Täällähän keskustelu käy vilkkaana, hyvä kun ehdin piipahtaa äkkiseltään mukaan.
Olikos se noin 27000 vuotta ajassa, kun kuluu siihen kun nämä kaikkien merkkien ajat on kulkeneet yhden kierroksen, joten maapallon ikään suhteutettuna tällä pallolla on ehtinyt olla todella lukemattomia Vesimiehen aikoja, samoin kuin muidenkin merkkien aikoja
Tähtitieteilijät ovat määritelleet kierroksi noin 25 800 vuotta. Sinä aikana maapallo peräytyy kaikki eläinradan 12 merkkiä. Vanha kansa nimitti tätä 25 800 vuoden kiertoa suureksi vuodeksi.
Edellisen kerran ihmiskunta oli siirtymässä Vesimiehen aikaan noin 30 000 vuotta sitten. Siihen aikaan oli myöhäispaleoliittinen aikakausi ja ilmasto alkoi lauhtua jääkauden jälkeen. Ranskassa ja Pyreneillä alettiin luoda erittäin värikästä luolataidetta ja pitkin eurooppaa syntyi luovia kulttuureita. Ylipäätään sitä siirtymävaihetta voisi verrata tähän meillä nyt olevaan siinä, että molemmissa tekniikka alkoi kehittyä vauhdikkaasti ja samalla henkinen tietoisuus kasvaa seuraavalle askelmalle. Mehän olemme viimeisen sadan vuoden aikana omaksuneet uusia henkisiä ajattelutapoja enemmän kuin moneen vuosisataan sitä ennen.
Lisäksi meillä on viimeisen sadan vuoden aikana tekniikka kehittynyt aika huimaavasti ja vastaavasti myöhäispaleoliittisella aikakaudella silloinen tekniikka alkoi kehittyä nopeaan tahtiin. Täällä aikajaksolla tehtiin monia merkittäviä keksintöjä, kuten jousi, nuoli ja verkko. Eri kulttuurien kehitys muokkasi lisää ihmisen henkistä kehitystä luonnon elollistamisesta henkiuskontoihin. Tällöin alkoi kehittyä mm. shamanismi.
Tässä minusta näkee taas pyörryttävänä tuon maailmankaikkeuden spiraalimaisen liikkeen jossa kaikki kiertää samaan pisteeseen mutta korkeammalla kehityksen tasolla. Jokainen sykli vie ihmiskuntaa aina uudelle tasolle ja alkaa kutkuttavasti miettiä missä me olemmekaan kun tämä nyt alkava sykli päättyy 25 800 vuoden kuluttua
Esmiralda.
Pohdit tuolla, että
varsin kiireellä ihmiskunta etsiytyy taas esoteerisesti eli huuhaamielellä vesimiehen yläilmoille. Mietin itsekin samaa koska oikeasti tässä on vielä aikaa kun sinne Vesimieheen siirrytään. Tähtitieteen näkökulmasta katsottuna olemme vielä Kalojen aikakauden viimeisellä suoralla.
Katsoin tuolla Skyllani (tähtitiedeohjelmisto), että vasta vuoden 2700 alkaessa Aurinko siirtyy Vesimieheen. Kevättasauksen aikoihin 21. maaliskuuta 2700 Skyn mukaan Aurinko on 3 astetta Vesimiehessä.
Mutta jos katsoo astrologian trooppiselta kannalta, olemme kai nyt sitten siirtymässä tai siirtyneet Vesimiehen aikaan.
NtiAika tuolla kirjoitti, että
Vesimiehen ajan alkuhetkellähän trooppinen ja sideerinen merkki on aivan päällekkäin.(eli siis koko trooppinen ja sideerinen eläinrata samoin) Tulkitsen sitä niin että se merkitsee juuri tasapainotuksen aikaa ja täydellistymistä, ja astrologiassa niin että sideerinen ja trooppinen merkki ovat samanaikaisesti yhtä totta.Nuo siirtymävaiheet menevät tosiaan aika päällekkäin tähtitieteessä ja astrologian trooppisella, ja tuo oli minusta hyvä kuvaus sen merkityksestä.
joo, Yö
(maya aaltojaksoni on sininen yö, unien viesti
Keltainen sähköinen Tähti