Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Syömisen karma  (Luettu 110543 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #30 : 03.01.2012 15:19:58 »

Eikun siis vain lehmän kakkaa syömään.  2funny  buck2
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #31 : 03.01.2012 15:39:41 »

Eikun siis vain lehmän kakkaa syömään.  2funny  buck2

Eläinkunnan tuotteiden syönnissä on siis bonuspuolensa: Ei tarvii syödä lehmänkakkaa jotta saisi ne B12-vitamiinit.  Grin

Toisaalta: Ellei ole täysvegaani, niin maitotuotteet ja kala kyllä takaavat B12-saannin. Ongelma se on lähinnä aivan täysvegaaneille, joihin moni intialainen kuuluu vain välttämättömyyden pakosta: Uskonto kyllä sallisi voin ja maitotuotteet, mutta ei ole varaa kuin halpaan ruokaöljyyn. Onneksi on se lehmänkakka...
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Kurpitsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 326



Profiili
« Vastaus #32 : 04.01.2012 09:05:19 »

Teillä ei näytä menevän jakeluun että kaikilla ei todellakaan ole varaa ostaa riistaa tai kallista lihaa muutenkaan. Jos haluaa 4 hengen perheelle kallista lihaa ja luomua tmv niin aikast äkkiä tekee kk ostokset 700-800 e + tähän kaikki muutkin menot. Helppoahan se on itselleen ostaa  Wink

On sitä ennenkin pärjätty. Isovanhemmat pyörittivät 9 hengen perhettä yksillä satunnaisilla metsätyötuloilla. Vieressä oleva järvi toi kalaa riittämiin. Kaikki oli luomua.

Riippuu kai haluaako olla keinotekoisessa oravanpyörässä jossa markkinavoimat määräävät ruuan hinnan..
vai ruveta elämään suoraan luonnosta. Kummassakin on omat haasteensa. Oma valinta.

Tämä henki on jotenkin hukassa:
http://www.youtube.com/watch?v=nDd2USzIEkA
http://www.youtube.com/watch?v=mdKA43k2g00

Mikään tuskin on niin varmaa kuin verotuksen lisääntyminen ja hintojen nousu.

« Viimeksi muokattu: 04.01.2012 09:28:17 kirjoittanut Kurpitsa » tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5947



Profiili
« Vastaus #33 : 04.01.2012 09:40:00 »

Voisinhan minä ruveta käymään kalassa, ja opetella metsästämään...ansastaminen olisi varmasti ihan helppoakin. Ja sienestämään ja marjastamaan, ( teens itä kyllä nyt jo )enkä käydä kaupan kautta ollenkaan..no, sitten pitäisi kyllä olla se lehmä. Niin ja se oma tila olis tuossa elämässä muutenkin aika iso pointti.
Ja sitten on todellisuus.
tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #34 : 04.01.2012 18:27:39 »

Suomen maaseutuhan alkaa olla aika autioitunutta, joten eiköhän muuteta sinne ja pistetään pystyyn jokin luomutila eläimineen päivineen. smitten Onhan noita haaveita...  :Smiley
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5947



Profiili
« Vastaus #35 : 04.01.2012 19:42:42 »

Astrolaisten oma kommuuni  smitten
tallennettu
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #36 : 04.01.2012 19:44:33 »

Olen sitä mieltä, että lihan syöminen on kalliimpaa, eikä siis todellakaan tule halvemmaksi. Toiseksi, liha on epäterveellistä. Kolmanneksi, me ihmiset olemme anatomialtamme kasvissyöjiä. Hampaamme, ruoansulatuksemme ja aineenvaihduntamme ovat kasvissyöjän. -- Uskallan väittää, että monen kohdalla on silkkaa tietämättömyyttä ja laiskuutta ja välinpitämättömyyttä, kun puolustellaan lihansyöntiä sillä, että kasvissyönti tulee kalliimmaksi, sillä tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.
1) Ihminen on syntynyt kaikkiruokaiseksi kuten karhu. Olisimme apinoiden tasolla jos eläisimme jollain kaarnalla ja marjoilla, täysinä keräilijöinä. Ei sillä tavoin olisi saatu aivojamme kehittymään tälle tasolle asti. Karhu ja ihminen molemmat ovat menestyneet oivallisesti elinympäristöissään sekä lihaa että lihatonta ravintoa syöden. Karhun ainoa ongelma on oikeastaan ihminen. Mikään muu otus ainakaan Suomessa ei karhua uhkaa, koska se saa kuitenkin jotain syödäkseen.
1b) Ihmisen ruoansulatus tottuu uusiin ruokatottumuksiin, kuten uusiin annoskokoihin ja annosten määriin vuorokaudessa alle viikossa. Lihattomaan ruokavalioon tai kasviksettomaan ruokavalioon tottuminen vie enemmän aikaa, mutta jos jommankumman jättää pois, ei keho osaa pidemmän ajan päälle enää prosessoida jompaakumpaa. Se, että pidempään vegetaristina tai vegaanina elänyt ei voi syödä lihaa, voi käydä myös toisin päin niin sanotulle "tosimiehelle" (tai -naiselle) joka syö enimmäkseen vaikkapa pastaa ja lihaa välttäen vihanneksia ja hedelmiä. Jos siis on syömättä kasviksia puoli vuotta ja koittaa syödä sen jälkeen salaattia kuin ei olisikaan, ei siitä tule mitään.
2) Liha ei ole epäterveellistä minkään muun tahon kuin syöpäjärjestön mukaan. Suomalaiset elävät pitkään syöden 200-300g lihaa päivittäin, vaikka suositus olisi sama määrä kerran viikossa - se määrä mitä itse siis syön lihaa.

Tuoreet kasvikset maksavat opiskelijalle maltaita. Mitä maksaisi yhteensä vaikkapa puoli kiloa banaaneja, mandariineja (tai klementiinejä), kiivejä ja omenoita - siis yhteensä 2 kiloa tuoretta hedelmää? Entäpä juureksien hintataso jos tarjouksia ei lasketa? Salaatit? Kaali ja pottu on sentään halpaa, vaikka perunoiden suhteen voi kursailla ja niihinkin saa enemmän rahaa palamaan.
   Elän pakastevihanneksilla, soijarouheella, linsseillä ja muilla lihattomilla proteiininlähteillä. Vältän raakasoijaa (myrkkyä), mutten jätä lihaa täysin pois. Kasvisruokavalion ongelmina on tietyn B-vitamiinin - olikohan se nyt B12, B13 vai mikä - sekä D-vitamiinin saanti. Kala voidaan korvata sienillä, jos haluaa elää täysin lihattomasti, vaan kuka porvari - ellei sienestä - voi maksaa itselleen sieniä sisältävän ruoka-annoksen ainakin kerran viikossa?
   Proteiini ei ole ongelma eikä mikään, vaan ne muut ravintoaineet. Ja paljonko se vanha tuttu, halpa jauheliha maksaakaan? Pari-kolme euroa per kilo? Soijarouhe on helpoin ja edullisin proteiininlähde, päälle 5 euroa kilolta.

Ainoa syy minulle syödä lihaa on se käytännöllisyys, jota kohtaan kasvissyöjä sotii pitopöydän ääressä. Kun lihaa tarjotaan, ei ole muuta kuin ylimääräistä kulutusta valmistaa ylimääräinen vegaanilautanen parille viherpiiperölle. Ylimääräistä kulutusta vain. Kun liha on jo kerran maksettu ja valmistettu toisten toimesta, mitä pelastettavaa siinä on jos ilmoitan etten syö?
   Ainoa vastalause jonka tähän voi löytää on: "Ei maailma pelastu jos kaikki ajattelevat samoin kuin sinä!" Ensinnäkin: totta Mooses pelastuisi, jos lihaa näkyisi vain pitopöydissä ja oppilaitoksissa! Koulun ruoka-annos maksanee sen 20-40 senttiä. In other words, hurrrrjaa lihantuotannon tukemista. Toiseksi: Maailma ei tätä menoa ehdi pelastua muutenkaan kun suurin osa syö edelleen hirveän määrän lihaa elämänsä aikana. Minäkin toiminnallani syön sen seitsemäsosan lihaa normaaliin kansalaiseen verrattuna - vaikka toimintani jonkun mielestäni olisi pahaa, toiminen silti sen 7 kertaa paremmin kuin keskimääräinen kansalainen? Ja maailmasta tulee pienen hitusen verran vihreämpi ja sitä myöten parempi paikka. <3
tallennettu
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #37 : 04.01.2012 19:46:27 »

Se on kukkua, että ihmisen elimistö olisi kasvissyöjän. Hampaamme eivät ole sopeutuneet karkean rehun jauhamiseen, ja suolistomme on melko lyhyt, ei pitkä, joka solveltuu kasvisperäisen ravinnon sulattamiseen. Myöskin ulkomuotomme on saalistajan, silmämme ovat  edessä ja lähekkäin, jotta voimme tarkentaa katseemee kohteeseemme. Esim. jäniksellä tai hevosella simät ovat pään sivuilla, jotta ne voisivat havaita vaaran mahdollisimman ajoissa ja nähdä mahd. laajalle. Tarkkuudelle ei niillä niinkään ole väliä.
Ihminen on sekasyöjä, aika lähellä sikaa noin niinkuin ravintoketjua ajatellen.

Jep, sekasyöjiä olemme.  coolsmiley Ja onhan ihmisillä yleensä kaksi muita hampaita hieman terävämpää kulmahammasta yläleuassa.  Wink Dracula?  2funny
http://www.ereads.com/uploaded_images/gorilla.jpg
tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #38 : 04.01.2012 19:53:45 »

Astrolaisten oma kommuuni  smitten

 smitten

Se on kukkua, että ihmisen elimistö olisi kasvissyöjän. Hampaamme eivät ole sopeutuneet karkean rehun jauhamiseen, ja suolistomme on melko lyhyt, ei pitkä, joka solveltuu kasvisperäisen ravinnon sulattamiseen. Myöskin ulkomuotomme on saalistajan, silmämme ovat  edessä ja lähekkäin, jotta voimme tarkentaa katseemee kohteeseemme. Esim. jäniksellä tai hevosella simät ovat pään sivuilla, jotta ne voisivat havaita vaaran mahdollisimman ajoissa ja nähdä mahd. laajalle. Tarkkuudelle ei niillä niinkään ole väliä.
Ihminen on sekasyöjä, aika lähellä sikaa noin niinkuin ravintoketjua ajatellen.

Jep, sekasyöjiä olemme.  coolsmiley Ja onhan ihmisillä yleensä kaksi muita hampaita hieman terävämpää kulmahammasta yläleuassa.  Wink Dracula?  2funny
http://www.ereads.com/uploaded_images/gorilla.jpg

 Grin  smitten
tallennettu
Kurpitsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 326



Profiili
« Vastaus #39 : 05.01.2012 09:00:39 »

1) Ihminen on syntynyt kaikkiruokaiseksi kuten karhu. Olisimme apinoiden tasolla jos eläisimme jollain kaarnalla ja marjoilla, täysinä keräilijöinä. Ei sillä tavoin olisi saatu aivojamme kehittymään tälle tasolle asti. Karhu ja ihminen molemmat ovat menestyneet oivallisesti elinympäristöissään sekä lihaa että lihatonta ravintoa syöden. Karhun ainoa ongelma on oikeastaan ihminen. Mikään muu otus ainakaan Suomessa ei karhua uhkaa, koska se saa kuitenkin jotain syödäkseen.
1b) Ihmisen ruoansulatus tottuu uusiin ruokatottumuksiin, kuten uusiin annoskokoihin ja annosten määriin vuorokaudessa alle viikossa.

Kannattaa miettiä myös tuntuuko liha luonnolliselta sellaisenaan. Maistuisiko liha raakana? Saako pellolla käyskentelevä peura suun kostumaan ja tekeekö mieli upottaa hampaat sen kurkkuun? Jos ei tuo houkuttele niin sitten voidaan puhua että ihminen on äärimmäisen prosessoidun lihan syöjä. Sellaisen joka on mausteilla ja kuumennuksella saatu sopivan makuiseksi ja helpommin pureskeltavaksi. Kaukana luonnollisesta muodostaan. Yhtähyvin voisi syödä vaikka ulosteitaan, prosessoida ne sopivasti ja tulos on hampurilainen:

http://gizmodo.com/5812276/would-you-eat-a-burger-made-from-poop

Tässäpä jotain esimerkkejä raakana laitetuista annoksista. Joko herää nälkä?
http://www.rawpaleodietforum.com/display-your-culinary-creations

Yhden tuolla palstalle esitetyn teorian mukaan ihminen olisi saavuttanut ylivertaisuuden muihin lajeihin nähden opittuaan rikkomaan kallot ja opittuaan syömään toisten aivoja.

Ennemmin ihminen on raadonsyöjä koska hampaat eivät sellaisenaan kykene sitkeään lihaan. Houkutteleeko tiellä lojuva raato sitten syömään? Kieltäytyisitkö lihansyöjänä jos Aajonus Vonderplanitz tarjoaisi annoksiaan?

http://www.youtube.com/watch?v=MIrFhfyrmS4

Lihattomaan ruokavalioon tai kasviksettomaan ruokavalioon tottuminen vie enemmän aikaa, mutta jos jommankumman jättää pois, ei keho osaa pidemmän ajan päälle enää prosessoida jompaakumpaa. Se, että pidempään vegetaristina tai vegaanina elänyt ei voi syödä lihaa, voi käydä myös toisin päin niin sanotulle "tosimiehelle" (tai -naiselle) joka syö enimmäkseen vaikkapa pastaa ja lihaa välttäen vihanneksia ja hedelmiä. Jos siis on syömättä kasviksia puoli vuotta ja koittaa syödä sen jälkeen salaattia kuin ei olisikaan, ei siitä tule mitään.

Kyllä se syönti onnistuu. Olin itsekin 7v ilman lihaa. Sitten söin raakaa lihaa ja hiki haisi todella kuvottavalle sen johdosta.
Kalan syönnin jälkeen taas iho haisi raa'alle kalalle. Ei vain tuntunut kovin houkuttelevalta.

Tuoreet kasvikset maksavat opiskelijalle maltaita. Mitä maksaisi yhteensä vaikkapa puoli kiloa banaaneja, mandariineja (tai klementiinejä), kiivejä ja omenoita - siis yhteensä 2 kiloa tuoretta hedelmää? Entäpä juureksien hintataso jos tarjouksia ei lasketa? Salaatit? Kaali ja pottu on sentään halpaa, vaikka perunoiden suhteen voi kursailla ja niihinkin saa enemmän rahaa palamaan.

Miksi pitäisikään syödä saastuttamisen karmaa lisääviä tuontivihanneksia? Kyllä kotimaiset juurekset, itse kerätyt marjat/sienet ja vaikkapa itujen kasvatus tulee edulliseksi. Kaalitkin on ravinteikkaimpia ja hyvin säilyviä viljelykasveja, joten niihin kannattaa mieluumin panostaa.

Proteiini ei ole ongelma eikä mikään, vaan ne muut ravintoaineet. Ja paljonko se vanha tuttu, halpa jauheliha maksaakaan? Pari-kolme euroa per kilo? Soijarouhe on helpoin ja edullisin proteiininlähde, päälle 5 euroa kilolta.
Luomutattari tai linssi maksaa noin 70e..120e / 25kg säkki ja siitä syö hyvin vaikka vuoden.

Ainoa syy minulle syödä lihaa on se käytännöllisyys, jota kohtaan kasvissyöjä sotii pitopöydän ääressä. Kun lihaa tarjotaan, ei ole muuta kuin ylimääräistä kulutusta valmistaa ylimääräinen vegaanilautanen parille viherpiiperölle. Ylimääräistä kulutusta vain. Kun liha on jo kerran maksettu ja valmistettu toisten toimesta, mitä pelastettavaa siinä on jos ilmoitan etten syö?

Se herättää ihmiset/ravintolat/koulut/päiväkodit/työpaikat miettimään että voisi tarjota muitakin vaihtoehtoja.
Kun on vaihtoehtoja, sitä useampi voi niitä kokeilla.

Mitä tulee käytäntöön: Helpointa ja nopeinta on vegaanillekin valmistaa elävän ravinnon lautanen (esim. leikeltyjä tai kokonaisia vihanneksia sellaisenaan). Ei tarvita lainkaan energiaa ruuan valmistamiseen. Kesäaikaan voidaan tarjota vaikka voikukkia pihalta. Smiley
« Viimeksi muokattu: 05.01.2012 09:09:45 kirjoittanut Kurpitsa » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #40 : 05.01.2012 09:59:20 »

Pakolainen kirjoitti:
Lainaus
Elän pakastevihanneksilla, soijarouheella, linsseillä ja muilla lihattomilla proteiininlähteillä. Vältän raakasoijaa (myrkkyä), mutten jätä lihaa täysin pois. Kasvisruokavalion ongelmina on tietyn B-vitamiinin - olikohan se nyt B12, B13 vai mikä - sekä D-vitamiinin saanti. Kala voidaan korvata sienillä, jos haluaa elää täysin lihattomasti, vaan kuka porvari - ellei sienestä - voi maksaa itselleen sieniä sisältävän ruoka-annoksen ainakin kerran viikossa?

Sori nyt kun sadan paraatisi päälle, mutta se soijarouhe on sitä myrkyllistä soijaa. Pitkäaikainen käyttö vahingoittaa kilpirauhasta. Ainoat turvalliset soijatuotteet ovat ne perinteisesti pitkällä fermentoinnilla valmistetut, eli tofu, miso, natto jne. HUOM: Teollinen eli halpa tofu tehdään pikamenetelmällä, joka ei poista kaikkia papumyrkkyjä minkä perinteinen pitkä valmistusaika tekee. Mutta teolliseen meininkiin ei sovi semmoinen että 'fermentoidaan puolentoista kuunkierron ajan' tms. mitä ne perinteiset reseptit turvallisuussyistä antavat ohjeeksi.

Kurpitsa kysyy herättäisikö laiduntava peura tai kunnon haaska ruokahalua.
Vastaan että kyllä herättäisi, jos ruuan hankkiminen itse luonnosta olisi se mihin olisimme lapsesta asti oppineet. Olen itse onnekas kaupunkilaiskakara siinä, että sain olla muutaman kesän maalaistalossa kesälapsena 1970-luvulla. Eipä tuottanut mitään vaikeuksia syödä grillibroileria, vaikka olin vierestä katsonut kun reteä emäntä pisti niiltä pölkyllä päät poikki ja ne sitten juoksentelivat vielä vähän kuin.... öh, päättömät kanat. Olin tuolloin 6-7 vuotias, joten minulle ei tarjottu mahdollisuutta osallistua päiden poikkaisuun, mutta jos olisi tarjottu olisin toki innokkaasti osallistunut.

Kyse on vain siitä, että asioihin pitää tottua lapsesta saakka. Jos näkee nuorelta iältä asti mistä se ruoka oikeasti tulee, niin asiaan tottuu. Eikä ipanoita tarvitse viedä mihinkään metsästysretkelle, kyllä se riittää kun näkee vaikka kerran-pari miten ruho putsataan, suolistetaan, nyljetään jne.  Mutta jos ruoka on paloina pakastealtaassa tai kylmäkaapissa, niin miten asiaan voisi tottua?

Ihminen on alkuun elänyt paljonkin raadoilla ja oletus on, että luuytimen ja aivojen (rikkottuja luita löytynyt arkeologisissa kaivauksissa) huolellinen talteenotto ja käyttö on ollut yksi esivanhempiemme, niiden juuri homo sapiensia edeltävien, aivojen reippaan kasvun syistä. 2/3 aivoista on kovaa eläinrasvaa, kolesterolia. Ilman kohtuullisen runsasrasvaista ravintoa eivät aivot kasva tällaisiin mittasuhteisiin.

Äärimmäisten paleoruokavaliojen, joihin kuuluu mädätettyä lihaa ja jollaista harrastaa naurettavan pieni promille paleoruokailijoista, ottaminen esimerkiksi lihansyönnistä on vähän sama, kuin jos ottaisi vain äärimmäisen rankan sm-seksin esimerkiksi seksinharrastamisesta ylipäätään. Se vääristää kokonaiskuvaa eikä tuo esiin sitä, että kyseessä on pikkuruisen porukan erikoisuus ja suurin osa ihmisistä harrastaa normimpaa meininkiä.

Minä olin lakto-fisu-vege lähes 20 vuotta. Lopputulos: Rupesi tukka lähtemään sinkinpuutteen seurauksena. Kaikilla ei kasvikunnan sinkki tuppaa imeytymään ollenkaan ja osa ihmisistä tarvitsee enemmän sinkkiä kuin toiset. Atooppinen ihoni oli myös huonommassa kunnossa ja yleinen vointi, terveydentila ja vireystila paljon huonompi kuin nyt, kun syön 3-5 liha-ateriaa viikossa.

Ruuan hajut tulevat ihon läpi, se ei kerro mistään muusta kuin siitä, että ruuan hajut tulevat ihon läpi.  Cheesy
Toisaalta: Jokaisen pitää ottaa itse kokeilemalla selvää siitä, mitkä ruuat hänelle sopivat. Tehokkaimmin ruuan hyödyntävä ihminen jonka tiedän on täysvegaani. Syö vielä älyttömän pieniä annoksia ja siitä huolimatta vipeltää kuin duracell-pupu. Hän voisi huonosti minun ruokavaliollani, minä voisin huonosti hänen ruokavaliollaan.

Selkeä yhteys on kuitenkin havaittu eläinravinnon ja aivo-ohtusuoli suhteen välillä: Kasvisvoittoinen ruokavalio -> pienemmät aivot ja pidempi ohutsuoli. Eläinprotskua ja rasvaa sisältävä ruokavalio -> isommat aivot ja lyhyempi ohutsuoli. Tämä kehityskulku on selkeästi huomattavissa kun on tutkittu ihmistä välittömästi edeltävien hominidien kehitystä. Hälyttävää asiassa on se, että homo sapiensin aivot ovat maanviljelyksen alun jälkeen ruvenneet taas kutistumaan ja ohutsuoli pitenemään. Metsästäjä-keräilijä ajalla aivot olivat isommat ja ohutsuoli lyhyempi, vaikka kyseessä on ihan sama laji kuin nykyihminen. Tämä muutos on tietenkin todella pikkuruinen, mutta kuitenkin havaittavissa.

Tuontivihannekset eivät lisää karmaa siinä mielessä, kuin itse karman käsitän: Ihmissyönti lisäisi, sillä sitä karmaa jona minä karman käsitän, tuotetaan vain puuttumalla toisen ihmisen vapaaseen tahtoon.

Kaikki meistä eivät voi syödä papuja, linssejä tms. Niissä on lektiinejä, jotka aiheuttavat tulehdusreaktiota, suolinukka tuhoutuu minkä jälkeen vuotavasta suolesta pääsee niitä lektiinejä verenkierron mukana muuallekin kroppaan ja seurauksena on autoimmuunireaktioita. Itseltäni ovat hävinneet epämääräiset nivelkivut ja vanhat urheiluvammatkin vaivaavat vähemmän kun olen viljansyönnin lisäksi lakannut syömästä muita papuja kuin niitä muutamia harvoja lajikkeita jotka minulle sopivat.

Söin muuten suurimmaksi osaksi elävää ravintoa silloin kun olin kasvissyöjä. Tukanlähdön lisäksi niinä aikoina kun söin pelkkää elävää ravintoa sain selviä nälänhätäoireita, vaikka söin yksin Ervamaan kirjan 4 hengen koko annoksia. Poskiin ja kaulaan kasvoi nälänhätänukkaa ja paino meni alipainon puolelle, vaikka tosiaan söin nelinkertaisia annoksia. Kunto ja olo oli muutenkin huonompi silloin.

Toisaalta: Noin kolmannes syömästäni ruuasta on edelleen elävää ravintoa, yli puolet jos kotona tehty kefiiri lasketaan eläväksi ja aika eläväistä se onkin 320 miljardin mikrobin määrällä per desi, vaikka syönkin eläinkunnan tuotteita mukaan lukien punainen liha. Kyllä se metsästäjä-keräilijäkin on puputtanut isoja määriä kasviksia, pähkinöitä, hedelmiä jne. sen lihan- ja raadonsyönnin lisäksi. Elävän ravinnon ajatus on sinänsä validi. Täysvegaanius ei sovi kaikille mutta mielestäni jokaisen ruokavalioon voisi hyvini sisällyttää aika paljonkin elävää ravintoa, vaikka siinä olisikin sitten lisäksi muunlaistakin ruokaa.

Ihmisen kulmahampailla ei tosiaankaan ole juuri mitään tekemistä lihansyönnin kanssa, monelta täysvegaanilta kuten juuri gorillalta löytyy vielä komeammat kulmahampaat. Parempia indikaattoreita siihen että ihminen on sekasyöjä, on juuri tuo aivo-ohutsuoli-suhde ja se että meillä on ihan oma ruuansulatusneste (alkalinen fosfataasi) jota erittyy vain kun ateria sisältää eläinproteiinia. Immunotyyppi A:lla, joka on parhaiten sopeutunut maanviljelysruokaan ja kasvissyöntiin, oma immuunitekijä tosin neutraloi sen joten A ei kovin hyvin siedä punaista lihaa.

Toistan vielä aiemmin ketjussa sanomani:
Shamaaninan uskon, että monet eläimet ovat tehneet ihmisen kanssa sopimuksen siitä että tulevat syödyiksi. Vähin mitä voimme tehdä, sen lisäksi tietysti että kiitämme eläintä jota syömme, on se että kohtelemme eläimiä hyvin. Tämän vuoksi olenkin todella nirso siitä mitä lihaa syön ja olen mieluummin ilman, kuin syön tehotuotettua, jos se on ainoa vaihtoehto.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Kurpitsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 326



Profiili
« Vastaus #41 : 05.01.2012 10:20:29 »

Lainaus
Äärimmäisten paleoruokavaliojen, joihin kuuluu mädätettyä lihaa ja jollaista harrastaa naurettavan pieni promille paleoruokailijoista, ottaminen esimerkiksi lihansyönnistä on vähän sama, kuin jos ottaisi vain äärimmäisen rankan sm-seksin esimerkiksi seksinharrastamisesta ylipäätään. Se vääristää kokonaiskuvaa eikä tuo esiin sitä, että kyseessä on pikkuruisen porukan erikoisuus ja suurin osa ihmisistä harrastaa normimpaa meininkiä.

Ehkäpä ihmisen lihankäristys onkin äärimmäistä touhua, koska luonto ei tuollaista mallia näytä.
Eiköhän suurin osa hyönteisistä, kaloista, nisäkkäistä, linnuista yms syö ruokansa raakana, mädäntyneenä tms.

Lainaus
Tuontivihannekset eivät lisää karmaa siinä mielessä, kuin itse karman käsitän: Ihmissyönti lisäisi, sillä sitä karmaa jona minä karman käsitän, tuotetaan vain puuttumalla toisen ihmisen vapaaseen tahtoon.

Kollektiivisen karman näkökulmasta ihminen muuttaa luontoa ja kärsii seurauksista.

Kyllä se kasvimyrkytys, lannoitus ja kuljettaminen muuttaa luontoa. Itämeri lienee hyvä esimerkki.

Lisäksi tekojen seuraukset on nähtävissä sademetsien ja eläinlajien tuhoamisena, muuttamisena maissi/soijapelloiksi jotta saadaan noita ja tuotantoeläimillekin rehua.

Ruoka voi olla pois afrikkalaisilta joilla ei ole varaa sitten siihen kun länsimaat ostavat isommalla rahalla niiden markkinoilta ruuat pois. Kantaako länsimaat kollektiivisen karman afrikan nälkiinnyttämisestä?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #42 : 05.01.2012 10:40:24 »

Lainaus
Ehkäpä ihmisen lihankäristys onkin äärimmäistä touhua, koska luonto ei tuollaista mallia näytä.
Eiköhän suurin osa hyönteisistä, kaloista, nisäkkäistä, linnuista yms syö ruokansa raakana, mädäntyneenä tms.

Pitäisikö ihmisen siis mielestäsi luopua vaatetuksesta ja tulen käytöstä?  Cheesy Odotan innolla, että sinä ensimmäisenä näytät esimerkkiä, lakkaat käyttämästä vaatteita, tulta ja mitään moderneja mukavuuksia. Talokin on aika luonnoton juttu, eli odotan sinun myös muuttavan maakuoppaan, luolaan tms. jotta ylläolevan lainauksesi luonnollisuusvaatimus toteutuisi myös muun kuin ravinnon osalta. Wink

Tulenkäyttö on ensimmäinen asia jossa jo todella kauan sitten ihminen on alkanut toimia toisin kuin muut eläimet.  Tulta ovat käyttäneet jo monet ihmistä edeltävät hominidit, lasketko ne eläimiksi vai ihmisiksi?

Me emme ole hyönteisiä, kaloja emmekä lintuja. Olemme nisäkkäitä, mutta eroamme kaikista muista nisäkkäistä tulen käytön ja seuraaville sukupolville siirrettävän muistitiedon osalta. Jokainen joka haluaa rehellisesti palata luontoon sinun suosittelemallasi tavalla, luopuu kuumennetun ravinnon lisäksi myös muista hömpötyksistä joita eläimet eivät harrasta. Niitähän ovat siis vaatteet, sähkö, talot, lääketiede, autot jne.

Minun karmakäsitykseni on erilainen kuin sinun, joten siitä meidän ei kannata keskustella, kun mielipiteidemme eroavaisuus on jo monta kertaa tullut esiin. Toisaalta olen kyllä samaa mieltä siitä, että lähiruokaa kannattaa suosia aina kun voi.

Kehitysmaiden nälästä saa ruveta syyllistämään tavallisia ihmisiä sitten, kun nämä asiat on ensin kielletty lailla, sillä nämä aiheuttavat suurimman osan kehitysmaiden nälästä, ei suinkaan se mitä me täällä syömme:

1) Elintarvikefutuurit. Tämä on vedonlyöntiä elintarvikkeiden tulevista hinnanmuutoksista. Sijoittavat tekevät valtavia voittoja futuureilla ja ne heiluttavat rajusti elintarvikkeiden maailmanmarkkinahintoja. Maailmanmarkkinahintojen nousu iskee kipeimmin juuri kehitysmaiden köyhiin, sillä he käyttävät lähes kaikki pienet tulonsa ruokaan. Futuurit ovat miljardibisnes, jossa pelaavat superrikkaat ja isot yritykset täysin laillisesti.

2) Vedonlyönti heikkeneviä valuuttoja vastaan: Samanlaisilla futuuri-tyyppisillä ratkaisuilla sijoittajat romauttavat heikkeneviä valuuttoja tehdäkseen voittoa. Heti kun jonkin maan valuutta kohtaa vaikeuksia, ryhtäävät sijoittajat lyömään vetoa sitä vastaan. Kun tällainen toiminta aiheuttaa talouskriisin köyhässä kehitysmaassa, näkevät ne kaikkein köyhimmät siellä jälleen nälkää.

3) Se että korruptoituneet afrikkalaiset valtiot myyvät ja pitkäaikaisvuokraavat viljelykelpoista maataan kansainvälisille suuryrityksille ja Kiinalle. Usein tällöin alueella sukupolvia viljelleet tai karjaa hoitaneet maan omat asukkaat ajetaan pois alueelta ilman mitään korvauksia. Tämä on Afrikassa tällä hetkellä valtava nälkää tuottava ongelma. Nuo myydyt/vuokratut alueet tuottavat jatkossa ruokaa vain vientiin, jolloin niiden tuotto on pois maan omasta ruuantuotannosta.

Oikeasti näihin ylläoleviin kolmeen juttuun verrattuna sillä, mitä kukin meistä syö ei ole yhtään mitään vaikutusta kehitysmaiden ihmisten ruuansaantiin. Noilla kolmella sen sijaan on paljonkin ja niin kauan, kuin markkinatalous on jumala ja nuo asiat lallisia, en suostu tuntemaan pienintäkään huonoa omaatuntoa siitä mitä syön.

Vaan onhan se aina helpomaa ja turvallisempaa nillittää pienille ihmisille, kuin markkinataloudelle. Eritoten markkinatalous tykkää siitä, että ihmisten huomio viedään pois noista todellisista syistä siihen, että kehitysmaissa nähdään nälkää.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Kurpitsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 326



Profiili
« Vastaus #43 : 05.01.2012 13:03:08 »

Pitäisikö ihmisen siis mielestäsi luopua vaatetuksesta ja tulen käytöstä?  Cheesy Odotan innolla, että sinä ensimmäisenä näytät esimerkkiä, lakkaat käyttämästä vaatteita, tulta ja mitään moderneja mukavuuksia. Talokin on aika luonnoton juttu, eli odotan sinun myös muuttavan maakuoppaan, luolaan tms. jotta ylläolevan lainauksesi luonnollisuusvaatimus toteutuisi myös muun kuin ravinnon osalta. Wink

Kyllä talon voi rakentaa luonnonmukaisestikin:
http://www.youtube.com/watch?v=38HAkHvWdI4
tai tälläinen..
http://www.hurstwic.org/history/articles/daily_living/text/Turf_Houses.htm

Tulenkäyttö on ensimmäinen asia jossa jo todella kauan sitten ihminen on alkanut toimia toisin kuin muut eläimet.  Tulta ovat käyttäneet jo monet ihmistä edeltävät hominidit, lasketko ne eläimiksi vai ihmisiksi?

hmm. Onkohan tämä ihmisen edeltäjä?
http://paranormaaliblogi.net/index.php/2012/01/03/lumimies-saatu-kiinni-venajalla/
« Viimeksi muokattu: 11.01.2012 10:22:15 kirjoittanut Kurpitsa » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #44 : 05.01.2012 13:20:09 »

Lainaus
Ei kai nyt kaikesta tarvitse luopua. Talon voi rakentaa lähes ilmaiseksi ilman elämänpituista velkaorjuuttakin.

Pointtini kyllä oli, että jos sinusta tulen käyttö ruuanvalmistuksessa on luonnotonta, niin yhtä luonnottomia ovat lääketiede, vaatteet, talot, sähkö, autot, tietokoneet, internet...  Eläinvertauksesi ei toimi.

Lainaus

En ota kantaa järjettömiin huuhaa-lumimiesjuttuihin. MInä kysyin pidätkö niitä ihmistä edeltäviä hominideja, jotka jo käyttivät tulta ruuanvalmistuksessa ihmisinä vai eläiminä. Ja sinä et vastannut kysymykseen.

Tässä lisää aiheesta, valitettavasti suomeksi ei löytynyt yhtä hyvää tekstiä aiheesta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Control_of_fire_by_early_humans

Ihmisen edeltäjä Homo Erectus alkoi käyttää tulta noin 400 000 tuhatta vuotta sitten.
Oliko Homo Erectus mielestäsi ihminen vai eläin?

Yksi juttu jäi kommentoimatta aikaisemmasta viestistä:
Suorastaan rakastan raakaa lihaa ja myös luuydintä. Lisäksi syön, kuten esi-isämmekin, niitä nykyään huonoina pidettyjä osia eläimestä ja tykkään rouskutella rustoja ja syödä nahkaa, rasvaa ja sidekudosta sen lihan ohessa. File on tylsää ja jo tasankointiaanit heittivät saaliseläinten fileet koirille, koska he olivat - mielestäni aivan oikein - sitä mieltä että rasvattoman lihan syönnistä sairastuu.

Yhdestä lehmästä saisi 300 kiloa syötävää. On aivan hävytöntä, ettei kaikkea syödä ja että ihmiset on opetettu syömään vain niitä helppoja kokolihaosia. Pyrin omalta osaltani tasapainottamaan tätä syömällä niitä mukamas huonompia eläinten osia, mitä hallista tms. erikoisliikkeistä löytää. Ovat vielä naurettavan halpoja verrattuna niihin tylsiin fileisiin ja paisteihin.

Ruuan mädättämistä en harrasta, sillä se on taitolaji ja olen itse paimentolais-paleo, eli syön kuten ne esi-isämme jotka käyttivät tulta ja paimensivat karjaa, mutta eivät olleet maanviljelijöitä. Minun ruokavaliooni ei kuulu mädätetty liha, mutta syön kyllä välillä lihaa raakana ja usein puolikypsänä. Ne jotka sitä mädättämistä osaavat tehdä (tarkkaa puuhaa siis) ja tykkäävät sitä syödä, ovat pienen paleoporukankin joukossa pieni vähemmistö, eli heidän ottaminen esimerkiksi lihaa syövistä on todellakini kuin ottaisi vain rankat sm-harrastajat esimerkiksi kaikkien ihmisten seksielämästä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
  Tulostusversio  
 
Siirry: