Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Löysivätkö arkeologit Raamatun kadonneen valtakunnan?  (Luettu 2231 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Päivi
Astroholisti
*****
Viestejä: 1481



Profiili
« : 18.07.2011 17:02:47 »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/loysivatko-arkeologit-raamatun-kadonneen-valtakunnan/art-1288402278855.html

Arkeologit ovat löytäneet Israelista yli 3000 vuotta vanhoja muinaisjäännöksiä, jotka saattavat kuulua muinaiseen kuningas Daavidin valtakuntaan.
Muinaisen kaupungin jäännökset löytyivät samasta laaksosta, jossa Daavid Raamatun mukaan nujersi Goljatin kaksinkamppailussa. Laakso sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Jerusalemista.

Arkeologit perustelevat, että kaupunki on kuulunut juutalaisille, sillä alueelta löytyneiden luiden joukossa ei ole lainkaan merkkejä siitä, että kaupungissa olisi ollut sikoja. Muita kotieläimiä kuten karjaa ja lampaita alueella on kuitenkin ollut.

- Rakennukset ja kaupungin muuri ovat päistään kiinni toisissaan. Tämä on tyypillinen ratkaisu juutalaisissa kaupungeissa, professori Josef Garfinkel kertoi CNN:lle.

Lisäksi kaivauksilta on löydetty ruukunpalanen, johon kaiverretun tekstin uskotaan olevan erittäin vanhaa hepreaa.

Kaivauksesta vain noin kymmenen prosenttia on tutkittu, joten arkeologien mukaan merkittäviä löytöjä on vielä odotettavissa.

Daavidin kuningaskunta on Raamatun mukaan ensimmäinen juutalainen valtakunta, mutta sen todenperäisyydestä ei ole ollut todisteita.

Arkeologi Garfinkelin mukaan valtakunta on ehkä ollut olemassa, mutta se ei välttämättä ole ollut yhtä vaikutusvaltainen tai suuri kuin Raamattu antaa ymmärtää.
tallennettu

Jos valitset sen, mitä haluat, saat sen. Jos et valitse, elät sen kanssa, mitä saat.
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: