Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Maku herätessä?  (Luettu 29960 kertaa)
0 jäsentä ja 17 vierasta katselee tätä aihetta.
Norna
Vieras
« Vastaus #45 : 08.06.2009 21:41:17 »

OT:n OT:n OT

 Ai niin, tuo minun rankasti asenteellinen kummastelu liittyen tähän lainaukseen "Type O was the first blood type, the type O ancestral prototype was a canny, aggressive predator." oli tämän verityyppiteorian virallisilta sivuilta http://www.dadamo.com/bloodtype_O.htm .

 Eivät lajit kehity tehden suuria yhtäkkisiä harppauksia kuten varmaan itsekin tiedät vaan muutos vaatii pitkän ajan, siksi Homo sapieksenkin arkaainen muoto Homo heidelbergensis ei ole mikään nilviäinen tai jyrsijä vaan edustaa sekin kehittynyttä sukuamme 500 000 vuoden takaa. Erot ovat pieniä verrattuna modernimpaan Homo Sapiensiin jota me edustamme. Ei evoluutiossa voi vetää tiukkoja linjoja mihinkään, varsinkaan saman lajin läheisiin muotoihin.

 No tää menee näemmä vain yleiseksi pätemiseksi sen lisäksi että maku suussa on jo väljähtänyt, joten mä jätän tän areenan muille.
tallennettu
Artemis
Astroholisti
*****
Viestejä: 3621



Profiili
« Vastaus #46 : 10.06.2009 12:30:54 »

Oli miten oli, nykypäivän ihminenhän pärjää ilman lihaakin, kun saa sitä proteiinia muualtakin. Mutta jos ihmisapinat eivät aikoinaan olisi lihaa alkanut napsia niin me emme tässä keskustelisi tästä asiasta internetin ääressä, sillä aivomme olisivat edelleen apinamaiset  Grin Emme olisi tarpeeksi älykkäitä käymään tätä keskustelua eikä maailmanlaajuista verkkoa olisi keksitty.

Proteiini on välttämätöntä aivojen kehittymiselle.

Aivot kuluttavat 20 prosenttia ihmisen energiasta.

En sano että lihansyönti on välttämätöntä, ei nykyään. Mutta sitä ei pidä lähteä kieltämään etteikö lihalla ole ollut suuri merkitys siinä että olemme tänä päivänä enemmän tai vähemmän älykkäitä. Muuten juoksisimme savanneilla edelleen huutamassa ugga buggaa apinoina  Cool
En siis puolusta lihansyöntiä mutta se on ollut ihmiselle luontaista aikoinaan. Puolet on ollut liharavintoa, puolet taas kasviravintoa. Koska pelkästään marjojen ja hedelmien syönnillä ei aivot ole saaneet tarvittavaa proteiinimäärää jota tarvitaan aivojen kasvamiseen ja kehittymiseen.

"Eläinperäisellä ravinnolla on viimeaikaisissa tutkimuksissa osoitettu
olevan eräs merkittävä esi-isiemme aivojen kehittymiseen liittyvä
vaikutus. Riistan sisäelimet, aivot ja luuydin - jotka kautta aikojen
ovat olleet metsästäjä-keräilijöiden halutuinta ravintoa - sisältävät
nimittäin kehollemme valmiiksi hyödynnettävässä muodossa tiettyjä
pitkäketjuisia rasvahappoja. Nämä rasvahapot ovat aivojen yksi
tärkeimmistä rakennusaineista varsinkin varhaislapsuudessa, jolloin
aivojen kasvu ja kehitys on voimakasta.

Eläinravinnon kasvava osuus on siis paitsi yksilön niin myös
lajikehityksen kannalta ollut kaikkina aikoina aivojen kehityksen tärkeä
edellytys. Joidenkin tutkimustulosten perusteella vaikuttaa jopa siltä,
että hominidien kehityshistoriassa havaittava aivojen koon suuri kasvu
ei ylipäätään olisi ollut mahdollista ilman runsasta ja säännöllistä
eläinperäisen ravinnon nauttimista.

Voidaan olettaa, että aivojen kehittyminen, pitkäketjuisten
rasvahappojen säännöllinen nauttiminen, haaskojen hyödyntäminen ja
vähitellen kehittyvä metsästyskäyttäytyminen ovat muodostaneet jo hyvin
varhain itseään voimistavan sekä kulttuuri- että biologista evoluutiota
muokkaavan prosessin, jonka ansiosta esi-isämme vähitellen kykenivät
(alati suurenevien aivojensa turvin) luomaan entistä monimutkaisempia
sosiaalisen kanssakäymisen muotoja. Sosiaalisen käyttäytymisen alati
rikastuva kenttä on johtanut entistä tehokkaampiin ja monipuolisempiin
mahdollisuuksiin ryhmän jäsenten välillä tapahtuvan viestinnän alueella.
Tämä puolestaan on edelleen johtanut aikaisempaa tehokkaampaan
metsästys- ja keräilykäyttäytymiseen, mikä taas on tukenut aivojen
kehittymistä kookkaammiksi em. eläinperäisten ravintoaineiden saannin
kautta. Lisäksi metsästys on toiminut ajattelua - ennakointikykyä,
harkintaa ja abstrahointikykyä - monipuolistavana toimintana, jonka
henkiset vaatimukset yhdessä aineellisen hyötynsä kanssa on ylläpitänyt
aivoihin liittyvää kulttuuri- ja biologisen evoluution erikoislaatuista
sidettä.

Teoriaa eläinperäisestä ravinnosta saatavien pitkäketjuisten
rasvahappojen merkittävästä osuudesta esi-isiemme aivojen kehittymisessä
tukee myös havainto, jonka mukaan ihmisen aivojen koko on pienentynyt
viimeisten kymmenentuhannen vuoden aikana keskimäärin noin 11%. Tänä
varsin lyhyenä ajanjaksona ravintokäyttäytymistämme on hallinnut alati
kasvava vilja- ja maitotuotteiden osuus eläinperäisen ravinnon
kustannuksella.
"

Ihmiset, aivomme pienenevät Cheesy Se on huomattavissa kyllä
 Cool
tallennettu
Asterix
Vieras
« Vastaus #47 : 12.06.2009 14:23:17 »

Olen ollut kosher-linjalla jo pitkään ja voin sillä erittäin hyvin,
ei paskan makua suussa,
vaikka en ihan suoranaisesti jutsku olekaan. Smiley
Olen ollut aikaisemmin vegaani ja vegetaristi ja nicht gut. Undecided

Kashrut vain sopii minulle ja on erittäin helppoa pitää,
koska minulla on luonnostaan inho esim. sian lihaan.

http://www.jewfaq.org/kashrut.htm
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
  Tulostusversio  
 
Siirry: