Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: ajatuksia uskonnoista  (Luettu 6868 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ramana
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4


Profiili
« : 14.12.2008 06:45:44 »

Uskonnot eivät ole itsetarkoitus eivätkä päämäärä sinänsä. Ne ovat vain apukeino sinne päämäärään pääsemiseksi.  Ne ovat kuin ”sormi joka osoittaa kuuta. Kun kuu on nähty, sormea ei enää tarvita.”
 Ne ovat kuin erilaisia karttoja opastamaan sinne päämäärään. Kun päämäärään on päästy, on aivan sama millaista karttaa käyttäen sinne päästiin ja oikeastaan ei tarvita mitään karttaakaan ja perille päästään varmasti – ennemmin tai myöhemmin. Jotkut kartat vievät suoraviivaisemmin perille, jotkut ovat jääneet aikojen kuluessa ”päivittämättä”, jotkut (lähes kaikki) ovat saaneet kaikenlaisia tarpeettomia mutkia ja sivupolkuja reittiinsä. Joka tapauksessa kaikki kartat (uskonnot) vievät aivan samaan kohteeseen. Niitä on turhan paljon ja vaikeasti luettavia joten täytyy harkita, mitä karttaa käyttää ja huomata, että omaakin harkintaa voi käyttää, eikä aina sokeasti luottaa muiden tekemään karttaan..
Ja kun tosiaan perille on päästy, tuolla kartalla (uskonnolla) ei sen jälkeen ole mitään merkitystä.. Mutta kartat ovat yleensä kuitenkin tarpeen, kunhan muistaa myös joskus epäillä kaikkien mutkien tarpeellisuutta..
tallennettu
Esmiralda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5772


Minne tie vie...


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 22.12.2008 22:46:46 »

Lainaus
Joka tapauksessa kaikki kartat (uskonnot) vievät aivan samaan kohteeseen.

Kauniisti ajateltu, Ramana, yhdyn tuohon!
tallennettu

Nousu Skorpioni (Jousimies)
Chiron Skorpioni
Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu
Kuu Kalat       
Pluto ja Saturnus Leijona
Jupiter Jousimies
Mars Neitsyt
Neptunus Vaaka
Uranus ja Ceres Kaksonen

Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu
Kiinalainen Rotta
Kelttiläinen Omenapuu

OLLAAN IHMISIKS
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #2 : 26.12.2008 23:47:13 »

Todella loistavasti kirjoitettu.  Wink smitten
tallennettu
ramana
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4


Profiili
« Vastaus #3 : 27.12.2008 09:51:19 »

Todella loistavasti kirjoitettu.  Wink smitten
Kiitos Rakkauden Valo! Ja kiitos Esmiralda!  smitten
« Viimeksi muokattu: 28.12.2008 23:00:38 kirjoittanut ramana » tallennettu
ramana
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 4


Profiili
« Vastaus #4 : 27.12.2008 09:53:57 »

N.D.Walsch’in kirjassa kirjoittaja vaatii keskustelukumppaniltaan vakuutusta, että tämä tosiaan on Jumala. Hän saa vastauksen, että tämä sanoo olevansa kysyjän senhetkisen ymmärryksentason Jumala, mutta nyt puhuttavan asioista, joka on sanojen ulkopuolella. Absoluuttia ei voi pukea sanoiksi, sillä silloin se ei enää ole Absoluutti. Uskonnot yrittävät tätä, mutta huonolla  menestyksellä. ”Jumala” sanoo em. kirjassa, että sanat ovat kaikkein epäluotettavimmat totuuden viestinnässä, ne vääristyvät ajan myötä, mikäli ovat alunperinkään kuvanneet puhdasta totuutta. Kaikkien pitäisi kuunnella omia korkeimpia tunteitaan, ajatuksiaan ja kokemuksiaan, eikä sokeasti luottaa joihinkin vanhoihin dogmeihin (uskontoihin).
Kun kirjoitetaan korkeinta Totuutta sanalliseen muotoon vaikka johonkin kirjaan, on kyse asioista, joille ei tosiaan ole sanallisia vastineita – joudutaan keksimään kielikuvia ja vertauksia. ”Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Tulos voi olla hyväkin, mutta kun kirjaa käännetään toiselle kielelle, sisältö saattaa taas kärsiä. Kääntäjien ideoima sanontatapa ei ehkä sisällä samaa sanomaa kuin alkuperäinen.
Lainaan seuraavassa Yesudianin ja Haichin kirjaa ’Rajajooga’: Asia on siinä niin hyvin sanottu, että mitäpä siihen lisäämään!
”Mestari esittää opin ytimen. Opetuslasten ja oppilaiden tehtävä on saattaa tämä ydin suurille joukoille tiedoksi ja tehdä se heille ymmärrettäväksi. Primitiivinen ihminen ei pysty vielä kohottautumaan henkisiin korkeuksiin. Hän tahtoo palvella näkyväistä ja konkreettista Jumalaa. Sen vuoksi oppilaat pukevat henkiset totuudet symboleiksi, jotka vastaavat kansan senhetkistä kehitystasoa. Niinpä ihmissielun sisäisen tien syvimmät salaisuudet on aina sovitettu symbolisiin puheisiin, ulkonaisiin merkkeihin ja seremonioihin, jotka ovat vastanneet kulloisenkin kansan sielullisia vaatimuksia. Tällä tavoin syntyvät uskonnot, opinkappaleet ja seremoniat, joihin kätkeytyy kuin koru korulippaaseen mestarin henkinen oppi, TOTUUS. Uskonto on totuuden keho. Kaiken mikä syntyy, täytyy myös kuolla. Uskonto on keho, ruumis, ja ruumis on katoavainen. Opinkappaleet koostuvat sanoista,  jotka aikaa myöten menettävät voimansa. Dogmit,  jotka alussa saivat voimansa muuttumattomuudesta, kangistuivat aikaa myöten muuttumattomuutensa vuoksi. Kieli on elävää, se luo jatkuvasti uusia sanoja, riisuu yltään vanhat, käytetyt ja kuluneet ja lopulta elinkelvottomiksi käyneet kehot.
Kangistuneet dogmit eivät enää aikaa myöten pysty ilmaisemaan elävää totuuden henkeä, sillä niistä puuttuu tarvittava joustavuus, jotta ne voisivat vastata muuttuneita aikoja, kehitystä, muuttunutta tiedettä ja kansan muuttuneita sielullisia vaatimuksia. Sanat käyvät tyhjiksi, eivätkä ihmiset enää pysty löytämään seremonioista totuuden henkeä. Rituaalit eivät  enää tyydytä, sillä uskonnon perustajat, jotka kätkivät totuuden näihin seremonioihin, ovat kuolleet ajat sitten ja symbolit ovat kulkeneet monien käsien kautta. Niiden todellinen merkitys on kadonnut. Symbolisen puheen sananmukainen tulkinta on ihmisen älyn jatieteen kehittyessä tullut mahdottomaksi. Lopulta ei ole jäljellä kuin tyhjä kuori, malja, joka ennen kätki sisäänsä totuuden. Kuori ilman henkeä on kuollut ruumis. Jälleen ihmiset harhailevat pimeydessä  janoten totuutta ja etsivät auttavaa kättä, joka johdattaisi heidät sieltä pois. Ja yhä uudestaan armahtaa Jumala kansaa ja yhä uudestaan hän lähettää opettajan, joka antaa sisäisen valonsa niille, jotka ovat kypsyneet sen vastaanottamaan ja johdattaa ihmiset Jumalan luo vievälle valaistumisen tielle. Ja sen jälkeen jättävät oppilaat mestarinsa ja opettavat puolestaan kansalle totuutta, aikaa vastaavaan pukuun puettuna – ja niin syntyy uusi uskonto.
Totuus - niinkuin ihmisetkin – pukeutuu aina uudestaan uuteen kehoon, kunnes kehosta tulee siinä asuvan hengen täydellinen ilmaisija.
Näin syntyivät muinaisten mayojen, assyyrialaisten, sumerilaisten, kaldealaisten ja egyptiläisten uskonnot sekä klassisen hellenismin ja roomalaisten mytologiat, näin ne nousivat kukoistukseen ja kuolivat jälleen. – Mutta vihitty tunnistaa symboleista, dogmeista, rituaaleista ja seremonioista saman totuuden kaikista maailman uskonnoista. Totuus on aina YKSI, vain ilmaisumuodot vaihtelevat aikojen ja kansojen vaatimusten mukaisesti.”
tallennettu
Minerwa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 671



Profiili
« Vastaus #5 : 29.12.2008 18:39:03 »

Mutta vihitty tunnistaa symboleista, dogmeista, rituaaleista ja seremonioista saman totuuden kaikista maailman uskonnoista. Totuus on aina YKSI, vain ilmaisumuodot vaihtelevat aikojen ja kansojen vaatimusten mukaisesti.

Mitäpä tähän lisäämään...? Sydämessäni tunnen, että se on juuri näin. Minun kielelläni sanottuna: "On vain yksi (kaikille yhteinen) Jumala". Joku toinen pukee sen sanoiksi jollain muulla tavalla ja on yhtä oikeassa  Smiley

Mielenkiintoinen teksti!
tallennettu

"Luultavasti myrskyjä on vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu."

Kuu-Mars-Asc Kaksoset, Au Vesimies, Venus-Merkurius-MC Kauris
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: