On, Kaksosten hallitsijana jekkuilee ja vähän näpistää ja niin päin pois. Siis muun muassa, onhan se muutakin.
Myytissä tais viedä härkiä luolaan "jemmaan" ja teki sittemmin vaihtokaupat soittimella ja sai syntinsä anteeksi..joskus tais olla juttua täällä, kun puhuttiin Hermeksestä. se on semmonen velikulta.
Sehän liittyy kaupankäyntiin
. Ja kauppiailtahan varastetaan.
MERKURIUS
(LAT.mercurius, kreik. Hermes) antiikin aikana kaupankäynnin jumala sekä hyvinvoinnin ja kauppiaiden symboli. Jumalien sanansaattajana hänellä oli kädessään caduceus (ks.merkuriuksen sauva). Lisäksi häntä on pidetty taloudellisen voiton vertauskuvana ja jopa varkaiden jumalana. Kuvissa Merkuriuksella on usein siipikengät tai siivin varustettu matkamiehen hattu, jotka viittaavat hänen nopeuteensa. Hänestä käytetty nimitys Hermes Psychopompos (sielun johdattaja) viittaa hänen rooliinsa hyvän matkan antajana kuolleille heidän siirtyessään tuonpuoleisuuteen. Toisinaan hänet on kuvattu kantamassa oinasta (Hermes Kriophoros),jolloin hänen hahmonsa tuo mieleen hyvän paimenen. Onpa hänellä osuutensa musiikin kehityksessäkin: häntä pidetään lyyran keksijänä. Hermeksen roomalainen paralleeli Mercurius lienee saanut nimensä latinan sanasta mercari(käydä kauppaa).
Taivaankappaleena Merkurius on planeetoista vaikeimmin hvaittava. Keski-Euroopassa se nähdään paljain silmin vain 12-18 tuntia vuodessa. Muulloin se on niin lähellä aurinkoa, että se näkyy vain hämärässä tai hieman sumuisella ilmalla, ja silloinkin lähinnä syksyllä ja keväällä. Sen "pakenevaisuus" sitä havainnoivilta lienee syy siihen, että sitä on pidetty "luonteeltaan arveluttavana ja olemukseltaan epävarmana"(J.W. Pfaff, Astronomische Beyträge,1806).
Astrologian Merkuriukseen yhdistämiä ominaisuuksia ovat kaunopuheisuus, huikentelevaisuus, näppäryys, kyky ilmaista itseään, taidokkuus ja epäluotettavuus ystävyyssuhteissa. Merkuriusta pidetään androgyynisena planeettana, jonka metalli on elohopea (vrt. Sulphur ja Mercurius). Sen "päivähuone" on Kaksosten ja "yöhuone" Neitsyen tähtikuviossa. Väreistä on Merkuriukseen liitetty asuurinsininen, jalokivistä akaatti, jaspis, topaasi, opaali ja meripihka.
Lähde: Suuri symbolikirja
sangviinikolta lainaa:
Jumalten lähetti sekä varkaiden jumala. Karkasi äidiltään Maialta heti synnyttyään. Varasti Apollonin karjan ja piilotti sen luolaan, josta löysi kilpikonnan kuoren. Tulipa keksineensä siitä kielien kanssa lyyran. Palasi takaisin kotiinsa ja kapaloi itsensä.
Apollon huomasi varkauden mutta Hermes ei sitä koskaan myöntänyt. Zeus kuitenkin näki tämänkin ja Hermes oli paljastua. Hermes harhautti kuitenkin Apollonia alkaen soittaa lyyraansa. Apollon rakastui lyyraan niin että hyväksyi mielihyvin korvaukseksi karjastaan.