K2 vitamiini seka d-vitamiini voivat auttaa. Ei kannata myos juoda maitotuotteita kauheasti, koska aiheuttavat kalsiutumista verisuoniin. Itse yritan valttaa maitotuotteita kokonaan. (Kannattaa muuten googlata: "milk destroys your bones")
Korjataan vähän:
Maitotuotteet eivät 'aiheuta kalsiutumista verisuoniin.'
Elimistö korjaa tulehduksen aiheuttamia verisuonivaurioita plakilla jossa on kolesterolia. On aivan mahdollista, että jos vaurio on paha, pannaan vähän 'luuta sekaan.' Nimittäin jos reväytät vaikka reisilihaksen, kroppa saattaa laittaa luusoluja lihaksen sekaan sitä korjatessaan. Tämän estää venyttelemällä lihasta varovasti toipumisen aikana. Maidolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan kyseessä on 'vyö ja henkselit' systeemi, eli kroppa varmistelee vähän liiankin kanssa.
Sen sijaan maitotuotteet sopivat ainoastaan immunotyypille/veriryhmälle B ja jossain määrin immunotyypille/veriryhmälle AB. Kaikilla muilla maidon lektiinit saattavat aiheuttaa tulehduksia vaikka mihin, joita kroppa sitten korjaa. Kun niitä verisuonia ei voi venytellä, niin kannattaa välttää tulehduksia niissä. Eräs pahimpia yleisiä tulehdusten aiheuttajia on vehnä, siinä erityisesti gliadiini ja vehnänalkion agglutiniini - paradoksaalisesti siis täysjyvävehnä on enemmän tulehdusta aiheuttavaa kuin valkoinen.
Maito ei myöskään tuhoa luustoa, sen sijaan on havaittu että kasvisproteiinit tuhoavat, eläinproteiinit sen sijaan vahvistavat.
Tosin taas, mikäs onkaan se immunotyyppi/veriryhmä:
O - metsästäjä keräilijä, lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä, maito ei sovi, eivätkä useimmat viljatkaan
A - Maanviljelijä: Kaikki viljat ja pavut & siemenet käyvät, samoin useimmat vihannekset ja hedelmät. Maito ei missään nimessä sovi. Ainoa jolle sopii täysvegaaninen ruokavalio!
B - luonnon oma karjapaimentolainen. Lähes kuin O, mutta ainoa jolle se maito sopii
AB- karjapaimentolaisen ja maanviljelijän ristisiitos; molempien ominaisuuksia ja ruokavalio
Ihmisellä on eläinproteiineja (maitotuotteetkin kuuluvat niihin) varten ihan oma ruuansulatusneste, jonka nimi on alkalinen fosfataasi. Sitä erittyy ohutsuolen alkuosassa, mutta VAIN jos aterialla on syöty niitä eläinproteiineja. Se pilkkoo eläinproteiinia ja -rasvoja ja auttaa niiden hyödyntämisessä.
A-immunotyypin oma immuunitekijä neutraloi alkalisen fosfataasin! Alunperin ollaan siis oltu kaikki sekasyöjiä, mutta maanviljelijä-sopeutuman omaavilla, on ikään kuin pantu turha ruuansulatusneste pois päältä. O:lla ja B:llä alkalista fosfataasia on riittävästi eläinproteiinin hyödyntämiseen, A:lla ei juuri ollenkaan ja AB:llä hyvin vähän. Tästä voi päätellä kenen kannattaa nauttia eläinkunnan tuotteita. HUOM: Voi sopii kuitenkin myös O:lle, vaikka muut maitotuotteet eivät, muistaakseni sopii myös A:lle ja AB:lle, voissa ei ole maidon ongelmallisia proteiineja ja laktoosia.
Vääränlainen ravinto voi aiheuttaa kaikenlaista ikävää, myös sitä verenpainetta. Koko metabolia menee sekaisin, jos ruuassa on solujen agglutinaatiota ja sitä kautta tulehdusta (=autoimmuunireaktioita) aiheuttavia lektiini-proteiineja.
HUOM: Homogenisoitu maito ei sovi yhtään kenellekään! Minä karjapaimentolais-B käytän vain homogenoimattomia maitotuotteita, eli luomusellaisia. Kun googlasin antamillasi sanoilla, tuli mm. artikkeli siitä miten prosessoitu maito aiheuttaa kaikenlaista ikävää. Niin aiheuttaakin, kannattaa siis suosia homogenoimatonta maitoa (luomu ja tavallinenkaan kuohukerma ei ole homogenoitu) jos ylipäätään voi maitoa käyttää. Toinen linkki meni fanaattiselle vegaanisivustolle ja maitoartikkeli oli kiropraktikon kirjoittama...