Nooh, kuitenkin Freudin ajatukset perustuu reaktiivisuuteen (sisäänpäinkääntymiseen, reduktionismiin) jne ja tietyllä tapaa siihen, että ihminen etsii homeostaasia...
Itse pidän Freudin aikakauden psykologiaa ja ihmistuntemusta (lääketieteellisessä mielessä) ns. nuoren ja teinin ihmisen tason psykologiaksi. (narsismin tarpeellista aikakautta)
Jep, Freudhan oli myös alun perin ammatiltaan lääkäri, joka kiinnostui nimenomaan sairauksien yhteydestä psyykeen ja ajautui sitä kautta psykoanalyysin tielle. Siispä hänen lähtökohtansa oli alun perin biologinen (mikä aurinko-Härälle sopiikin). Tämähän näkyy viettiteoriassa, joka pohjautuu elämän ja kuoleman "vastavetoon" - Härkä-Skorppari-akseli ja käsitteissä ylipäätään, kuten esim. elämänenergia libido, minkä selitystä juuri Adler kritisoi ja mistä syystä Freud myöhemmin Totem und Tabu -teoksessaan teki muutoksen viettiteoriaan, eli yhdisti libidoon egon = eros, jolle piti tietysti olla myös vastavietti thanatos. Eli öh - juu, Freudia on tentitty.
Noin astrologiseltakin kantilta minäkin kannatan tuon fyysis-psyykkisen (Härkä-Skorppari) ulottuvuuden seuraavaksi askeleeksi vaikka Kaksos-Jouskaria, eli ympäristön, suhteiden ja kommunikaation huomioon ottamista. Esimerkiksi sosiaalipsykologia on minusta askel eteenpäin psykologiasta siinä mielessä, että eihän meistä kukaan ole "pelkkä minä", vaan aina jossain kontekstissa johon liittyvät muutkin ihmiset. Eli tuohon itsensä rakastamisjuttuun palatakseni ja viitaten tuohon SA:n kommenttiin liian hyvästä itsetunnosta, niin minusta siihen itsensä rakastamiseenkaan ei pidä mitenkään juuttua, vaan mennä edelleen eteenpäin ja oman arvonsa oivaltamisen jälkeen suunnata entistä paremmin energiansa myös yhteisen hyvän luomiseen (astrologiassa zodiakin loppupään merkit, yhteiskunta, kollektiivi).