alanna
Satunnainen astroilija
Viestejä: 3
|
|
« Vastaus #45 : 30.08.2009 22:16:49 » |
|
Moi kaikki! Tää topicci herätti meikäläisenkin mielenkiinnon kun tuntuu, että viimeaikoina on osunut monta lehtijuttua silmiin joissa puhutaan juuri tästä hapan-emäs tasapainosta. Olen lukenut tässä samalla Edgar Caycen tietoihin perustuvaa kirjaa "Ravinto ja ruumiin temppeli" missä on paljon asiaa aiheesta. Täytyy kyllä tunnustaa, etten oo vielä lukenut tuota opusta hirveän tarkasti ja osa jutuista menee vähän yli hilseen. Esim. jotkut emäksiset ruoka-aineet yhdessä saavatkin aikaan happamoitumista, am I right? Eli lisää tietoa ja varsinkin käytännön vinkkejä ruokailuun olisi kiva kuulla Itse aloitin vähähiilihydraattisen ruokavalion pari kuukautta sitten. En oo mitenkään turhan tarkka, mutta jätin perunan, viljat ja sokerin pois. Ja tällä tiellä aion pysyä, olo on paljon parempi kuin aikaisemmin ja ihokin paremassa kunnossa! Eikä enään turvota! Makeanhimo on kadonnut kokonaan. Joskus kyllä tulee syötyä tummaa suklaata mutta that's it.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
T-H
|
|
« Vastaus #46 : 31.08.2009 08:07:13 » |
|
Sellaisen vinkin annan teille, että jos/kun elimistö on liian hapan (esim Pascoe-emäsjauheen mukana on se ph-mitta) niin aloitatte emäspitoisten ruoka-aineiden käytön lisäämällä sitä runsaammin ruokavalioon. Ja sitten kun alkaa tuntumaan olotila paremmalta, voi lisätä sekaruokavaliota syövä siihen hapanta mukaan. Kun täällä moni empii, että ei tiiä mitenkä syödä emäksisiä ja happamia ruoka-aineksia, yksin vai yhdessä. Kyllä se hyvän/huonon olotilan tuntee sisällänsä. Ja sen kahvin tilalle vois ottaa virheän teen rinnalle! Aloittaa vaikka muutaman aamun kokeeksi vihreällä teellä kun kahvi on sellainen happoa tuottava nautintoaine. Kokeiltaa ja kirjottakaa tuntemuksia miltä alkaa tuntumaan
|
|
|
tallennettu
|
OINAS - pässinpää
* Nousu Neitsyt * NativeAmerican Haukka
|
|
|
Posti
Kohtuuastroilija
Viestejä: 141
Toivo elää ja niin minäkin!
|
|
« Vastaus #47 : 02.09.2009 13:51:25 » |
|
Hyviä juttuja taas! Olen yrittänyt jo kuukausikaupalla vähentää kahvin juomista, mutta vanhoista tavoista on tosi vaikea luopua. Yrittäminen siis jatkuu edelleen. Tuota Valmarinia olen suunnitellut kokeilevani kanssa, mutta en ole vielä ostanut sitä. Siellä Valmarin-sivulla luki, että juo pitkin päivää ja se ei yleensä koskaan toimi mulla. Jos en saa huikata kerralla, niin unohdan ottaa pitkin päivää. Ruokavalion muuttaminen on kanssa työlästä ja onneksi viime kesänä sain siihen selityksenkin. Yhdellä luennolla kuulin, että emäksiset ruuat maistuvat tosi pahalta, jos on itse kovasti hapan. Tämän pystyn allekirjoittamaan ja siksi on tosi vaikeeta syödä emästä. Yksinkertaisesti on vastenmielistä syödä päättäväisesti pahanmakuisia ruokia. Sen verran olen nautiskelija, ettei se tunnu onnistuvan. Siispä T-H:n vinkki lisätä aluksi emästä ottamatta mitään pois on erinomainen.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
T-H
|
|
« Vastaus #48 : 03.09.2009 10:21:54 » |
|
Itselläni meni reilu 2 vuotta tähän kaikkeen uuteen tottuakseen. Totta kait se vaatii itseltään paljon, mutta ei se mitenkään vaikeaa ole. Tsemppiä teille ja muistakaa, että ei saa olla liian -pinna kireellä- meininkiä tämän asian kanssa.
|
|
|
tallennettu
|
OINAS - pässinpää
* Nousu Neitsyt * NativeAmerican Haukka
|
|
|
Elämänilo
|
|
« Vastaus #49 : 04.09.2009 17:03:32 » |
|
Hei Ystäväin
HAPANKAALI
Hapankaali on laihduttajan unelmaruokaa, koska se sisältää vain 18 kcal/67 kj/ 100g ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Painonvartijoiden pistetaulukossakin hapankaali saa 0 pistettä eli on yksi niistä ruoka-aineista, joita saa syödä rajatta.
C-vitamiinipitoisuus on hapankaalin tunnetuimpia ominaisuuksia. C-vitamiinia hapankaalissa on 20mg/100g. Tämä kattaa jo lähes puolet päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Lisäksi hapankaali sisältää runsaasti erilaisia entsyymejä, B 12 vitamiinia, koliinia ja asetyylikoliinia. Myös E-vitamiinia tuotteessa on runsaasti. Hapankaali valmistetaan maitohappokäymisellä. Hapattamisen vitamiinit säilyttävä vaikutus on tunnettu jo 1700-luvulta lähtien, vaikkei tuolloin vitamiineja ollut edes osattu nimetä. Saksassa, jossa tuotteella on pitkät perinteet, hapankaalia käytettiin tuolloin hoitamaan ummetusta, haavoja, kihtiä ja sokeritautia. Viime aikoina maitohappokäymistä on tutkittu laajasti uusin menetelmin, mm. mikrobiologian avulla. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimukset ovat antaneet viitteitä kaalin ja hapankaalin vähentävästä vaikutuksesta syöpäriskiin. Luontaislääkinnässä hapankaalia käytetään haavaumien, tulehdusten, sienitautien sekä ruoansulatushäiriöiden hoidossa.
Lisäksi paitsi kaalilla myös maitohappobakteereilla on paljon muita positiivisia terveysvaikutuksia. Maitohappobakteereja on luonnostaan ruuansulatuskanavassa, vaikka ei nauttisikaan maitoa. Niitä saadaan tuoreista kasviksista, hapankasviksista kuten hapankaalista, juustoista, piimästä ja muista hapatetuista maitotuotteista. Hapankaalin maitohappobakteerikanta syntyy spontaanin käymisen tuloksena toisin kuin hapatettavien maitovalmisteiden, joihin meijereissä lisätään kullekin ominaista tiettyä bakteerikantaa.
Maitohappokäyminen tarjoaa monia etuja. Ruoasta tulee mm. ihmisen elimistölle helpommin sulavaa. Tämä auttaa vatsaongelmiin, jopa maha- ja suolistohaavoihin. Vaikutus perustuu terveen bakteerikannan lisääntymiseen ja suoliston oman bakteerikannan vahvistumiseen. Lisäksi hapot tasaantuvat. Tästä seuraa ruoansulatuksen paraneminen ja ärtyneen vatsan rauhoittuminen. Paitsi että maitohappokäyminen takaa tuotteelle pitkän säilyvyyden, se tuo myös esiin kaalissa piilevät aromit, jotka ovat hapankaalille ominaisia.
Tämä lähdetieto: http://www.rasilaisenhapankaali.fi/
Elämänilo
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Elämänilo
|
|
« Vastaus #50 : 04.09.2009 17:16:04 » |
|
Hei Ystäväin
Lueskelin ketjun läpi. Hyviä vinkkejä olette toisillenne antaneet.
***************************
VARO HAPPO-YLIJÄÄMÄÄ
- syö kalsiumia luustostasi - aiheuttaa kaikenlaisia kuonaantumis sairauksia
Nykyihminen on liian hapan. Monet taudit, kiputilat, iho-ongelmat ja allergiat juontavat juurensa liian happamasta kehosta.
Liikahappamuus voi aiheuttaa mm. reumaa, nivelrikkoa, osteoporoosia, lihassärkyjä, migreeniä, korkeaa verenpainetta ja kolesterolia, vatsa- ja suolisto-ongelmia, turvotusta, iho-ongelmia, hiustenlähtöä, selluliittia sekä masennusta, apaattisuutta ja ärtyisyyttä.
****************************
PAHOIN HAPOTTAVIA RUOKA-AINEITA:
+ Lihatuotteet + Maitotuotteet (paitsi voi) + Sienet + Hunaja (eläinsoluja) - Tee (vahvahappo) - Valkoviini - Olut - Etikka - Sitrushedelmät (paitsi sitruuna) - Hiiva (sieni) - E-lisäaineet (vältä erityisesti E950, 951) - Valkaistut jauhot - Valkaistu sokeri
LIEVÄSTI HAPOTTAVIA RUOKA-AINEITA
* Kala * Kahvi * Luomusokeri * Voi * Kananmuna
HAPPAMUUTTA NEUTRALOIVIA RUOKA-AINEITA
* Sitruuna * Marjat kuorineen * Hedelmät kuorineen * Luomuvilja * Hapanleipä * Idut * Kasvikset, juurekset (karotenoidit+flavonoidit kuoriosissa) * Punaviini * Soijatuotteet * Hapankaali * Luomuruokaöljy * KAIKKI LUOMUNA, jos vain mahdollista *
VARO MARGARIINEJA - käytä voita kohtuullisesti
RUOKA-AINEIDEN OIKEA YHDISTELY ON MYÖS TÄRKEÄÄ
kts. Liite
***************************
SEKARUOAN SYÖJÄN SUOLISTOSSA 85 % mädättäjäbakteereita 15 % hajottaja bakteereita
KASVISSYÖJÄN SUOLISTOSSA 15 % mädättäjä bakteereita 85 % hajottaja bakteereita
KAIKKI EI SOVI KAIKILLE - tervettä järkeä mukaan
Hyvä alku uudelle elämäntavalle alkaa suolihuuhteluilla - kotona - suolihuuhtelijalla
VESI VANHIN VOITEHISTA
- runsaasti puhdasta vettä (mieluiten lähdevettä) - vesipullo mukaan
Lisäksi ulkoisesti voit nopeuttaa kehosi puhdistautumista emäksisellä suola kylpy-hoidolla.
Uusin löytöni on Goji-marja ( Lycium barbarum )
Goji-marjoja pidetään maailman ravinteikkaimpana hedelmänä, ja niissä on lukuisia erilaisia ravintoaineita.
Ne sisältävät 21 eri mineraalia, mm. rautaa, kalsiumia, kaliumia, kromia, kuparia, mangaania, magnesiumia, natriumia, seleeniä, fosforia ja sinkkiä.
Lisäksi niissä on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Goji-marjoissa on 500 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa ja 12 kertaa enemmän proteiinia kuin omenoissa ja mansikoissa. Lisäksi marjat sisältävät 18 aminohappoa sekä vitamiineja A, B1, B2, B6 ja E. Betakaroteenia niissä on enemmän kuin porkkanoissa
Elämänilo
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
|
Elämänilo
|
|
« Vastaus #52 : 04.09.2009 18:31:28 » |
|
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
T-H
|
|
« Vastaus #53 : 05.09.2009 06:32:01 » |
|
Elämänilo! Laittaisitko vielä tästä jonkin ohjeen? Olis hyvä olla tässä topikissa jos joku haluaa tätä kokeilla kotona ---> Lisäksi ulkoisesti voit nopeuttaa kehosi puhdistautumista emäksisellä suola kylpy-hoidolla.
|
|
|
tallennettu
|
OINAS - pässinpää
* Nousu Neitsyt * NativeAmerican Haukka
|
|
|
|
Ippuska
|
|
« Vastaus #55 : 08.09.2009 10:30:42 » |
|
..kirsikan ja karpalon sekoitukselta.. ^ Kiitti Elämänilo
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Posti
Kohtuuastroilija
Viestejä: 141
Toivo elää ja niin minäkin!
|
|
« Vastaus #56 : 08.09.2009 15:35:44 » |
|
Nyt on Valmarin ostettu ja kyllä on muuten pahan makuista litkua. Yritän "nautiskella" sitä nyt 3-4 kertaa päivässä ja katsotaan miten käy.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
nousukuu
|
|
« Vastaus #57 : 15.03.2010 23:07:25 » |
|
Minäkin ostin tänään Valmarinia, ja hyi h....tti, se maistuu suoraan sanottuna lähinnä kuin joltain teolliselta k...lta Sain ohjeen, että laittaa lasikannuun laimean seoksen (lorauttaa siihen arviolta päiväannoksen), ja juo sen päivän mittaan. En sitten tiedä onko se parempi. Täytyy kokeilla molempia tapoja. Pääasia kai se on että se tulee juotua, kai se yhtälailla päätyy elimistöön. Ehkä otan kriteeriksi sen, että makuelämykset on mahdollisimman pieniä.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
indiima
|
|
« Vastaus #58 : 16.03.2010 09:55:57 » |
|
Valmarin maistuu ihan vanhalle kissankuselle. Vähän helpommin alas saa sen jauheen, mikäköhän sen nimi oli...no, hapan-emäspitoisuuden tasapainotusjauheen. Minulla ei ole hetkeen ollut närästysongelmaa: tein seuraavia saadakseni kyseisen vaivan pois: - lopetin kiukun tunteiden nielemisen ja ärsyyntymisen - aloin urheilla ja hikoilla VALTAVASTI - saunominen - puhdas vesi nautittuna sisäkautta - kahvin ja alkoholin annoksien pienennys (muuta en vieläkään juo kuin valkkaria tai punkkua: ei mene alas, kun tietää mitä siitä seuraa.) - laulaminen edelleen aktivoi pallean ja ruokatorven toimimaan niin reippaasti, että hiukan röyhtäyksiä pukkaa, sitten -> makuulle, etusormet korviin, rauhoitus. Jostain syystä mulla auttaa. Haluaisin ostaa kaiken luomuna, mutta mutta joko laiskuus tai tuotteiden korkeampi hinta ovat tähänasti olleet - näköjään - estämässä toiveeni toteuttamista. Tsemppiä närästysvaivaisille ja tulkoon vatsalaukkuun rauha ja sopusointu!
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
nousukuu
|
|
« Vastaus #59 : 16.03.2010 14:50:22 » |
|
Kahvinlopettajille haluaisin kertoa yhden kokemukseni, tämä voi tosin olla vähän ufo juttu. Itse olen kahviyliherkkä, mutta aina välillä on ollut kausia jolloin sitä tuli juotua. Vaikka ei edes paljon, niin silti siitä tuli levoton ja sekava olo (kun pikainen piristävä vaikutus oli mennyt ohi). Sama juttu mustan teen kanssa mutta se ei läheskään niin paha. Joulun jälkeen minulla oli flunssa ja sitten tuli alilämpöä. Maaritan vinkin innoittamana kokeilin tulista chili-"teetä". Flunssassahan ei juuri kahvia tai mustaa teetä tee mieli, joten ne jäi juomatta. Erikoista tässä oli se, että ei tullut mitään vieroitusoireita, ja luulen että se johtuu siitä chilijuomasta. Joskus talvella tuli telkusta joku juttu, missä joku mies selitti että kahvin lopettamisen yhteydessä pitää pitää huoli siitä että veri kiertää aivoissa (hän oli selittänyt tätä lääkärille ja pyysi verenkiertoa auttavaa lääkettä, no lääkäri ei tajunnut, vaan passitti miehen psykiatriseen pakkohoitoon syynä "harhakuvitelma" siitä että oireet johtuvat kofeiinista, joka on jo poistunut elimistöstä). Eli se chili vilkastutti verenkiertoa, ja luulen että sen takia ei kofeiinivieroitusoireita tullut. Tämä on tietysti yksilöllinen kokemus. En malta olla sanomatta kahvista vielä yhtä asiaa. Jos sitä on pakko juoda, niin juo tuoreena! Vanhassa kahvissa on sinihappoa, joka on tappava myrkky (ei sitä tietenkään ole tappavaa annosta kahvissa, muutenhan kaikki kahvinjuojat olisi hautuumaalla). Sinihappoa alkaa muodostua heti kun kuuma vesi koskettaa puruja, joten mitä pikemmin sen kahvin saa heitettyä huiviin siitä hetkestä lukien, sen parempi. Joku sanoo että 4 minuuttia olisi aikaraja (toteutuu kyllä pressopannulla), itse pidin jotain 10 min ihan riittävänä.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
|