Sivuja: 1 [2] 3
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Elämäni naiset  (Luettu 18789 kertaa)
0 jäsentä ja 16 vierasta katselee tätä aihetta.
Eileithyia
Astroholisti
*****
Viestejä: 1236


Jebah


Profiili WWW
« Vastaus #15 : 08.01.2012 19:50:34 »

No juuri siksi! Jos hänen, tai kenen tahansa, naiskäsityksensä on se, että 90% naisista on tahdottomia perässäkävelijöitä, kuinka yksikään puolituttu nainen saa koskaan häneltä minkäännäköistä kunnioitusta? Ja tämä  askendentti  mars  skorpioni jaksaa kyllä vääntää näistä asioista Wink

*A*

SKORPPARI VOIMAA!  Cheesy Haahaa, terveisin: Lilith  aspect_con juno ja  pluto aspect_con mars skorpioni  coolsmiley
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #16 : 08.01.2012 19:58:37 »

No tuo on totta, että tuo kehittymättömyys tuossa enemmän särähtää korvaan.
Mikä muuten on perinteinen naisellisuus? Onko semmoista koskaan ollutkaan vai onko se vain ollut yleistetty patriarkaalinen ihanne?
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #17 : 08.01.2012 21:09:17 »

* Aminthir*
"On se ollut. Se on aina se yleistetty patriarkaalinen ihanne Wink mutta sehän muuttuu aina vuosisatojen aikana. 300v sitten nainen oli se järkevä ja rationaalinen ja mies se tunteittensa mukana vietävä tuuliviiri."

Sen voi hyvinkin ajatella tuolla viissiin Smiley  ^^

tallennettu
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #18 : 09.01.2012 02:04:47 »

Ehkäpä siitä, että naiset ovat yksilöllistymisessään jääneet pitkälti Venus-kouluun saavutttamatta pätevyyttä Mars-asioissa, johtuu naisten sosiaalisen elämän minäkeskeisyys ja tietynlainen kehittymättömyys sosiaalisessa ja moraalisessa ajattelussa.

Ovatko miehet sitten jääneet Mars-kouluun, saavuttamatta pätevyyttä Venus asioissa? Jos kerran nyt näin mustavalkoisesti yleistetään. Kiinnostaa myös tietää liittyykö Venukseen muka minäkeskeisyys ja kehittymättömyys sosiaalisessa ja moraalisessa ajattelussa?  :Smiley Eikös marssiin liity kovemmat ja Venukseen pehmeämmät arvot?  Wink Vai olenko ihan hakoteillä?
tallennettu
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #19 : 09.01.2012 10:17:56 »

Ei kannata miettiä että mars = miesten planeetta ja venus = naisten planeetta, sillä ajattelulla ei pääse oikein puusta pitkälle. Vahva mars naistesi kartoilla kertoo, että kaikki ovat olleet charmantteja, vahvamielisiä ja päättäväisiä.

*A*

Totta tämäkin. Naiset ovat yleensä varsin tavallisia, konformatistia, reseptiivisia ja  lauman mukana kulkevia. Oma ajattelu heillä on tyypillisesti heikosti kehittynyttä. Itse en sanotuista naisista juuri välitä. Kaikki naiseni ovatkin olleet kukin omalla tavallaan naiseuden suuresta massasta poikkeavia.
Olisipa vahva tämä estrogeenin vaikutus. Kuinka suurta on tämä "massa?" Eikö ns. laumoittuminen ole tyypillistä kaikille ihmisille sukupuolesta riippumatta? Olemmehan sekä lauma- että sosiaalisia eläimiä. Hyväksyntä on nuorelle tärkeää ja voi ohjata tulevaa elämäänsä päläpälä... Yleensä miehet ovat niitä jotka hormoniensa valtaan antautuvat, allekirjoittaen Mies. coolsmiley

Pikkuisen hatarasti ja perustelematta kun uros kirjoittaa täällä jotain, jossa käyttäjistä vähintään 95% on naisia, tulee syödyksi elävältä. 2funny Ei siis sillä, sehän on oikein, kunhan keskustelua käydään rakentavasti.  :Smiley
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #20 : 09.01.2012 12:10:15 »

Kamalaahan se lopulta olisi jos toinen puoli elämästä suljettaisiin kokonaan pois vain sukupuolen perusteella, olit nyt sitten mies tai nainen. Tasapainohan elämässä on se mitä kannattaa tavoitella.
tallennettu
Hopealohikäärme
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 371


Säh!


Profiili
« Vastaus #21 : 09.01.2012 14:38:59 »

Huh, olen kyllä todella allerginen nimenomaan kaikenlaisille sukupuolen perusteella tehdyille yleistyksille ja lokeroinneille - mielestäni kaikki saisivat olla sukupuolineutraaleja tai androgyynejä, ja ihmiset pitäisi arvostella yksinomaan luonteensa ja persoonallisten ominaisuuksien mukaan riippumatta siitä, mikä sattuu olemaan sukupuoli  Cheesy Grin
« Viimeksi muokattu: 09.01.2012 14:41:11 kirjoittanut Hopealohikäärme » tallennettu

1.  saturnus 14.8% (10. huone)
2.  merkurius 13.8% (6. huone)
3.  pluto 11.6% (8. huone)

1.  rapu 14.4% (DC)
2.  kaksoset 13.5%
3.  jousimies 11.5% (MC)
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #22 : 09.01.2012 15:25:55 »

Tuo on kans jännä tuo parivaljakko pehmeät / kovat arvot. Kun naiset heti leimataan osaksi niitä pehmeitä arvoja, kotia ja lemmikkejä ja lapsia ja tunne-elämää sun muuta, ja miehet saa hoitaa sen kovan puolen, työelämän, auton ja sen korjauksen, bisneksen ja pörssin, talouselämän ja stressin. Kuinkahan monessa perheessä tämä vielä pätee nyky-Suomessa? Jokainen perheellinen mies, jonka tunnen, ei malta odottaa että pääsisivät kotiin sisustamaan ja leikkimään lasten kanssa Cheesy

*A*

Onneksi mulla on  mars aspect_con venus, auttaa tämmösessä yksinhuoltajan elämässä kummasti  2funny 2funny
Ei siitä muuten mitään tulisi  Wink
tallennettu
Ordre.Public
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 72


Profiili
« Vastaus #23 : 09.01.2012 17:42:33 »

Näkemys Marsista psyykkisen itsenäisyyden ja yksilöllisyyden planeettana ei ehkä ole aivan astrologisen ajattelun valtavirtaa. Ainakin itse olen aikaisemmin  yhdistänyt sanonut seikat enemmänkin Aurinkoon ja Saturnukseen. Kuitenkin tarkasteltaessa Marsin symboliikkaa  yleisemmin (=  korkeammalla abstraktiotasolla) voidaan havaita että yksilöllisyys, itsenäisyys ja oman tien kulkeminen ovat itse asiassa Marsin astrologisen sanoman ydintä.

No nimenomaan. Marsin valtaan kuuluu myös temperamentti ja päätöstentekokyky, ja itsenäinen ihminen osaa tehdä nämä järkevästi ja itseään kuunnellen. Heikkotahtoisempi ihminen odottaa, että päätökset tehdään hänen puolestaan, sukupuolesta riippumatta.

Ehkä aikamme ajattelua vaivaava feminismin meemi on harhauttanut monet näkemään Marsin merkityksen kapea-alaisesti 'sikaniskaisena' planeettana. Mars kuitenkin edeltää sosiaalisia planeettoja aurinkokunnan hierarkiassa ja voidaan siten ajatella, että Marsin vaatima yksilöllisyyden prosessi on käytävä loppuun ennen kuin todellinen sosiaalinen olemisen taso voidaan saavuttaa. Ehkäpä siitä, että naiset ovat yksilöllistymisessään jääneet pitkälti Venus-kouluun saavutttamatta pätevyyttä Mars-asioissa, johtuu naisten sosiaalisen elämän minäkeskeisyys ja tietynlainen kehittymättömyys sosiaalisessa ja moraalisessa ajattelussa.

Siis mikä FEMINISMIN MEEMI? Puhunet siitä vanhanaikaisesta toisen aallon feminismistä, jossa oltiin sitä mieltä että kaikki oli miesten vika ja naiset olisivat paljon parempia kaikessa. Nykyfeminismi on vähän eri aaltopituudella: kaikki saavat olla omia itsiään, ketään ei sorsita. Eli nykyfeminismikin kunnioittaa mars-voimaa sellaisena kuin se on, tahdonvoiman, voimakkuuden ja temperamentin planeettana, liittämättä siihen mitään sukupuolimerkityksiä.

Feminismi on sitä, miten se käytännössä ilmenee. Jos yliopiston luentosalissa esitetään jotain näkemyksiä feminismistä, sillä ei välttämättä ole mitään yhtymäkohtaa poliittiseen todellisuuteen. Poliittisessa todellisuudessa feminismi on naisten yleinen etujärjestö, jonka ideologiaan olennaisesti kuuluu miehen esittäminen diabolisena sukupuolena ja naisen viattomana uhrina.  Monet naiset ovatkin menestyksekkäästi omaksuneet tämän yleisen viitekehyksen ihmissuhteidensa tulkintaan kuten viestistäsikin ilmenee: tulkitset naisten keskinäisen kyräilyn ja pahantahtoisuuden johtuvan mieskeskeisestä kulttuurista. Naiset kuitenkin tekevät sen ihan itse, joko voimattomuuttaan luonteenheikkouksiensa edessä tai pahuuttaan. Valitse mieleisesi vaihtoehto.

Näkisin, että feministisen ideologian hegemoniasta johtuu, että myös Venuksen merkitys on astrologiassa ymmärretty varsin kapea-alaisesti ja osittain suoranaisen virheellisesti. Venus ei nimittäin ole pääasiallisesti mikään kultaisen diplomatian, viehkeän käytöksen ja kauneuden ja rakkauden planeetta. Pikemminkin Venus edustaa aistillisuuden ja ulkokultaisuuden ylivaltaa muihin elämänarvoihin nähden, itsensä myymistä parhaiten tarjoavalle ja muiden manipuloimista omaksi eduksi (ja muiden tappioksi). Venus edustaa arkaaista ja imaginaarista olemisen tasoa, jossa muiden hyvinvointi ja menestys nähdään uhkana omalle itselle. Tämähän on itse asiassa ilmeistä  astrologisten stereotypioiden valossa esim. kun Vaa’at nähdään manipulatiivisina oman edun tavoittelijoina. Itse asiassa eräs tuntemani henkilö, joka on tietoisesti päättänyt rakentaa sosiaalisen pääomansa rakentamisen muiden psyykkisen manipuloinnin varaan, on Venus-nousuinen Vaaka. Eikä hän ole mitenkään ainoa laatuaan, vaan samoja tendenssejä on havaittavissa monissa muissakin Vaaka/Venus-painotteisissa henkilöissä.

Esitetyt näkemykset ovat loogisia tarkasteltaessa niitä suhteessa aurinkokunnan planeettojen kiertoratoihin. Maan kiertoradan sisäpuoliset planeetat edustavat inhimillisen kehityksen ja olemisen primitiivisempiä ja arkaisempia tasoja. Vasta planeetat, jotka sijaitsevat Maan kiertoradan ulkopuolella edustavat yleisempiä  universaaleja ajattelun ja olemisen tasoja (on huomattava, että lähempänä Aurinkoa sijaitsevien planeettojen kiertoradat sijoittuvat kauempana olevien planeettojen kiertoratojen). Mars on näistä planeetoista ensimmäinen ja sellaisena se edustaa tasoa, jossa noustaan sosiaalisen laumaeläimen tasolta tiedostavaan yksilöllisyyteen ja sitä kautta yhteisön yhteisten pelisääntöjen rakentamisen tasolla. Tässä mielessä Mars on esikulttuurinen planeetta, joka luo edellytykset symbolisen järjestyksen implementoinnille sekä yksilön että yhteisön kehityksessä.
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5940



Profiili
« Vastaus #24 : 09.01.2012 17:49:22 »

 2funny 2funny 2funny
Poltetaanko samantien kaikki feministit roviolla Cheesy
Ja miksei vaikka kaikki muutkin akat perässä?  buck2
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #25 : 09.01.2012 17:53:26 »

Pitänee kommentoida, että luettelemasi venuksen ilmentymät kuuluvat planeetan negatiivisiin puoliin. Se, että negatiiviset puolet ovat olemassa, ja osa ihmisistä tarttuu vain niitä toteuttamaan, ei tarkoita ettei myös niitä positiivisia puolia olisi. Siinä piileekin kehittymisen ydin, että osaa kehittyä negatiivisten puolten toteuttamisesta kehittyneempien muotojen toteuttamiseen. On absurdia väittää, että maan ulkopuolella kiertävillä planeetoilla ei olisi huonoja puolia, ja päin vastoin sisäpuolisilla planeetoilla ei olisi hyviä puolia.

"Noustaan sosiaalisen laumaeläimen tasolta tiedostavaan yksilöllisyyteen..". Millä tavalla määrittelet, että yksilöllisyys on yhteisöllisyyttä korkeampi ja kehittyneempi arvo? Kun vertailee esimerkiksi yksilöllisyyttä korostavia ja yhteisöllisyyttä korostavia kulttuureja keskenään, on lopulta vaikea sanoa kumpi on parempi. Lisäksi itse uskon, että laumaeläimen sielu on hyvinkin vahvasti evoluution kautta iskostettu ihmisen sisimpään, ettei siitä koskaan kokonaan irti pääse, ja lopulta oikeastaan parempikin niin.


2funny 2funny 2funny
Poltetaanko samantien kaikki feministit roviolla Cheesy
Ja miksei vaikka kaikki muutkin akat perässä?  buck2
2funny 2funny 2funny
tallennettu
minsa
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 476



Profiili
« Vastaus #26 : 09.01.2012 20:15:59 »

Ja yks narsistimies menee siinä samalla  Cheesy
tallennettu
Indium
Vieras
« Vastaus #27 : 10.01.2012 00:06:54 »

Kylläpäs on herra Ordren puheissa kovin, kovin sama kaiku kuin eräällä tuntemallani henkilöllä. Ei ole kyllä sama ihminen, koska tietääkseni tämä tuntemani ei ole kiinnostunut astrologiasta (jos ei ole ryhtynyt salaa harrastamaan).

Karvat nousee pystyyn.

Juu. Ei mulla sen enempää lisättävää ole.
tallennettu
Ozimandias
Vieras
« Vastaus #28 : 10.01.2012 01:58:08 »

Ekat Nietzschet tms. on ilmeisesti luettu aika hyvin Ordre?  venus muuten edustaa noita kaikkia sun luettelemia asioita, ne on katsos vastakohtia ja on ihan  venus ihmisestä ja hänen ympäristöstään kiinni kumpaan suuntaan hän kehittyy

Yksilöllisyys on yliarvostettua ja yksilöllisyyden klorifointi on narsismia pahimmillaan. Sitä paitsi kaikki sellaiset ihmiset joita olen tavannut ja jotka ovat väittäneet itseään yksilölliseksi ovat aina olleet vaan jonkun vastakulttuurin stereotyyppisiä edustajia.

Ruvetaanko kaikki muutkin puhumaan pseudointellektuellisti, niin ettei itsekään tajuta mistä puhutaan?
tallennettu
Pakolainen
Vieras
« Vastaus #29 : 10.01.2012 10:47:36 »

Feminismi on sitä, miten se käytännössä ilmenee. Jos yliopiston luentosalissa esitetään jotain näkemyksiä feminismistä, sillä ei välttämättä ole mitään yhtymäkohtaa poliittiseen todellisuuteen. Poliittisessa todellisuudessa feminismi on naisten yleinen etujärjestö, jonka ideologiaan olennaisesti kuuluu miehen esittäminen diabolisena sukupuolena ja naisen viattomana uhrina.  Monet naiset ovatkin menestyksekkäästi omaksuneet tämän yleisen viitekehyksen ihmissuhteidensa tulkintaan kuten viestistäsikin ilmenee: tulkitset naisten keskinäisen kyräilyn ja pahantahtoisuuden johtuvan mieskeskeisestä kulttuurista. Naiset kuitenkin tekevät sen ihan itse, joko voimattomuuttaan luonteenheikkouksiensa edessä tai pahuuttaan. Valitse mieleisesi vaihtoehto.
Valitsen sinut, Bulbasaur! Emme elä 70-lukua enääN. Mikä sinua vaivaa?  Huh "Poliittinen" todellisuus? Tarkoitatko että feminismiä on olemassa vain aatteellisella tasolla, että sukupuolisuus on käytännössä vain mielikuvitusta ja/tai naisten keino valloittaa maailma? Melkein tekisi mieli sanoa, että hyppää kaivoon, mutta jätän väliin koska olen kiltti.  :Smiley

Näkisin, että feministisen ideologian hegemoniasta johtuu, että myös Venuksen merkitys on astrologiassa ymmärretty varsin kapea-alaisesti ja osittain suoranaisen virheellisesti. Venus ei nimittäin ole pääasiallisesti mikään kultaisen diplomatian, viehkeän käytöksen ja kauneuden ja rakkauden planeetta. Pikemminkin Venus edustaa aistillisuuden ja ulkokultaisuuden ylivaltaa muihin elämänarvoihin nähden, itsensä myymistä parhaiten tarjoavalle ja muiden manipuloimista omaksi eduksi (ja muiden tappioksi). Venus edustaa arkaaista ja imaginaarista olemisen tasoa, jossa muiden hyvinvointi ja menestys nähdään uhkana omalle itselle. Tämähän on itse asiassa ilmeistä  astrologisten stereotypioiden valossa esim. kun Vaa’at nähdään manipulatiivisina oman edun tavoittelijoina. Itse asiassa eräs tuntemani henkilö, joka on tietoisesti päättänyt rakentaa sosiaalisen pääomansa rakentamisen muiden psyykkisen manipuloinnin varaan, on Venus-nousuinen Vaaka. Eikä hän ole mitenkään ainoa laatuaan, vaan samoja tendenssejä on havaittavissa monissa muissakin Vaaka/Venus-painotteisissa henkilöissä.

Esitetyt näkemykset ovat loogisia tarkasteltaessa niitä suhteessa aurinkokunnan planeettojen kiertoratoihin. Maan kiertoradan sisäpuoliset planeetat edustavat inhimillisen kehityksen ja olemisen primitiivisempiä ja arkaisempia tasoja. Vasta planeetat, jotka sijaitsevat Maan kiertoradan ulkopuolella edustavat yleisempiä  universaaleja ajattelun ja olemisen tasoja (on huomattava, että lähempänä Aurinkoa sijaitsevien planeettojen kiertoradat sijoittuvat kauempana olevien planeettojen kiertoratojen). Mars on näistä planeetoista ensimmäinen ja sellaisena se edustaa tasoa, jossa noustaan sosiaalisen laumaeläimen tasolta tiedostavaan yksilöllisyyteen ja sitä kautta yhteisön yhteisten pelisääntöjen rakentamisen tasolla. Tässä mielessä Mars on esikulttuurinen planeetta, joka luo edellytykset symbolisen järjestyksen implementoinnille sekä yksilön että yhteisön kehityksessä.
Kuka lapsi kuvailee Venusta kuten väität yleisesti kuvailtavan? Sehän on ympäripyöreästi naiseuden planeetta, eikä naiseus olekaan puhtoisuutta ja viattomuutta vaan naiseutta. Yksinkertaista, Watson.
   Marsin läheisyys Aurinkoon nähden ei tee siitä definitiivisempää kuin muista planeetoista. Vähän sama kuin sanoisi että ollaan afrikkalaisia parempia koska sijaitaan Maan pohjoisemmassa osassa. Planeettojen sijainnilla astrologiassa, ylläripylläri, on kuitenkin merkitystä. Yksinkertaista, Watson.

Yritetään kuitenkin puoltaa edistystä, Edison, myös sitä humaania, ja jätetään tällainen seksistinen humpuuki pois, jookos? Niin kuin ananas ja kookos.  Kiss
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
  Tulostusversio  
 
Siirry: