Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Vanhempien tilanteen vaikutus laspen horoskooppiin  (Luettu 13100 kertaa)
0 jäsentä ja 6 vierasta katselee tätä aihetta.
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« : 13.01.2006 21:01:26 »

Hei kaikki,

olen useammastakin paikasta lukenut siitä, millä tavalla syntyvän lapsen syntymän ajankohta heijastelee vanhempien parisuhteen välistä tilaa. Esim. kaksoslapsen vanhemmat salailevat asioita toisiltaan ja selittelevät asioita, ja siksi kaksonen on usein etevä puhuja. Vaa'an vanhemmat ovat taas kriisissä ja vaaka syntyy perheen diplomaatiksi.

Mitä mieltä olette tästä ja onko teillä omakohtaisia kokemuksia aiheesta? Itse ainakin leijonana tunnustan sen, että isäsuhde on ollut olennainen..
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #1 : 13.01.2006 21:13:29 »

Hmmm.. Jostain luin lapsihoroskooppia ja siinä ainakin oli osuvasti sanottu että oinaslapsen vanhemmilla/vanhemmalla on itsenäistymisprosessi meneillään/alkamassa tai hänen pitäisi oppia olemaan itsenäisesti. Meidän perheessä piti paikkaansa.
tallennettu
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #2 : 13.01.2006 22:13:13 »

Minulla on  aurinko mars merkurius ceres ja chiron kaksosissa, toinen siskoni on myös kaksonen aurinkomerkiltään ja toinen taas aurinkomerkiltään kauris ja kuumerkiltään kaksonen... Meillä on ollut kotona ihme riitelyä ja selittelyä/puhumattomuutta silloin kun olimme pieniä. Isän alkoholiongelma ja pettämiset yms. Mietinkin mitä tuo kaurislapsi sitten tarkoittaa? Minulla on kuu kauriissa, eli tämän toisen siskon kanssa meillä menee auringot ja kuut tuollain hassusti ristiin... laugh
tallennettu
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« Vastaus #3 : 13.01.2006 22:18:43 »

Kaurisvauva syntyy perheeseen tilanteessa, jossa joko molemmat tai ainakin toinen vanhemmista on jo ottanut niin paljon velvoitteita harteilleen, ettei enää pysty selviämään niistä omin voimin. Alitajuinen odotus, että lapsi syntyessään jollain tavoin muuttaisi tilannetta, on tuomittu epäonnistumaan.

Universaalien lakien mukaisesti Kaurislapsen tulee pyrkiä vapauttamaan vanhempansa ja etenkin äitinsä kohtuuttomista vaatimuksista itseään kohtaan. Tälle lapselle äiti on maailmaa pystyssä pitävä tukipylväs isän paetessa vastuutaan lapsesta omiin töihinsä ja muihin velvoitteisiinsa. Niinpä lapsen huomio keskittyy äitiin ja siihen, miten äiti tulee toimeen tämän maailman peruslakien kanssa.

--- Tuossa ainakin jotain kauris-lapsesta.
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
valonkantaja
Vieras
« Vastaus #4 : 13.01.2006 22:28:03 »

Aivan! Meidän isä menestyi todella hyvin alallaan ja rakasti niitä hommia... Hän teki todella paljon töitä ja todella pitkiä päiviä... Sekä paljon työmatkoja. Äidillä oli meistä todella suuri vastuu silloin, kun isä joi... Sopii kyllä tosi hyvin meidän perheeseen.
tallennettu
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« Vastaus #5 : 13.01.2006 22:41:11 »

Seppo Tanhuan kuvaukset löytyvät osoitteesta www.nicehouse.fi -> horoskoopit -> lasten horoskoopit. Laitan tähän nyt tiivistetyt versiot kaikista kumminkin  Smiley

Oinas: syntyy perheeseen, jossa voi saada esimerkin kasvuunsa kohti vapautta. Oinaslapsen syntymä kertoo, että jompi kumpi tai molemmat vanhemmista ovat keskellä omaa itsenäistymisprosessiaan.

Härkä: syntyy perheeseen, jossa vanhemmat omaa epävarmuuttaan peittääkseen ottavat ylihuolehtivan asenteen lasta kohtaan. Tämä saa härkälapsen vaatimaan aina lisää. Lapsen tehtävä on vapauttaa vanhemmat kohti sisäisten arvojensa toteuttamista.

Kaksonen: syntyy perheeseen, jossa asioita piilotellaan tai selitellään. Lapsi oppii, miten vetää toisia narusta ja puhua muut ympäri. Lapsi opettaa vanhempiaan tekemään, mitä he oikeasti haluavat tehdä.

Rapu: syntyy vanhemmille, joiden suhteessa vallitsee sisäinen turvattomuuden tunne. Rapulapsen isä usein poistuu kuviosta jollain lailla. Rapulapsi opettaa vanhemmilleen kykyä kuunnella omia tunteitaan ja tyydyttää sisäiset tarpeensa.

Leijona: syntyy perheeseen, jossa ilmapiiri on rajoittunut ja luovuus tukahtunut. Käyttäytymismallit ja esimerkin Leijonalapsi ottaa isästään, jota hän pitää ehdottomasti hallitsevampana vanhempana. Äitinsä Leijonalapsi kokee heikkona, alistuvana naisena, jonka itseluottamusta olisi ehdottomasti pystyttävä kohottamaan. Lapsen tehtävä on kouluttaa sitä vanhempaa, joka vähemmän uskaltaa olla luova.

Neitsyt: syntyy kriittiseen ilmapiiriin. Lapsen harteille laskeutuu usein äidin katkeruuden ja velvollisuudentunteen taakka.  Ainoa tapa saada äiti ymmärtämään elämän sisällään pitämiä rajoituksia ja omaa osuuttaan niiden syntymiseen, on asettua vaatimaan itselleen asioita, joita äiti ei pysty toteuttamaan. Neitsyen universaalinen tehtävä on itsensä parantamisen kautta oppia auttamaan muita. Siksi hänelle olisi ensiarvoisen tärkeää, että sinä - olitpa sitten isä tai äiti - uskaltaisit oppia seuraamaan omia tunteitasi ja reaktioitasi.

Vaaka: syntymä kertoo vanhempien välisestä kriisistä. Vaakalapsi etsii harmoniaa ihan kaikesta ympärillään ja ennen kaikkea vanhemmistaan. Mallin ja esimerkin elämälleen ja käyttäytymiselleen Vaakapienokainen ottaa isästään, jolla on perheessä tasapainottava rooli. Tilanne, johon tämä lapsi syntyy, on kuitenkin vanhempien keskinäisen suhteen kannalta kriittinen, ja jo vauvana Vaakalapsi kokee olevansa pelinappula ja syyllinen vanhempiensa kiistoihin.

Skorpioni: syntyy vanhemmille jotka tarvitsevat tukea oman itsenäisyytensä ja rohkeutensa löytämiseksi. Skorpionilapsi kokee äitinsä ehdottomasti valtaa pitävänä vanhempana ja kohdistaakin suurimman energiansa valtataisteluun tämän kanssa. Isä on jo hävinnyt voimakastahtoiselle äidille, joten häneen ei kannata haaskata panoksia. Taistelu vallasta perheessä ei ole kuitenkaan itsetarkoitus, vaan luonnonmukainen tapahtuma, jonka pohjimmaisena tarkoituksena on viedä päätökseen suuri muutos- ja uudistumisprosessi kaikkien perheenjäsenten osalta.

Jousimies: syntyy perheeseen, jossa todellisuudentaju on jollain lailla kadonnut. Palvoo isäänsä jumalolentona, kunnes huomaa, ettei isä sittenkään ole kaikkivoipa. Jousimies-lapsi auttaa vanhempia löytämään realistisen totuuden omasta itsestä, sillä hän etsii totuutta kaikesta koko ikänsä.

Kauris:Kaurisvauva syntyy perheeseen tilanteessa, jossa joko molemmat tai ainakin toinen vanhemmista on jo ottanut niin paljon velvoitteita harteilleen, ettei enää pysty selviämään niistä omin voimin. Alitajuinen odotus, että lapsi syntyessään jollain tavoin muuttaisi tilannetta, on tuomittu epäonnistumaan.Universaalien lakien mukaisesti Kaurislapsen tulee pyrkiä vapauttamaan vanhempansa ja etenkin äitinsä kohtuuttomista vaatimuksista itseään kohtaan. Tälle lapselle äiti on maailmaa pystyssä pitävä tukipylväs isän paetessa vastuutaan lapsesta omiin töihinsä ja muihin velvoitteisiinsa. Niinpä lapsen huomio keskittyy äitiin ja siihen, miten äiti tulee toimeen tämän maailman peruslakien kanssa.

Vesimieslapsi syntyy vanhemmille, jotka ovat etääntyneet tai etääntymässä liian kauas omasta sisäisestä totuudestaan ja sitoutuneet ympäristön odotuksiin ja vaatimuksiin niin voimakkaasti, etteivät omin avuin pysty selviämään kuiville.  Isän merkitys on Vesimieslapselle äärimmäisen tärkeä, ja isänsä esimerkin mukaisesti hän ottaa vastaan suuren tehtävänsä kosmisena tiedonvälittäjänä ihmiskunnalle.

Kalat:Kalalapsi syntyy perheeseen tilanteessa, jossa vanhemmat ovat menettäneet otteen konkreettiseen maailmaan ja kokevat siksi olonsa turvattomaksi. Mikään asia ei suju toivotulla tavalla, työ ei jaksa kiinnostaa, kotiinkaan ei osata hankkia mitään, kun kaikki tuntuu niin epävarmalta.Vanhemmilla on menossa Neptunus-kausi, joka vaatii rohkeutta elää hetkellisen intuition mukaisesti lainkaan välittämättä seurauksista. Hetkellisiä mielijohteitaan seuraamalla heille avautuisi uusi, ihmeellinen ja käsittämättömällä tavalla toimiva maailma. Vain aniharvoilla ihmisillä on rohkeutta seurata alitajuntaansa. Kaikkein pahimmin konkreettisiin ja yhteiskunnallisiin sääntöihin juuttuneet vanhemmat saavat opettajakseen Kalalapsen.
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« Vastaus #6 : 13.01.2006 22:42:56 »

Valonkantaja: juu, omallakin kohdalla kyllä pätee tuo leijona-lapsen kuvaus. Ihme, että alitajuisesti olen kuitenkin pitänyt äitiäni heikompana, vaikka hän on hyvinkin vahva ihminen...mutta häntä olen kyllä kouluttanut paljon enemmän kuin isääni....
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
Linn
Moderaattori
Kanta-astroilija
*****
Viestejä: 594



Profiili
« Vastaus #7 : 14.01.2006 16:23:59 »

Kiitos Tuikutin mielenkiintoisesta ja hyvästä tiivistelmästä!  Smiley

Linn
tallennettu

aurinko ja  kuu kalat neljännessä huoneessa
 askendentti  skorpioni , nouseva planeetta  uranus
 keskitaivas  leijona
 merkurius  aspect_con  mars  vesimies kolmannessa huoneessa
 venus  oinas viidennessä huoneessa
enska
Vieras
« Vastaus #8 : 14.01.2006 20:40:42 »

Kiitoksia Tuikutin!

Tunnistipa  kalat-äiti eläneensä  neptunus-vaihetta kun oma  kalat-lapsi syntyi.
Hassua että mulla ja lapsella ovat niin aurinko- kuin nousumerkkikin samoja.

PS. Tietääkö kukaan mitään synastrian tapaista linkkiä tai muuta lapsi-vanhempi-suhteista?
tallennettu
K-NRJ
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 2620


PUNAINEN PAHOLAINEN - RED DRAGON


Profiili
« Vastaus #9 : 15.01.2006 11:55:01 »

Toinen poikani on Leijona, toinen Skorppari. Eli olenko heikko vai valtaapitävä äiti? Vai kuvaako tuo sitä ajankohtaa, kun vauva syntyi? Eli tilanne muuttuu vuosien varrella. Itse näen, että meillä molemmat, sekä mieheni että minä olemme aika tasavertaisia.

Minulla on muuten tuo kirja. Kauris-lapsen kuvauksessa kolahtaa kohta: "Ulkoiset asiat eivät merkitse Kaurislapselle yhtään mitään. Hänelle on samantekevää, toimivatko molemmat kädet ja jalat normaalisti vai eivät, kunhan sinä hyväksyt hänet juuri sellaisena kuin hän on." 

Enska: synastriasta. En tiedä linkkiä, olisi tosiaan kiva jos joku sen tänne laittaisi. Itse olen vain silmäillyt omaa ja äitini karttaa ja heti silmiin pistää Kuu / Pluto yhtymä eli ei mikään helppo suhde...
tallennettu

Au Kauris, AC Rapu, Kuu Rapu
MC & Merkurius & Venus Vesimies
Punainen Galaktinen Lohikäärme
luminant mermaid
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 178


"Elämästä myöhästyy se, jolla on aina kiire."


Profiili
« Vastaus #10 : 20.01.2006 10:30:26 »

Ensin kun luin nuo kuvaukset, ajattelin, että onpa negatiivista. Sad  Sitten aloin miettiä omien lasteni syntymää. Ja kyllähän sieltä sitten löytyikin paljon paikkansa pitävää.

Ensimmäinen lapseni on kauris-tyttö ja silloin tietysti piti yrittää olla "täydellinen äiti".  angel Toinen taas on kaksos-poika. Silloin halusin itsenäisesti tehdä ratkaisuja ja olla lasten kanssa kotona  crazy2, mieheni arvosti enemmän työntekoa ja rahantuloa. Kolmas lapseni on rapu-poika. Sinä syksynä mieheni oli todella paljon työpaikan koulutuksissa ja viikkoja poissa kotoa. Cry Välillä tuntui, että aloin puhumaan jo seinille, kun kolmen pienen lapsen kanssa ei aikuisvirikkeitä ollut niin paljoa tarjolla.

En tiedä olisinko kasvattanut eri lailla, jos olisin tiennyt tilata heille omia horoskooppeja. Jokainen on kuitenkin osannut tehdä itsenäisiä ratkaisuja elämässään  idiot2, joko määrätietoisesti, onnella tai kantapään kautta opetellen, kukin persoonansa mukaan. Ehkä meidän parisuhteemme on ollut enemmän rakastava  smitten ja tasapainoinen kuin lapsille suuria traumoja aiheuttava.
tallennettu

*nouseva Vaaka
*aurinko Härässä
*kuu Kaksosissa
*merkurius Oinaassa
*venus Kaksosissa
*mars Ravussa
*Punainen Resonoiva Maa
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 938



Profiili
« Vastaus #11 : 20.01.2006 17:13:05 »

Meikäläinen kun putkahti maailmaan niin huoli oli suuri koska synnyin kaksikuukautta liian aikaisin eli keskosena.Oikea syntymäaika olisi kuulemma ollut vasta huhtikuussa..eetä siinä oli dramatiikkaa kerrakseen!Voiko keskosuus näkyä kartalta?Ainakin tossa Sepon luonneanalyysissä puhuttiin tunteettomasta perheestä omalla kohdallani no enpä tiedä pitääkö paikkansa!

Meikäläisen perheessä horoskoopit menee näin:

iskä  :aurinko:skorpioni
äiti    :aurinko:kauris, :askendentti:vesimies ja  :kuu:vesimies
iso-sisko  :aurinko:kauris (muistaakseni  :askendentti:skorpioni ja  :kuu:kalat)
veli  :aurinko:vaaka nousu/kuu myös vaa´assa
minä  :aurinko:vesimies nousu/kuu kaksosissa

voiko tästä päätellä jotain?
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« Vastaus #12 : 22.01.2006 21:18:13 »

Ensin kun luin nuo kuvaukset, ajattelin, että onpa negatiivista. Sad  Sitten aloin miettiä omien lasteni syntymää. Ja kyllähän sieltä sitten löytyikin paljon paikkansa pitävää.

Niin, negatiivista kyllä, mutta itse ainakin koen, että elämässä on aina ristiriitoja ja kaikki tapahtuu syystä, kaikkeen on merkitys. Ei noita kuvauksia kannata kauhean negatiivisesti ottaa...ehkä enemmän siltä kannalta, että voi löytää itsestään kasvattajana ja puolisona jotain, jota voi kehittää..

Jotenkin olen itse kiinnittänyt eniten huomiota vaaka- ja leijonalasten tilanteisiin. Minulla on monta hyvin läheistä vaakaa ympärilläni, ja vanhempien kriisi on nähtävissä kaikkien kohdalla. Poikaystävääni vanhempien riitely traumatisoi kovastikin, paras ystäväni taas ei saanut traumoja, kun vanhempien kriisi oli ohimenevää sorttia...

Leijonalasten osalta taas isän merkitys on aina jotenkin läsnä. Esim Madonna juuri korosti eräässä haastattelussa sitä, miten aina hakee isänsä hyväksyntää, vieläkin.
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
tuikutin
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 37


Profiili
« Vastaus #13 : 22.01.2006 21:21:01 »

Oho, tuo äsköisen viestin lainaus meni jotenkin mönkään. Siis vain eka kappale oli lainausta, muu omia ajatuksiani  Smiley
tallennettu

"Koti on rakastaa ja olla rakastettu." (c)tuikutin
boboo
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 166


Keltainen Resonoiva Soturi


Profiili
« Vastaus #14 : 23.01.2006 08:54:09 »

Oletteko koskaan verailleet parisuhteenne komosiitti karttaa lasten karttoihin?

Vertailin kihalaispäivääni ja esikonsyntymäpäivää ja katsoppas noita yhtymiä...

 aurinko  aurinko
 askendentti   askendentti
 venusvenus 
 neptunusneptunus
 uranus uranus

näkyykö kellään muulla vastaavaa?
 Huh
tallennettu

Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: