Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: karmivaa.. toivottavasti EI totta  (Luettu 13186 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
AnniA
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 481



Profiili
« Vastaus #15 : 29.03.2011 11:33:06 »

En ole kyllä tarkoituksella tolleen laittanut  Shocked
oon ihan pökkelö näitten sivujenkanssa ,joten silkkaa osaamattomuutta...
 poistetaan toi sitten kokonaan....
tallennettu

"sopivasti sekaisin"
body electric
Astroholisti
*****
Viestejä: 1092



Profiili
« Vastaus #16 : 30.05.2011 19:46:31 »

Tuli tosta 4-vuotiaan poikasi lausahduksesta mieleen että joskus lapset toistaa hyvin selkeellä ja tarkalla kirjakielellä tällasia ikäänsä kypsemmältä ja tietävämmältä kuulleita lauseita joiden osittainen sisältö koostuu siitä kielestä ja erilaisesta lauseista mitä ne poimii teeveestä, esim kotimaisista teeveesarjoista, ilman että ne ajattelis sen enempää sanomansa sisältöä tai miten se vaikuttaa kuulijaan.

Katsotaanko teillä paljon kotimaisia tv-sarjoja ? Siellä on paljon lauseita jotka alkaa melankolisesti " äiti ei enää...äiti sitten lähti...äiti ei tullutkaan etc"

Sitten kun lapselta kysyy kasvoikkain jotain kuukausia niin se palaa omalle tietotasolle eikä niitä osaa luetella peräkkäin.

---------

Itse ollessani aikoinaan liian paljon tekemisissä puhelinennustajien kanssa totesin sen että ne usein näki oikeesti sitä sun tätä, mutta ei kronologisesti oikein eikä osannu välttämättä tulkita, vaan näki ainoastaan kuvia, kuvioita ja sirpaleita.

Poikasi on myös saattanu nähdä sen että marraskuu on jotenkin merkittävä, ja pistäny siihen sitte lapsen enkelimäisellä huolettomuudella kuoleman pisteeks iin päälle, vaikka kyseessä saattaa olla sairaalakäynti ja hyvä diagnoosi johon liittyy luotettava lääkäri ja alkava hoitosuhde.

Joskus myös lasten "musta" outo huumori tekee tepposet. Kyllä ne osaa jo omalla tavalla sanoa hätkähdyttäviä asioita tietosena et nyt sanonkin jotain tosi outoa.......
tallennettu

.
Topaasi
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 247


Because you never saw your eyes like I did...


Profiili
« Vastaus #17 : 24.06.2011 22:27:11 »

En ole kyllä tarkoituksella tolleen laittanut  Shocked
oon ihan pökkelö näitten sivujenkanssa ,joten silkkaa osaamattomuutta...
 poistetaan toi sitten kokonaan....

Niin ei mitään ongelmaa, no worries.  Smiley Itsekin vähän poistin jotain tästä, näytti niin omituisilta omat jutut monta kuukautta sitten tässä...  Cheesy

Onko se sinun poika enää samoja puhunut?

Se on hyvin mahdollista, mitä esim Elektikko tuossa aiemmin tähän kirjoitti, että lapset miettivät vain hetken jossain iässä kuolemaan liittyviä juttuja, ja sitten unohtavat. Ehkä on oltava siinä vain aikuinen, eikä otettava kaikkea aivan täysin todesta. Samalla tavalla kun yleensä aikuisena osaa olla hieman kriittinen kaikkea kuulemaansa kohtaan, ennen kuin jonkun väittämän uskoo tarkistamatta faktoja. Lapsi voi ehkä leikkiä vakavallakin aiheella kuten kuolema, ja sitten puhua siihen liittyen vähän mielikuvituksen värittämänä yhtä jos toista...

Mietitäänkö teillä enää tätä samaa kovin paljoa? Kesä varmasti muuttaa ajatuksia ja toimintaa lapsen elämässä melkoisesti..?  laugh
tallennettu

Paina elämään kädenjälkesi, istuta Sieluusi siemen, joka ei Kuolemassakaan katoa. Tee matka Itseesi ja löydä kotiin. Hymy kasvoillasi kuole, Universumi syliin ota. Kuuhun ja tähtiin sukella. Kuiskaa syvin toiveesi, jos uskallat sylissäsi pitää vastausta.
AnniA
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 481



Profiili
« Vastaus #18 : 01.07.2011 08:14:15 »

Ei ole enää puhunut asiasta, enkä ole tieten tahtoen enää alkanut kyselemäänkään häneltä mitään....  Smiley
tallennettu

"sopivasti sekaisin"
Sivuja: 1 [2]
  Tulostusversio  
 
Siirry: