Ikitosi
|
|
« : 02.07.2007 10:02:48 » |
|
Veda-taiteen tarina on yli 6000 vuotta vanha. Kun Intiassa kirjoitettiin Vedat, pyhät kirjoitukset, kirjoitettiin muistiin myös luomisen sääntöjä, jotka helpottavat itseilmaisua kuvataiteessa, kuvanveistossa, arkkitehtuurissa, tanssissa jne. Jokainen, joka tavalla tai toisella ilmaisee ominta itseään, käyttää vaistomaisesti hyväkseen useita näistä luomisen periaatteista, tietämättään.
Veda-taidetta ei pidä sitoa mihinkään nimenomaiseen uskontoon tai filosofiaan; taiteilijan on saatava vapaasti hakea omaa, aitoa itseään. Sen 17 luovuuden periaatetta, joita piirtämällä ja maalaamalla harjoitellaan, yksinkertaisesti auttavat etenemään; työ on tehtävä itse. Näiden ”tienviittojen” käyttö voidaan nähdä kaikilla mantereilla kautta ajan;
Veda-kirjoituksissa ne yksinkertaisesti säilyivät muistiin merkittyinä, kun tämä tieto välillä katosi unohduksen arkistoihin. Nyt ne ovat jälleen nousseet pintaan.
Veda-taiteesta ei ole varsinaisia esitteitä tai kirjallisuutta, vaikka yrityksiä selittää tätä luomisvälinettä on jo pantu alulle. Taide on tekemistä ja opitaan tekemällä. Veda-taide ei ole terapeuttinen taidemuoto; töitä ei analysoida – vaikka itse prosessi onkin usein hyvin terapeuttinen, puhdistava. Tässä työstämistavassa ei puututa sen enempää materiaaleihin kuin tekniikoihin; tekniikoita voi opetella perusteellisesti ja materiaalihankintoihin sijoittaa myöhemmin, kun ensin on intuitiivisesti löytänyt, miten kaikkein mieluiten haluaa itseään tuoda luovasti esille.
On oikeastaan helpompi kertoa, mitä Veda-taide EI ole, kuin selittää, mitä se VOISI olla, jos ilmaisulle olisi olemassa etikettejä. Veda-taide on suora tapa aktivoida luovuuttaan, riippumatta siitä, miten pitkällä taiteen tekemisessä on menossa - vaiko vasta alussa. Ehkä on joskus haaveillut, millaista olisi päästä kokeilemaan, osaisiko oikeasti piirtää ja maalata, mutta koskaan ei ollut tilaisuutta, ja haave haalistui ja sammui; tässä on se tilaisuus. Tai voi olla, että on tehnyt kuvaa koko ikänsä, opettanut kuvaamataidetta koulussa, antanut periksi, kun puhti ei koskaan riittänyt oman luovuuden hiomiseen, ei edes ylläpitämiseen, leipätyön päälle - ja vähitellen on luovuttanut; Veda-taide on palkeet hiillokselle. Tai ehkä ammattitaiteilija on alkanut pelätä, että on jämähtänyt toistamaan jotain aikoinaan uutta ja oivaltavaa, nyt jo kahlitsevaa; tämän selkeän ja yksinkertaisen tukirakennelman avulla voi tehdä niin voimakkaan pelinavauksen, että esiin nousee upouusi, tuore ilmaisutapa.
Luovuus ei ole meidän ulkopuolellamme, se on meidän sisäpuolellamme. Luominen ei rajoitu kuvaan, maalaukseen; itsensä ja oman ilmaisun löytäminen laajentuu ja vaikuttaa tasapainottavasti koko elämään. Me olemme luojia, sillä meillä on mielikuvitus, joka luo uutta, aamusta iltaan ja unissamme yli yön.
Ei ole olemassa ihmistä, joka ei osaisi luoda; on vain ihmisiä, jotka eivät ole vielä löytäneet, miten tuoda luovuutensa tuloksia toisten näkyviin, aistein havaittaviksi. Veda-taide on tähän tarkoitukseen kehitetty reitti; kuin pieni puronen, jota voi laajentaa vetämällä kepillä viivaa puolisulaan maahan, sulavan jääveden valua eteenpäin. Ganges-virta alkaa myös pieninä noroina ylhäältä Himalajan jäätiköiltä, sieltä, missä jumalat syntyivät. Luoja syntyy pienestä purosta, tikulla hiekkaan vedetystä viivasta. Viiva on ensimmäinen seitsemästätoista luovuuden ohjeesta Veda-taiteessa.VEDA-taidekurssi, jonka avulla voit aktivoida oikeaa aivopuoliskoa kuvataiteen keinoin - sopii sekä aloittelijoille että ammattilaisille. Nummelan Päivölässä 17-20.7. klo 10-18 VARAA PAIKKASI PIAN! Mitä nopeammin varaat paikkasi Päivölästä, sitä edullisemmaksi täysihoitosi tulee. Varaa alustavasti kurssipaikkasi HETI puhelimitse: 050-3377621 / Arja Jokinen-Virta, Silva-kesäkurssien kurssisihteeri, tai e-postitse asiakaspalvelu(at)silvamenetelma.com Varaa Päivölään täysihoito p.050-5482356 / Mikael Mäkelä Katso myös lisätiedot ym. mielenkiintoinen kurssitarjonta: www.silvamenetelma.com
|