Happoa lisäävät:
- Viljatuotteet
- Leivät
- Pähkinät
- Eläinkunnan tuotteet
Muut:
- Margariini
- Oliiviöljy
Kaikki ylläoleva ei pidä paikkaansa ihan sellaisenaan:
Viljat tuottavat happovoittoisen palamistuloksen aineenvaihdunnassa vain idättämättöminä.
Idätetty vilja ja siitä kuivattamalla valmistettu "leipä" ovat siis emäsvoittoisia.
Pähkinöistä manteli ja hasselpähkinä ovat aineenvaihdunnan palamistulokseltaan
NEUTRAALEJA: Ei niin happoa, kuin emästäkään.
"Eläinkunnan tuotteet" eivät ole automaattisesti happovoittoisia:
Voi on neutraali!
Maitotuotteet ovat ERITTÄIN emäksisiä! Itselläni erittäin merkittäviä happo-emästasapainon tasapainottajia ovat nimenomaan hapanmaitotuotteet.
Toisaalta:
Kasvikset/hedelmät keitettynä ovat happoa tuottavia PAITSI, jos myös keitinvesi käytetään, jolloin palamistulos on emäksinen tai neutraali.
Kaikki meistä eivät pärjää vegaaniravinnolla (tukka lähtee, ellen syö punaista lihaa...), joten on mukavaa että myös eläinkunnan tuotteista löytyy emäksisiä, ei niin ettenkö tykkäisi myös vihanneksista ja hedelmistä, mutta eivat ne minua loputtomiin innosta.
t. Eklektikkö