Hei, Olisin kovasti tarvinnut neuvoa korvatulehduksen luonnonmukaiseen hoitoon. Pieni poikamme (10kk) on ruoka-aine allerginen ja olemme juuri saaneet probioottisella hoidolla sekä tarkalla ruokavaliolla ja hivenaine&rasvahappo yhdistelmällä suoliston kohtalaiseen kuntoon (antioksidanttiklinikan hoidossa). Tällä hetkellä jo 20 ruoka-ainetta sopii! Nyt kuitenkin on tämä flunssa-aika ja pikkuisella on pari nuhaa ollut ja taasen yksi tulossa. Korvanlehtiä on vedellyt jo päivän -ei vielä kauheasti itkeskellyt...
Hoitona/ennalta ehkäisynä sipulisilppua sukkahousun sisällä ja sängyn päätyn roikkumaan sekä maitohappobakteereita enemmän. Maitotuotteita ei saa lainkaan, koska on allerginen. Mahdollinen antibiootti saattaa pudottaa meidät alkutekijöihin allergioiden suhteen, joten luontaisemmat korvatulehdus/flunssa vinkit ottaisimme hyvin mielellämme vastaan. Lääkärimme on hyvin suopea vaihtoehtohoitoja kohtaan ja antoi pari vuorokautta aikaa seurailla ja hoitaa kotikonstein. Kivun rajoissa/tilaa seuraten tietenkin. Mutta on myös sitä mieltä että antibiootti otetaan mukaan vasta jos muut eivät auta..
Olisiko kenelläkään vinkkejä?
Imetys siis jatkuu tässä koko ajan (imetysdieetillä, äidin ruokavaliosta poissa maito,muna,kotimaiset viljat,soija sekä pieni lista yksittäisiä ruoka-aineita).
Heippa!
En tiedä, pystynkö antamaan mitään uutta keinoa korvatulehduksiin, mutta valotan asiaa omilla kokemuksilla.
Tämä ei varmaan lohduta, mutta kolme lastani välttyivät vauvana kokonaan korvatulehduksilta ja ajattelisin, että syy oli se, että hoidin heitä oman järkeni mukaisesti. Neuvolan ohjeille viittasin kintaalla.
Vanhan kansan neuvon mukaisesti pidin koko ajan lapsen syntymästä asti ohutta, puuvillaista lakkia tämän päässä, ainakin vuoden ikäiseksi. Tietysti kylpyjen ajaksi se otettiin pois. Ja esim. kun tyttäreni vauvalle nousi alkuaikoina aina iltaisin kuume eikä nukkumisesta tullut mitään, kehoitin kokeilemaan lakin pitämistä. Tämän jälkeen ei kuumetta noussut ja vauva nukahti hyvin. Lapsenne on kuitenkin jo 11 kk vanha, mutta kannattaa silti kokeilla, jos se auttaisi myös orastavaan nuhaan. Sellaista lampaanvillasta neulottua myssyä olisi varmaan myös hyvä kokeilla.
Olette oikeilla jäljillä, kun olette oivaltaneet suoliston kunnon merkityksen. Ihminenhän on sitä mitä syö, joten itse imetin niin kauan kuin mahdollista ja siinä vaiheessa kun ryhdyin antamaan kiinteää ruokaa, pidin huolen, että se sisälsi myös tuoreita kuumentamattomia juureksia ja vihanneksia. Raastoin esim. porkkanan hienoksi ja lisäsin keitetyn perunan sekaan. Sinimailasen idätetyillä siemenillä sain ruokaan mukaan lehtivihreää.
Ehdottomasti kiellettyjen listalla olivat valkoinen sokeri ja jauhot, mutta muuten ruokin lapseni kasvis/kotimaiset marjat/ hedelmät/vilja-painotteisesti. Äidinmaidonkorviketta ryhdyin käyttämään siinä vaiheessa, kun oma maito ei enää riittänyt ja myöhemmin lehmänmaitoa, mikäli se vain sopi. Esim. pojalleni tuli ihottumaa, joten lopetin sen antamisen. Pyrin kuitenkin koko ajan siihen, että ruoka-aineet syötiin mahdollisemman tuoreina ja kuumentamatta. Esim. idätin osan viljoista, vaikka keitin ihan perinteistä puuroakin.
Olen joskus ihmetellyt, miten olenkin päässyt näin helpolla lasteni kanssa. Kenelläkään ei ollut tavallisen nuhan lisäksi muita terveysongelmia. Ensimmäiset ja ainoat korvatulehdukset käytiin läpi vasta siinä vaiheessa, kun kaksi vanhinta olivat jo koulussa. Mutta silloin ruokavalio olikin jo lähempänä ns. "tavallisten ihmisten" linjaa, karkkeineen ja valmispitsoineen. Tiukkaa linjaa pidin kuitenkin alkuaikoina siksi, että kärsin itse lapsena jatkuvista korvatulehduksista ja räkätaudeista, jotka loppuivat, kun siirryin joskus 15 vuotiaana kasvispainotteiseen valkoista sokeria/jauhoja sisältämättömään ruokaan.
Edellä kirjoitettu on siis kokemustani ja sitä voi olla vaikea soveltaa teidän tapauksessa, koska kuvassa on mukana eri ruoka-allergiat. Tieto kuitenkin lisääntyy koko ajan, joten kehottaisin lukemaan kirjan:
4 veriryhmää, 4 ruokavaliota, 4 kunto-ohjelmaa, SYÖ OIKEIN OMAN TYYPPISI MUKAAN -Peter J.D`adamo-Catherine Whitney.
Omalle veriryhmälle sopimattomat ruoka-aineet nimittäin voivat aiheuttaa nuhaa ja tulehduksia, joita ei sitten pysty parantamaan perinteisin keinoin.
Esim. B-veriryhmäläisenä olen huomannut ongelmat, joita esim. ruis aiheuttaa; kylmät kädet ja jalat, verenkierto-ongelmia muutenkin, sekä maksaa rasittavana heijastuu ensin keuhkoihin ja aiheuttaa tulehduksen, joka sitten heijastuu kurkkuun ja korviin.
Joten ajattelisin, että imettävän äidinkin kannattaa ottaa huomioon lapsen veriryhmä suhteessa omaan veriryhmään.
Te olette varmaan myös jo tietoisia maitohappo-säilöttyjen kasvisten terveysvaikutuksista suolistoon. Mielestäni myös näitä voi antaa vauvalle. Lisäksi nykyään tulee paljon tietoa terveellisestä emäksisestä ravinnosta vastaan happamat ruoka-aineet.
Ja sitten lääkeyrtit. Lukekaa kirja LUONNON OMAT LÄÄKKEET, Maria Treben. Itse käytän voikukkaa, ratamoa, nokkosta, peltokortetta, kultapiiskua, siankärsämöä ja kehäkukkaa säännöllisesti/kuureittain vuodenajasta riippuen. Varsinkin ratamo, peltokorte ja kultapiisku ovat tehokkaita silloin, kun on kuume päällä ja keuhkoissa limaa. Yrttejä voi käyttää vauvalla myös kylpyveteen haudutettuina.
Siskoni kautta olen myös omaksunut kehon pistehieronnan. Hän kertoikin, että on aina parantanut kuusi lastaa käymällä läpi hermoradat.
Toivottavasti tästä löytyi jotakin uuttakin tietoa avuksi.