kaiko
Kohtuuastroilija
Viestejä: 118
|
|
« Vastaus #30 : 14.03.2007 14:32:47 » |
|
Minä kuulun karkki-emakoihin, minä syön järkyttävät määrät suklaata ja muuta makeaa, tulee oikein ahdistus kohtaus joskus kun ei ole imelää lähettyvillä. Millähän pääsisi tästä sokeririippuvuudesta eroon. Olen kuitenkin hoikka joten onneksi tämä sikailu ei ole painooni vaikuttanut. Olo on kuitenkin usein väsynyt ja raskas (ja etova)Puhdistuskuuri voisi olla paikallaan...
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
BlueRose
Kanta-astroilija
Viestejä: 347
I Love Yuo Mom
|
|
« Vastaus #31 : 14.03.2007 14:41:59 » |
|
YÄÄÄÄÄÄK........... kerran sitä syö ja ei toiste, ennen kärsin kiloista kuin tota moskaa alan litkii
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Irish
Vieras
|
|
« Vastaus #32 : 14.03.2007 14:43:54 » |
|
kaiko, jos sokerimässäilysi on johtanut liialliseen hiivankasvuun suolistossa, niin usein sellaiset ihmiset eivät nimenomaan liho, koska kärsivät ainaisesta löysästä vatsasta, koska ruoka ei enää imeydy kunnolla. (Nimimerkillä kokemusta on)..
Täällä on jossain hiivasyndrooma ja sokeririippuvuus-keskusteluja, siellä on kaikkea sokerista yms. ja minkälaisin keinoin pääsee hiivasta eroon.
Sokeri, vehnä, hiiva pois ruokavaliosta + puhdistuskuuri.
Itse tein tuon jotain pari vuotta sitten ja sen lisäksi söin vielä kahdenlaisia homeopaattisia valmisteita tukemaan hiivan häätöä ja rauhoittamaan vatsaani.
Sen jälkeen olen ollut vähemmän allerginen, energisempi, vastustuskykyisempi (sitä ennen olin koko ajan jossakin flunssassa), en-niin-taipuvainen-masennukseen, vatsani toimii NORMAALISTI eikä se ole enää turvoksissa!
Ja sawotar, mä tykkään tosta keitosta..
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
kaiko
Kohtuuastroilija
Viestejä: 118
|
|
« Vastaus #33 : 14.03.2007 15:02:17 » |
|
öh, minun vatsa ei ole juuri koskaan löysä...mutta kiitos silti tiedosta, pitää ottaa asiasta selvää.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #34 : 14.03.2007 15:38:46 » |
|
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #35 : 14.03.2007 15:56:37 » |
|
Millähän pääsisi tästä sokeririippuvuudesta eroon. Olen kuitenkin hoikka joten onneksi tämä sikailu ei ole painooni vaikuttanut. Olo on kuitenkin usein väsynyt ja raskas (ja etova)Puhdistuskuuri voisi olla paikallaan...
Joo, tuo väsynyt ja raskas olo tulee liiallisesta sokerista elimistössä.
Se vaatii aluksi lujan tahdonvoiman ja tietoisia ajatuksia valinnoista.
Kun jotain sokerista alkaa tehdä mieli, niin osta karkkien sijaan makeita päärynöitä, banaaneja, mansikoita, mustikoita ja vadelmia ja tee niistä salaatti ja päälle hunajaa tai jokin vanilija rahka tai sitten molempia.
Jos vielä tekee mieli karkkia, niin ihmettelen.
Ylipäätään aina kun tekee mieli jotain makeaa, niin osta tietoisesti ajatellen siihen aina jokin terveellisempi vaihto-ehto, esim. makea rahka tai yugurtti.
Kuivatut viikunat ovat loistavia sokerin nälkään ja ne laittavat vatsan toimimaan.
Itse ostin makean nälkään vieroittaessani itseäni sokerista puolentoista litran Pepsi Max-pullon ja Danoe vanilija-rahkan/kuivattuja viikunoita.
Ei välttämättä mikään terveellisin vaihto-ehto, mutta ainakin jo askel parempaan.
Pikku hiljaa voi olla parempi kuin kertaheitolla sokeri-raittiiksi.
Sokerin korvasin hunajalla ja välillä pahimpaan vieroitusoireisiin lusikoin sitä suoraan suuhun, kunnes ajatus karkeista sen päälle oli kuvottavaa.
Nykyisin sokeri maistuu pahalle kahvissa ja karkkien haju saa minut voimaan pahoin. Ei tee mieli enään.
Hyviä puolia sokerin jättämisessä pois on se, että on pirteä ja energinen, masu on litteä, iho kaunis ja tasainen ja sellulitti hävisi kokonaan pois.
|
|
« Viimeksi muokattu: 14.03.2007 15:59:36 kirjoittanut Asterix »
|
tallennettu
|
|
|
|
meruska
|
|
« Vastaus #36 : 14.03.2007 15:58:47 » |
|
|
|
|
tallennettu
|
Taivasta katsellen ja ihmetellen
|
|
|
Irish
Vieras
|
|
« Vastaus #37 : 14.03.2007 16:14:56 » |
|
Hah, minäkin oon jo juonu monta vuotta hunajakahvia. Ja munkin vakiokuppilassa tiedetään se.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #38 : 14.03.2007 16:54:12 » |
|
Miten vähälaktoosiset tuotteet voivat olla myrkyllisiä? Ihme homma.. Joskus on sanottu että juuri pastörointi (oikeinkirjoitus???) tekee maidosta joillekin ihmisille "epäterveellisiä oireita" aiheuttavaksi. Koska tapetaan kaikki bakteerit ja laktoosi on sellaisessa muodossa ettei suolistobakteerit sen pilkontaan pysty... Siis tietyillä ihmisillä...
Minä en itse asiassa edes tiedä tarkalleen, miten Itävaltalaiset käsittelevät maitonsa?
Täällä ei ole sallittua käyttää lisä-aineita ja kemikaaleja elintarvikkeissa ja ihmiset tulevat ihan hysteerisiksi, jos jokin ei ole luonnollista tai luonnollisesti tehtyä ja täällä korostetaan terveellisyyttä ja luonnonmukaisuutta ihan kaikessa.
Maito tosiaan maistuu ihan erilaiselle, vähän sellaiselle pehmeämmälle ja aavistuksen vaniliamaiselle, mutta kyllä ne siitä silti rasvaa pois ottaa, mutta hyvin moni vierastaa kaikkea laktoosittomia ja täysin rasvattomia erikoismaitoja, koska ne eivät kuulema voi olla terveellisiä.
Vaihto-ehtoja on toki vuohen maidosta ja soija-maidosta jne.
Kai ne lehmät syö jotain vuoristoyrttejä siellä rinteillä..? Täällähän lehmät ovat sellaisia söpöjä sarvettomia ja kauniin vaalean toffeen värisiä ja hiukan pitkäkarvaisempia ja ne kapuilevat siellä vuoristorinteillä kili-kellot kaulassa. Ne eivät ole niin isokokoisiakaan kuin Suomessa, vaan sellaisia lempeän näköisiä otuksia.
Erirotuisia lehmiäkin siis, mutta mistä tuonkin nyt sitten tietää..? Joka tapauksessa täkäläinen maito ei teetä laktoosi-ongelmaa. epäilen vielä tuota hunaja kahvia... Siis, laitatko kahviisi myös maitoa?
Juon kahvini Lattena ja Cappucinona, eli runsaan maidon kera ja tummalla paahdolla. Suomessa toki käytän myös hunajaa kahvissa, vaikka se on muutoin niin vesipohjainen ja vaalea paahtoisempi.
Parasta kahvia hunajan kanssa taitaapi olla Juhla Mokka, Pauligin Parisienne(?), en muista nimeä tarkalleen, mutta pää-asiallisesti pehmeät, ei niin kitkerät kahvit.
|
|
« Viimeksi muokattu: 14.03.2007 16:59:13 kirjoittanut Asterix »
|
tallennettu
|
|
|
|
kaiko
Kohtuuastroilija
Viestejä: 118
|
|
« Vastaus #39 : 14.03.2007 19:20:54 » |
|
Nytpä siis alkaa kaikolla vieroitushoito karkista. Viikunoita...hmmm, en ole varmaan koskaan syönyt.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Ajatus
|
|
« Vastaus #40 : 14.03.2007 19:46:22 » |
|
Joskus on sanottu että juuri pastörointi (oikeinkirjoitus???) tekee maidosta joillekin ihmisille "epäterveellisiä oireita" aiheuttavaksi. Koska tapetaan kaikki bakteerit ja laktoosi on sellaisessa muodossa ettei suolistobakteerit sen pilkontaan pysty... Siis tietyillä ihmisillä... Tämä nyt ei kuulu varsinaiseen ketjun topiciin, mutta maalla kasvaneena täytyy kommentoida tuota maito-aihetta. Pastörointi tarkoittaa maidon kuumennusta niin, että ne bakteerit kuolisivat, jotka aiheuttavat maidon pilaantumista. Sen vuoksi siis maito ylipäänsä säilyy. Homogenointi taas tarkoittaa maidon rasvan pilkkomista ja se tehdään käsittääkseni vain ja ainoastaan esteettisistä syistä, siis että rasva ei kerääntyisi maidon pintaan, kuten se luontaisesti tekee (sen vuoksi rasvaa myös voidaan helposti kuoria tilamaidosta, tosin meijereissä tuo erottelu tehdään separaattorilla). Itse en tosin voi käsittää, mikseivät ihmiset voisi oppia ravistelemaan maitotölkkiä siinä missä mehutölkkejäkin. : Olen kuullut ja lukenut, että jotkut ihmiset voivat juoda homogenoimatonta maitoa, vaikka saavat oireita tavallisesta "kaupan maidosta". Kaupassa myytävistä maidoista taitavat tällä hetkellä vain luomumaidot ja ns. yömaidot olla homogenoimattomia. Lisää aiheesta, jos kiinnostaa: http://www.yle.fi/pallohallussa/arkistot/t130102a.htmlhttp://www.milkworks.net/oppimateriaali/index.htmlhttp://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1738On myös totta, että erilaista ravintoa syöneiden lehmien maito maistuu erilaiselle. Tämän huomasi jo lapsena, kun kaverin kotona oli "erilaista maitoa", vaikka molempien kotona maito haettiin suoraan tilatankista, siis melkein suoraan lehmästä. En tiedä johtuuko tuon käsittelemättömän maidon osavaikutuksesta, mutta join tilamaitoa parikymppiseksi asti (lopetin melkein kokonaan, kun muutin pois kotiseudulta eikä "kaupan maito" ollut niin hyvää) enkä ole koskaan ollut allerginen ruoka-aineille enkä juuri muillekaan aineille. Meillä ei myöskään koskaan kenelläkään ollut korvatulehduksia lapsena.
|
|
|
tallennettu
|
Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone) Asc Kauris Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #41 : 14.03.2007 20:51:30 » |
|
Pastörointi tarkoittaa maidon kuumennusta niin, että ne bakteerit kuolisivat, jotka aiheuttavat maidon pilaantumista. Sen vuoksi siis maito ylipäänsä säilyy. Homogenointi taas tarkoittaa maidon rasvan pilkkomista ja se tehdään käsittääkseni vain ja ainoastaan esteettisistä syistä, siis että rasva ei kerääntyisi maidon pintaan, kuten se luontaisesti tekee (sen vuoksi rasvaa myös voidaan helposti kuoria tilamaidosta, tosin meijereissä tuo erottelu tehdään separaattorilla). Itse en tosin voi käsittää, mikseivät ihmiset voisi oppia ravistelemaan maitotölkkiä siinä missä mehutölkkejäkin. : Olen kuullut ja lukenut, että jotkut ihmiset voivat juoda homogenoimatonta maitoa, vaikka saavat oireita tavallisesta "kaupan maidosta". Ah...! Täällä on tapana vähän ravistaa maitopurkkia ja siinä on siksi ruuvattava korkki, että sen voi sulkea kunnolla.
Tajusin kaksi kärpästä samalla iskulla! Mieletön fiilis!
Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani, enkä saa siksi ripulia.
Jos sitä maitoa kaataa suomalaisittain juotavaan kahviin, niin pintaan jää sellaisia vaaleita raitoja, jotka menevät pois sekoittaessa.
Hyvän makuista se silti on.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Ajatus
|
|
« Vastaus #42 : 14.03.2007 22:37:04 » |
|
Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani, enkä saa siksi ripulia. Mahdollista, en tiedä homogenoidaanko maitoa siellä Itävallassa tai ylipäätään muissa maissa. Suomessa ainakin tällainen käytäntö on.
|
|
|
tallennettu
|
Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone) Asc Kauris Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #43 : 14.03.2007 23:47:45 » |
|
Taidan siis vedellä homogenoimatonta maitoa kahvissani, enkä saa siksi ripulia. Mahdollista, en tiedä homogenoidaanko maitoa siellä Itävallassa tai ylipäätään muissa maissa. Suomessa ainakin tällainen käytäntö on. Niin.. Kyllä täällä on erilaisia maitoja, mutta yleisesti ottaen kukaan ei oikein käytä niitä erikoisia maitoja, kun ihmisten tapa suhtautua niihin on se, että ne tekevät ihmisen ennemmin tai myöhemmin sairaaksi.
Täällä esim. on kahviloita, joissa Härkä-mieheni ei halua juoda kahviansa, koska he hänen mielestään käyttävät pieru-maitoa kahvin tekoon paremman vaahtoutumisen vuoksi, eikä normaalia terveellistä maitoa.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Elektra
|
|
« Vastaus #44 : 15.03.2007 14:55:02 » |
|
Tuohon maitoon vielä... suomalainen maito on hyvin korkealaatuista ja seurataan joka pisara tarkkaan meijerille asti... sitten se käsitellään... homo- ja pastoroidaan ... ja siihen lisätään mm. D-vitamiinia. Purkitetaan ja myydään aitona maitona. Eikö olekin todella nerokasta? Kappas kun edes nimi pysyy samana. Kaupassa myydään mm. kahvikermaa, jossa on näppärä kierrekorkki: sisältö oli kermaa ja maitojauhetta... *unelmoi Asterixin toffeelehmistä, jotka lypsävät vaniljamaitoa* Ja nythän tutkimuset osoittavat, että naisten on hyvä saada maidosta peräisin olevaa rasvaa, ettei rintasyöpä pääse yllättämään. Mitä me saamme kaupasta: maitotuotteita, josta on poistettu rasva ja lisätty aspartamiinia sekä johanneksenleipäpuujauhoa yms. Onneksi joistakin kaupoista saa kreikkalaista jogurttia, kun kaupan suomalaiset maitotuotteet ovat...
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
|