Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jaa herkkureseptisi kanssamme, jaetaan makuelämyksiä  (Luettu 18644 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« : 09.11.2007 17:07:33 »

Taas sama juttu! Mitä sitä tekisi ruuaksi viikonloppuna, aina sitä syö samoja ruokia ja mielikuvitus teki tenän..

Anna vinkki! Jaa kanssamme ruoka/herkkureseptisi, saapahan ideoita taas  Smiley
Ja uusia makuelämyksiä!
Olen herkkusuu ja kaikkiruokainen lukuunottamatta muutamia allergioita  Smiley
Tykkään myös leipoa joten kaikenlaiset reseptit ovat tervetulleita.

tallennettu
Arkiviisu
Vieras
« Vastaus #1 : 09.11.2007 18:28:40 »

KASVISLASAGNE
Pääruoat (4 annosta)
kasvis (lakto-ovo-vege)
Valmistusaika: 30 - 60 min

150 g     lasagnelevyjä
500 g    pakastekasviksia
500 g    Pastakastiketta
2,5 dl    Sipulisekoitusta ja maustetuorejuustoa

1 tl    basilikaa
0,5 tl    mustapippuria
2 dl    juustoraastetta

Sulata kasvikset pannulla. Lisää joukkoon pastakastike ja sipulisekoitus+tuorejuusto. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada neljännes kastikkeesta vuoan pohjalle. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla, päällimmäiseksi jää kerros kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 °C:n lämpötilassa noin 45 minuuttia. Tarjoa lasagne raikkaan salaatin kanssa.


tai

KATKARAPU - SITRUSPASTA


Pääruoat (4 annosta)

Valmistusaika: 30 - 60 min

1 kpl    sitruunaa
2,5 dl    ruoka kevyt & paksu -kasvirasvasekoitetta
1 rkl     kalaliemitiivistettä
1,5 rkl    ketsuppia
0,1 tl    cayennepippuria
200 g    katkarapuja
1 rkl    sitruunanmehua
1 kpl    ruohosipulinippu
300 g    pastaa

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori. Kuumenna ruoka-kasvisrasvasekoite kattilassa. Mausta sitruunankuorella, liemitiivisteellä, ketsupilla ja ripauksella cayennepippuria. Lisää katkaravut. Kuumenna kastike kiehuvaksi - älä keitä. Viimeistele sitruunamehulla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa keitetyn pastan, raikkaan salaatin j.


tai

TONNIKALAPASTA

Kastikkeet ja marinadit (4 annosta)

Valmistusaika: Alle 30 min


1 kpl    sipulia
1 rkl    oliiviöljyä
0,5 tl    suolaa
0,5 tl    yrttimaustesekoitusta
0,5 tl    pippurisekoitusta
3 rkl    tomaattipyreetä
2,5 dl    ruoka -kasvirasvasekoitetta
0,5 dl    oliiveja
100 g    fetajuustoa
1 prk    tonnikalaa

Viipaloi sipuli ja kuullota viipaleet öljyssä paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää suola, yrttimauste, pippuri, tomaattipyree ja ruoka-kasvisrasvasekoite. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia. Viipaloi kivettömät mustat oliivit ja kuutioi fetajuusto. Lisää oliivit, fetajuusto ja veteen säilötty tonnikala kasariin ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Tarjoa pastan ja raikkaan salaatin kanssa.


******************

SALAATIKSI - kevyt yksinkertainen raikas perus-salaatti

1 kpl     lehtisalaattikerää
0,5 kpl    kurkkua
(1 kpl    paprikaa) appelsiini tai ananas tai klementtiini etc. tai omenaviipaleet
3 kpl    tomaattia
Kastike:
4 rkl    Extra Vergine -oliiviöljyä
1 rkl    valkoviini etikkaa
0,25 tl    mustapippuria

 + salaatin päälle ja pastan keventäjäksi raejuustoa...

Pese kasvikset. Suikaloi lehtisalaatti, paloittele kurkku ja paprika. Lohko tomaatit ja sekoita raaka-aineet keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan.

OLIIVILEIPÄ

   Leivät ja levitteet (3 annosta)

laktoositon
Valmistusaika: Yli 60 min

5 dl    vettä
50 g    hiivaa
1 tl    suolaa
0,5 dl    oliiviöljyä
1 dl    oliiveja
11 dl    vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, oliiviöljy, viipaloidut vihreät oliivit ja jauhot (10-12 dl). Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta kolme oliivileipää ja kohota leivät vielä liinan alla. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.


 ***********

JÄLKIRUOAKSI

MARJAT KUUMASSA KINUSKIKASTIKKEESSA

  (4 annosta)

gluteeniton
Valmistusaika: Alle 30 min


6 dl    marjoja
1 dl    Kinuskikastiketta
1 dl    vispikermaa

Laita marjat annosmaljoihin. Kuumenna kinuskikastike ja vispikerma  mikroaaltouunissa tai kattilassa - älä keitä. Kaada kuuma kastike marjojen päälle juuri ennen tarjoilua.


LADY HILLA ELI JUUSTOLAKKAKAKKU

  Makeat leivonnaiset (15 annosta)

Valmistusaika: Yli 2 h


Pohja:
200 g  leivontamargariinia
1 dl    sokeria
2 kpl    kananmunaa
3,5 dl    vehnäjauhoja
1 tl    leivinjauhetta

Täyte 1:
200 g    lakkahilloa tai .....  Huh
Täyte 2:
4 kpl    kananmunaa
1 dl    sokeria
6 tl    vanilliinisokeria
500 g    Maustamatonta tuorejuustoa

Laita uuni päälle 170 °C:seen. Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet sähkövatkaimella tai monitoimikoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Ihanneaika sekoittamiselle on 5 minuuttia. Levitä taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan hillon päälle. Paista Lady Hillaa vähintään tunti uunin alaritilällä. Jäähdytä kakku hyvin (esimerkiksi jääkaapissa) ennen kuin irroitat sen vuoasta ja laitat tarjolle.


tai

IRIS-COFFEE JUUSTOKAKKU

    Makeat leivonnaiset (12 annosta)

Valmistusaika: Yli 2 h

Pohja:
175 g    kaurakeksejä
75 g    leivontamargariinia
Täyte:
6 kpl    liivatelehteä
5 dl    vispikermaa
400 g  maustamatonta tuorejuustoa
2 dl    sokeria
1 tl    vaniljasokeria
3 rkl    viskiä
1,5 dl    kahvia
Koristelu:
50 g    kahvipapumakeisia

Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso) valmiiksi. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kahvipapumakeisilla. Idea! Mausta kakku viskin sijaan konjakilla.

****************************

BON APETIT~ KALI OREKSI
« Viimeksi muokattu: 09.11.2007 18:32:59 kirjoittanut Arkiviisu » tallennettu
Ippuska
Astroholisti
*****
Viestejä: 5054


4ever


Profiili
« Vastaus #2 : 09.11.2007 19:11:32 »

Suussasulava suklaakakku

150g voita
150g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2dl fariinisokeria
2rkl vaffaa kaffii
1,5 dl jauhoja (itse käytän hienoa hiivaleipäjauhoa)
0,5tl leivinjauhoa
1tl vaniljasokeria

Laita uuni 175 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Sulata rasva kattilassa.
Paloittele suklaa ja lisää kuumaan rasvaan.
SE sulaa siihen hiljalleen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon kahvi ja suklaaseos.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Siivilöi ja sekoita varovasti vaahtoon.
Kaada vuokaan.
Paista noin puolisen tuntia.
Koristele halutessasi mielesi mukaan.
(Maustettu) kermavaahto sopii lisäkkeenä.

 smitten
tallennettu

Ophiuchus

Trooppisesti:
 aurinko jousimies , kuu leijona , askendentti vesimies

Sideerisesti:
 aurinko skorpioni , kuu leijona , askendentti kauris

Maya: Sininen Kosminen Yö
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #3 : 09.11.2007 20:46:41 »

Voi arkiviisu ja ippuska, miten voitte tietää kaiken mistä minä pidän  smitten
Kokeilen takuulla!
Kiitos, jaanpa minäkin pian reseptini kanssanne  Smiley
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5772


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 09.11.2007 23:46:17 »

Kiitos, taidanpa minäkin ottaa ohjeista vaarin!

Isänpäiväksi.  smitten
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
Arkiviisu
Vieras
« Vastaus #5 : 10.11.2007 09:01:56 »

TEE NÄITÄ VAIKKA TÄHTIMUOTILLA NIIN JA KUU JA ENKELI - niin pysytään "foorumin aiheessa"  Cheesy  Wink  2funny


PIPARKAKUT

1,5 dl    siirappi
4 dl    sokeria
2 tl    kanelia
2 tl    neilikkaa
1 tl    inkivääriä
1 tl    kardemummaa
250 g    leivontamargariinia
10 dl    vehnäjauhoja
1 kpl    kananmunaa
3 tl    soodaa
0,25 dl    vettä

Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sulata rasva ja lisää mausteseoksen joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää osa jauhoista ja kananmuna. Sekoita sooda veden joukkoon ja lisää taikinaan. Lisää loput jauhoista hyvin sekoittaen. Anna taikinan jähmettyä noin tunnin ajan jääkaapissa ( vaikka yön yli NIIN taikina makustuu kun kaikki mausteet "antavat parastaan"  Wink ). Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja paina taikinasta muoteilla pipareita. Paista 220 °C:n lämpötilassa 3-4 minuuttia.
 IDEA : JÄTÄ TAIKINALEVY SUHT PAKSUKSI - NIIN PIPAREISTA TULEE MEHEVIÄ , eikä kovia kikkaroita !!!!!!
Idea! Tarjoa piparit  esm maustetun tuorejuuston kanssa.  tai homejuuston tai minkä tahansa lempparijuuston kera ... aah ja nam

ja josjakun haluavat tehdä pipareista "terveellisiä" niin käytä vaikka vaahterasiirappia ja hedelmäsokeria .... ja HUOM ! mausteina olevat kaneli ja inkivääri laskevat GI:tä niillä on sellainen ominaisuus  Kiss
Cheesy
« Viimeksi muokattu: 10.11.2007 09:20:11 kirjoittanut Arkiviisu » tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #6 : 10.11.2007 18:02:18 »

Mielettömän hyvää tulista hapanimelä possua

-Marinoi possu suikaleet chilillä, inkiväärillä, kanelilla, valkosipulilla ja suolalla sekä pippurilla (oman maun mukaan kutakin) ja anna maustua muutaman tunnin

-Suikaloi porkkana ja leikkaa sipuli, valkosipuli, chiliä sekä herkkusienet sopiviksi paloiksi

-Laita oliivi öljyä pannuun ja iske sipuli, chiliä ja porkkana pannuun, kuullota niitä hetken, ripottele pippuria ja suolaa vähäsen

-Ota kasvikset pois ja laita possusuikaleet pannulle, paistele kypsäksi

-Lisää sitten kuullottamasi kasvikset ja anna hetki olla

-Keitä nuudelia

-Lisää pannuun herkkusienet ja ananas paloja

-Lisää pannuun hiukan myöhemmin Blue Dragon wok saucea, maku hapan imelä.

-Kun nuudelit kypsiä voit sekoittaa halutessasi myös nuudelit soossiin ja sitten syömään

Aineksia voi laittaa oman maun mukaan ja samoin syöjä määrän mukaan  Smiley
tallennettu
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #7 : 11.11.2007 20:08:07 »

Hertsileijaa miten ihania reseptejä!

Kiitos teille todella paljon  Kiss
tallennettu
Metsänkeiju
Astro-nauttija
****
Viestejä: 900



Profiili
« Vastaus #8 : 16.12.2010 19:14:48 »

Tässä pari mun lempi-kasvisruokaa.. Smiley

Ihana pinaattipasta

Tarvikkeet

500g tagliatellepastaa
4 isoa sipulia
2 pss pinaattipakaste
oliiviöljyä
6-8 valkosipulin kynttä
paljon parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria
pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä / mitä vaan siemeniä/pähkinöitä

Valmistus

Keitä pasta.
Kuullota eli kypsennä reilussa oliiviöljyssä sipulit ja murskattu valk.sipuli 20-30min.
niin että sipulit eivät ruskistu.
Lisää joukkoon pinaatti ja anna sulaa.
Lisää pasta ja parmesanjuusto, suola, mustapippuri ja pinjansiemenet.


Parsa-kukkakaaligratiini

Tarvikkeet

1 iso parsakaali
1 iso kukkakaali
2 isoa sipulia
4 valkosipulin kynttä
4-6 dl kasvisrasvasekoite 10-15%
100g emmental sinileima
200g mozzarella
maizenaa tai vehnäjauhoa (suurustukseen)
suolaa
valkopippuria
1 kasvisliemikuutio
(tuore) timjamia maun mukaan

Valmistus

Leikkaa kaalit n. 3-5cm paloiksi.
Kuullota hienoksi leikattu sipuli, valkosipulimurska ja timjami öljyssä 10-15min.
Lisää joukkoon kasvisrasvasekoite ja kasvisliemikuutio, suola ja valkopippuri.(Maistele maku kohdalleen!!! Suuruste myös imee makuja pois.) Suurusta kastike suht. paksuksi,
(vellin ja puuron välimaastoon) ja nosta pois liedeltä.
Lisää joukkoon puolet juustoista.
Lado pilkotut kaalit voideltuun matalaan vuokaan, kaada kastike päälle niin että kaalit melkein peittyvät.
Paista ensin 160-170 asteessa uunin keskiosassa n. 20-25 min. Sen jälkeen ripottele päälle juustoraaste,
ja paista (gratinoi) uunin yläosassa 220 asteessa n. 3-5 min, kunnes gratiini on saanut kauniin kullan rusehtavan sävyn. Anna vetäytyä ja tarjoile.
tallennettu

"It is you're mind that creates this world" -The Buddha-

askendentti jousimies aurinko merkurius kalat kuu vaaka venus vesimies mars harka  ~Kiinalainen jänöjussi~
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5772


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #9 : 20.12.2010 20:55:28 »

Kiitos, vois sopia karpaloidenkin kera!  smitten
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6630


Profiili WWW
« Vastaus #10 : 20.12.2010 22:39:39 »

Quiche Lorraine ("runsastäytteinen")

pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoa
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

täyte:
150 g savukinkkua
1 pussi (150 g) Valio Emmental Punaleima -raastejuustoa
3 munaa
1 prk (150 g) Ranskankermaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1/2 paprikaa kuutioina

Nypi voi ja jauhot sekaisin.Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa uunivuoan pohja (halk. 27 cm) ja reunat taikinalla.
Kuutioi savukinkku. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
PL 200, n. 35 min.

ohje on Valion Lämpimäisiä -ohjekirjasesta, siksi tuo Valio tuolla mainoksena..
Kinkun jämäthän vois hyödyntää noin.
Oon tuolla ohjeella tehnyt myös kanttarellipiiraan, jättänyt silloin tuon paprikan pois.
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5772


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #11 : 20.12.2010 23:12:09 »

Voi jukra Nikki, jos tykkäät tuosta piiraasta, niin pitää laittaa ihan alkuperäinen ranskalainen resepti.
Olen tehnyt sitä vuodet ja aina herkullista, käyttänyt sellaisen saunavihdallisen yrttejä siihen.
Kokeilepa tätä, jossa on ehkä jotakin lisää:

Taikina:
125 gr pehmeää voita
200 g vehnäjauhoja nypitään voihin
3 rkl. vettä, suolaa ja pippuria
1 rkl. emmentaljuustoa
1 valkosipulinkynsi

Viileässä seissyt taikina laitetaan pohjaksi, vähän haarukalla pistetään ja paistetaan uunissa yksinään 200 astetta 10 minuuttia.

Täyte:
300 gr keittokinkkua ja 100 gr raakasavustettua kinkkua kuutioina
3-4 sipulia
3 valkosipulinkynttä
ja se saunavihdallinen yrttejä (ruohosipuli, lipstikka, rakuuna, iisoppi, kirveli, persilja mm. mitä löytyy) pieniksi silputtuna joukkoon
Kaikki sekoitetaan ja ladotaan kypsennetyn piirakkapohjan päälle.

Viimeksi kaadetaan seuraava seos päälle:
8 kananmunaa, pippuria ja suolaa
2 dl kermaa
200 gr raastettua emmentaljuustoa

Paistetaan 250 asteessa noin tunnin ajan (loppuosassa olen laittanut tinapaperin päälle, ettei kuori tummu).

Tosi hyvää! Tämä ateria on 8 hengen alkupala tai iltapala. Neljän hengen täysi päivällinen!
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6630


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 20.12.2010 23:36:43 »

kiittää ja kumartaa.. Smiley
saunavihdallinen on hyvä määrä,
varmaan ranskalaisellekin ymmärrettävä  Cheesy
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5772


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #13 : 20.12.2010 23:39:02 »

Täytyy vielä tuosta piiraasta, sillä nuo huom. minun käyttämäni tuoreet maustekasvit sekoittuivat tuohon kerma-muna-juustomössöön aivan ihmeellisellä tavalla ja eri yrteistä sulautuu esiin jokin aivan uusi vieno ihmeellinen yrttimaku. Munat kai ne maut sulauttaa yhteen!  Wink
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
sansai
Astro-nauttija
****
Viestejä: 808


Profiili
« Vastaus #14 : 01.01.2011 00:47:28 »

Tein piirakkaa.Oli mieluista saunavieraille.Saunavihdallinen oli pääosin kuivattua,mutta maut irtosivat hyvin,kun hiukan höyryttelin niitä alkajaisiksi.
Piirakka oli erityisen hyvää diabeetikoille,runsaan kananmunan johdosta.Muistelen valkuaisen olevan sen,joka sitoo sokereiksi muuttuvia ainesosia.Verensokerit eivät nousseet,joten kaikki saivat mussutella mielinmäärin.   Wink
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: