Minä kyllä arvostan rehellisyyttä ja se toimii hyvin läheisissä suhteissa tai niissä sille on hyvä kasvupohja, koska alla on "sitoomus ja turva".
Toki arvostan sitä kaikissa ihmissuhteissa ja kohtaamisissa.
Jos en voi jostain syystä sanoa jotain suoraan, olen mielummin hiljaa, kuin kerron muuta.
Mitä sitten rehellisyys onkaan ja mistä suunnasta ja miltä pohjalta sitä arvioi(?)
Tunnerehellisyys, on mielestäni sitä, että kertoo ja voi kertoa vilpittömästi mitä tuntee. Ja vastavuoroisesti sitä, että itsellä on kapasiteettia myös kuulla ja vastaanottaa toisen tunteet tai niiden ilmaisut.
Sensijaan kyseenalaistan sellaista rehellisyyttä, missä "nähdään" jotain toisessa tai toisen elämäntilanteessa ja arvotaan, onko "rehellistä" laukoa se oma "rehellinen" arvionsa(?)
Oma arvio kun lopultakaan ei aina välttämättä ole "se oikea" ja silloin saattaa ollakin siunaus se, ettei lauo jotain suoraan.
Ainakin on hyvä miettiä
miten asiansa ilmaisee.
Ei ole koskaan rakentavaa ilmaista itseään ylhäältä tai alhaalta käsin.
Vaan mielummin kohtaamalla tasaveroisena ja niin aitona kuin kykenee.
Sekin on mielestäni rehellisyyttä, että uskaltaa myöntää olevansa keskeneräinen.
Uskaltaa ilmaista juuri ne ajatukset ja tunteet, mitä pohjimmiltaan kokee, eikä hypi niiden yli ja heittele jotain "mikä kuulostaisi ehkä hyvältä ja fiksulta".
Itselleen rehellinen oleminen on myös tärkeää.
Tai ei ehkä itselleen, vaan sille omalletunnolleen, intuitiolleen, joka on linkki johonkin suurempaan "elämän tarkoitukseen".
Kuulin tuossa juuri opiskelujeni lomassa "tarinan", jossa ajatuksena oli erotella aito-omatunto ulkoisesta moraalista.
Se meni jotenkin niin, että jos on illalla myöhään liikennevaloissa, kadut ovat autiot ja palaa punainen valo. Jos kuuntelet (tervettä maalaisjärkeä) ja aitoa-omatuntoa, menet päin punaista, mutta jos kuuntelet ulkoista moraaliasi, odotat siinä täysin tyhjillä kaduilla, sitä vihreän valon syttymistä.
Itse en tuota allekirjoita kyllä.
Toinkin oman näkökulmani silloin esiin, mutta oli vain hetken hiljaisuus, ikäänkuin kukaan ei olisi edes ymmärtänyt mitä sanoin ja sitten jatkettiin taas aiheesta...
Minusta muutos ihmisessä ei tapahdu anarkialla ja vaihtamalla "vaatteita".
Muutos tapahtuu ihmisen sisällä.
Ihminen, joka todella on muuttunut sisällään, ei kaipaa ulkoisia oppeja enää, eikä hänen tarvitse omaa muutostaan esittää muille "kävelemällä päin punaisia", vaan hän voi odottaa niitä vihreitä valoja.