Kiitoksia vastauksista! Näkyyhän sitä gluteenitonta leipää olevan
marketeissa. Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen tuntui melko
mukavalta, mutta luultavasti kyseessä oli vain "pahamaineinen"
plasebo-vaikutus. Aluksi saksalainen tuote tuntui vähän
siltä, kuin siinä olisi sahanpuruja joukossa, mutta siihenkin
tottuu näköjään ajan mittaan. Vaan kyllä olisi hieman ikävää,
jos joutuisi vaikeitten oireitten vuoksi pakosta syömään
pelkästään gluteenittomia tuotteita.
Tulipa tsekattua tietosanakirjasta, mitä se gluteeni oikein
on. Se näköjään on lähes välttämätöntä leipoutumisen kannalta.
Siksi kai mm. kauraleipiin lisätään vehnägluteenia.
Evealle toteaisin, että keliakiaan mahdollisesti viittaavat oireet
ja tuntemukset eivät ole niin voimakkaita, että niiden vuoksi
viitsisin tutkimuksiin vaivautua, etenkin jos siellä joutuu letkua
nielemään. Se hirvittää, koska äitini kertoman mukaan olin
lapsena vahingossa nielaissut tutin, ja oletan, että olin
vähällä tukehtua siihen, koska silloin tällöin yöllä herään tuntemukseen
että kurkkuun on menossa jotakin mitä en pysty nielemään.
Seurauksena on pahemmanpuoleinen paniikkikohtaus, ilkeine
sydämen rytmihäiriöineen. Ayurvedakonsultti totesi pulssiani
tunnusteltuaan, että terveyteni on periaatteessa hyvä, mutta
"jotain on tapahtunut" (tai jotain tuontapaista). Ehkä tuo tutin
nieleminen on sitten se "jotain", joka on varjostanut kenties koko
elämääni, koska varsinkin naiset joskus minulta kysyvät, että mitä minä oikein
pelkään.