Lakritsirousku on lievästi myrkyllinen ja sen myrkyn ei tiedetä poistuvan ryöppäyksellä, joten sitä ei suositella syötäväksi. Sekoitetaan usein kangasrouskuun, joka on hyvä ruokasieni. Erottaa esim. siitä että lakritsirouskun maiti on kirkasta, kun yleensä syötävien rouskujen maiti on valkoista. En ole rouskuja kauheasti kerännyt varsinkaan yksin, koska en tunnista niitä ihan niin hyvin. Opettelen vielä. Haaparousku on aivan loistava sienisalaattiin.
Suppilovahveroita, kantarelleja, herkkutatteja ja mustatorvisieniä olen kyllä kerännyt paljon ja ne ovat hyviä kun niitä ei oikeastaan voi sekoittaa mihinkään. Enkä ikinä ota metsästä mitään mukaan, jos en ole ihan satavarma.
Harmittavan vähän nykyään ehtii sieneen ja kaikki mun hyvät sienipaikat hakattu.
Mutta hieno harrastus. Meillä länsi-suomessa ei juuri sienestetty, olen mieheltä oppinut.