Niin, jos jatkaa suolanvähentämis-jaadajaadaa, niin sittenhän ainoa mielenkiinto kohdistuukin siihen suolan määrään eikä laatuun. Näin setä horisee:
"Suolankäytön terveysongelmat johtuvat liian suuresta natriumin saannista sen mukana, Knuuti tiivistää"
Sokeri on nyt osoittautumassa esimerkiksi sen kohonneen verenpaineen syyksi ja loogista moinen onkin: Insuliinineritys (jota tapahtuu kun syö mitä tahansa hiilihydraatteja ruisleivästä sokeriin) vaikuttaa munuaisiin niin, että ne eivät päästä riittävästi suolaa poistumaan virtsan mukana. Jos sitä täysjyväleipää vetää THL:n suosittelemia määriä, niin onkin vahdittava suolan määrää...
Jouduin itse lisäämään suolankäyttöä, kun lakkasin noudattamasta Terveyden Hävittämisen Laitoksen suosituksia. Ja käytän vuoron perään vuorisuolaa ja normandiasta käsin kerättyä merisuolaa (halpaa vaikka kuulostaa hienolta). Ihan vain perinteistä suolatuotantoa tukeakseni, ellei sitten niiden kivennäisaineiden vuoksi.