Aion
Vieras
|
|
« Vastaus #15 : 30.03.2007 09:23:40 » |
|
Kertoisiko joku kokenut Aloe vera-tietäjä, miksi jonkin aikaa tuotetta käytettyäni minulle tuli siihen ¨himo¨? Nautin jo nyt ¨yliannostusta¨, eli n. 1/2 dl 2 (-3)x päivässä. Silti haluaisin isomman annoksen tuota tyyristä tuotetta. Mieluusti ottaisin vaikka 1 dl kerralla ja useaan otteeseen. Kertooko se elimistöni hivenainepuutoksesta johon haen täydennystä? Tai suoliston korjaustyöstä? Tai jostakin muusta? Minulla on menossa toinen pullollinen vasta. Ensin tuli lievää ihottumaa muistona nuoruusvuosista mutta nyt se on jo kadonnut. Makuna on persikka ja toisin kuin Asterixille, minulle aloe maistuu ihan mieliteoksi asti. :
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #16 : 30.03.2007 12:32:43 » |
|
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #17 : 30.03.2007 12:40:09 » |
|
Kertoisiko joku kokenut Aloe vera-tietäjä, miksi jonkin aikaa tuotetta käytettyäni minulle tuli siihen ¨himo¨? Nautin jo nyt ¨yliannostusta¨, eli n. 1/2 dl 2 (-3)x päivässä. Silti haluaisin isomman annoksen tuota tyyristä tuotetta. Mieluusti ottaisin vaikka 1 dl kerralla ja useaan otteeseen. Kertooko se elimistöni hivenainepuutoksesta johon haen täydennystä? Tai suoliston korjaustyöstä? Tai jostakin muusta? Minulla on menossa toinen pullollinen vasta. Ensin tuli lievää ihottumaa muistona nuoruusvuosista mutta nyt se on jo kadonnut. Makuna on persikka ja toisin kuin Asterixille, minulle aloe maistuu ihan mieliteoksi asti. : Hmmm.. käytän itse täysin ehtaa ainetta ilman lisä-aineita tai lisättyjä makuja. Litku on 99,8 % ja hintaa sillä on 5.30 EUR/330 ml pullo, joten ei erityisen kallista pitäisi olla. Tosin Suomessa kauppiaat ovat ahneempia.
(Suhtaudun muutenkin epäluuloisesti luontaistuotteisiin, joihin pitää lisätä jotain myrkkyä sen parantamiseksi maulta tai ominaisuuksilta)
Kun sen sekoittaa mehuun tai maustettuun kivennäisveteen, niin se ei maistu sieltä.
Oletkohan maku koukussa tuon persikan makuisen jutun juomisessa?
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Pallaskissa
|
|
« Vastaus #18 : 30.03.2007 12:56:39 » |
|
Oooooh, noita Sashan sushikuvia katsellessa tuli ihan kuola suuhun , sushi on parasta mitä tiedän, myös misokeitto jota silloin tällöin teen itsekin (liian harvoin nykyään, epäonnekseni meillä on soijalle hyvin allerginen lapsi joten soijaa ei juurikaan tule ostettua kotiin...). Wakame-levää ja monia muita merileviä tulee ropsautettua keittoihin ja joskus harvemmin salaattiin ja sitten tietysti tuota noria voisi syödä nori-makeina vaikka kuinka... [Muokkaus: Jostain syystä en ole lainkaan innostunut tuoreesta tonnikalasta, mielestäni se maistuu lähinnä hevosenlihalta! Siksi sashimilautaselle tai sushiini ei sitä tule ] Aloeta maistoin kerran ja siitä tuli lievästi huono olo, taidan puhdistella elimistöäni vähän kotimaisemmin mustikalla ja raakaraasteilla... Halvemmaksikin tulee :
|
|
« Viimeksi muokattu: 30.03.2007 12:59:17 kirjoittanut Pallaskissa »
|
tallennettu
|
|
|
|
Sula
Kohtuuastroilija
Viestejä: 90
|
|
« Vastaus #19 : 30.03.2007 19:05:00 » |
|
Nyt tuli kova nälkä noista herkullisista kuvista täytyypä kokeilla levää joskus.
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Esmiralda
|
|
« Vastaus #20 : 30.03.2007 19:40:47 » |
|
Minäkin mieheni kanssa olen käyttänyt pari isoa purkkia aloemehua, niveliin ja vatsakatariin. Koimme sen hyväksi. Minulla on myös kova vatsa, eikä aloe sitä kummemmaksi tehnyt, mutta en ollut ainakaan kipeä.
Kun taas työtoverini, jolla on liian herkkä vatsa, siis enemmän löysä, kertoi, että hänellä tuli vatsa kauhean kipeäksi ja oli aivan sekaisin. Hänelle se ei sopinut. Ainakin itse sanoi, että aloe sen aiheutti.
Mutta varmaan tuo kuuriluontoisuus olisi sopiva. Minäkin ihmettelen, miten se MAREVAN -lääkityksen kanssa yhteen sopii. Luin jostakin, että ainakaan neidonhiuspuuaineita ei pitäisi silloin käyttää.
|
|
|
tallennettu
|
Nousu Skorpioni (Jousimies) Chiron Skorpioni Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu Kuu Kalat Pluto ja Saturnus Leijona Jupiter Jousimies Mars Neitsyt Neptunus Vaaka Uranus ja Ceres Kaksonen
Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu Kiinalainen Rotta Kelttiläinen Omenapuu
OLLAAN IHMISIKS
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #21 : 30.03.2007 19:41:20 » |
|
Oooooh, noita Sashan sushikuvia katsellessa tuli ihan kuola suuhun , sushi on parasta mitä tiedän, myös misokeitto jota silloin tällöin teen itsekin (liian harvoin nykyään, epäonnekseni meillä on soijalle hyvin allerginen lapsi joten soijaa ei juurikaan tule ostettua kotiin...). Wakame-levää ja monia muita merileviä tulee ropsautettua keittoihin ja joskus harvemmin salaattiin ja sitten tietysti tuota noria voisi syödä nori-makeina vaikka kuinka... Sama juttu! Olen niin koukussa Sushiin kuin olla ja voi. Asiaa parantaa vielä se, että täällä Wienissä on sushi-ravintoloita joka kulmalla, ennemmän kuin hampurilaispaikkoja, joten se on erittäin helppoa ruokaa ostaa valmiina vaikka take away:na.
Yllättävää kyllä, täällä se on myös edullisempaa kuin syöminen McDonaldsissa. [Muokkaus: Jostain syystä en ole lainkaan innostunut tuoreesta tonnikalasta, mielestäni se maistuu lähinnä hevosenlihalta! Siksi sashimilautaselle tai sushiini ei sitä tule ] Sama juttu taas! Minä en tiedä mikä siinä oikein mättää, mutta eilen maistoin kaksi sashimia tuoreella tonnikalala pitkään aikaan, mutta kyllä se piti maustaa reilusti ensin wasabilla ja soijalla.
Otan sashimini ja sushini aina lohella ja burrerfish:lla, en tiedä mikä se on suomeksi?
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Rakkaudenliekki
Vieras
|
|
« Vastaus #22 : 30.03.2007 20:01:55 » |
|
Oooooh, noita Sashan sushikuvia katsellessa tuli ihan kuola suuhun , sushi on parasta mitä tiedän, myös misokeitto jota silloin tällöin teen itsekin (liian harvoin nykyään, epäonnekseni meillä on soijalle hyvin allerginen lapsi joten soijaa ei juurikaan tule ostettua kotiin...). Wakame-levää ja monia muita merileviä tulee ropsautettua keittoihin ja joskus harvemmin salaattiin ja sitten tietysti tuota noria voisi syödä nori-makeina vaikka kuinka... [Muokkaus: Jostain syystä en ole lainkaan innostunut tuoreesta tonnikalasta, mielestäni se maistuu lähinnä hevosenlihalta! Siksi sashimilautaselle tai sushiini ei sitä tule ] Aloeta maistoin kerran ja siitä tuli lievästi huono olo, taidan puhdistella elimistöäni vähän kotimaisemmin mustikalla ja raakaraasteilla... Halvemmaksikin tulee : Hei Pallaskissa - tai muutkin .... oisiko sinulla laittaa tähän hyvää ja yksinkertaista miso-keiton ohjetta - ihan peruskeiton.. olen itsekin innostunut misosta - en vain ole vielä sitä itse valmistanut...ja levät on kanssa ihanaa herkkua - varsinkin niin että ne on valmistettu rapeaksi....? . ja menikö multa jotain ohi...mutta kysyn kuitenkin että oletteko valmistaneet sushia itse....
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Pallaskissa
|
|
« Vastaus #23 : 30.03.2007 20:18:09 » |
|
Sorry, tämä sushiosasto menee niin off topiciksi että nolottaa... Perusmisokeittoon tulee siis tärkeimpinä ainesosina misoa (shiro-miso taitaa olla parasta), kuivattua tonnikalajauhetta eli dashia ja wakame-merilevää. Kasviksina voi käyttää mitä tahansa sesongin keittovihanneksia, yleensä kuitenkin aina porkkanaa ja purjoa. Kasvikset keitetään dashilla maustetussa vedessä, lisätään wakame-levä n. 5 min ennen keiton kypsymistä ja lopuksi miso, jonka jälkeen keittoa ei enää kiehuteta. Ruokaisempaan keittoon lisätään pieniksi paloiksi viipaloitua tofua, mutta se ei ole "pakollista". Tässä yksi resepti, googlella löytyy monta versiota Vaikka tämä: http://www.elisanet.fi/kokkaaja/paprikasalaatti.htmlSushia on yllättävän helppo tehdä itse, ohjeita löytyy netistä ja suomenkielisiä sushikirjojakin löytyy. Rohkeasti vain kokeilemaan, lopputulos on kyllä näpertämisen arvoinen
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Rakkaudenliekki
Vieras
|
|
« Vastaus #24 : 30.03.2007 20:27:42 » |
|
Tässä yksi resepti, googlella löytyy monta versiota Vaikka tämä: http://www.elisanet.fi/kokkaaja/paprikasalaatti.htmlSushia on yllättävän helppo tehdä itse, ohjeita löytyy netistä ja suomenkielisiä sushikirjojakin löytyy. Rohkeasti vain kokeilemaan, lopputulos on kyllä näpertämisen arvoinen KIITOS , niinpä, huomasin itsekin kirjoitettuani - että ...vaan hyvässä asiassa... ..hyvät ohjeet laitoit...palataan taas aloe veraan ... : jk. klik. kuvaa näin iloiseksi teit minut olen niin tykästynyt tähän kuvaan että pakko laittaa se taas
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Esmiralda
|
|
« Vastaus #25 : 30.03.2007 21:14:12 » |
|
Nyt kysyisin, mikä ja mitä Sashan kuvassa on tuo mustareunuksinen 'leivos'. Söin vasta sellaisen kiinalaisessa ravintolassa, enkä tiennyt oikein voiko sitä mustaa reunaa syödä. Sinne se meni.
Ja...
mitä eroa on suomlaisella miedosti raakasuolatulla lohella tai siialla ja japanilaisella sushilla?
|
|
|
tallennettu
|
Nousu Skorpioni (Jousimies) Chiron Skorpioni Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu Kuu Kalat Pluto ja Saturnus Leijona Jupiter Jousimies Mars Neitsyt Neptunus Vaaka Uranus ja Ceres Kaksonen
Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu Kiinalainen Rotta Kelttiläinen Omenapuu
OLLAAN IHMISIKS
|
|
|
Asterix
Vieras
|
|
« Vastaus #26 : 31.03.2007 01:19:45 » |
|
Nyt kysyisin, mikä ja mitä Sashan kuvassa on tuo mustareunuksinen 'leivos'. Söin vasta sellaisen kiinalaisessa ravintolassa, enkä tiennyt oikein voiko sitä mustaa reunaa syödä. Sinne se meni.
Se on juuri sitä kuivattua merilevää eli noria, jota on hyvä syödä ja paljon. Ja...
mitä eroa on suomlaisella miedosti raakasuolatulla lohella tai siialla ja japanilaisella sushilla?
Japanilaisessa sushissa lohta ei suolata, vaan mausteina käytetään soija-kastiketta ja wasabi-tahnaa ja maki-rollit ja nigiri-sushi kastetaan soijaan ja pistetään suukkuun. Sushissa käytetään myös rapuja, tonnikala-fileitä ja Butterfishiä, jonka suomalaista nimivastinetta en tiedä..?
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Pallaskissa
|
|
« Vastaus #27 : 31.03.2007 10:25:36 » |
|
OT jatkuu... Esmiralda (olin ihan jo kirjoittamassa Metsätonttu! ), sushiin käy oikeastaan minkä tahansa merikalan ja äyriäisten (mustekalaa ja jotain meduusojakin taidetaan käyttää?) lisäksi myös useat kasvikset; esim. tuorekurkku, purjo, porkkana (ohuina tikkuina), retikka ja japanilainen "munakas", johon tulee hieman sokeria. Lapsille voi tehdä vaikka nakki- tai kalapuikkosushia, jos nirsottaa (...Onneksi ainakaan tuo Härkä-tyttömme ei nirsoa, vaan rakastaa kalaa!) Kylmäsavulohesta tulee muuten oikein hyvää sushia, vaikkei se ihan "ortodoksista" olekaan! Sasha , uteliaisuuttani (kissa kun olen : ) yritin selvittää googletellen mikä tuo "butterfish" on ja se oli ihan voikalaksi suomennettu, vähän sellainen kampelan näköinen lätkäle Niin, ja kun käytettävä kala on raakaa (tai kevyesti suolattua), niin sen on todellakin oltava tuoretta ja merestä.
|
|
« Viimeksi muokattu: 31.03.2007 10:27:09 kirjoittanut Pallaskissa »
|
tallennettu
|
|
|
|
Rakkaudenliekki
Vieras
|
|
« Vastaus #28 : 31.03.2007 10:44:50 » |
|
OT jatkuu... Esmiralda (olin ihan jo kirjoittamassa Metsätonttu! ), sushiin käy oikeastaan minkä tahansa merikalan ja äyriäisten (mustekalaa ja jotain meduusojakin taidetaan käyttää?) lisäksi myös useat kasvikset; esim. tuorekurkku, purjo, porkkana (ohuina tikkuina), retikka ja japanilainen "munakas", johon tulee hieman sokeria. Lapsille voi tehdä vaikka nakki- tai kalapuikkosushia, jos nirsottaa (...Onneksi ainakaan tuo Härkä-tyttömme ei nirsoa, vaan rakastaa kalaa!) Kylmäsavulohesta tulee muuten oikein hyvää sushia, vaikkei se ihan "ortodoksista" olekaan! Sasha , uteliaisuuttani (kissa kun olen : ) yritin selvittää googletellen mikä tuo "butterfish" on ja se oli ihan voikalaksi suomennettu, vähän sellainen kampelan näköinen lätkäle Niin, ja kun käytettävä kala on raakaa (tai kevyesti suolattua), niin sen on todellakin oltava tuoretta ja merestä. ....kiittää KOHTAHAN tänne voidaan "avata oma keitokirja.." ei yhtään paha...vieläkun sen saisi jotenkin aakkostettua....
|
|
|
tallennettu
|
|
|
|
Esmiralda
|
|
« Vastaus #29 : 31.03.2007 11:10:28 » |
|
Voi kiitosta kovasti! Ja Pallaskissa, kyllähän se metsätonttu aina tuolla taustalla luuraa, yhtä uteliaana . Olen merielävien ystävä ja tunnettu vanha yrttimummo. Maistuu yhtälailla simpukat kuin kalat ja muut, no osteria joskus maistoin YHDEN. Nyt voisi maistua enemmänkin. Sushi ja suomalainen tuorekala. Niinhän he amerikkalaiset ovat aina nauraneet meille, että kun suomalainen syö raakaa kalaa. Mukava on ollut katsella kuinka epäröiden he pistävät sitä suuhunsa, kuin suurenkin uhrauksen tehneenä. Mutta, eikö soijakasteike nimenomaan sisällä suolaa. Siis suolalla maustettua kalaahan sekin sitten on. Merilevään haluan tutustua enemmän.
|
|
|
tallennettu
|
Nousu Skorpioni (Jousimies) Chiron Skorpioni Aurinko, Venus ja Merkurius Rapu Kuu Kalat Pluto ja Saturnus Leijona Jupiter Jousimies Mars Neitsyt Neptunus Vaaka Uranus ja Ceres Kaksonen
Maya, Punainen Itsevallitseva Kuu Kiinalainen Rotta Kelttiläinen Omenapuu
OLLAAN IHMISIKS
|
|
|
|