Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kysymys trooppisesta nousumerkistä  (Luettu 32371 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #15 : 09.01.2007 19:25:57 »

Tuohon kysymykseen vastaus löytyy ajan laskennasta joka on joka paikassa vähän erilainen .Siksi syntymäajan kellonajan on oltava tarkka.Toinen korjaus koskee pituuaastetta eli syntymäpaikan sijaintia itään tai länteen Greenwichin nollameridiaanilta.Pituusastekorjaus merkitsee että jokaista 15 astetta kohden lisätään 10 sekuntia jos paikkakunta sijaitsee Greenwichistä länteen ja vähennetään saman verran jos paikka sijaitsee nollameridiaanilta itään.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #16 : 09.01.2007 19:49:53 »

pitää jatkaa tästä...et varmaan pahastu jos lainaan tähän kirjoittamaasi kysyäkseni Eridanuksen mielipidettä. :Smiley

Kun siltikin koen, että tämä ei edelleenkään vastaa siihen kysymykseen, myös sideerisellä eläinradalla kun toimii tuo sama laskentatapa. näin käsitän.

Sen hän voi päätellä siitäkin, että vaikka www.astro.com :n karttalaskurissa extended chart selectionissa laskee sideerisen kartan. Huomaa, että se on merkeiltään jokaisen tekijän (planeetta, akseli) suhteen tasan saman asteluvun verran edellä kuin trooppinen kartta.

molemmat tavat suhteuttaa eläinradan alkupiste ekliptikaan ovat selkeästikin saatu samalla metodilla (koska ne ovat niin tasaisen ja muuttumattoman astelukueron päässä toisistaan, n. 24 astetta verrattaessa trooppista eläinrataa hindu lahiri ayanamsalla laskettuun sideeriseen eläinrataan). Mikään muu kartoilla ei muutu, kuin merkit. Aspektit ja huoneetkin säilyvät samoina, mitkä tahansa huoneet, placidus mukaan lukien.
tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #17 : 09.01.2007 19:59:28 »

No en tietenkään pahastu  Grin . Eridanus on varmasti näissä asioissa niin paljon viisaampi, että osaa antaa ehkä sen selventävän vastauksen jota en osaa antaa  Smiley .
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #18 : 10.01.2007 20:08:50 »

sydämelliset kiitokset Harschi !  smitten

Sieltähän se tuli, se vastaus jota etsin.

Uskon toki että sulla on paljon kokemusta aiheesta ja olet karttoja tutkinut.

Sulattelen tuota ajatusmallia ja siihen voi mennä aikaakin.

Itse en kyllä siirry takaisin trooppiseen tältä istumalta, mutta mietin tuota. Ajatus kaiken perustumisesta Auringon asemaan kuulostaa kyllä erikoiselta.

Trooppinen astrologia...Aurinko-astrologiaa ?

Näkemykseni astrologiasta on kyllä monimutkaistunut...ja kaikesta muuustakin...jos miettii vaikka harmonisia karttoja ja sitä että jopa yksi merkki voidaan jakaa omiin mini-zodiakkeihinsa etc.

Sellainen tulee kyllä tässä hetimiten mieleen, että kun kaikki perustuu Auringon asemaan, ja auringon asema vuodessa perustuu Kevättasauksen päivään...(jolloin aurinko siis ei ole Oinaan tähtikuviossa) Niin mihin tarvitaan merkkejä. Merkeistä on siis tullut aurinkovuotta kuvaava järjestelmä, vailla yhteyttä tähtikuvioihin.

Ok, siis trooppisessa merkki ei ole enää tähtikuvio, vaan kevättasauksen piste on Oinas. On huomattava kuitenkin, että tämä on pohjoisen pallonpuoliskon kevättasauspiste. Onko trooppinen astrologia siis paikkasidonnaista, erityisen meitä pohjoisen asukkaita varten? Kevättasauspäivä on eteläisen pallonpuoliskon syyspäiväntasaus, joten voisi olettaa että siellä syntyvällä olisi aurinko Vaa'assa silloin kuin täällä Oinaassa.

Sellainen käsitys minulla myös oli, että trooppinen astrologia on vain jäänyt länsimaissa sille aikakaudelle, kun Oinaan tähtikuvio oli oikeasti kevättasauksen päivästä alkava, ja kristinuskon ja sotien tuoksinassa astrologiasta tehtiin "pakanallista" ja vainottua, ja aihe ei kehittynyt. jäätiin tarkkailemaan huonetaulukoita, joita ei uusittu, ja tiedonvälitys oli aivan toista luokkaa kuin nyt.

Oma karttani tuntuu toimivan itselleni paljon syvällisemmin sideerisellä kartalla. Elämässäni on ollut (omallanikin kartalla) ihmisiä, joilla on huomattavan paljon esim sideeristä tulta. (trooppista maata). Kuiva ja kuuma laatu kyllä kuvaa näitä henkilöitä, ja taas se mitä maa-elementillä käsitän, ei. Varsinkin jotain jolla on huomattavasti trooppista härkää en voisi kuvailla kovin maaelementtimäisellä temperamentillä...


Mutta tässä selvisi kuitenkin se kysymyksen vastaus.

Käsittääksenihän esim. ayurvedassa katsotaan sideeristä karttaa elementtien suhteen, koska intialaiset ovat sitä käyttäneet jatkuvasti sitten muinaisten aikojen.

No, se mitä astrologia on ja mitä sen pitäisi olla, jääköön itse kenenkin koettavaksi...mulle on tärkeätä se, että kartta tuntuu toimivan ja siitä tulee oivallusten ja ehkä luovuudenkin lähde elämään. Hyvä jos se löytyy, kartasta kuin kartasta. Trooppinen karttani minusta vaan tuntui sellaiselta, joka väittää minun olevan jotain mitä en ole. Samoin mulle on tärkeää tietää perusteet, mihin jokin järjestelmä nojaa, ja onneksi tiedän tuon trooppisesta kartasta. Astrologiahan on kuitenkin looginen järjestelmä, ja sitä lähestytään analyyttisesti katsomalla kartan kulmia ja tekijöiden suhteita toisiinsa. Se mihin tämä koko järjestelmä pohjimmiltaan nojaa, on hyvin tärkeä tiedostaa, ellei halua että kaikki olisi vaan ulkoa annettua.

 Smiley
« Viimeksi muokattu: 10.01.2007 20:14:52 kirjoittanut sign9 » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #19 : 10.01.2007 20:12:23 »

Lainaus
Sideerisen ja trooppisen eläinradan erohan ei ole muuttumaton, vaan muuttuu n. asteen 72 vuodessa. Jos lasket astro.comissa kartan vuoden 1100 tienoille, ero on n. 11 astetta nykyisen n. 24:n sijaan

tästä olinkin tietoinen. tarkoitin sillä sitä, että jos katsoo yhtä karttaa samalle syntymäajalle sekä trooppisella zodiakilla että sideerisellä, niin näiden kahden kartan antamien astelukujen ero on aina tasan sama verrattuna toisiinsa. eli kyseessä on täysin sama kartta eri merkein. Se miten iso ero merkkien välillä on, riippuu taas siitä missä kohdassa historiaa henkilö on syntynyt, eli miten pitkä ero asteille on prekession takia kertynyt.
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #20 : 12.01.2007 00:25:55 »

Lainaus
Aloin kanssa miettimään Auringon roolia, koska koko länsimainen astrologia perustuu Aurinkoon.

isä aurinkoinen... lol.

Lainaus
Talvella siis esim marraskuussa aurinko on trooppisesti skorpionissa ja aamulla myös nousumerkki. Edeten sitten siitä järjestyksessä.
Kesä heinäkuussa Aurinko taas on Ravussa, joten Rapu myös nousee silloin aamulla. Eikä alkuillasta kuten talvella.

kas vain, tuota en ollut ymmärtänytkään. mielenkiintoista kun valaisit asiaa. Smiley

Lainaus
Sign kysymykseesi onneksi löytyi vastaus.  Smiley Mutta siis kun pohdinta kerran oli sallittua niin mietin vain, että ei ihme jos pohjoisessa syntyneiden kartat oikein pidä kutinsa kun täällä Aurinkoa ei talvella näy ja kesällä taas se paistaa koko vuorokauden.  Grin 2funny Huh

niinpä  Grin

Sideerisen foorumin Eridanuksen näkemys tähän...

Lainaus
Trooppisessa astrologiassa voimanlähteinä ovat nimittäin taivaankappaleet eivätkä merkit. Katsos, trooppiset eläinradan merkit ovat olemassa vain silloin kun Aurinko, Kuu tai planeetat ovat sijoittuneena niihin. Sideerinen eläinrata sitävastoin on olemassa jo itsessäänkin, ilman aurinkokuntamme taivaankappaleita.


Mutta minäkin olen iloinen siitä, että taatusti aspektitulkinta planeettojen kesken syveni trooppisen astrologian keskuudessa kun merkit ontuivat, sitä ei olisi ehkä tapahtunut muutoin ...

hmm, taas tätä omaa pohdintaa. Trooppisessa on kuitenkin sentään paljon ansiokasta aspektitulkintaa.

mutta tässähän nyt olikin kyse siitä nousumerkistä, jonka mysteeri tuli selvitetyksi.


netistä löytyi kivoja taivaanpalloja. Smiley


http://koti.welho.com/rnikula/pallo.htm

 (http://koti.welho.com/rnikula/pallo.gif)

http://personal.inet.fi/koti/vesa.petays/Java/Ekva/Astrohje.htm


(http://personal.inet.fi/koti/vesa.petays/Java/Ekva/EKVA1.gif)


http://www.sarkanniemi.fi/oppimateriaali/tahtiakatemia/maapallo/tahtihav.htm

(http://www.sarkanniemi.fi/oppimateriaali/tahtiakatemia/kuvat/maapallo/koordinaatit.jpg)
« Viimeksi muokattu: 12.01.2007 00:27:28 kirjoittanut sign9 » tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #21 : 13.01.2007 14:37:07 »

Tiedättekös mikä minua häiritsee eniten sideerisen ja trooppisen välillä ? Kun eri merkkien tulkinnat muuttuvat mentäessä trooppisesta sideeriseen, niin tavallaan molemmat kartat ovat oikeanlaisia.Minulla on trooppisella kala vahva, vaikka olenkin Oinas (olen syntynyt ihan oinaan merkin alussa,  merkurius  venus ja  keskitaivas Kalat) ja kun sideerisesti olen  aurinko  kalat, niin löydän molemmista tulkinnoista itseni.Sitten sideerisessä tulee paljon Jousimiestä ja Vesimiestä, mutta Vesimiestä on myös trooppisella kartalla sekä Jousimiestä ja kun merkkien selitykset muuttuvat (vaikka jotenkin kuitenkin pysyvät samana  Cheesy ), niin se sotkee asioita.Sanotaan että trooppisessa tulkinnat ovat epäonnistuneet, mutta kun kukaan ei mielestäni ole yhden merkin täydellinen edustaja, koska eri merkkejä tulee kartalle niin paljon, niin sekameteli soppa on valmis  Grin .Nyt olenkin sitten seurannut molempia ja saa nähdä saanko koskaan täydellistä selvyyttä kumpi on oikeampi.Sideerisessä tulkinnassa tuli esille heti sellaista jota olin etsinyt trooppisesta, mutta tarkistettuani trooppisen tulkintani löytyi se sama sieltäkin, mutta eri kohdasta.Tässäpä se pähkinä purtavaksi  Cheesy .Kun merkit vaihtuvat, niin jos merkkien tulkinnat molemmissa pysyisivät samana, niin olisi helpompaa huomata heti kumpi on oikeampi.
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #22 : 13.01.2007 15:30:27 »

Lainaus
Joo, aivan. Merkit ovat symbolisia. Ptolemaios promotoi aikanaan vahvasti trooppista eläinrataa, hänen ideansa perustui käsittääkseni siihen platonilaiseen ideaan, että on olemassa täydellisen harmoninen ideain maailma, josta epätäydellinen fyysinen maailma on vain heijastus. Ideain maailma on todellinen, fyysinen maailma on vain kangastus. Näin ollen fyysiset tähtikuviot ovat heijastuksia ideatasolla olevasta todellisuudesta, jota trooppiset tähtikuviot heijastavat.

Niin, siis eli pohjoisen pallonpuoliskon kevättasauspiste heijastaa ideoiden todellisuuden tämän ajatusmallin mukaan.

Lainaus
John Frawley sanoo (tämä idea tulee ilmeisesti John Miltonin Kadotetusta paratiisista), että ennen syntiinlankeemusta kevätpäiväntasauspiste oli aina sideerisen Oinaan kohdalla. Mutta syntiinlankeemus suisti maailman sijoiltaan ja kevätpäiväntasauspiste alkoi liikkumaan.

Tämä menee hieman liian uskonnolliseksi mielestäni ollakseen liitettävissä astrologiaan. kuka osaa sanoa milloin se syntiinlankeemus tapahtui. Eikö koko kertomus syntiinlankeemuksesta olekin metafora ihmisen alkamisesta tiedostaa enemmän ja viattomuuden menetyksestä, mutta ei kai se ole liitettävissä mihinkään jaksoon ajassa, joka olisi käynnistänyt yhtä-äkkiä prekession.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Prekessio

tuosta alla olevasta kaaviosta huomaa kuvallisena esityksenä, mitä tarkoitetaan sillä kun prekession seurauksena on olemassa "astrologisia aikoja" , Härän aika,Oinaan aika Kalojen aika, Vesimiehen aika...täyden ympyrän prekessoituminen tapahtuu 26000 vuodessa, jonka aikana jokainen sideerinen merkki (tähtikuvio) on kerran vuorollaan kevättäsauspisteen alussa (siinä mistä trooppinen oinaaan merkki aina alkaa)

http://www.crystalinks.com/precession.html

Tuosta selviää, että kyllä, prekessiossa on kyse maanliikkeistä, eikä tietenkään tähtikuvioiden.Auringon ja kuun vetovoimat asettavat Maan  kohteeksi (eikö olekin astrologiselta kuulostava idea...joka on konkreettista totta)ja saavat maan pyörimään 26000 vuodessa yhden kierroksen, kuin pöydälle asetettu hyrrä.

kun ajatellaan, että trooppinen on maan ilmöihin perustuvaa (maan kierto auringon ympäri 1 vuodessa mitattuna siitä milloin on pohjoisen kevättasauspiste). tämä kiertoliike meistä nähden paikallaan pysyvän auringon (joka sekin itseasiassa kiertää taas Galaksin keksipistettä)

http://www.sarkanniemi.fi/oppimateriaali/tahtiakatemia/galaksit/linnliike.htm

Linnunradan liike

Linnunrata on jatkuvassa hitaassa pyörimisliikkeessä keskustansa ympäri. Aivan kuten planeetat kiertävät keskustähtensä ympäri, myös Linnunradan kappaleet kiertävät itsenäisesti omia kiertoratojaan Linnunradan keskustan ympäri. Auringolta kuluu noin 240 miljoonaa vuotta yhteen kierrokseen, nopeus on noin 220 kilometriä sekunnissa. Kierrokseen kuluvaa aikaa kutsutaan galaktiseksi vuodeksi.


Käsityksemme maailmankaikkeudesta on viimeisten satojen vuosien aikana muuttunut merkittävästi. Aikoinaan maapalloa pidettiin maailmankaikkeuden keskipisteenä. Nykyisin tiedämme, että maapallo ja muu aurinkokunta kuuluu Linnunratajärjestelmään, jossa maapallo on yhtä häviävän pieni osanen kuin hiekanjyvä hiekkarannalla. Linnunrata puolestaan on ainoastaan yksi miljoonista maailmankaikkeudessa matkaavista galakseista


Mutta takaisin Maahan, tähän hiekanjyväseen, jolla elämme. Sideeristen merkkien liikkuminen on täysin maakeskeinen ilmiö, maan, kuun ja auringon yhteisvaikutus, maan akselin hidas hyrräliike. Tottakai aurinkovuosi on myös maahan liittyvä ilmiö (itsestäänselvästi), mutta ei sitä ole mitenkään irrotettavissa prekession aiheuttavasta ilmiöstä. (!) Sama tekijä, johon aurinkovuosi ja trooppinen eläinrata perustuu, Aurinko, on mukana Kuun kanssa aiheuttamassa maan prekessioliikkeen joka taas aiheuttaa tähtikuvioden siirtymisen kevättasauspäivän suhteen.

Onko näitä mitään irrotettavissa toisistaan? Minun mielestäni olisi loogista, että koko todellisuus otettaisiin huomioon.




Lainaus
No tämä ei kyllä ihan pidä paikkaansa. Kun kristinuskon tuoksinassa astrologiassa tehtiin pakanallista, se säilyi varhaiskeskiajalla arabialaisten astrologien toimesta. Arabialaiset olivat erittäin taitavia ja heidän matematiikkansa oli kehittynyttä ja he veivät astrologiaa eteenpäin omalta osaltaan. Myöhemmin arabialaiset tekstit saapuivat takaisin länteen, kun niitä alettiin myöhemmin keskiajalla kääntää latinaksi. Nyt on havaittu, että arabialainen astrologia, ainakin Masha'allah, oli itse asiassa sideeristä - olen itsekin tämän tarkistanut ainakin yhdeltä Masha'allahin esimerkkikartalta.


Kiitos tiedon jakamisesta.Luulisi, että se olisi luonnollisestikin sideeristä (tähtiin perustuvaa), sillä eikö kiintotähdet olleet arabialaisille olennainen osa astrologiaa. Hehän tähystivät sinne taivaalle, ja siellä näkyi planeetan takana aina jokin tähtikuvio.

henkilökohtaisesti en pääse eroon siitä ajatuksesta, etteikö merkki olisi tähtikuvio, jos miettii kokonaisuutta: astrologi tähyää taivaalle planeettojen suhdetta toisiinsa, ja käyttää taustalla havaittavia merkkejä koordinaatteina. "ahaa, sielläpä näkyy loistavan Venus, ja takanaan on havaittavissa plejadit, venushan on Härässä(merkki).

trooppisen astrologin ei siis tarvitse katsoa taivaalle ollenkaan, riittää kun tietää sen kevättasauspäivän ja siihen perustuvat taulukot. Minun näkemyksessäni trooppinen astrologia on ainoastaan aspektiastrologiaa, merkit voisi heittää kokonaan pois, koska niitä ei ole. Planeettojen aspektithan ovat hyvin tärkeä juttu.

Mietitään vaikka erilaisia koneellisia tulkintoja, mitä on tarjolla. www.astro.com tai näiden sivujen kautta tilattavat aspektitulkinnat. Kuka muistaa "sinä ja tähdet" CD-romin, jossa oli todella pitkät ja yksityiskohtaiset aspektitulkinnat.

kaikissa näissä on kuitenkin sama piirre. Merkkitulkinta on laitettu erikseen, kuin irralliseksi. aspektitulkintoja voi klikkailla runsain määrin.

  esimerkiksi näin:

           -"venus Kaloissa"
           - Venus 4 huoneessa
           - venus neliö AC
           - venus kolmio jupiter
           - venus sekstiili saturnus


   Aspektitulkinnat sinänsä ovat usein hyviä trooppisessa astrologiassa. Mutta koskaaan en ole nähnyt koneellista aspektitulkintaa, jossa voisi klikata

                "venus kaloissa neliö AC Jousimiehessä"
                
näin se ei olisi mikä tahansa "venus neliö AC" aspekti, vaan juuri sen merkkinen venus neliö AC, nimenomaan Venus Kaloissa neliö AC Jousimiehessä"

No miksi tälläistä ei ole saatavilla. Ei siksi että se olisi liian hankala tehdä, vaan siksi kun se merkki on käynyt irralliseksi ja tarpeettomaksi osaksi, eikä sillä ole mitään merkitystä trooppisessa astrologiassa.

Nuo aspektitulkinnat näkyy toimivan ihmisille ilman merkkejä täysin hyvin. Mitähän siitä siis voidaan päätellä...

minun mielestä sen, että trooppisia merkkejä ei ole olemassa....mutta totta tosiaan, muuten kuin ideatasolla.

Lainaus
Toisaalta taas intialaisen astrologian klassikoista löytyy selviä viittauksia trooppiseen eläinrataan - puhutaan esim. miten Oinas ja Kalat nousevat nopeimmin ja Neitsyt ja Vaaka hitaimmin, ja tämähän ei ole mahdollista muuten kuin trooppisella eläinradalla.

mielenkiintoista.

 
Lainaus
Toisin kuin monet intialaisen astrologian harjoittajat ajattelevat, intialaiset tekstit eivät ole tuhansia vuosia vanhoja, vaan vanhimmat tekstit ajoittuvat ajanlaskun alkuvuosisadoille ja Brihat Parasara Hora Sastra on mahdollisesti kirjoitettu vasta toisella vuosituhannelle jKr.

tähän en ihan usko kokonaisuudessaan...entä esim nakshatrat, onko tämä allaoleva valetta...?

http://www.martinrai.com/english/27_nakshastras.htm

Lainaus
The nakshatras are one of the oldest references we have to astrology from the Rig Veda, dating back about 5,000 years ago. The Vedas are the religious scriptures of the great seers and sages of India. The nakshatras are like the zodiacal signs but more specific. Their meanings are derived from the constellations, fixed stars and the mythology behind these portions in the sky. They are rich in meaning and have ruling deities that reveal the stories or myths that bring to life the symbology referred to in our own lives.
The nakshatras are divisions of 13 degrees 20 minutes starting from zero Aries and ending at 30 degrees of Pisces, 13.20 divided into the 12 signs is 27. The nakshatras are referred to as the lunar mansions because the Moon moves approximately 13.20 per day, therefore, resides in one nakshatra per day. The personal planet in which the nakshatra resides will reveal deep information about the individual in relation to the meanings of the houses (area of life), and what houses the planet rules.



Lainaus
Nyt kiinnostavat kysymys kuuluukin, jos kerran astrologia oli ainakin osittain sideeristä myös lännessä joskus vuoden 800 tienoilla, miksi siirryttiin trooppiseen eläinrataan? Etenkin jos sideerinen eläinrata kerran on toiminut?

en tiedä vastausta tuohon kysymykseen, mutta jäänpä miettimään sitä, tai josko tietoa aiheesta sattuisi tulemaan vastaan.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2007 18:43:00 kirjoittanut sign9 » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #23 : 13.01.2007 16:13:13 »

Tiedättekös mikä minua häiritsee eniten sideerisen ja trooppisen välillä ? Kun eri merkkien tulkinnat muuttuvat mentäessä trooppisesta sideeriseen, niin tavallaan molemmat kartat ovat oikeanlaisia.Minulla on trooppisella kala vahva, vaikka olenkin Oinas (olen syntynyt ihan oinaan merkin alussa,  merkurius  venus ja  keskitaivas Kalat) ja kun sideerisesti olen  aurinko  kalat, niin löydän molemmista tulkinnoista itseni.Sitten sideerisessä tulee paljon Jousimiestä ja Vesimiestä, mutta Vesimiestä on myös trooppisella kartalla sekä Jousimiestä ja kun merkkien selitykset muuttuvat (vaikka jotenkin kuitenkin pysyvät samana  Cheesy ), niin se sotkee asioita.Sanotaan että trooppisessa tulkinnat ovat epäonnistuneet, mutta kun kukaan ei mielestäni ole yhden merkin täydellinen edustaja, koska eri merkkejä tulee kartalle niin paljon, niin sekameteli soppa on valmis  Grin .Nyt olenkin sitten seurannut molempia ja saa nähdä saanko koskaan täydellistä selvyyttä kumpi on oikeampi.Sideerisessä tulkinnassa tuli esille heti sellaista jota olin etsinyt trooppisesta, mutta tarkistettuani trooppisen tulkintani löytyi se sama sieltäkin, mutta eri kohdasta.Tässäpä se pähkinä purtavaksi  Cheesy .Kun merkit vaihtuvat, niin jos merkkien tulkinnat molemmissa pysyisivät samana, niin olisi helpompaa huomata heti kumpi on oikeampi.

Kaikille ei käy niinkuin sulle Taiska, tai käy pienemmässä määrin.

kai näiden karttojen vertailussa on hyvin olennaista ymmärtää se, että MISTÄ tekijöistä eri jutut tulee.

Oletko tarkalleen miettinyt sitä verratessa sideeristä karttaa trooppiseen?

Siis mikä on auringon funktio(perimmäinen olemus), mikä on kuun funktio (mieli), mikä merkuriuksen (ajattelu), mars (tahto,toimintaenergia)...jne.Millainen on merkkien polariteetti...tuo ärsytystä herättänyt fem-mask jaottelu. entä merkkien planeettahallitsijat.

Muussa tapauksessa tuo kertoo minun mielestäni siitä, että trooppinenkin astro on havainnut empiirisesti todellisuutta, mutta se on vain yrittänyt yhdistää siihen empiiriseen havaintoon ihmisestä symboliikkaa, joka tulee eri merkkiin.

Lainaus
Kirjoittanut: Lilja-82 
Lainaus
Taiska sama juttu mulla, menee noi merkit hauskasti ristiin ja rastiin.

Mutta siis jos länsimainen astrologia on   astrologiaa ja mitä olen ymmärtänyt niin kiinalainen astrologia taas pohjaa   liikkeisiin niin onko sideerinen sitten the one and only, joka oikeasti katselee taivaalle?   

Sitä paitsi kuka tietää onko trooppinenkin ollut aikojen alussa siinä mielessä sideeristä, että se tähtiin olisi pohjannut.   


no mun näkemyksellä sideerinen astrologia ei sivuuta mitään todellisuudessa esiintyvää piirrettä, ja maapallon asento suhteessa tähdistöihin on yksi niistä.


Sideerinen astrologia ei taida sitten taas laittaa yhden aurinkovuoden kierrolle paljon merkitystä. Se tarvitsee kevättasauspistettä vain siihen, että se määrittelee, missä kohtaa sideeristä merkkiä kevättasauspiste on milloinkin menossa.

tällä hetkellä kevättasauspiste on Kaloissa, ja sen siirtyminen Vesimieheen sanotaan aloittavan sen new agessa hehkutetun Vesimiehen ajan, jonka kynnyksellä meidän katsotaan elävän.

se on eri asia, uskooko näihin tulkintoihin, mitä eri ajoille annetaan. Tosin kyllähän Härän ajalla sanotaan olleen matriarkaalisempi ja paikallaanpysyvä kulttuuri, viljelyä (härkä patsaita...äitijumalattaria) ...kun taas Oinaan ajalla liikkuvaa valloittelua ja maskuliinisempi, patriarkaalinen kulttuuri.

Mutta nämähän on niin isoja asioita, mutta historiankirjoituksessa on paljon viitteitä näihin "astrologisiin aikoihin"


Tähän tulee kyllä mielenkiintoisesti mieleen taas uskonnollinen näkökulma.

Kun prekessio liikkui pitkin Oinaan aikaa (huom: kevättasauspiste näyttää liikkuvan suhteessa sideerisiin merkkeihin taaksepäin, uusi "aika" alkaa aina, kun kevättasauspiste on saapunut merkin viimeiseen asteeseen)

Kalojen aika ja Kristuksen syntymä ajoittuivat suunnilleen samoihin aikoihin, kevättasauspisteen takana näkyi silloin kalojen merkin loppuasteet. tosin kevättasauspiste siirtyi kaloihin tietääkseni jonkin verran aiemmin, ehkä 400 eKr.


meidän länsimainen ajanlaskummehan pohjaa Jeesuksen syntymään (noin suunnilleen) siis ei pelkästään astrologiassa vaan yleensäkin ajanlaskuna.

siitä on kai debattia, kristityt vastaan new age, joka on kiinnostunut astrologisista ajoista.

herää kysymys, että pitäisikö kristityn käyttää pelkästään trooppista astrologiaa. Muokattu: asiavirhe poistettu.

Trooppinen eläinrata siis synkkaa sen ajanjakson kanssa, kun Härän aika loppui (paratiisinomaiset kaksoisvirtain kulttuurit mesopotamiassa?) ja alkoi valloitushaluinen ja patriarkaalinen, maskuliininen Oinaan aika) Tältä ajalta ovat käsittääkseni peräisin vanhan testamentin maailmankuva:

 Esi-isät, vanha testamentti on täynnään erilaisia kuvauksia pojan pojan pojan pojista, sukulinjoista, uhraamisesta, vainoista, sotimisesta ja raaoista teoista. Naisten asema oli heikko. Oinas ja mars, maskuliininen merkki, Yksi miespuolinen Jumala, Isä. Vanhan testamentin ajalla käsitys jumalasta luo kuvan ankarasta Herrasta joka johdattaa kansaansa aika kovin ottein ja tinkimättömiä, ankaria lakeja luetellen. Jumala myös suuttuu, rankaisee ja tuhoaa vihassaan ihmisiä, jotka palvovat epäjumalia tai tekevät lakeja vastaan.Oinaan symboliikalle sopivaa.Ajan nousumerkkinä Härkä, muisto paratiisinomaisesta härän ajasta elää, mutta sieltä ollaan karkoitettu.


Jeesuksen syntymä oli Kristinuskon alkusysäys Kalojen ajan alussa, kun kevättasauspiste oli siirtynyt kalojen tähtikuvion loppuasteisiin, ohittaen Oinaan tähtikuvion 0 asteen. Tämä siis aloitti "kalojen ajan", ja myös sideerinen eläirata oli muutama sata vuotta ennen Kristuksen syntymää n. 72 vuotta siinä maagisessa Oinaan O- asteessa missä on pohjoisen pallonpuoliskon kevättasauksen piste.

Trooppinen eläinrata siis synkkaa sen kanssa, millainen oli sideeristen merkkien asema taitekohdassa, jolloin Oinaan aika (vanha testamentti) teki loppuaan ja alkoi "kalojen aika" Kristinuskon syntyminen (Uusi testamentti ). Tässä taitekohdassa siis Kristinusko eriytyi Juutalaisuudesta.

 Juutalaisuuskin elää myös nykyään siinä missä muutkin uskonnot kuten hindulaisuus, buddhalaisuus sekä kristinusko, islam ja muut uskonnot. Ja se on mielenkiintoista, että Astrologia näyttää sekoittavan kaikkien uskontokuntien myyttejä iloiseksi sekamelskaksi Wink ei voi mielestäni sanoa, että astrologia liittyisi vaan johonkin uskontoon.

Kristinusko uskontona kehittyi Profeettansa, Kristuksen jälkeen.

Sanotaan, että seuraavan 2000, vuoden "nousumerkkinä" on aina se edellinen, ja kalojen ajalla se olisi ollut Oinas...uskon (kalat)levittäminen sotilaallisesti (mars ja Oinas)

Kun tulkitaan vesimiehen aikaa, on oletus että sen nousumerkiksi tulee siis kalat, eli tämän tulkinnan perusteella olisi vesimiehen ajasta odotettavissa rauhanomaisempi ja yhteisöllinen aika.


Tarkoitukseni on olla uskonnollisesti puolueeton, sekä neutraali sen suhteen ovatko nämä astrologisiin aikoihin perustuvat ennustukset totta vai ei...vaan siteeraan vaan sitä mitä olen lukenut ja käsittänyt aiheesta.

Nämä kuitenkin liittyy olennaisesti sideeriseen astrologiaan, joka huomio prekession.




« Viimeksi muokattu: 13.01.2007 17:22:33 kirjoittanut sign9 » tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #24 : 13.01.2007 16:28:25 »

Mutta siis Taiskalle, tarkoitukseni ei siis ollut kumota tai vähätellä sun kokemusta tuosta sideerisen ja trooppisen kartan samanaikaisesta tarkastelusta, koska monesti käy juuri noin, että tuntuu samojen asioiden tulevan esille.

tarkoitukseni on itsellänikin tarkastella asioita kuitenkin avoimesti, tosin rehellisesti sen suhteen, jos minulla on jokin mielipide. Mutta sehän on aina sen yhden henkilön näkemys todellisuudesta.
tallennettu
taiska
Astroholisti
*****
Viestejä: 2144


Silmät ovat sielun peili :)!


Profiili
« Vastaus #25 : 13.01.2007 20:44:55 »

Mutta siis Taiskalle, tarkoitukseni ei siis ollut kumota tai vähätellä sun kokemusta tuosta sideerisen ja trooppisen kartan samanaikaisesta tarkastelusta, koska monesti käy juuri noin, että tuntuu samojen asioiden tulevan esille.

tarkoitukseni on itsellänikin tarkastella asioita kuitenkin avoimesti, tosin rehellisesti sen suhteen, jos minulla on jokin mielipide. Mutta sehän on aina sen yhden henkilön näkemys todellisuudesta.

En toki sellaista ajatellutkaan Sign, vaan minusta se oli ihan hyvä pointti joka voi auttaakin minua tuossa tutkimisessa sillä en ole erotellut niitä noin, kun olen vain kokonaisvaltaisesti katsonut kokonaisuutta ja tuohan voikin olla hyvä tapa tutkia eroja  Wink .Minusta toiselta saadut mielipiteet ovat tärkeitä juuri siksi, että osaa kiinnittää huomiota toiseen näkökulmaan, koska monesti kun itse tutkii jotakin, niin näkökulma asiaan on liian suppea eikä sitä osaa jostain syystä muuttaa  Smiley .Muutenkin sinä olet tutkinut niin paljon astrologiaa, että tiedät siitä todella paljon enemmän kuin minä  Smiley .
tallennettu

Trooppinen Oinas, Kuu Kauris, Asc Leijona
Sideerinen Kalat, Kuu Jousimies,Meridiaani Vesimies
Punainen sähköinen(spektrinen) taivaanvaeltaja
Kiinalainen: Metalli Rotta, egona Hevonen
Egyptiläinen: Isis
Asteekki merkki: Acatl eli Ruoko
Druidi: Pähkinäpensas
Kiinalainen: Rotta , Feng Shui 472
kooky
Vieras
« Vastaus #26 : 13.01.2007 22:05:02 »

minulle vain kolahti tuo sideerisen yksinkertaisen selkeä järjestelmä planeettojen toiminta-alueista ja keksinäisestä tärkeydestä, esimerkiksi se, että auringon ja kuun merkeillä todella on enemmän painoarvoa kuin muilla. tottakai niilläkin on painoarvoa, mutta niillä on omat alueensa millä toimivat, merkurius (ajattelu), venus (ihmissuhteet, rakkaus, kauneus), mars (tahto, omata henkilökohtaiset pyrkimykset, toimintaenergia) jne.

nämä alueet ei kovin eroa trooppisesta astrologiasta periaatteessa, ehkä se että kuu kuvastaa nimenomaan Mieltä erottuu hieman, sekä se, että tosiaan Aurinko ja Kuu saa todellista painoarvoa.

esimerkkinä: Trooppisella kartallani on venus oinaassa. minun pitäisi siis olla ihmissuhteissa omaehtoinen, määräävä, johtava...mutta olen nimenomaan ihmissuhteissa muistutan sideeristä Kalaa, tunteella eläytyvää ja vaihtelevaa.

ja nimenomaan ajattelussa (merkurius) olen ilmaelementtimäinen ja vuolaasti yhdistelevä, ei-tunteellinen (vesimies) enkä tunteen ja intuition johdattelema (Kalat)

joo, kiva ettet kokenut tuota sanomaani eri tavalla kuin tarkoitin  Smiley

Muokkaus:

Lainaus
kun olen vain kokonaisvaltaisesti katsonut kokonaisuutta ja tuohan voikin olla hyvä tapa tutkia eroja 


niinhän se on että lopulta kartta olisikin nähtävä kokonaisuutena...mutta tämä astrologia-systeemi kun on tälläinen joka myös erottelee sen osiin....muutenhan voitaisiin sanoa että kaikki sisällöt voisivat tulla mistä tahansa planeetasta.  Smiley

« Viimeksi muokattu: 13.01.2007 22:10:29 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Harschi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 152


Profiili
« Vastaus #27 : 14.01.2007 14:44:11 »

Kiitos tiedon jakamisesta.Luulisi, että se olisi luonnollisestikin sideeristä (tähtiin perustuvaa), sillä eikö kiintotähdet olleet arabialaisille olennainen osa astrologiaa. Hehän tähystivät sinne taivaalle, ja siellä näkyi planeetan takana aina jokin tähtikuvio.

Mutta kiintotähdethän ovat merkittäviä edelleen. Ei se, että on tropikalisti, tarvitse merkitä, ettei käyttäisi kiintotähtiä. Kiintotähdet vain "liikkuvat" (maasta katsottuna) hitaasti trooppisia merkkejä vasten, kts esim. http://www.winshop.com.au/annew/alphabet1.htm

Mietitään vaikka erilaisia koneellisia tulkintoja, mitä on tarjolla. www.astro.com tai näiden sivujen kautta tilattavat aspektitulkinnat. Kuka muistaa "sinä ja tähdet" CD-romin, jossa oli todella pitkät ja yksityiskohtaiset aspektitulkinnat.

kaikissa näissä on kuitenkin sama piirre. Merkkitulkinta on laitettu erikseen, kuin irralliseksi. aspektitulkintoja voi klikkailla runsain määrin.

Oletkos muuten koskaan miettinyt, miten konetulkinnat tehdään? Astrologi kirjoittaa erilliset kuvaukset tyyliin "Kuu Kauriissa", "Kuu Vesimiehessä" jne. Sitten hän kirjoittaa erilliset kuvaukset aspekteista: "Kuu neliö Saturnus", "Kuu neliö Uranus" jne. Tietokone sitten yhdistelee karttaan sopivat palaset, eikä siinä ole sen enempää synteesiä. Jos tehtäisiin sideerinen konetulkinta, lopputulos olisi aivan samantyyppinen: merkkitulkinta erikseen ja aspektitulkinnat erikseen.

Aspektitulkinnat sinänsä ovat usein hyviä trooppisessa astrologiassa. Mutta koskaaan en ole nähnyt koneellista aspektitulkintaa, jossa voisi klikata

                "venus kaloissa neliö AC Jousimiehessä"

Tämä johtuu siitä, että astrologi joutuisi kirjoittamaan koneeseen niin paljon tekstiä ottaakseen huomioon kaikki mahdolliset vaihtoehdot, että sitten voisikin samantien tehdä yksilöllistä tulkintaa.
                
Lainaus
Toisin kuin monet intialaisen astrologian harjoittajat ajattelevat, intialaiset tekstit eivät ole tuhansia vuosia vanhoja, vaan vanhimmat tekstit ajoittuvat ajanlaskun alkuvuosisadoille ja Brihat Parasara Hora Sastra on mahdollisesti kirjoitettu vasta toisella vuosituhannelle jKr.

tähän en ihan usko kokonaisuudessaan...entä esim nakshatrat, onko tämä allaoleva valetta...?

http://www.martinrai.com/english/27_nakshastras.htm

Naksatrat ovatkin eri juttu. Se astrologia, mitä löytyy Veedoista, ei ole meidän tuntemaamme yksilöllistä horoskooppiastrologiaa, vaan siinä etsittiin lähinnä sopivimpia ajankohtia uskonnollisten rituaalien suorittamiselle. Kun kreikkalaiset opettivat intialaisille nataaliastrologiaa, intialaiset yhdistivät uuden tiedon omiin vanhoihin sideerisiin naksatroihinsa ja loivat pikkuhiljaa synteesin näistä. Alunperinhän naksatroita ei ollut 27 vaan 28.
tallennettu
kooky
Vieras
« Vastaus #28 : 14.01.2007 15:03:08 »

Lainaus
Mutta kiintotähdethän ovat merkittäviä edelleen. Ei se, että on tropikalisti, tarvitse merkitä, ettei käyttäisi kiintotähtiä. Kiintotähdet vain "liikkuvat" (maasta katsottuna) hitaasti trooppisia merkkejä vasten, kts esim

Pitäisikö kiintotähtien symboliikkaa sitten muuttaa?

Jos vaikkapa trooppisen kaksosen kuukautena siellä auringon takana vilkkuu ne tähdet joissa on härän symboliikkaa, siellä se aldebaran (eye of the bull) tai vaikka trooppisen neitsyen aikana leijonan tähtikuvion kirkkain tähti regulus, leijonan sydän (ellen nyt väärin muista nimeä)

Ei voi kiistää, etteikö nämä tähdet kuuluisi juuri siihen tähtikuvioon, mikä eroaa sillä hetkellä vaikuttavasta trooppisesta merkistä. leijonan tähtikuvio on täynnä leijonan symboliikkaa, joka näkyy taivaalla trooppisen neitsyen aikaan, sama muiden kuvioden kohdalla.

Tulisiko sinun mielestä tähdille keksiä kokonaan uudet merkitykset ja vaikkapa muuttaa leijonan tähtikuvio neitsyeksi?

Riittääkö se että sanotaan että Aldebaran on nyt vaan kaksosissa tai regulus on nykyään neitsyessä. Entäs sitten neitsyen tähtikuvion Spica joka onkin trooppista vaakaa...


Tähtien merkitykset uusiksi? Kuviot hiivattiin...vain tähtivyö tähtineen ilman tähtikuviota ja trooppiset merkit joiden takana tähtivyö ilman erillisiä tähdistöjä hitaasti liikkuu ? (  Wink )
« Viimeksi muokattu: 14.01.2007 15:06:28 kirjoittanut sign9 » tallennettu
Vajra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1057


om tare tuttare ture soha


Profiili WWW
« Vastaus #29 : 14.01.2007 22:36:47 »

Lainaus
Oletkos muuten koskaan miettinyt, miten konetulkinnat tehdään? Astrologi kirjoittaa erilliset kuvaukset tyyliin "Kuu Kauriissa", "Kuu Vesimiehessä" jne. Sitten hän kirjoittaa erilliset kuvaukset aspekteista: "Kuu neliö Saturnus", "Kuu neliö Uranus" jne. Tietokone sitten yhdistelee karttaan sopivat palaset, eikä siinä ole sen enempää synteesiä. Jos tehtäisiin sideerinen konetulkinta, lopputulos olisi aivan samantyyppinen: merkkitulkinta erikseen ja aspektitulkinnat erikseen.

Ei ole aivan sama. Atmakarakaa ei pysty laskemaan tuon avulla. Sideerisellä
tarkoitetaan (tietääkseni) tähdistöihin perustuvaa laskentoa, ja jyotisha
on sitä. Siinä on vain enemmän tätä laskettavaa mazkua. Myös padat vaihtuvat
jotka kuuluvat nakshatroihin, joten niiden pohjalta on mahdotonta tehdä esim. Hoda Chakraa.
Jalokivet jotka valitaan trooppiselta pohjalta, voivat tuhota ihmisen avioliiton,
ihmissuhteet niin ettei hän pysty tekemään muuta kuin riitelemään, lisätä addiktioita,
sekoittaa niinkin yksinkertaisen asian kuin oikean ja väärän, tukita
myöhemmät oivallukset jotka estävät edes tämän ymmärtämisen.
Tälläistä tapahtuu, se ei ole mikään pieni asia sillä väärät tulkinnat voivat tuhota
kokonaisen ihmiselämän.

Hrum Hare Rama Krsna Hrum

Ps: Tutkikaa mitkä ovat Jennifer Anistonin huoneiden hallitsijat, missä Venus on.
Selvittäkää mitä hänelle on tapahtunut sen jälkeen kun hän on pistänyt ylleen
sormuksen.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2007 22:42:58 kirjoittanut Puma » tallennettu

Some are tortured with initiation rites,
others say 'hum', 'phat' and always count their rosary,
others eat shit, piss, blood, semen and meat,
others meditate the yoga of channels and winds,
but all are deluded

- Virupa
Sivuja: 1 [2] 3 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: