Sivuja: 1 2 [3] 4 5
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Kaalikeitto-dieetti  (Luettu 69025 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
kaiko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 118


Profiili
« Vastaus #30 : 14.03.2007 14:32:47 »

Minä kuulun karkki-emakoihin, minä syön järkyttävät määrät suklaata ja muuta makeaa, tulee oikein ahdistus kohtaus joskus kun ei ole imelää lähettyvillä. Millähän pääsisi tästä sokeririippuvuudesta eroon. Olen kuitenkin hoikka joten onneksi tämä sikailu ei ole painooni vaikuttanut. Olo on kuitenkin usein väsynyt ja raskas (ja etova)Puhdistuskuuri voisi olla paikallaan...
tallennettu
BlueRose
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 347


I Love Yuo Mom


Profiili
« Vastaus #31 : 14.03.2007 14:41:59 »

YÄÄÄÄÄÄK........... buck2 kerran sitä syö ja ei toiste, ennen kärsin kiloista kuin tota moskaa alan litkii  Lips Sealed
tallennettu
Irish
Vieras
« Vastaus #32 : 14.03.2007 14:43:54 »

kaiko, jos sokerimässäilysi on johtanut liialliseen hiivankasvuun suolistossa, niin usein sellaiset ihmiset eivät nimenomaan liho, koska kärsivät ainaisesta löysästä vatsasta, koska ruoka ei enää imeydy kunnolla.
(Nimimerkillä kokemusta on)..

Täällä on jossain hiivasyndrooma ja sokeririippuvuus-keskusteluja,
siellä on kaikkea sokerista yms. ja minkälaisin keinoin pääsee hiivasta eroon.

Sokeri, vehnä, hiiva pois ruokavaliosta + puhdistuskuuri.

Itse tein tuon jotain pari vuotta sitten ja sen lisäksi söin vielä kahdenlaisia homeopaattisia valmisteita tukemaan hiivan häätöä ja rauhoittamaan vatsaani.

Sen jälkeen olen ollut vähemmän allerginen, energisempi, vastustuskykyisempi
(sitä ennen olin koko ajan jossakin flunssassa), en-niin-taipuvainen-masennukseen,
vatsani toimii NORMAALISTI eikä se ole enää turvoksissa!  Smiley

Ja sawotar, mä tykkään tosta keitosta..  laugh
tallennettu
kaiko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 118


Profiili
« Vastaus #33 : 14.03.2007 15:02:17 »

öh, minun vatsa ei ole juuri koskaan löysä...mutta kiitos silti tiedosta, pitää ottaa asiasta selvää.
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #34 : 14.03.2007 15:38:46 »


teeheni laitan hunajaa. Kahviin?? Mun kahvin sokeri tulee Hyla maidosta. Varsin riittävä maun lisääjä.

Joo!  Cheesy Kokeile vaikka, se on hurjan hyvää! smitten

Tosin se vaatii pehmeän/tumman paahtoisen kahvin. Wink

Itse en käytä lacto-tuotteita, kun täällä Itävallassa
minulle opetettiin niiden olevan niin myrkyllisiä,
kun se on niin käsiteltyä, joten käytän vain pastoroitua
vuoristo lehmien maitoa ja laktoosi-ongelma on hävinnyt. Smiley

En tiedä, onko vuoristo lehmien maito
jotenkin erilaista sitten? idiot2
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #35 : 14.03.2007 15:56:37 »

Millähän pääsisi tästä sokeririippuvuudesta eroon. Olen kuitenkin hoikka joten onneksi tämä sikailu ei ole painooni vaikuttanut. Olo on kuitenkin usein väsynyt ja raskas (ja etova)Puhdistuskuuri voisi olla paikallaan...

Joo, tuo väsynyt ja raskas olo tulee liiallisesta sokerista
elimistössä.

Se vaatii aluksi lujan tahdonvoiman ja tietoisia ajatuksia valinnoista.

Kun jotain sokerista alkaa tehdä mieli,
niin osta karkkien sijaan makeita päärynöitä,
banaaneja, mansikoita, mustikoita ja vadelmia
ja tee niistä salaatti ja päälle hunajaa
tai jokin vanilija rahka tai sitten molempia. Smiley

Jos vielä tekee mieli karkkia, niin ihmettelen. idiot2

Ylipäätään aina kun tekee mieli jotain makeaa,
niin osta tietoisesti ajatellen
siihen aina jokin terveellisempi vaihto-ehto,
esim. makea rahka tai yugurtti.

Kuivatut viikunat ovat loistavia sokerin nälkään
ja ne laittavat vatsan toimimaan. Wink

Itse ostin makean nälkään vieroittaessani itseäni sokerista
puolentoista litran Pepsi Max-pullon
ja Danoe vanilija-rahkan/kuivattuja viikunoita.

Ei välttämättä mikään terveellisin vaihto-ehto,
mutta ainakin jo askel parempaan. Smiley

Pikku hiljaa voi olla parempi
kuin kertaheitolla sokeri-raittiiksi. Wink

Sokerin korvasin hunajalla ja välillä pahimpaan
vieroitusoireisiin lusikoin sitä suoraan suuhun,
kunnes ajatus karkeista sen päälle oli kuvottavaa. Grin

Nykyisin sokeri maistuu pahalle kahvissa
ja karkkien haju saa minut voimaan pahoin.
Ei tee mieli enään.

Hyviä puolia sokerin jättämisessä pois on se,
että on pirteä ja energinen, masu on litteä, iho kaunis ja tasainen
ja sellulitti hävisi kokonaan pois. Smiley
« Viimeksi muokattu: 14.03.2007 15:59:36 kirjoittanut Asterix » tallennettu
meruska
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 651


Profiili
« Vastaus #36 : 14.03.2007 15:58:47 »



Joo!  Cheesy Kokeile vaikka, se on hurjan hyvää! smitten

Tosin se vaatii pehmeän/tumman paahtoisen kahvin. Wink

Itse en käytä lacto-tuotteita, kun täällä Itävallassa
minulle opetettiin niiden olevan niin myrkyllisiä,
kun se on niin käsiteltyä, joten käytän vain pastoroitua
vuoristo lehmien maitoa ja laktoosi-ongelma on hävinnyt. Smiley

En tiedä, onko vuoristo lehmien maito
jotenkin erilaista sitten? idiot2


Miten vähälaktoosiset tuotteet voivat olla myrkyllisiä? Ihme homma.. Joskus on sanottu että juuri pastörointi (oikeinkirjoitus???) tekee maidosta joillekin ihmisille "epäterveellisiä oireita" aiheuttavaksi. Koska tapetaan kaikki bakteerit ja laktoosi on sellaisessa muodossa ettei suolistobakteerit sen pilkontaan pysty... Siis tietyillä ihmisillä...

Olisiko vuoristolehmien maito samanlaista kuin täällä Suomessa tuo Luomumaito? Sanovat että sitä voi laktoosi-intolerantikko ihan normaalisti käyttää. En ole kokeillut. Vaikka juon vähän maitoa, käytän paljon juustoja ja jogurtteja ja muita maitotuotteita että ca:ia saan ihan tarpeeksi... Luulisin.  Huh.. epäilen vielä tuota hunaja kahvia... Siis, laitatko kahviisi myös maitoa?
tallennettu

Taivasta katsellen ja ihmetellen
Irish
Vieras
« Vastaus #37 : 14.03.2007 16:14:56 »

Hah, minäkin oon jo juonu monta vuotta hunajakahvia.
Ja munkin vakiokuppilassa tiedetään se.
  Grin
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #38 : 14.03.2007 16:54:12 »


Miten vähälaktoosiset tuotteet voivat olla myrkyllisiä? Ihme homma.. Joskus on sanottu että juuri pastörointi (oikeinkirjoitus???) tekee maidosta joillekin ihmisille "epäterveellisiä oireita" aiheuttavaksi. Koska tapetaan kaikki bakteerit ja laktoosi on sellaisessa muodossa ettei suolistobakteerit sen pilkontaan pysty... Siis tietyillä ihmisillä...

Minä en itse asiassa edes tiedä tarkalleen,
miten Itävaltalaiset käsittelevät maitonsa? idiot2

Täällä ei ole sallittua käyttää lisä-aineita ja kemikaaleja
elintarvikkeissa ja ihmiset tulevat ihan hysteerisiksi,
jos jokin ei ole luonnollista tai luonnollisesti tehtyä
ja täällä korostetaan terveellisyyttä ja luonnonmukaisuutta
ihan kaikessa.

Maito tosiaan maistuu ihan erilaiselle,
vähän sellaiselle pehmeämmälle ja aavistuksen vaniliamaiselle,
mutta kyllä ne siitä silti rasvaa pois ottaa,
mutta hyvin moni vierastaa kaikkea
laktoosittomia ja täysin rasvattomia erikoismaitoja,
koska ne eivät kuulema voi olla terveellisiä.

Vaihto-ehtoja on toki vuohen maidosta ja soija-maidosta jne. Smiley

Kai ne lehmät syö jotain vuoristoyrttejä siellä rinteillä..? idiot2
Täällähän lehmät ovat sellaisia söpöjä sarvettomia
ja kauniin vaalean toffeen värisiä ja hiukan pitkäkarvaisempia
ja ne kapuilevat siellä vuoristorinteillä kili-kellot kaulassa. Smiley
Ne eivät ole niin isokokoisiakaan kuin Suomessa,
vaan sellaisia lempeän näköisiä otuksia. Cheesy

Erirotuisia lehmiäkin siis,
mutta mistä tuonkin nyt sitten tietää..? idiot2
Joka tapauksessa täkäläinen maito ei teetä laktoosi-ongelmaa. Smiley


epäilen vielä tuota hunaja kahvia... Siis, laitatko kahviisi myös maitoa?

Juon kahvini Lattena ja Cappucinona, eli runsaan maidon kera
ja tummalla paahdolla. Smiley
Suomessa toki käytän myös hunajaa kahvissa,
vaikka se on muutoin niin vesipohjainen ja vaalea paahtoisempi.

Parasta kahvia hunajan kanssa taitaapi olla Juhla Mokka,
Pauligin Parisienne(?), en muista nimeä tarkalleen,
mutta pää-asiallisesti pehmeät, ei niin kitkerät kahvit. Smiley
« Viimeksi muokattu: 14.03.2007 16:59:13 kirjoittanut Asterix » tallennettu
kaiko
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 118


Profiili
« Vastaus #39 : 14.03.2007 19:20:54 »

Nytpä siis alkaa kaikolla vieroitushoito karkista. Viikunoita...hmmm, en ole varmaan koskaan syönyt.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #40 : 14.03.2007 19:46:22 »

Joskus on sanottu että juuri pastörointi (oikeinkirjoitus???) tekee maidosta joillekin ihmisille "epäterveellisiä oireita" aiheuttavaksi. Koska tapetaan kaikki bakteerit ja laktoosi on sellaisessa muodossa ettei suolistobakteerit sen pilkontaan pysty... Siis tietyillä ihmisillä...

Tämä nyt ei kuulu varsinaiseen ketjun topiciin, mutta maalla kasvaneena täytyy kommentoida tuota maito-aihetta. Smiley Pastörointi tarkoittaa maidon kuumennusta niin, että ne bakteerit kuolisivat, jotka aiheuttavat maidon pilaantumista. Sen vuoksi siis maito ylipäänsä säilyy. Homogenointi taas tarkoittaa maidon rasvan pilkkomista ja se tehdään käsittääkseni vain ja ainoastaan esteettisistä syistä, siis että rasva ei kerääntyisi maidon pintaan, kuten se luontaisesti tekee (sen vuoksi rasvaa myös voidaan helposti kuoria tilamaidosta, tosin meijereissä tuo erottelu tehdään separaattorilla). Itse en tosin voi käsittää, mikseivät ihmiset voisi oppia ravistelemaan maitotölkkiä siinä missä mehutölkkejäkin. :Smiley

Olen kuullut ja lukenut, että jotkut ihmiset voivat juoda homogenoimatonta maitoa, vaikka saavat oireita tavallisesta "kaupan maidosta". Kaupassa myytävistä maidoista taitavat tällä hetkellä vain luomumaidot ja ns. yömaidot olla homogenoimattomia.

Lisää aiheesta, jos kiinnostaa: http://www.yle.fi/pallohallussa/arkistot/t130102a.html
http://www.milkworks.net/oppimateriaali/index.html
http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1738

On myös totta, että erilaista ravintoa syöneiden lehmien maito maistuu erilaiselle. Tämän huomasi jo lapsena, kun kaverin kotona oli "erilaista maitoa", vaikka molempien kotona maito haettiin suoraan tilatankista, siis melkein suoraan lehmästä. Smiley En tiedä johtuuko tuon käsittelemättömän maidon osavaikutuksesta, mutta join tilamaitoa parikymppiseksi asti (lopetin melkein kokonaan, kun muutin pois kotiseudulta eikä "kaupan maito" ollut niin hyvää) enkä ole koskaan ollut allerginen ruoka-aineille enkä juuri muillekaan aineille. Meillä ei myöskään koskaan kenelläkään ollut korvatulehduksia lapsena.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Asterix
Vieras
« Vastaus #41 : 14.03.2007 20:51:30 »

Pastörointi tarkoittaa maidon kuumennusta niin, että ne bakteerit kuolisivat, jotka aiheuttavat maidon pilaantumista. Sen vuoksi siis maito ylipäänsä säilyy. Homogenointi taas tarkoittaa maidon rasvan pilkkomista ja se tehdään käsittääkseni vain ja ainoastaan esteettisistä syistä, siis että rasva ei kerääntyisi maidon pintaan, kuten se luontaisesti tekee (sen vuoksi rasvaa myös voidaan helposti kuoria tilamaidosta, tosin meijereissä tuo erottelu tehdään separaattorilla). Itse en tosin voi käsittää, mikseivät ihmiset voisi oppia ravistelemaan maitotölkkiä siinä missä mehutölkkejäkin. :Smiley

Olen kuullut ja lukenut, että jotkut ihmiset voivat juoda homogenoimatonta maitoa, vaikka saavat oireita tavallisesta "kaupan maidosta".

Ah...! Cheesy
Täällä on tapana vähän ravistaa maitopurkkia
ja siinä on siksi ruuvattava korkki,
että sen voi sulkea kunnolla. Smiley

Tajusin kaksi kärpästä samalla iskulla! Cheesy
Mieletön fiilis! Grin

Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani,
enkä saa siksi ripulia. Smiley

Jos sitä maitoa kaataa suomalaisittain juotavaan kahviin,
niin pintaan jää sellaisia vaaleita raitoja,
jotka menevät pois sekoittaessa. Smiley

Hyvän makuista se silti on. Smiley
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #42 : 14.03.2007 22:37:04 »

Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani,
enkä saa siksi ripulia. Smiley

Mahdollista, en tiedä homogenoidaanko maitoa siellä Itävallassa tai ylipäätään muissa maissa. Suomessa ainakin tällainen käytäntö on.
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Asterix
Vieras
« Vastaus #43 : 14.03.2007 23:47:45 »

Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani,
enkä saa siksi ripulia. Smiley

Mahdollista, en tiedä homogenoidaanko maitoa siellä Itävallassa tai ylipäätään muissa maissa. Suomessa ainakin tällainen käytäntö on.

Niin..
Kyllä täällä on erilaisia maitoja, mutta yleisesti
ottaen kukaan ei oikein käytä niitä erikoisia maitoja,
kun ihmisten tapa suhtautua niihin on se,
että ne tekevät ihmisen ennemmin tai myöhemmin sairaaksi.

Täällä esim. on kahviloita, joissa Härkä-mieheni
ei halua juoda kahviansa, koska he hänen mielestään
käyttävät pieru-maitoa kahvin tekoon paremman
vaahtoutumisen vuoksi,
eikä normaalia terveellistä maitoa. Grin
tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #44 : 15.03.2007 14:55:02 »

Tuohon maitoon vielä...

suomalainen maito on hyvin korkealaatuista ja seurataan joka pisara tarkkaan meijerille asti...

sitten se käsitellään... homo- ja pastoroidaan ... ja siihen lisätään mm. D-vitamiinia. Purkitetaan ja myydään aitona maitona. buck2

Eikö olekin todella nerokasta? Kappas kun edes nimi pysyy samana. Kaupassa myydään mm. kahvikermaa, jossa on näppärä kierrekorkki: sisältö oli kermaa ja maitojauhetta... buck2

*unelmoi Asterixin toffeelehmistä, jotka lypsävät vaniljamaitoa*

Ja nythän tutkimuset osoittavat, että naisten on hyvä saada maidosta peräisin olevaa rasvaa, ettei rintasyöpä pääse yllättämään. Mitä me saamme kaupasta: maitotuotteita, josta on poistettu rasva ja lisätty aspartamiinia sekä johanneksenleipäpuujauhoa yms. Onneksi joistakin kaupoista saa kreikkalaista jogurttia, kun kaupan suomalaiset maitotuotteet ovat... Wink Cheesy 2funny
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
  Tulostusversio  
 
Siirry: