KASVISLASAGNEPääruoat (4 annosta)
kasvis (lakto-ovo-vege)
Valmistusaika: 30 - 60 min
150 g lasagnelevyjä
500 g pakastekasviksia
500 g Pastakastiketta
2,5 dl Sipulisekoitusta ja maustetuorejuustoa
1 tl basilikaa
0,5 tl mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Sulata kasvikset pannulla. Lisää joukkoon pastakastike ja sipulisekoitus+tuorejuusto. Mausta basilikalla ja mustapippurilla. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada neljännes kastikkeesta vuoan pohjalle. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Tee seuraavat kerrokset samalla tavalla, päällimmäiseksi jää kerros kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 °C:n lämpötilassa noin 45 minuuttia. Tarjoa lasagne raikkaan salaatin kanssa.
tai
KATKARAPU - SITRUSPASTAPääruoat (4 annosta)
Valmistusaika: 30 - 60 min
1 kpl sitruunaa
2,5 dl ruoka kevyt & paksu -kasvirasvasekoitetta
1 rkl kalaliemitiivistettä
1,5 rkl ketsuppia
0,1 tl cayennepippuria
200 g katkarapuja
1 rkl sitruunanmehua
1 kpl ruohosipulinippu
300 g pastaa
Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori. Kuumenna ruoka-kasvisrasvasekoite kattilassa. Mausta sitruunankuorella, liemitiivisteellä, ketsupilla ja ripauksella cayennepippuria. Lisää katkaravut. Kuumenna kastike kiehuvaksi - älä keitä. Viimeistele sitruunamehulla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa keitetyn pastan, raikkaan salaatin j.
tai
TONNIKALAPASTAKastikkeet ja marinadit (4 annosta)
Valmistusaika: Alle 30 min
1 kpl sipulia
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl yrttimaustesekoitusta
0,5 tl pippurisekoitusta
3 rkl tomaattipyreetä
2,5 dl ruoka -kasvirasvasekoitetta
0,5 dl oliiveja
100 g fetajuustoa
1 prk tonnikalaa
Viipaloi sipuli ja kuullota viipaleet öljyssä paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää suola, yrttimauste, pippuri, tomaattipyree ja ruoka-kasvisrasvasekoite. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia. Viipaloi kivettömät mustat oliivit ja kuutioi fetajuusto. Lisää oliivit, fetajuusto ja veteen säilötty tonnikala kasariin ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Tarjoa pastan ja raikkaan salaatin kanssa.
******************
SALAATIKSI - kevyt yksinkertainen raikas perus-salaatti
1 kpl lehtisalaattikerää
0,5 kpl kurkkua
(1 kpl paprikaa) appelsiini tai ananas tai klementtiini etc. tai omenaviipaleet
3 kpl tomaattia
Kastike:
4 rkl Extra Vergine -oliiviöljyä
1 rkl valkoviini etikkaa
0,25 tl mustapippuria
+ salaatin päälle ja pastan keventäjäksi raejuustoa...
Pese kasvikset. Suikaloi lehtisalaatti, paloittele kurkku ja paprika. Lohko tomaatit ja sekoita raaka-aineet keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin sekaan.
OLIIVILEIPÄ Leivät ja levitteet (3 annosta)
laktoositon
Valmistusaika: Yli 60 min
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl oliiveja
11 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, oliiviöljy, viipaloidut vihreät oliivit ja jauhot (10-12 dl). Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta kolme oliivileipää ja kohota leivät vielä liinan alla. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia.
***********
JÄLKIRUOAKSI
MARJAT KUUMASSA KINUSKIKASTIKKEESSA (4 annosta)
gluteeniton
Valmistusaika: Alle 30 min
6 dl marjoja
1 dl Kinuskikastiketta
1 dl vispikermaa
Laita marjat annosmaljoihin. Kuumenna kinuskikastike ja vispikerma mikroaaltouunissa tai kattilassa - älä keitä. Kaada kuuma kastike marjojen päälle juuri ennen tarjoilua.
LADY HILLA ELI JUUSTOLAKKAKAKKU Makeat leivonnaiset (15 annosta)
Valmistusaika: Yli 2 h
Pohja:
200 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte 1:
200 g lakkahilloa tai .....
Täyte 2:
4 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
6 tl vanilliinisokeria
500 g Maustamatonta tuorejuustoa
Laita uuni päälle 170 °C:seen. Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet sähkövatkaimella tai monitoimikoneella kuohkeaksi vaahdoksi. Ihanneaika sekoittamiselle on 5 minuuttia. Levitä taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja 4 cm:n verran reunoille. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan hillon päälle. Paista Lady Hillaa vähintään tunti uunin alaritilällä. Jäähdytä kakku hyvin (esimerkiksi jääkaapissa) ennen kuin irroitat sen vuoasta ja laitat tarjolle.
tai
IRIS-COFFEE JUUSTOKAKKU Makeat leivonnaiset (12 annosta)
Valmistusaika: Yli 2 h
Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g leivontamargariinia
Täyte:
6 kpl liivatelehteä
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl viskiä
1,5 dl kahvia
Koristelu:
50 g kahvipapumakeisia
Hienonna keksit ja sulatettu margariini monitoimikoneessa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahva kahvi (esim. espresso) valmiiksi. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja viski. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää hieman jäähtynyt kahviseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku veitseä apuna käyttäen vuoan reunoilta. Avaa irtopohjavuoka ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kakku kahvipapumakeisilla. Idea! Mausta kakku viskin sijaan konjakilla.
****************************
BON APETIT~ KALI OREKSI