Tässä tarkkaavaisuushäiriöissä aivan taatusti myös ravitsemuksella on oma osuutensa asiaan, eikä yksittäinen juttu maaliin vie. Mainitsikin tuosta ravitsemuksen tärkeydestä. Nuo EPA:t on hyviä saa omega 3 rasvahappoja.
Laitan kopion mailista, jonka sain aivojumpan osalta.
Oppimiskinesiologian®Aivojumppa on auttanut jo satoja suomalaisia mm.
•oppimis-, luki- ja luetun ymmärtämisen sekä matemaattisissa vaikeuksissa
•keskittymis- , tarkkaavuus- ja ylivilkkaushäiriöissä (ADD, ADHD)
•kehon motoriikassa ja hahmottamisessa, vaikeudessa tunnistaa ja ilmaista tunteita
•kuntoutuksessa (mm. reuma-, aivohalvaus-, alzheimer-, dementiapotilaat)
•työssäjaksamisessa, urheilusuoritusten parantamisessa
Esimerkkejä aivojumppaliikkeiden vaikutuksista: aivoverenvuodon vuoksi 31-vuotiaana halvaantunut Tuula aloitti aivojumppakuntoutuksen yli viisi vuotta halvaantumisensa jälkeen vaiheessa, jossa puhe-, toiminta- ja fysioterapia eivät olleet enää tuoneet edistystä. Yksilöllisen aivojumppa-ohjelman avulla hänen kehonsa halvaantuneen puolen käden ja jalan liikeradat sekä puhe kehittyivät vähitellen ja myös muut terapiat alkoivat taas vaikuttaa. Kolmen vuoden aivojumppaharjoittelun jälkeen hän pystyi jo kävelemään itsenäisesti kepin avulla ja puhumaan jopa spontaaneja lauseita sanojen löytämisen vaikeudesta huolimatta.
monivammaisten lasten elämänlaatu on parantanut huomattavasti, kun heidän kanssaan on tehty aivojumppaliikkeitä säännöllisesti ohjaajien avustuksella. Liikkeiden avulla lapset ovat alkaneet ottaa kontaktia muihin ihmisiin. Edistyminen havaintojen tekemisessä ja kehon motoriikassa on tuonut iloa lasten elämään. (Cecilia K. Freeman with Gail Dennison,1998:
I am the Child, Using Brain Gym® with children who have special needs. ISBN 0-942143-1018)
vakavassa junaonnettomuudessa 1989 pahoin palaneilla venäläisillä lapsilla oli kolmen kuukauden jälkeen onnettomuudesta kaikki masennuksen oireet, vaikka he olivat saaneet intensiivistä terapiaa, taideterapia mukaan lukien. Tohtori Svetlana Maskutova alkoi tehdä lasten kanssa aivojumppaa. Joissakin viikoissa lasten piirroksiin ilmaantui kirkkaita värejä ja sateenkaaria, perhosia ja niityillä juoksevia lapsia. Lasten tulevaisuuden odotukset olivat positiivisia, he olivat parantumassa. (Carla Hannaford: Viisaat liikkeet, s. 97; Svetlana Maskutova: Psychological Impact on Children of Catastrophe, Psychological Problems, 1990, ss. 86-92.)
mm. vielä lukutaidottomat neljäsluokkalaiset ovat oppineet lukemaan jo 5-6:n viikon harjoittelun jälkeen. Kun opettaja on käyttänyt päivittäin luokassa 5-10 min. aivojumppaharjoitteluun, on havaittu vilkkaiden oppilaiden rauhoittuvan ja uneliaiden oppilaiden virkistyvän, he ovat myös alkaneet keskittyä paremmin tehtäviinsä. Aivojumppaliikkeiden myötä kaikkien oppilaiden itseluottamus on kehittynyt.
Myös opettajien työssäjaksaminen on parantunut. (Opettajien raportoimaa)
kun aivojumppaa on käytetty systemaattisesti vanhuksille, univaikeudet ja ahdistuneisuus ovat vähentyneet sekä virkeys lisääntynyt, vuorovaikutustaitojen ja puheen tuottamisen on havaittu parantuneen. He ovat myös alkaneet ryhmässä pitää toisistaan huolta. Aivojumppaliikkeiden avulla dementiaa sairastavat ovat kyenneet paremmin orientoitumaan aikaan ja paikkaan. He ovat rentoutuneet, samat ajatuskehät ovat unohtuneet ja he ovat löytäneet myös muita puheenaiheita. (Kuntalehti 9/2002, toimittaja Riitta Ahonen: Aivojumppaa Mikkelissä Sotainvalidien Veljesliiton Kyyhkylän kuntoutussairaalassa)
KINESIOLOGIA LYHYESTI •edistää ihmisen kokonaisvaltaista fyysistä, psyykkistä, emotionaalista ja henkistä hyvinvointia.
•sisältää useita suuntauksia ja menetelmiä, joiden päätarkoitus on auttaa ihmistä luomaan ja ylläpitämään kokonaisvaltaista tasapainoa ja
hyvinvointia elämässään.
•perinteisesti liikemekaniikkaa, liikeoppia: tulee kreikankielen sanasta ”kinesis” (liike)
”Liikkuminen on ovi oppimiseen ja hyvinvointiin”
Oppimiskinesiologia® (Edu-K, Educational Kinesiology) on 1970-luvun alusta alkaen kehittynyt systemaattiseksi oppimisprosessia kuvaavaksi kinesiologiseksi tutkimusalueeksi sekä kehon ja mielen tasapainoa tehostavaksi ohjelmaksi. Se on kasvanut yhdeksi tehokkaimmista oppimismenetelmistä ympäri maailman. Se tarjoaa oppilaitosten ja koulujen lisäksi keinoja myös työyhteisöihin poistaa uusien asioiden ja tehtävien oppimiseen ja työskentelyyn liittyvää vaikeutta ja stressiä. Se kehittää ymmärtävää ja jäsentynyttä oppimista, myönteistä vuorovaikutusta ja toimintaa sekä lisää työssä jaksamista. Viime aikoina tällä palkitulla ohjelmalla on saatu lupaavia tuloksia myös Suomessa aivohalvauksesta toipuvien ja ikäihmisten vireyden ylläpitämisessä sekä dementiaa sairastavien kuntouttamisessa.
Aivojumppa - Brain Gym® on tohtori Paul E. Dennisonin yhdessä vaimonsa Gail E. Dennisonin kanssa kehittämä Oppimiskinesiologian keskeisin menetelmä. Oppimiskinesiologian ja Aivojumpan näkemyksen mukaan ihmisen oppiminen ja kaikki muukin toiminta ovat kokonaisvaltaista kehon ja mielen yhteistyötä. Kantava ajatus on, ettei ole oppimis- tai toimintakyvyttömyyttä, on vain muiden muassa näkemistä, kuulemista, muistamista, puhumista ja toimimista estäviä häiriöitä tai vajaatoimintaa hermoratayhteyksissä.
Miten aivojumppa auttaa?Vaikka aivojumppaa on käytetty hyvin tuloksin eri puolilla maailmaa jo yli 30 vuotta, sen merkitystä tunnetaan vielä valitettavan vähän Suomessa. Aivojumppa on menetelmä, joka tukee yksilöllistä kehittymistä on kysymys sitten erityyppisistä hahmottamisen tai oppimisen vaikeuksista, työuupumuksesta tai kuntoutumisen tarpeista.
Aivojumppa-ohjelman avulla voidaan valita 26 aivojumppaliikkeestä jokaisen asiakkaan yksilölliseen tilanteeseen tarvittavat ”täsmä”liikkeet poistamaan havaittuja häiriöitä ja kehittämään sujuvaa toimintaa. Näitä liikkeitä
tehdessä syntyy uusia hermoratayhteyksiä tai jo olemassa olevat radat vahvistuvat ja näin yhteydet oikean ja vasemman aivopuoliskon sekä aivojen muidenkin osien välillä aktivoituvat. Aivot ohjaavat aisteja ja kehoa sujuvaan oppimiseen ja toimintaan. Aivojumppaa käytetään jo yli 80 maassa ja kirjoja on käännetty 40 kielelle.
Valitettavasti yhteystietoja ei saa jakaa foorumilla. Kurkatkaa Suomen kinesiologiayhdistys ry nettisivuille tarkempien yhteystietojen perässä - AthaMaarit- OK, hyvä kun ilmoitit, poistin nuo yhteystiedot.