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #10 : 09.01.2007 14:43:06 »

No mutta sign jos kerran asc määräytyy tarkan syntymäminuutin mukaan ja se aika vain lasketaan "oikeaksi" selvittämällä hetken oikea aika ja sitten selvität nousevan merkin huonetaulukosta, niin silloinhan se perustuu samaan, kuin huonetaulukot.Ascendentin hallitsijaksi kutsutaan planeettaa, joka hallitsee nousevaa merkkiä.Jos laskentoihin tarvitaan efemeritaulukoita, niin silloinhan se tarkoittaa, että se myös perustuu siihen missä planeetat milloinkin ovat.

puhun siis merkeistä (en planeettojen asemista sinänsä, josta kertoo tuo efemeriditaulukko).

vetoat tuossa huonetaulukkoon...mutta mihin nämä huonetaulukot merkkien osalta perustuu? askendentin hallitsijaplaneetan käsite on kyllä tuttu, mutta ihan eri asia kuin se mitä haen.

taulukkohan on ihmisen laskema ja ajoittama. minäkin voisin kehittää oman huonetaulukon jossa määrittäisin jonkun ajan ilmentämään jotain merkkiä, ja tämä taulukko ja koko kartanlaskenta perustuisi sille merkkien tasolla. Tälläinen taulukkko olisi ihan yhtä perusteltu kuin se huonetaulukko mistä merkit nykyään lasketaan. siihenkin voisi pohjata väitteen, että "se sijainti näkyy taulukossa". ja nyt voisin taas perustaa uuden taulukon ja nyt taas uuden, niitä voisi olla 360 erilaista, vaikka jokaisesta ympyrän asteesta alkavia.

jokainen olisi ihan yhtä loogisesti perusteltu kuin tuokin huonetaulukko merkkien osalta. ? :Smiley Huh

ellei siis löydy tähän kysymykseen sitä vastausta, mihin ilmiöön vuorokaudessa merkkikierron alku sitoutuu, koska mehän elämme täällä maassa ja astrologia sitoutuu maan ilmiöihin.
...


mutta en tarkoita millään pahalla tai henkilökohtaisella kellekään, vaan asioistahan voi vapaasti puhua...

minulle henkilökohtaisesti on sama, miten kukin päättää nähdä, koska itsehän voin päättää omasta puolestani ja se riittää minulle.

pohdintaa voin silti harrastaa....






« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 14:47:36 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #11 : 09.01.2007 15:13:14 »

No mutta sign jos kerran asc määräytyy tarkan syntymäminuutin mukaan ja se aika vain lasketaan "oikeaksi" selvittämällä hetken oikea aika ja sitten selvität nousevan merkin huonetaulukosta, niin silloinhan se perustuu samaan, kuin huonetaulukot.Ascendentin hallitsijaksi kutsutaan planeettaa, joka hallitsee nousevaa merkkiä.Jos laskentoihin tarvitaan efemeritaulukoita, niin silloinhan se tarkoittaa, että se myös perustuu siihen missä planeetat milloinkin ovat.

puhun siis merkeistä (en planeettojen asemista sinänsä, josta kertoo tuo efemeriditaulukko).

vetoat tuossa huonetaulukkoon...mutta mihin nämä huonetaulukot merkkien osalta perustuu? askendentin hallitsijaplaneetan käsite on kyllä tuttu, mutta ihan eri asia kuin se mitä haen.

taulukkohan on ihmisen laskema ja ajoittama. minäkin voisin kehittää oman huonetaulukon jossa määrittäisin jonkun ajan ilmentämään jotain merkkiä, ja tämä taulukko ja koko kartanlaskenta perustuisi sille merkkien tasolla. Tälläinen taulukkko olisi ihan yhtä perusteltu kuin se huonetaulukko mistä merkit nykyään lasketaan. siihenkin voisi pohjata väitteen, että "se sijainti näkyy taulukossa". ja nyt voisin taas perustaa uuden taulukon ja nyt taas uuden, niitä voisi olla 360 erilaista, vaikka jokaisesta ympyrän asteesta alkavia.

jokainen olisi ihan yhtä loogisesti perusteltu kuin tuokin huonetaulukko merkkien osalta. ? :Smiley Huh

ellei siis löydy tähän kysymykseen sitä vastausta, mihin ilmiöön vuorokaudessa merkkikierron alku sitoutuu, koska mehän elämme täällä maassa ja astrologia sitoutuu maan ilmiöihin.
...


mutta en tarkoita millään pahalla tai henkilökohtaisella kellekään, vaan asioistahan voi vapaasti puhua...

minulle henkilökohtaisesti on sama, miten kukin päättää nähdä, koska itsehän voin päättää omasta puolestani ja se riittää minulle.

pohdintaa voin silti harrastaa....








Hienoa, no nyt vasta ymmärsin mitä haet takaa ( minä jo ihmettelin  Cheesy ) ja oiskohan kuule viisainta etsiä sitä tietoa mihin ascendentin ALKUSIJAINTI perustuu jostakin astrologeilta tai Ursasta tai jostakin.Minäkin yritän etsiä vastausta koska se kiinnostaa myös minua nyt  Grin .Luen myös Nummelan kirjan lopussa olevan tekstin (jonka olen aiemmin ohittanut, mutta jonka huomasin sangen kiinnostavaksi) Mihin astrologia perustuu ? , ja jos sieltä löytyy vastaus, niin ilmoitan sen heti sinulle  Wink
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #12 : 09.01.2007 15:23:55 »

kiitos, ilmoittele mitä mahdollisesti löydät.

Tarkoitan siis juuri askendentin tarkan asteen ekliptikalla sijaintia merkissä. Esim askendantti 65 astetta O kaariminuuttia ekliptikaa. Tämä aste, 65.0 on eläinradassa aina 5 astetta Kaksosten merkkiä.

haen siis sitä, mihin perustuu tuo askendantin tarkka aste Merkkiä (eli laatua ja elementtiä)...ja sitä kautta sitä perustetta, että miksi ja mihin hetkeen vuorokaudessa sijoitetaan eläinradan alkupiste 0 astetta oinaan merkkiä. Askendantin merkkihän on aina sidoksissa samalla eläinradan alkupisteeseen, koska eläinrata on yhtenäinen kiekko eikä vaan yksi erillinen merkki (vaikka nousumerkki), jonka voisi erottaa siitä radasta.


 Smiley

jännää.


muokkaus: korjasin tuon virheeni, eli 65 astetta ekliptikaa on aina 5 astetta Kaksosten merkkiä. (0 astetta aloittaa Oinaan, 30 astetta Härän...180 astetta Vaa'an jne...)

« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 15:26:48 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #13 : 09.01.2007 17:36:25 »

No niin tämän verran selvisi Raimo A. Nikulan kirjasta Astrologian ihmiskuva:
ASC on taivaalle heijastetun matemaattisen horisontin piste jonka asema riippuu maan pyörimisliikkeistä ja havaitsijan asemasta maapallolla.Nousevan merkin laskenta tapahtuu sitten Ekliptikan kautta alkaen 0 astetta Oinasta kuten kaikki muukin laskenta. Teksti oli pitempi, mutta lyhensin sen noin että toivottavasti ei mennyt metsään  Cheesy .Antoiko tämä sinulle vastauksen ? Minulla olisi sinulle kuva taivaanpallosta ja astrologisista pisteistä jonka skannasin koneelle, mutta se on kuulemma liian iso liitettäväksi tähän, niin että miten saan sen sinulle näkyviin ?
« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 18:04:38 kirjoittanut taiska » tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #14 : 09.01.2007 18:08:11 »

Kiitos Taiska jälleen...


Lainaus
ASC on taivaalle heijastetun matemaattisen horisontin piste jonka asema riippuu maan pyörimisliikkeistä ja havaitsijan asemasta maapallolla.Nousevan merkin laskenta tapahtuu sitten Ekliptikan kautta alkaen 0 astetta Oinasta kuten kaikki muukin laskenta.


tämä ihan sama periaate toimii myös sideerisen eläinradan käytössä. syntymäpaikasta heijastetaan idän horisonttiin taivaalla, ja siellä oleva merkki tulee Nousevaksi merkiksi.

Mutta ei tämä silti antanut vastausta, sillä tämähän kertoi vain sen että sijainti lasketaan Oinaan nolla asteesta.

tämä on fakta eläinradan (zodiakin) käytössä, oli se sitten trooppinen tai sideerinen. Molemmissa kaikki lasketaan siitä Oinaan 0 asteesta.

eläinratahan on täydellinen kuvitteellinen ympyrä, jonka kuvitteelliseen keskipisteeseen asettuu maa.

jokainen astrologinen kartta on kaavio esitys tästä ympyrästä, jonka keskipisteessä on maa. kartat on maakeskeisiä karttoja, heliosentriset kartat on erikseen, niissä on Aurinko karttaympyrän keskellä.

se merkkirata joka havainnollistuu myös karttaympyrässä on täydellinen ympyrä, eläinrata. Sen sisältö on kuitenkin jatkumo, johon on määritelty alkupiste, tuo Oinaan 0. Tähän perustuu se, että merkeistä puhutaan järjestyksessä, voidaan sanoa, että Oinas on ensimmäinen merkki ja siksi se edustaa aloittavaa voimaa (johtavan laadun tuli-elementti) ja jokainen merkki siitä eteenpäin on asetettu järjestykseen, ja lopulta saapuu kierron päättävä merkki Kalat. Jonka jälkeen kaikki alkaa taas alusta 0 astetta Oinasta.

Jos tälläistä 0. astetta Oinasta alkupistettä ei olisi, ympyrällä ei olisi alkua eikä loppua (eihän sillä tosiasiassa olekaan...hih)

Kuitenkin, koko astrologian sisältö perustuu tälle ajatukselle, että ympyrällä on alkupiste josta kierto alkaa.


Taisin kiteyttää sen kysymyksen siis mielessäni näin:

Mihin ilmiöön perustuen vuorokausitasolla määritellään eläinradan alkupisteen sijoittuminen suhteessa ekliptikaan ?

(verrattuna siihen, että vuoden kierrossa eläinradan alkupiste määritellään alkavaksi siitä, kun pohjoisella pallonpuoliskolla on kevättasauksen päivä)

Vuorokausihan tarkoittaa 24 tunnin aikaa, jonka aikana maapallo pyörii oman akselinsa ympäri.


(Ok...tähän on siis vastauksena taas se, että siellä taulukoissa se lukee.... Cheesy Grin...tää kysymys alkaa vaikuttaa jo ihan kompakysymykseltä, mutta se ei ole sitä.)

Nousevan merkki on siis väite siitä, että tietyllä hetkellä vallitsee tietyt energiat. Milloin oli tänään Oinaan hetki ja miksi? Miksi se on mahdollisesti huomenna eri aikaan... :Smiley
« Viimeksi muokattu: 09.01.2007 18:12:53 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: