Lacia,
Minullekin nousi hyvin vahvasti, että hyötyisit jostain vaihtoehtohoitomuodosta (reikistä, vyöhyketerapiasta, bach kukkaterapiasta, akupunktiosta, magneettiterapiasta tai muusta) riippumatta siitä, mikä tilanteesi todellisuudessa on.
Tuli mieleen kopida tähän tietoa trauman / kriisin eri vaiheista. (Nyt kun en tiedä, mitä sinulla on todettu ja milloin)
Traumaattinen kriisi voidaan jakaa eri vaiheisiin.
Sokkivaihe
Seuraa heti traumaa ja sen kesto on lyhyistä hetkistä muutamiin vuorokausiin. Sen tarkoituksena on suojata mieltä sellaiselta tiedolta jota se ei kykene vielä vastaanottamaan. Sokkivaiheessa ihminen ei kykene käsittelemään tapahtunutta, jolloin tapahtuu asioiden kieltäminen. Ihminen voi näyttää ulkoapäin rauhalliselta tai hän voi olla yliaktiivinen, lamaantunut, hysteerinen ja hän ei ymmärrä tapahtunutta. Tällöin ihmisen on vaikea ottaa vastaan käskyjä tai ohjeita sekä tilannehahmotus on puutteellista. Ajan- ja todellisuudentaju voi olla hämärtynyt.
Reaktiovaihe
Voi kestää muutamista päivistä useisiin viikkoihin. Ihmiset ovat yksilöllisiä, joten reaktiot ovat eri henkilöillä erilaisia ja niitä voi olla vaikea määrittää. Reaktiovaiheessa ihminen avaa silmänsä todellisuudelle ja alkaa ymmärtää tapahtunutta. Ihminen tuntee surua sekä syyllisyyttä ja hänellä voi olla tarve etsiä syyllistä tapahtuneelle. Reaktiovaiheeseen kuuluu myös pelkoa, joka voi sisältää univaikeuksia ja painajaisia.
Yleisempiä muita ruumiillisia reaktioita ovat vapina, sydämen tykytys, rytmihäiriöt, pahoinvointi, lihassäryt, väsymys, huimaus.
Käsittelyvaihe eli läpityöskentelyvaihe
Tapahtuu useiden kuukausien tai jopa vuoden kuluttua tapahtuneesta. Läpityöskentelyvaiheessa oireet alkavat vähentyä ja ihminen alkaa vähitellen suuntautua tulevaisuuteen ja ottamaan vastaan uusia kokemuksia. Syyllisyys sekä vastuu tapahtumasta on helpompi kestää. Ihminen pystyy palaamaan normaaleihin työ- ja arkirutiineihinsa.
Uudelleenkäsittelyvaihe
On viimeinen traumaattisen kriisin vaiheista, joka kestää läpi elämän. Tällöin traumaattinen tapahtuma säilyy muistoissa, mutta se ei estä elämästä täysipainoista elämää. järkyttynyt itsetunto on palautunut ja tunteet on läpikäyty. Uudelleen suuntautumisen vaihe edellyttää, että ihminen on käynyt läpi kriisin ja käsitellyt siitä johtuneet tunteet. Kriisistä tulee osa elämää eikä sitä tarvitsekaan unohtaa. Kriisin onnistunut läpikäyminen voi vahvistaa ihmistä ja tämä voi auttaa selviytymistä tulevissa elämänvaiheissa sekä koettelemuksissa.
Tein tämän siksi, että joskus voi olla avuksi ymmärtää, että miksi sisällään herää tiettyjä tuntemuksia ja elämyksiä. Kuitenkin toistan, että kannustaisin sinua lämpimästi pyytämään apua - ellei sinulla ole varaa tai halua käydä hoidoissa niin vaikkapa kävelylenkki ystävän tai tuttavan kanssa luonnossa voi olla vapauttava..
Jokatapauksessa, kiitos kun jaoit ajatuksia. Kuolemahan meillä on kaikilla edessä.
/A
Kiitos Athena, tää selkiyttää paljon mitä oon kokemassa.
Ja kiitos Avicii, hyvä vinkki