Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Synastria- vs. kompositiokartta  (Luettu 5808 kertaa)
0 jäsentä ja 10 vierasta katselee tätä aihetta.
unknown
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35



Profiili
« : 17.08.2011 15:18:52 »

Sellainen asia tuli mieleeni, että kummalle laitatte enemmän painoarvoa suhteessa, synastria- vai kompositiokartalle? Asia tuli mieleeni, kun tutkin itseni ja erään toisen henkilön karttoja. Synastriakartta on monessa suhteessa haasteellinen, mutta kompositiokartta vastaavasti paras koskaan näkemäni. Neutralisoivatko nämä siis ikään kuin toisensa vai kumpaan tässä tapauksessa pitäisi uskoa? Smiley
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #1 : 17.08.2011 15:33:26 »

Neutralisoivatko nämä siis ikään kuin toisensa vai kumpaan tässä tapauksessa pitäisi uskoa? Smiley

Kyllä.. tässä on siis kaksi aivan eri asiaa kyseessä. Synastria-kartalla katsotaan kahden ihmisen välisiä kulmia eli siis kemiaa ja sellaisena haasteellisuuskin voi olla hyvin puoleensa vetävää ja yhdessä pitävää.

Kompositio -kartta on puolestaan kahden ihmisen karttojen taivaankappaleiden keskipisteet, mikä voi antaa myös oikein hyvän kuvan suhteen sisäisestä laadusta.

Keskipiste karttoja on useammankinlaisia olemassa.

Sitten on vielä olemassa tuo Davisonin Suhde -kartta, joka laskee kahden henkilön syntymäpäivien ja paikkojen välisen keskipisteen (sijainti/ vuosi/ päivä/kello) ja luo tuolle oletetulle hetkelle syntymäkartan. Esim. omalla kohdallani suhteeni Davisonin kartta on "syntynyt" 2 vuotta ennen syntymääni.

Kaikilla noilla kartoilla on mielestäni aivan eri funktiot, joten niitä ei oikeastaan voi laittaa vastakkain...
tallennettu

unknown
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35



Profiili
« Vastaus #2 : 17.08.2011 16:50:51 »

Tarkoitatko siis, että kompositiokartasta "on hyötyä" vasta sitten kun suhde on jo olemassa? Eli tavallaan kun synastriakartan haasteet on voitettu, niin kompositiokartan voimavarat aukeavat vasta sitten? Itse kyllä koen, että komposition aspektit vaikuttavat kaikenlaisessa kanssakäymisessä toisen kanssa siinä missä synastriankin.

Sanoit, että synastriassa haasteellisuuskin voi olla hyvin puoleensa vetävää. Tämä on kyllä totta! Ehkä se menee niin, että jos synastriassa on paljon haastetta mutta kompositio on loistava, niin silloin näiden kahden kartan välinen ristiriita luo tuota puoleensavetävyyttä. Jos taas molemmat kartat ovat epäsuotuisia, niin silloin nuo synastrian haasteet koetaan pikemminkin luotaantyöntävinä. Voisiko olla näin?
tallennettu
unknown
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 35



Profiili
« Vastaus #3 : 18.08.2011 15:59:06 »

Heitetään nyt vielä esimerkkitapaus kehiin, niin on helpompi kommentoida. Minulla on erään henkilön kanssa venukset aika tarkassa neliössä keskenään synastriakartalla, mutta vastaavasti aurinko, venus ja pluto kaikki yhtymässä keskenään kompositiokartalla. Tulkinnat ovat melko ristiriitaisia noissa, joten miten selittäisitte asian? Cheesy
tallennettu
Emelia
Moderaattori
Astroholisti
*****
Viestejä: 1798



Profiili WWW
« Vastaus #4 : 18.08.2011 17:43:32 »

Aloitin eilen vastaamaan jo, mutta sitten koneen virtapiuha irtosi ja se jäi.. joten nyt yritän uudelleen...

Minä katson noita kahta karttaa aivan eri perspektiivistä.. siis, kompositiokartta on kahden ihmisen välisen suhteen yhteinen kartta, sen teemat ovat ikäänkuin me -teemoja suhteessa ulkomaailmaan. Siis sisältä ulospäin.

Synastria -kartta puolestaan kertoo siitä miltä kahden ihmisen väliset kemiat näkyvät heidän toimiessaan yhdessä.. siis ulkoapäin.

Synastrian voi siis ikäänkuin nähdä myös kolmas henkilö, mutta komposition teemat eivät välttämättä aukea kuin näille kahdelle ihmiselle.

Keskipisteet lasketaan absoluuttisten asteiden mukaan, joten ne sijoittuvat kartalla aivan erilailla, kuin jos ne vain sijoiteltaisiin kartalle.. tästä tulee noiden kahden taivaankappaleen välinen dynamiikka.

Tästä johtuen joskus kuulee ihmeteltävän "mitähän nuokin kaksi oikein toisissaan näkevät?"

tallennettu

omfalos
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 5


Profiili
« Vastaus #5 : 10.09.2011 01:06:09 »

Liz Greenen mukaan kompositiokartta kuvaa kahden ihmisen välistä suhdetta. Se aivan oma karttansa ja ikään kuin erillinen otus, jonka kaksi ihmistä luo välilleen.

Synastriakartta kuvaa yksilöiden toisissaan herättämiä tunteita. Sen keskiössä ovat ihmiset, ei ihmissuhde. Greenen mukaan kompositiokartta näkyy paremmin ulkopuolisille kuin synastriakartta. Kompositiokartta ei kerro yhteensopivuudesta, synastriakartta kertoo.

Sekä Greene ja muistaakseni myös John Townley korostavat, että kompositiokartta ilmaisee, millaisia kehittymismahdollisuuksia suhteella on. En valitettavasti nyt löydä Townleyn kirjaa Composite charts mistään päin asuntoani, joten tämä on muistinvarainen tieto. Jos kirja olisi kädessäni, saisit tähän viestiin vielä pidemmän vastauksen. Toivottavasti tämäkin riittää.

tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #6 : 03.10.2011 18:05:40 »

Kokemustuntumainfoa tähän vaikka seuraavaksi: exän kanssa oli synastriassa paljon klassisia voimakkaita vetovoiman luojia, joka sai aikaan välittömän vetovoiman jo ensimmäisellä tapaamisella. Voi olla, että koko suhde perustui paljolti vain sen päälle. Tämän nykyisen miehen kanssa en synastriasta ole kummempia ihmeellisyyksiä löytänyt, meillä jopa on kuut ja marsit kvinkurssimerkeissä, vaikkei aspektissa itsessään. Kompositiokartta taas on varsin harmoninen ja sieltä löytyy kiva  aurinko aspect_con venus aspect_con merkurius sekä  kuu aspect_con IC. Tässä suhteessa taas on leimallista (ainakin omalta kohdaltani) sellainen kuin puun takaa tuleva tunne joka vain sanoo että kuulumme yhteen. Seurustelukin alkoi vasta sen jälkeen kun olimme olleet ensin ystäviä. Kauaa vielä tosin ei ole ehtinyt tässä olla, niin että paljoa en pääse analysoimaan.  Wink Mutta kuitenkin, eron huomaa näissä kyllä..
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: