Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Härkääkin härempi mies  (Luettu 5852 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Marianne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« : 12.02.2008 12:04:08 »

Olen lueskellut foorumia jonkin aikaakin jo ja ilokseni huomaan täällä olevan todella paljon tietoa ja perehtyneisyyttä. Siksipä heitän avoimen tulkintahaasteen ja toivon vapaata tajunnanvirtaa ja villejäkin ehdotuksia. Enkä hae mitään ryppyotsapohdintaa tai usko sokeasti toisten laadintoja vaan tarkoitus olisi tukea tai kumota joitakin omia  havaintojani ja tehdä tilaa uusille näkökulmille jos sellaisia saatte tästä irti.

Siispä: Mitä teille kertoo miehestä se, että aurinko, kuu, merkurius ja vieläpä nouseva merkki ovat kaikki härässä? Venus löytyy kaloista ja mars leijonasta. Aloitetaan nyt vaikka tällä, jos kaipaatte lisätietoja niin kaivelen sitten (karttaa ei nyt ole mukana).

Taustoista sen verran, että nyt tällä miehelläni on todella kova (ja oikeastaan kai ensimmäinen, ikää kohta 45 v.) todellinen kasvukriisi menossa. Koetan tietysti auttaa ja ymmärtää, mutta aika rankkoja juttuja tulee elämässämme koko ajan lisää tai ilmi. Minulla alkavat kestämisen keinot hiukan loppua - varmaan aika selvää ettei tuo tuntemusten julkituominen ole miehelle kovin helppoa.

Ja kyllä, tarkoituksella annan näin vähän tietoa alkuun että voitte vapaasti veikata, sillä ainakin minun kokemuksellani näin kova härkämäisyys on kuitenkin aika poikkeuksellista. Toivottavasti jollakulla riittää voimia tähän!

Etukäteen kiitos!
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #1 : 12.02.2008 14:26:00 »

Enkä hae mitään ryppyotsapohdintaa tai usko sokeasti toisten laadintoja vaan tarkoitus olisi tukea tai kumota joitakin omia  havaintojani ja tehdä tilaa uusille näkökulmille jos sellaisia saatte tästä irti.

Sulla oli niin fiksut perustelut tässä, että pakkohan tätä on jotenkin kommentoida. Smiley Joskaan karttaa näkemättä aina tuntuu, ettei välttämättä osaa mitään kovin tyhjentävää sanoa.

Ekana tuli kuitenkin mieleen, että tuolla Härkä-painotuksella varmasti muutos ja muuttuminen on jo ylipäätään haaste elämässä. Etenkin, jos se koskee jollain tapaa omistamista, sitä mikä on hänen omaansa. Voisiko olla apua polariteetin mietinnästä, eli Härkää vastapäätähän on Skorpparin merkki. Näitä kahta voisi yhdistää esim. luopumisen haaste, eli haaste päästää irti asioista ja ihmisistä.

Kiinnostaisi tietää, missä on miehesi yläsolmu, eli millaista kehitystä kohti hänen pitäisi pyrkiä? Ja jos pystyt karttatiedot antamaan, niin voi nähdä myös "isomman kuvan" eli transiitit, progressiot ja direktiot (jos niitä joku ehtii katsomaan). Mietin myös, missä asteissa aurinko ym. Härkä-jutut mahtavat miehesi kartalla sijaita, kohdistuuko niihin tällä hetkellä esim. Neptunuksen neliö tai Pluton kvinkunssi? Lisäksi Uranushan on nyt Kaloissa, eli onko yhtymässä hänen Venukseensa - sehän on Härän hallitsija?
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Marianne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #2 : 15.02.2008 12:05:27 »

Kiitos Ajatus!

Palanen lisätietoja:

 aurinkoharka 14
 kuuharka 21
 merkurius 23  harka 18

Kaikki huoneessa 12. Lisäksi siellä vielä

 jupiteroinas 40
 venus 29  kalat 59
 chiron 13  kalat 12

Huoneessa 5. on  mars 43  leijona 12
sekä
 kuunsolmu 42  rapu 24

Huoneessa 6.
 uranus 15  neitsyt 1
 ceresneitsyt 5
 pluto 43  neitsyt 9
 juno 33  neitsyt 12
 vestaneitsyt 18
 neptunus 36  skorpioni 14

En pyydä karttatulkintaa (ja jotain varmaan jäi tästä puuttumaankin) mutta oma harrastuneisuuteni ja toisaalta se, että olen liian lähellä ihmistä, ei riitä nyt minua näkemään varmaan objektiivisesti kaikkea, siksi kyselin assosiaatioita ja näkemyksiä.

On koko ajan vähän sellainen olo, että miehen pinnan alla on jotain mistä en nyt saa otetta. Tämä ei ole aito intuitiivinen tuntemus mutta kuitenkin enemmän kuin vain mieleen juolahtanut ajatus - vaatii siis selvittämistä.

Ja saavat tähän muutkin tarttua halutessaan!
tallennettu
Marianne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #3 : 15.02.2008 16:48:31 »

Ja vielä Ajatukselle vastausta aiempaan.

Olen tulkinnut niin, että tämä elämä olisi hänelle tunteiden läpikokemisen koulu emotionaalisen tuskan ja nautinnon tasapainoon saattamisen kautta. Ja kieltämättä on eletty elämä tätä tukenutkin. Kartalta löytyy mm. Trini Kuu - Pluto yhtymä ja Trini Kuu - Uranus yhtymä.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #4 : 18.02.2008 12:10:13 »

Yläsolmu Ravussa - juu, yhdyn kyllä siltä osin tulkintaasi. Hänelle helpompi tapa (alasolmu) olisi varmasti järkeistää tunneperäiset asiat, "karsia" ne elämästä tai pysyä niistä tietyn etäisyyden päässä.

Nyt täytyy vielä tarkistaa, että onkohan tuossa listassasi joissain kohdissa menneet asteet ja minuutit väärin päin? Ainakin kuunsolmun kohdalla ilmeisesti näin, kun ensimmäinen luku on 42. Yleensä kun listataan ensin aste ja sitten minuutit, niin en nyt ole ihan varma noista sijainneista. Huh

Venus ilmeisesti ainakin on hänellä vasta viimeisessä asteessa Kaloja, joten tr uranus ei ihan vielä kosketa sitä. Tr neptunus on parhaillaan n. 22 asteessa Vesimiestä, joten tekee kyllä neliötä ilmeisesti ainakin Merkuriukseen. Samoin tr pluto kun juuri siirtyi Kauriiseen, niin se tekee pikemminkin lähestyvää kolmiota aurinkoon ja kuuhun, jos asteet siis näissä ovat nuo 3 ja 7. Tämä kuitenkin antaisi tukea syvällisille muutoksille sekä persoonaa että tunne-elämää/perhettä koskien.

Neptunuksen neliö Merkuriukselle ainakin kuvaa aikaa, jolloin looginen ajattelu hankaloituu, tavallaan "järki hämärtyy" ja Merkuriuksen edustamissa asioissa voi tapahtua sekaannuksia. Ikäkausitransiiteista tuossa neljänkympin jälkeen tapahtuu tr uranus aspect_opp radix- uranus, mikä on hänelläkin viime vuosina ollut meneillään ja kriisi saattaa olla hyvin senkin jälkimaininkeja. Härkä-ihmiselle Uranus-transiitti ei varmaankaan ole niitä miellyttävimpiä, haastaahan se irrottautumaan radikaalisti vanhasta ja "tuulettamaan" elämäänsä.

Löysin netistä mielenkiintoisen jutun (linkki tässä) näistä "keski-iän kriisiin" liittyvistä transiiteista. Siinä astrologi James Jarvis kirjoittaa tr Uranus opp. Uranus -transiitista näin:

Lainaus
Transiting Uranus opposing its natal position (Uranus opposition) is a time for determining how free we are to express our unique individuality. Have we become so identified with some aspect of our personality or relationship that we have become stagnant and resistant to change? If so, transiting Uranus will accentuate problems we have in these areas and challenge us to break free of limiting patterns.

Muoks: Täytyy vielä lisätä tähän viestiin, että foorumiltakin löytyy informatiivinen ketju Uranus-transiiteista täältä, jos haluat vertailla kokemuksia.
« Viimeksi muokattu: 18.02.2008 12:14:26 kirjoittanut Ajatus » tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Marianne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #5 : 21.02.2008 11:28:07 »

Voi minua!  knuppel2

Sen siitä saa kun kiireessä koittaa käyttää "uutta" laskuria, siis en tosiaan vaan osannut ajatella kun kirjailin tuota 5. huonetta luntaten numeroita kartalta välillä... Eli totaalisen väärin päinhän tämä meni. Hyvä ettet niellyt ihan puutaheinää, Ajatus!  Grin

Suuri ja lämmin kiitos, Ajatus, tällainen pikkuharrastelija kun tarvitsee tukea tulkintoihinsa (ja lisäksi siitä on niin mahdottoman kauan kun viimeksi olen yleensä harrastanut astrologiaa enemmän kuin itseni puolesta ja sitäkin hyvin kevyesti). Ainakin nyt tiedän etten ole hakoteillä kokonaan. Perehdyn varmasti uranus-kuvioihin syvemmin!

Ja koska mitään ei opi kuin tekemällä, koitin lueskella nyt niitä planeettaohituksia miehelle tämän kriisin puhjetessa pahimmilleen (käytännössä tämä tarkoittaa noin viikon jaksoa täysin käsittämätöntä käytöstä ja puhetta - jatkuu vieläkin mutta muuttuneena minun kannaltani paljon mukavampaan suuntaan). Yritän liittää karttaa.

tallennettu
Marianne
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 12


Profiili
« Vastaus #6 : 21.02.2008 11:55:14 »

Jupiter kolmio Kuu
Tarkka: 20.1.2008
Tarkka päivä, jolloin paha tilanne repesi hirveäksi.

Sitä edelsi mm. Chiron neliö Neptunus (Tarkka: 16.1.2008) joka vaikutti myös ulospäin näkyvästi.

Ja kun asioita alettiin tosissaan korjaamaan ja paikkaamaan, osui tasan samalle päivälle:

Pluto neliö Venus
Tarkka: 25.1.2008

Ja seuraavalle:

Saturnus kolmio Kuu
Tarkka: 26.1.2008

Ja vieläkin vaikuttelee... Pitäisi ehkä innostua tuosta ennustavasta astrologiasta uudelleen?!  Wink Tämä jälkiviisaus on NIIN helppoa.
tallennettu
Ajatus
Astroholisti
*****
Viestejä: 2365


Linnunradan liftari


Profiili
« Vastaus #7 : 21.02.2008 12:03:14 »

Suuri ja lämmin kiitos, Ajatus, tällainen pikkuharrastelija kun tarvitsee tukea tulkintoihinsa (ja lisäksi siitä on niin mahdottoman kauan kun viimeksi olen yleensä harrastanut astrologiaa enemmän kuin itseni puolesta ja sitäkin hyvin kevyesti). Ainakin nyt tiedän etten ole hakoteillä kokonaan. Perehdyn varmasti uranus-kuvioihin syvemmin!

Nojaa, pikkuharrastelijahan tässä oikeastaan olen itsekin. Kiva kuitenkin, jos noista heittämistäni jutuista oli apua ja ennen kaikkea, jos innostuit niistä taas elvyttämään vanhaa harrastusta! Smiley Astrologian pariinhan voi palata aina uudelleen, usein sekin muuten kai tapahtuu juuri tärkeiden Uranus-transiittien aikana, eli tsekkaapa myös, mitä itselläsi on meneillään...
tallennettu

Aur Kalat (Aur-Jup 1. huone)
Asc Kauris
Kuu Vesimies (Kuu-Mer 1. huone)
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: