Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: pluto oppositio kuu, pluto yhtymä aurinko -->selittääkö outo käytöstä  (Luettu 10291 kertaa)
0 jäsentä ja 7 vierasta katselee tätä aihetta.
sarese
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 131



Profiili
« : 19.04.2008 14:42:42 »

Erään tuttavani käytös on hyvin omituista.! En tarkkaan osa tutkia noita karttoja, mutta nuo kaksi (pluto opposito kuu ja pluto yhtymä aurinko) löytyivät hänen syntymäkartaltaan. Voiko näistä löytyä selitys ks. ihmisen HYVIN itsekkääseen ja törkeään käyttäytymiseen? Miten nuo ovat tulkittavissa?
tallennettu
WishMasteri2003
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 27


Mad World


Profiili
« Vastaus #1 : 20.04.2008 23:14:10 »

Hmm, omalla kartallani on myös pluto oppositio kuu, mutta en osaa sanoa, että miten se vaikuttaa. Tosin itselläni ihan vasta oli pluto yhtymä aurinko, ainakin. Sen aikana kyllä tapahtui vaikka, mitä ja käyttäytyminenkin saattoi olla vähän kummallista. En kyllä tiiä sitten, että miltä se ulkopuolelta vaikutti. Omituista se kyllä saattoi olla.
 Omasta mielestäni pluto on melko voimallinen planeetta ja se vaikuttaa melko äkäisesti. En osaa olla paremmin avuksi, mutta ehkä tuosta joitan mahdollisesti irtosi... Smiley
tallennettu

Aurinko: Kalat
AC, Pluto: Skorpioni
Kuu,Venus: Härkä
Merkurius: Oinas
Mars: Kaksonen
Jupiter: Leijona
Saturnus: Vesimies
Uranus, Neptunus: Kauris
Maya horoskooppi: Sininen Lunaarinen Käsi
May
Supermoderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1469



Profiili WWW
« Vastaus #2 : 11.05.2008 20:58:59 »

Kun jonkun kartalla on Aurinko ja Kuu oppositiossa (kuten saresen tuttavalla), se siis käytännössä tarkoittaa sitä, että on syntynyt täydenkuun aikaan. Kun Aurinko edustaa tietoista minää ja Kuu taas tiedostamatonta, ne ovat oppositiossa ollessaan ikäänkuin hukassa toisiltaan, toisiaan vastakkain, eivät tasapainossa. Järki vastaan tunteet.

Myös mies- ja naiskuva ovat keskenään epätasapainossa. Käytännössä jo omat vanhemmat ovat saattaneet elää keskenään - lapsen silmin - erillään henkisesti, joskus ihan fyysisestikin. Ja lapsihan on tunnetusti taipuvainen jatkamaan omissa ihmissuhteissaan vanhemmiltaan oppimaansa mallia.

Plutohan lisää painoarvoa kaikkeen mihin se koskettaa. Niinpä jos Auringon ja Kuun oppositiossa on Pluto mukana, lapsena opittu mallin omassa elämässä muuttaminen on aivan erityisen tärkeä ja kasvattava läksy. On opittava luopumaan kaikenlaisesta hallitsemisen halusta niin omien tunteiden suhteen kuin myös kumppanin suhteen.
tallennettu

Q
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 382


Profiili
« Vastaus #3 : 15.05.2008 16:36:00 »

Pluton ja Kuun välinen oppositio voi kieliä myös vaikeasta tai jopa traumaattisesta äitisuhteesta. Tällaisen aspektin omaava henkilö on voinut joutua pienestä pitäen selviytymään konkreettisista tai symbolisista hylkäämiskokemuksista.

Tällaisenkin asian voi epäilemättä kypsä ja kehittynyt yksilö kääntää vahvuudekseen, mutta ei se kaikilta onnistu. Niinpä ihmisisestä saattaa myös tulla itsekäs ja "omituinen" henkilö, jonka on vaikea sopeutua yhteiskunnan ja erityisesti ihmissuhteiden pelisääntöihin ja jolle tunneasiat ovat aina eräänlaista valtapeliä ja manipuloinnin väline.

Tietenkään jotain tiettyä planeettojen välistä aspektia, sen enempää kuin oikeasti vaikeita lapsuuden kokemuksiakaan, ei voi pitää puolusteluna huonolle ja muita loukkaavalle käytökselle...mutta joskus voi olla helpompaa antaa anteeksi ja ymmärtää, jos tietää, että ikävän käyttäytymisen taustalla on mahdollisesti haavoittanneet ja tunne-elämää vaurioittaneet/vääristäneet kokemukset.

Pluton ja Kuun opposition omaaville ihmisille itselleenkin voi olla rankkaa se tunne-elämän repivyys ja intensiivisyys, tietynlainen väkivaltaisuus jopa, joka usein tällaisen aspektin mukana kulkee. Ihminen saattaa omasta tökeröstä käyttäytymisestään huolimatta itse erittäin herkkänahkainen ja haavoittuva, mikä jää muilta usein huomaamatta ja lisäksi tunteiden ilmaiseminen ns. sosiaalisesti hyväksytyillä tavoilla, hedelmällisesti ja rakentavasti voi olla erittäin vaikeaa. Niinpä ei ole suurikaan ihme, että saattaa herättää ihmetystä, hämmennystä ja loukkaantumista käytöksellään.

Olisi "kiva" kuulla vähän tarkemmin, millaista tuo tuttavasi käytös on. Voisitko vähän tarkentaa? Smiley
tallennettu
mc82
Astro-nauttija
****
Viestejä: 872


Lunar Leo - GROARRR!!!


Profiili
« Vastaus #4 : 16.05.2008 11:03:02 »

Heh, miehen kartalta löytyy tuo em.  aurinko aspect_con pluto ja  kuu aspect_squ pluto ( ei  aspect_opp , kuten aloituksessa..).  aurinko vaaka 3. huoneessa,  kuu vesimies 5. huoneessa ja  pluto skorpioni 3. huoneessa. Aina olen tiennyt, että mies on jollain tapaa erilainen, "outolintu" (myöntänyt itsekin sen, ettei koe itseään ihan tavalliseksi taatelintallaajaksi, mikä osaltaan johtunee myös tuosta kuu vesimies ).. Aggressiiviseksi ei voisi sanoa, ei sitten millään.. Hiukan etäinen välillä, hänestä on joskus vaikea saada mitään otetta, ajatus- ja tunnemaailma pysyy jotenkin siellä piilossa lukkojen takana, ei oikein avaudu (no se nyt on varmaan syntymäkartan kuu aspect_squ merkurius tekosia..). Ja sitten välillä taas niiiiiin hellyyden- ja läheisyydenkipeä, ettei mitään rajaa.. Julkisesti hyvinkin ujo osoittamaan mitään hellyyttä, mutta kahden kesken avautuu paremmin Smiley
tallennettu

Aurinko 10-Merkurius 11-Venus 11-Uranus 10-Neptunus 11-Pallas 10-Ceres 11 Jousimies
Kuu 7 Leijona
Mars 1-Juno 1-Lilith 1 Kauris
Jupiter 9-Saturnus 8 Skorpioni
Pluto 8 Vaaka
Chiron 3 Härkä
Vesta 1 Vesimies
Vertex 7-PF 7 Neitsyt
Noususolmu 6 Rapu
AC Kauris (DC Rapu)
MC Jousimies (IC Kaksonen
asboo
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 461



Profiili
« Vastaus #5 : 28.06.2009 12:29:24 »

Löytyihän täältä  aurinko  aspect_con  pluto aihe. Itse jäin miettimään tätä yhtymää, kun huomasin sen Michael Jacksonin kartalla sekä yhden tuttuni kartalla. Jäin miettimään näiden kahden yhtäläisyyksiä ja tulin siihen tulokseen, että molemmat ovat outoja, salaperäisiä ja joutuneet sorron kohteeksi.
Tuttuni kartasta vielä sen verran, että hän tuhoaa kaikki suhteensa negatiivisella ja itsetuhoisella käytöksellään. Ei anna itsestään ulos niin paljon kuin vaatii muilta.
Tuo  aurinko aspect_con  pluto sijoittuu 10.huoneeseen, hänellä vaikeuksia työn suhteen, ollut suurinpiirtein koko elämänsä työttömänä. Odottaa miehensä elättävän hänet.

ASC skorpioni.

Muita mietteitä ko. yhtymästä?
tallennettu

Aurinko Skorpioni, nouseva härkä, kuu kaksonen
Ikuinen Trikki
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 147


aur vaaka, kuu kauris, asc leijona


Profiili
« Vastaus #6 : 10.07.2009 14:40:20 »

Terve.

Joo-o, minulta myös löytyy tuo  aurinko aspect_con pluto, sekä lisäksi  kuu aspect_squ pluto. Auringon ja Pluton yhtymän olen aina kokenut erittäin tärkeäksi aspektiksi kartallani, ja jotenkin näen, että juuri tämä Auringon ja Pluton kiihkeä tanssahtelu on vienyt minut niin syvälle itseeni ja fyysisen elämän unenomaisen harson läpi, että juuri siksi minusta on tullut tällainen hiippari kuin olen.

Kuun ja Pluton haastavat aspektit yhdistetään usein tavalla tai toisella erittäin hankaliin äiti-lapsi -suhteisiin, joiden kautta ihminen joutuu läpikäymään vanhempana lapsuuden traumoja, joka taas on omiaan hankaloittamaan kuu-pluto -immeisen ihmissuhteita.

Plutopainoitteisen karttani takia olen joutunut peilaamaan lähimmäisteni kautta omia pelkojani, jotka ovat purkautuneet manipuloimisena, mustasukkaisuutena ja monenlaisena verbaalisena ja jopa fyysisenä väkivaltana. Luulisin, että kaiken tämän takana on yksinjäämisen pelko.

Pluto pelottelee niin kauan, ettei enää pelota. Ja kun pelkoa ei ole, voi Pluton voimallisia energioita käyttää koko elämänsä uudelleen järjestämiseen.
tallennettu

"Totuus on poluton maa." -J.Krishnamurti
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1652


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #7 : 11.07.2009 19:29:23 »

 aurinko aspect_con pluto täälläkin. Ulospäin ko. aspekti näkyy käsittääkseni jonkinlaisena sulkeutuneisuutena, mutta sillä tavalla että on vähän kuin eräänlainen musta aukko tai kävelevä Tsernobyl. Mun yhtymä sijaitsee ykköshuoneessa ja  skorpioni joten kyllähän tuo väkisinkin korostuu ja näkyy päällepäin.

Mutta arkea ajatellen, melko vaikea aspekti ja tuottaa paljon sellaisia tilanteita elämässä missä on tavallaan pakko hallita muita tai tulla hallituksi, ja vaikka tosiasiassahan vaihtoehtoja on vaikka mitä, pidän eniten osastosta solvaus-turpaanveto-häipyminen, shokeeraaminen ja pelottelu on kivaa. Smiley

No missä tuo aspekti on hyödyksi, onhan siinä rutkasti energiaa ja nimenomaan keskittynyttä sellaista.
tallennettu
vasalisa
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 3


Profiili
« Vastaus #8 : 28.07.2009 07:12:29 »

Astrologyweekly.com sivuilta löytyy mielestäni erittäin hyviä kuvauksia, varsinkin kovista aspekteista. Moni omakin ongelma on avautunut niitä lueskellessa. Eli tässäpä linkki Pluto oppositio Kuu-kuvaukseen, suosittelen..

http://www.astrologyweekly.com/astrological-aspects/pluto-opposition-moon.php
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #9 : 28.07.2009 07:40:11 »

Itselläni on pluto oppositio kuu.

Itselläni siihen liittyy kaikki ääritunteet. Reagoin asioihin voimakkaasti aina, jos ihastelen niin ihastelen ylitse vuotavasti, jos suutun niin sekin on voimakasta, jos suren niin suren koko kehollani jne.. Kaikki tunteet ovat hyvin intensiivisiä.
tallennettu
Rigor Mortis
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 1



Profiili
« Vastaus #10 : 06.08.2009 21:29:41 »

http://koti.mbnet.fi/neptunia/essays/mpfam2.htm

Tuolta löytyy hyvin osuvaa tekstiä kuu-plutosta, lapsuuden perhehelvetistä yms. Itselläni kyllä ihan itkuksi meni, kun tuota luin, niin totta joka sana. Olin juuri katkaissut välit perheeseeni,kun löysin tuon. Välien katkaiseminen oli ainoa mahdollinen tapa jatkaa elämää, kun tuntui että hukun kaiken sen taakan alle, mitä perheen suunnalta tuli. Kuu-pluto siis pakottaa joihinkin hyvin äärimmäisiin ratkaisuihin, jotka ulkopuolisille saattaa näyttää jopa hyvin julmilta tai itsekkäiltä. Itse koen tuon myös siten, etten osaa selittää asiaa kenellekkään ja sitä helvettiä, minkä olen elänyt. Koen että aspektin tarkoituksena on nimenomaan antaa itselle lupa ajatella itseään, mitä perheen/perheenjäsenen kautta ei ole itselle koskaan suotu. Ratkaisemattomana aspekti aiheuttaa valtavaa koko olemassaoloon liittyvää voimattomuuden tunnetta, mikä hyvin tod. näk. purkautuu esiin jonkinlaisena itsekkyytenä ulospäin. Kun asian käsittelee, niin saa voimia myös muiden kohtaamiseen. Aspektin käsittely tosin ei olekaan mikään helppo juttu, siinä uidaan niin syvissä vesissä ja kohdataan valtavia menetyksiä. Omien traumojen käsittely vaatii psyyken joka kolkan tutkimista ja eräänlaista muodonmuutosta, kuolemaa, josta alkaa uusi elämä.

Voisin kirjottaa tästä varmaan loputtomasti, joten paras lopettaa tähän. Omalla kartallani kuu(10.huone)-pluto(4.huone) oppositio muodostaa Leija-kuvion oppositiojännitteen. Ei mikään helpoin aspekti sen leijan lentoon saamisen kannalta... 
tallennettu

aurinkovaaka

merkuriusneitsyt

askendentti aspect_con venus aspect_con marsleijona

kuuoinas aspect_tri venusmars aspect_tri neptunusjousimies

neptunus aspect_sex plutovaaka aspect_sex venusmars

pluto aspect_opp kuu
sangviinikko
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 682



Profiili
« Vastaus #11 : 06.08.2009 22:20:28 »

Huokaus...

olen seurannut läheltä erään  kuu aspect_opp pluto elämää ja täytyy sanoa, valitettavasti, hänenkin kohdallaan totta joka sana.  Cry

Itseasiassa huonesijaintikin on sama,  kuu 10 ja  pluto 4.

Ei käy kateeksi ei.

Mutta uskon todella että irtiotto on tehnyt hyvää ja ollut jonkunsortin elinehto. Kirjaimellisesti. Irtiotto tai kuolema.
Karmivaa.
Itse olen lukenut sivustoa aikaisemminkin...-ja itkenyt.
tallennettu

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra"
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: