Hiisitär
|
|
« : 21.10.2005 08:28:37 » |
|
(Koska vaihtoehtohoitoihin kuuluu myöskin osana hyvä ruokailu ja ruokailutottumukset, ajattelin tämän kuuluvan tänne) Rakas ystäväni muutti uuteen asuntoon ja olen miettinyt pääni puhki hyvää tupari-ideaa. Haluaisin kuitenkin antaa hänelle jotain erikoista, onhan hän erikoinen ihminenkin Eilen päähäni sitten pälkähit ajatus, että kokoaisin hänelle itsetehdyn, monipuolisen keittokirjan! En kuitenkaan haluaisi vain kopioida ohjeita eri kokkikirjoista, joten pyydänkin tässä teidän apuanne: Lähettäkää tähän ketjuun tai yksityisviestinä suosikkireseptinne. Kyseessä voi olla alkupalat, lämmin ruoka, välipala, jälkiruoka, leivonnainen (makea tai suolainen), juoma, pirtelö, leipä/sämpylä jne. Useampikin resepti per naama on tervetullut. Uskon, että sen lisäksi, että saan ihan erikoiselle ystävälleni ihan erikoisen lahjan, myös muut forumilaiset voivat nappailla reseptejä mukaansa. Näin pimenevänä syksynä ja joulun lähestyessä kokkaileminen on mitä mieltä kohottavinta puuhaa Ainoa huomioitava asia on se, että ystäväni on ollut koko ikänsä kasvissyöjä (Hän käyttää kuitenkin maitotuotteita ja kananmunia) Kiitos paljon! Muistan kyllä mainita forumilaisten avusta kirjassa, etten nyhdä kaikkea kunniaa itselleni (mikä ei edes minulle kuuluisi )
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
hopeatähti
Vieras
|
|
« Vastaus #1 : 21.10.2005 08:56:31 » |
|
Kiitos AthaMaarit
Kerrassaan LOISTAVA idea!
Tässä pari reseptiä:
1.) Thaivihannekset kookomaidossa+ mausteriisi/nuudelit oman maun mukaan
Pilko sipulit+valitut vihannekset/juurekset pieniksi "tikuiksi". (jos et käyt pakaste valmispussit, muista ruskistaa hieman kauemmin tai /keittää kevyesti ennen ruskistamista että eivät jää liian raaoiksi)
Ruskista kevyesti pannulla, lisää mausteet, kookosmaito + puristettu valkosipuli + tuoreyrit (jos haluaa).
Itselläni on keittiössä "perusmausteet"mm, soija, thai sweet chilikastiketta, oysterikastiketta, curry+currytahnat, kuivatut chilit, korianteritahnaa, thai mausteseosta, inkivääriä tuoreena tai pakastettuna.
Anna "sekoituksen" kevyesti kiehua, ei kauan, tarkoitus ei ole että vihannekset tulevat liian pehmeäksi.
Käytä kastike riisin ohella tai sekoita nuudeleihin.
2.) Yrtti vihannekset/perunat uunissa
Kaada valittu öljy (itse käytän oliiviöljyä) tehosekoittimeen. (n 1,5 dl riittää) Lisää valitut tuoreyrtit (mm basilikaa, persiljaa). Lisää valkosipuli. Sekoita "tahnaksi" joka on hieman juoksevampaa, ei tönkköä.
Anna seoksen "vetäytyä" n puolisen tuntia.
Valmistele vihannekset/juurekset.
Pese, kuori ja paloittele sopiviksi paloiksi, ei kuitenkaan liian pieniä. Kuivata pyyhkeessä jotta "ylimääräinen" neste poistuu vihanneksien pinnasta. Levitä uunipellille, kannattaa valita sellainen jossa on laidat, jotta öljy ei valuisi uunin pohjalle.
Kaada öljyseos vihanneste päälle ja sekoita reippaasti käsillä, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita uunin keskiosaan n 200 astetta. Jos on kiertoilmauuni, kannattaa laskea lämpöä hieman (n 180-190 ) tavalliseen uuniin verrattuna.
Pidä uunissa n puoli tuntia tai kokeile välillä tuntuuko vihannekset/juurekset kypsiltä.
Voi käyttää lisukkeena kalalle ja lihalle (jos syö) tai raikkaan salaatin kera.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Synapsi
|
|
« Vastaus #2 : 21.10.2005 11:41:00 » |
|
Omaperäiset lahjat kunniaan! Hyvä AthaMaarit, taidat olla verraton ystävä rakkaillesi. Asiaan. Kasvisruoka rulettaa ja oma herkkuni on sienipöperöt. Ohjeeksi vaikka illanistujaisiin sopiva piirakka valitsemistasi sienistä, esim herkkusienet, tatit, vahverot ym.: Helpota elämääsi ja osta valmis piirakkataikina kaupan pakastealtaasta. Pilko sienet ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuumenna pannu, lisää sienet ja hauduta ensin sienistä nestettä pois, varsinkin jos käytät pakastettua sientä. Kun nestettä ei enää heru, lisää voi/margariini/öljy ja lisää sipulisilppu. Ruskista hieman ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Yrteistä kirveli sopisi tähän hyvin. Painele sulanut taikina vuokaan, laita sienimössö pohjalle. Lisää makusi mukaan kaprista, fetajuustoa, oliiveja ja mitä ikinä keksitkään. Koko komeus peitetään vielä juustoraasteella ja sitten uuniin. Paisto-ohje löytyy taikinapakkauksesta, yleensä vajaassa 200 asteessa vajaa tunti. NAM. Onnea uuteen kotiin.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Ikiaika.
Vieras
|
|
« Vastaus #3 : 21.10.2005 11:58:29 » |
|
Laittakaa avaamaton apelsiinituoremehu purkki pöydälle muutamaksi päiväksi. Pyöristyy kun alkaa käymään. Siinä on hiivan korvike. Keittäkää kauravelli 1l. ( minä laitan joukkoon 1dl sokeria, knorrin lihaliemikuutioita3kpl. (haukkukaa vaan minut pataluhaksi haukkukaa, haukkukaa,). (lihaliemen tilalle Merisuolaa.) Antakaa vellin jäähtyä, lisätkää hiivan korviketta 1dl. Antakaa olla huoneenlämmössä yön yli, kun kuplii on valmis alustukseen. Sitten vain sopivasti vehnäjauhoja joukkoon. P.S. taikina nousee hitaammin kuin hiivalla. Kun sämpylät/leivät ovat valmiita, ei kaikkia saa syödä yhdellä kertaa, zsot,zsot, sooo... P.S. velli pitää olla löysää, muuten jäähtyessään sakenee liikaa.
|
|
« Viimeksi muokattu: 21.10.2005 13:14:50 kirjoittanut Ikiaika »
|
tallennettu
|
|
|
|
Aniara
Vieras
|
|
« Vastaus #4 : 21.10.2005 12:08:39 » |
|
Nam herkullisia ideoita.... lisään soppaan helpon ja nopean jousimiesreseptini: Kotitekoinen pestokastike (n. 3 henkilölle - riippuu basilikan koosta ) 1 ruukku basilikaa 1 rkl. parmesaania 1 rkl. pinjansiemeniä hyppysellinen hienoa merisuolaa (jos haluaa, voi lisätä myös ripauksen sokeria ja balsamiviinietikkaa) n.reilu 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä Kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja valmista tulee! Maistuu erityisen hyvältä juustotäytteisen tuorepastan kanssa. Koska kaikki rapuvaikutteiset arvostavat myös jälkiruokia, lisään yhden suosikkini: puolijäiset pakastemarjat, lämmin kinuskikastike (itsetehty on parasta, muuta kaupankin kelpaa ) ja kermavaahto aidolla vaniljasokerilla maustettuna.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
|
Eklektikko
|
|
« Vastaus #6 : 21.10.2005 14:55:54 » |
|
Hedelmäpommi --------------
1 avocado 1 banaani 100 g mantelilastuja 2 pikkupurkkia metsämarja-Yosaa
Kuutioi avodcado ja banaani. Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Nauti.
Annoksesta riittää yhdelle erittäin nälkäiselle koko ateriaksi, kahdelle pienemmäksi ja neljälle jälkiruokakipollinen. Yosahan on siis sitä kaupan kaurajugurttia. Maku voi olla muukin kuin tuo metsämarja, mutta jostain syystä se on erityisen herkullinen. Tämä on siis periaatteessa elävää ravintoa, Yosan voi toki korvata myö itse tehdyllä kaurajugurtilla, 2 pikkupurkkia Yosaa on noin 3 dl.
t. Eklektikko
|
|
|
tallennettu
|
DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
|
|
|
Ikiaika.
Vieras
|
|
« Vastaus #7 : 21.10.2005 15:09:46 » |
|
Tässä vielä levite, sämpylöilleni. 500g. Voita 2,1/2. dl. kylmäpuristettua rypsiöljyä. (esm, Virgino) 6dl. AB piimää 1,1/2. tl. merisuolaa 3-4,kpl. puristettua valkosipulin kynttä Kaikki aineet vispataan huoneenlämpöisenä kiinteäksi levitteeksi. Voit myös pakastaa levitteen. P.S. Älkää syökö lusikalla, on tarkoitettu LEVITTEEKSI.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Electric Eagle
Vieras
|
|
« Vastaus #8 : 21.10.2005 19:45:12 » |
|
Rommiruukku, jos ei sano ei alkomahoolille. Tapoja on monia, mutta itse säilöin syksyn luumuja seuraavasti: Laitetaan 1,5-2 l luumuja lasipurkkiin ja liotetaan vajaa kilo sokeria pieneen vesimäärään (voi liottaa myös rommiin). Litran leka hyvää (tässä ei kannata säästää, koska juoman maku tulee ajan myöstä aina paremmin esille) tummaa rommia purkkiin ja sokeriliuos perään. Kansi päälle ja sekoitellaan kääntelemällä purkkia päivittäin muutaman viikon ajan, kunnes kaikki sokeri on liuennut eikä valu enää pohjalle. Antaa hautua kuukasia muutama, ja sit herkutellaan Joulun aikaan soosina vanilijajäätelölle toimii paremmin kuin hyvin. Liika luumujen syöminen tosin voi aiheuttaa outoja olotiloja Voi tehdä mille tahansa hedelmille tai marjoille, pääasia että säilöttävät pysyvät nestepinnan alapuolella.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Ikiaika.
Vieras
|
|
« Vastaus #9 : 21.10.2005 20:01:49 » |
|
Rommiruukku, jos ei sano ei alkomahoolille. Tapoja on monia, mutta itse säilöin syksyn luumuja seuraavasti: Laitetaan 1,5-2 l luumuja lasipurkkiin ja liotetaan vajaa kilo sokeria pieneen vesimäärään (voi liottaa myös rommiin). Litran leka hyvää (tässä ei kannata säästää, koska juoman maku tulee ajan myöstä aina paremmin esille) tummaa rommia purkkiin ja sokeriliuos perään. Kansi päälle ja sekoitellaan kääntelemällä purkkia päivittäin muutaman viikon ajan, kunnes kaikki sokeri on liuennut eikä valu enää pohjalle. Antaa hautua kuukasia muutama, ja sit herkutellaan Joulun aikaan soosina vanilijajäätelölle toimii paremmin kuin hyvin. Liika luumujen syöminen tosin voi aiheuttaa outoja olotiloja Voi tehdä mille tahansa hedelmille tai marjoille, pääasia että säilöttävät pysyvät nestepinnan alapuolella. Pieni sivuhuomautus. Tuohan tehrään kuin ruotsin tipat.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Minä
Kohtuuastroilija
Viestejä: 55
|
|
« Vastaus #10 : 22.10.2005 08:53:39 » |
|
Helppo ja ruokaisa salaatti Jos teen ison annoksen,nämä ovat noin mittoja ,koska jokainen voi tehdä oman mieltymysten mukaan keitettyjä kierremakarooneja (torino ,fusilli pasta) n.1/2 pussillista kuorittuja omenoita kuutioina ,3 omenaa herne-maissi-paprika 2-3 pikkupussillista pieni purjo ,silpuksi (pizza-suikaleita ,2 pss) tähän kohtaan voi laittaa mitä lystää : kurkkusalaattia, isosta purkista puolet(laita ensin vähemmän ,koska salaatti ei ole hyvää ,jos kurkkusalaatti vie kaikki maut eli maista välillä) Besel majoneesia 2 purkillista( vähän ennen tarjoilua) Aineet sekaisin.. ja on hyvää!! Teen yleensä tämän annoksen ja majoneesin laitan tarjoiluvaiheessa ,salaatti säilyy paremmin ,kun se on erillään majoneesista. Besel sopii minusta parhaiten,kokeilin muita majoneeseja ,mutta maistui ihan kananmunalta.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Hiisitär
|
|
« Vastaus #11 : 22.10.2005 12:07:49 » |
|
HUOMIO, ohjeiden antajat!Myöskään erinäiset liha-kanaliemikuutiot, broilerimausteet, lihamausteet jne. eivät käy. Kuutiot voi toki korvata kasvisliemikuutioilla. Kiitos paljon ohjeista, jatkakaa samaan malliin
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
avecmoi
Kohtuuastroilija
Viestejä: 53
|
|
« Vastaus #12 : 23.10.2005 13:28:10 » |
|
Hei!
Tässä yksi herkullinen jälkiruoka vaihtoehto.
HERKKUJÄÄHDYKE
1 dl keltaisia rusinoita 1 minipullo (5 cl) tummaa rommia 1 1/2 dl pekaani ja hasselpähkinöitä 100 gr suklaata tummaa tai valkoista 1 1/2 dl raakaruokosokeria 4 keltuaista 6 dl kuohukermaa ( esim laktoositon vispikerma sopii hyvin)
Pane rusinat kulhoon ja kaada rommi päälle. Anna "liota" tunteja. Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeasti. Vatkaa sokeri ja keltuaiset hyvin. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Lisää seokseen rusinat liemineen ja rouheet. Kaada seos pakastamisen kestävään kulhoon ja anna jäähtyä 6-8 tuntia. Ota jäähdyke huoneenlämpöön noin 45 min ennen tarjoilu.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Sister of Night
|
|
« Vastaus #13 : 23.10.2005 16:27:30 » |
|
Onpas hyviä reseptejä..täytynee kokeilla jokaista. Tässä yksi, joka on ainakin mun kaveripiirissä niittänyt suoiota, ja alkaa olla vakiokamaa kaikissa illan istujaisissa; Pinaatti-fetapiirakka Pohja: 2dl vehnäjauhoja 1 dl perunamuussijauhetta 1,5 dl vettä 0,5 dl öljyä 1 tl leivinjauhetta Täyte: 2 pussia pakastepinaattia 1 purkki fetaa 1 purkki raejuustoa pestoa noin puoli purkkia tai maun mukaan 3-4 munaa loraus maitoa, kermaa tms mausteiksi yrttejä, pippuria, maun mukaan Sekota pohja-ainekset ja laita piirakkavuokaan Sekoita täyte, ja levitä se pohjan päälle Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia Tosi helppo tehdä, tosi hyvää!
|
|
|
tallennettu
|
- Muistuta mua, että mä etsisin valoa. - Mitä? - Muistuta mua, että mä etsisin valoa. - Okei. Tauko - Muista etsiä valoa. - Ei vielä, tollo. - Millos sitten? - Sitten kun mä olen unohtanut sen. - Okei.
|
|
|
Keho
Vieras
|
|
« Vastaus #14 : 23.10.2005 16:53:10 » |
|
Lapsillekin oiva ruoka, jos ovat siis olevinaan vielä sekaruuansyöjiä vähän aikaa niin on sellainen ruoka kuin kasvispasta, jossa on jauhelihan asemesta soijarouhetta tummina tai vaaleina, joten laitanko sen ensin tähän niin voi sitten kukin muunnella, jos haluaa. 1 iso sipu 2-3 porkkanaa raastettuna 2-3 valkosipulin kynttä pilkottuna 2 prk tomaattimurskaa maustettuna basilikalla sekä oreganolla (joko siis 1 iso pahvitetra tai 2 pienempää) 2 kasvisliemikuutiota sekä vähän lisäksi vettä tarpeen mukaan 1,5 dl soijarouhetta yrttipippurisekoista maun mukaan vähän voi lisätä myös luomuketsuppia, jos siitä tykkää Öljyä kattilaan Pilko sipulit pieneksi ja kuullota öljyssä kattilassa, lisää raastetut porkkanat myös vähäksi aikaa kuullottumaan ja lisää sitten tomaattimurska sekä vettä vähän. Laita myös soijarouhe porisemaan (turpoaa, joten sen tähden sitä vettä voi lisätä myöhemminkin) sekä kasvisliemikuutiot. Anna porista liedellä n. 20 min ja mausta jo vähän ennen poisottoa sillä pippurilla ja ketsupilla oman maun mukaan. Ja sitten vain keitetään täysjyväpastaa, sillä aivan ihanaa tämä on pastakastikkeena. Omat lapsenlapseni eivät vieläkään osaa erottaa tätä aidosta jauhelikastikkeesta vaan syövät sitä kuin "simo hilloa", kuten täällä Mansessa on tapana sanoa silloin, kun jo on oikein hyvän makuista.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
|