Hei Valonkantaja! Uudessa Minä olen-lehdessä on juttu elimistön ph-tasapainosta. Siinä sanotaan, että yllättäin osa kasviksistakin on happoa tuottavia ja suosittellaan mm. ituja ja oraita ja vihreitä kasviksia kuten parskaali, pinaatti, varsiselleri ja etenkin kurkku.
Sivuilta
http://www.valmarin.fi/emasarvoja.html löytyy luettelo eri elintarvikkeiden emäs- ja happoarvoista. Listan mukaan ainakin kaalit ja pinaatti näyttävät olevan hyvää syötävää, avokadoa en löytänyt. Myös vihreän teen sanotaan hieman yllättävästi kahvin tavoin lisäävän elimistön happamuutta. Valmarinin sivuilla on muutoinkin erittäin hyvää perustietoa siitä, mitä elimistön emäs-happo-tasapaino oikein tarkoittaa, mitä se elimistölle merkitsee ja miten happamuutta voi mitata kotona.
Oletko itse kokeillut tai aiotko kokeilla mahdollisimman vähähappoista ruokavaliota?