Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Vapaaehtoisesti lapseton  (Luettu 117298 kertaa)
0 jäsentä ja 15 vierasta katselee tätä aihetta.
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #60 : 27.08.2011 12:14:53 »

 ^^  Grin

Joo, itekkin "kuulin" moisen hienon nimityksen vasta tässä ketjussa ekaa kertaa.
Mutta siis onko velapeilla kenties järjestötoimintaa tjtn, kun on tuommoinen lyhenne keksitty? Vai mihin tarpeeseen se on tullut?
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #61 : 27.08.2011 15:35:02 »

Ihan OT, mutta repesin tuolle oho-lapille.


 Grin

Kiitos näistä nauruista. Oli kaivatut. Kiitos.
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
joas
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 62


Profiili
« Vastaus #62 : 27.08.2011 16:57:34 »

Ihan OT, mutta repesin tuolle oho-lapille.


 Grin

Kiitos näistä nauruista. Oli kaivatut. Kiitos.

No sehän tulee tietenkin sanoista Oho-Lapsellinen tai Ohittamattomasti Hormoniensa Osaamana Lapsellinen. Eipä kestä.
tallennettu

Aurinko, nousumerkki, Merkurius ja Uranus Jousimiehessä
Kuu Vaa'assa
Venus ja Mars Vesimiehessä
Jupiter ja Neptunus Kauriissa
Saturnus ja Pluto Skorpionissa
Kuun Solmu Härässä
Corvus Leonis
Astroholisti
*****
Viestejä: 1652


Kaikkien sisällä on jokainen meistä.


Profiili
« Vastaus #63 : 27.08.2011 21:51:32 »

Ne ihmisille syydetyt oletukset lasten hankkimisesta ovat auttamatta aikansa eläneitä. Varsinkin tällä globaalin väestöräjähdyksen ja kasvavan työttömyyden ja resurssipulan aikakaudella ihmisten sietäisi ylipäätään miettiä kertaalleen ennen lapsen hankkimista, pystyvätkö tarjoamaan sille hyvän kodin.

(Olkoonkin että tekohetkellä sitä ei varmaan juuri ajattele mitään.)

Sitäpaitsi ihminen on lajina ilmeisesti ainoa maan päällä joka pyrkii lisääntymään vaikka olot olisivat miten kehnot, toisin kuin muut lajit, jotka säästävät lisääntymisensä otollisiin ajankohtiin. Tästä päätellen ihmisten olojen on oltava todella kroonisen huonoja, jotta käyttäytyisivät yhtä järkevästi kuin muu luomakunta, siis jotain Auschwitz-tasoa.

Edit: En ole lapsivastainen, vaan vastustan ihmisten edesvastuuttomuutta lapsiin liittyen.

« Viimeksi muokattu: 27.08.2011 21:57:21 kirjoittanut Kato Vega » tallennettu
Lizzy
Vieras
« Vastaus #64 : 27.08.2011 22:21:54 »

Ystäväni toimittaa ensi keväänä ilmestyvän kirjan lapsettomuudesta ja kaipaisi siihen kokemuksia ihmisiltä, joita lapsettomuus on koskettanut tavalla tai toisella. Kirjaan tulevat tekstit ja kirjoittajat valitaan näytetekstien perusteella. Niitä voi lähettää vielä elokuun loppuun. Jos joku siis innostui ajatuksesta ja haluaisi jakaa kokemuksiaan kirjoittaen niin minulle pikaisesti yv niin voin antaa tarkemmat yhteystiedot.  Smiley

Muoks: näytetekstejä otetaan vastaan vielä syyskuun aikana. Kirjan julkaisu on siis ensi keväänä.
« Viimeksi muokattu: 29.08.2011 09:44:17 kirjoittanut Lizzy » tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #65 : 27.08.2011 23:12:18 »

Sitäpaitsi ihminen on lajina ilmeisesti ainoa maan päällä joka pyrkii lisääntymään vaikka olot olisivat miten kehnot, toisin kuin muut lajit, jotka säästävät lisääntymisensä otollisiin ajankohtiin.

Mieleen tulee toinenkin laji: heinäsirkat. Ne vain muuttavat paikasta toiseen ja elävät muiden kustannuksella, kunnes ravintoa ei enää ole tarjolla ja on aika taas vaihtaa maisemaa.

 Cheesy
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Tummasilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 242



Profiili
« Vastaus #66 : 28.08.2011 13:39:18 »

Hiukan surumieliseksi vetää, kun ajattelen tuota teidän kirjoittamaanne. Siis se, että kun maailma on väärällään ihmisiä, niin jokaisen tulisi harkita lasten tekoa pohjamutia myöten. Siis, totta kai tulisi ajatella, en sitä tarkoita etteikö tulisi, vaan se nostatti itsessäni ajatuksen, että olenko tosiaan todella itsekäs kun haluan lisää lapsia, vaikka minulla on (jo) kolme. Meillä olisi edellytykset antaa lapselle hyvä elämä, vailla suurempia puutteita. Mutta, kun maailma todellakin on kansoitettu aikalailla, teenkö oikein jos teen lisää lapsia?
Toisaalta, mikään muu ei elämässäni tunnu oikeammalta kuin lasten hoitaminen ja perheestä huolenpitäminen. Mikään ei tunnu oikeammalta kuin se ajatus, että tekisin lisää lapsia. Ei työ, ei ammatti, ei harrastukset, ei edes oma "vapaus" tunnu yhtä tärkeältä, teenkö siis väärin....

Ymmärrän silti toki heitä, jotka ovat mieluummin lapsettomia, ei äitiys ole kaikille tarkoitettu. Olenkin sitä mieltä, että he jotka eivät halua/saa lapsia, heille on jokin muu tarkoitus, kohtalo maan päällä.
tallennettu

Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #67 : 28.08.2011 13:54:18 »

On ajatuksia, ja ihan järkeviäkin ja oikein hyvin perusteltuja, ja sitten on elämä Smiley
Jos sinulla on tarjota rakkautta lapselle, niin miksi ihmeessä et yhtä vielä hankkisi?
Vai itsekäs? No ehkä tietyltä osin, mutta onko maailman liikakansoitus juuri sinun murheesi, jonka sinä voit ratkaista jättämällä lapset tekemättä?
Myöskään ei kaikkea kannata ottaa itseensä. Jos olet jonkun mielestä itsekäs ratkaisujesi vuoksi, niin ole sitten.
Kenties on myös melkoisen itsekästä ilmaista tuommoisia kommentteja internetissä, jossa osaa hyvin ennustaa sen loukkaavan jotakuta, mutta eipä siitäkään itsekkyydestä sen enempiä välitetä.
Älä murehdi ja tee niin kuin sinusta itsestäsi parhaalta tuntuu, hyvällä omalla tunolla smitten
tallennettu
Lizzy
Vieras
« Vastaus #68 : 28.08.2011 14:04:07 »

Piti juuri sanomani, että ei sitä maailman paljon puhuttua liikakansoitusta yksi ihminen voi ratkaista. Ja aina syyllistetään, teki mitä tahansa. Jos ei halua lapsia, on itsekäs. Jos haluaa lapsia (varsinkin enemmän kuin sen kaksi) niin on itsekäs. Jonkinlaista aivopesua tuokin, että ideaali perhe on se heteropari, jolla on kaksi lasta: toinen tyttö ja toinen poika. Ja mikä tuostakin tekee ideaalin ja kenen kannalta? Minäkin sanoisin sinulle tummasilmä, että älä suotta tunne huonoa omaatuntoa. Näitä asioita ei kukaan voi päättää toisen puolesta eikä saakaan. Smiley

Onko kenelläkään naisella täällä kokemuksia hoidoista luovutetulla munasolulla, jossa luovuttaja olisi joku ystävä? Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia.



tallennettu
Hiisitär
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 5323



Profiili
« Vastaus #69 : 28.08.2011 16:03:28 »

Tummasilmä, jos äitiys on kutsumus, silloin se on Elämäntehtäväsi, jota sinun tulee noudattaa muiden mutinoista huolimatta. En usko, että me vapaaehtoisesti lapsettomat täällä Astrolla olisimme niin sivystymättömiä, että ryhtyisimme nimittelemään heitä, jotka lapsia haluavat, jotenkin huonommiksi  coolsmiley

Ehkä suurin pointti, jota tuolla "no kun ihmiset vaan lisääntyy!"-kommentoinnilla on, on se, että yleensä ihmiset hankkivat lapsia, vain koska niin kuuluu tehdä. Sinä olet selkeästi aivan erilainen tapaus! Sinulle lapset ja äitiys ovat kutsumuksia, eivät mitään sellaisia tyyliin "No kai niitä lapsia joskus pitää hankkia..." tai "Kas, olen raskaana.... no jaa... kai sen voisi pitää..." Wink
tallennettu
Tummasilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 242



Profiili
« Vastaus #70 : 28.08.2011 16:26:28 »

Niin, Näinhän se on että oikeita mielipiteitä on yhtä monta kuin on ihmisiäkin. Ja jokainen elää, tai ainakin tulisi elää elämänsä kuten hyvältä tuntuu. Yleensä en välitä ihmisten puheista, mutta jostain syystä nämä tekstit vaan kolahti. Ehkä siksi, koska niiden myötä jouduin pohtimaan mieheni kantaa, ja hänhän ei halua enää yhtään lasta. Ja kuitenkin niinkuin aiemmin kirjoitin, koen että se on sitä mitä minä haluan tehdä. Siis vielä ainakin sen yhden lapsen, ja kasvattaa hänet ja isommat lapseni itse. Jos ja kun käy kuitenkin niin että työelämä kutsuu, niin toivon että se on lasten parissa. Näkisin että olisin onnellisin jos elämäni rakentuisi lasten hoitoon, jos ei omien niin vaikka sitten vieraiden.

Enkä tarkoittanut loukata ketään aiemmalla tekstilläni, enkä ottanut teidän tekstejä itseeni. Taisin ilmaista itseni huonosti. Mutta, kaikki mitä sanomme ja kirjoitamme herättää aina kanssaihmisissä ajatuksia, ja nämä kirjoitukset herättivät itsessäni sellaisia, jotka saivat hiukan surullisiksikin. Vaan eihän kukaan pyytänyt avaamaan tätä ketjua ja lukemaan näitä kirjoituksia. Oma vikani siis.

No, elämä kyllä kannattaa, ja asiat hoituvat kyllä itsestäänkin kun vaan antaa niille mahdollisuuden.

Ollaan vaan ylpeitä siitä mitä olemme, äitejä tai vapaaehtoisesti lapsettomia.
tallennettu

joas
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 62


Profiili
« Vastaus #71 : 28.08.2011 16:28:04 »

Mua aina järkyttää se että ihmiset ylipäänsä arvostelee toisen oikeutta olla olemassa. Sitähän se tavallaan on. Koska kun sanot jollekin että on itsekästä hankkia lapsia niin samalla viittaat että ne henkilöt jotka tälle ihmiselle lapsiksi syntyisivät, olisivat liikaa, eivät saisi olla olemassa. Rankkaa. Että juuri ne lapset ylittäisivät maapallon kantokyvyn. Aika fasistista ajattelua. Kaikilla on oikeus olla olemassa.
tallennettu

Aurinko, nousumerkki, Merkurius ja Uranus Jousimiehessä
Kuu Vaa'assa
Venus ja Mars Vesimiehessä
Jupiter ja Neptunus Kauriissa
Saturnus ja Pluto Skorpionissa
Kuun Solmu Härässä
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #72 : 28.08.2011 16:42:48 »

Niinno voisihan sitä kyseenalaistaa sitten tämän maailman liikakansoituksesta huolissaan olevan henkilön omankin olemassa olon...jos pitkälle mennään? Älä osottele rikkaa toisen silmässä ennenkö otat sen omastas vai miten se nyt menikään..Eli ei ainakaan kovin kantavia järjellisiä johtopäätöksiä synny kun ajatusta kehittelee eteenpäin.
Vapaaehtoisena afrikkaan tms. tekemään työtä ehkäisyn ja muunkin seksivalistuksen, kolutuksen, työllisyyden sekä naisten olojen parantamisen osalta...siinä olisi ehkä rakentavampi lopputulos nähtävissä.
tallennettu
Tummasilmä
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 242



Profiili
« Vastaus #73 : 28.08.2011 21:17:53 »

Osin voisi kuvitella että painostus lasten tekoon, ainakin Suomessa kumpuaisi ainakin osin sodan jälkeisistä vuosista. Kun rintamalla kaatui miehiä, eikä välttämättä enää kaikille naisille "riittänyt" ukkoja, täytyi ehkäpä niiden ukollisten "täyttää" tämä maa...

(Mun mielestä, jos lapsia tekee on oltava valmis olemaan sitä lastaan varten lopun elämäänsä. "Uhraamaan" elämänsä, jos niin voi sanoa. Ei kuitenkaan siten, että unohtaa oman itsensä, ja oman elämänsä  Cheesy)
tallennettu

SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #74 : 28.08.2011 22:06:03 »

"Kas, olen raskaana.... no jaa... kai sen voisi pitää..." Wink

Tää kommentti sai taas multa naurut. Mutta tuo on niin totta. 2000-luvulla ja edelleen ihmiset ovat huolimattomia ehkäisyn kanssa. Tietoisuus on lisääntynyt, joten ehkäisyasioiden tulisi olla kunnossa. Mutta kun ei ole. Se on jo silkkaa välinpitämättömyyttä.
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 16
  Tulostusversio  
 
Siirry: