Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Syömishäiriö(t)  (Luettu 16315 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Pikkukisu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48


Profiili
« : 03.06.2012 21:01:37 »

Kellään kokemusta vaihtoehtohoitojen hyödyntämisestä syömishäiriöiden (etenkin bulimia/ ahmimishäiriö) hoidossa?
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #1 : 04.06.2012 00:05:36 »

Minulla ei ole kokemusta, mutta mieleen tuli energioiden ja chakrojen tasapainotus, koska syöminen liittyy tunteisiin voimakkaasti ja nämä häiriöt ovat tunnepuolen häiriöitä. Solar Plexus chakra on vääristyineillä energioilla.

Vyöhyketerapia, Rosen-terapia ja energiahoidot. Mutta kääntyisin kyllä ensimmäisenä MTT:n puoleen. Syömishäiriöt ovat vaikeita juttuja ja niistä paraneminen vie vuosia, jos edes onnistuu. Syömishäiriön kanssa oppii elämään, mutta se ei välttämättä koskaa parane pois. Valitettavasti. Ja tuolla syömishäiriön kanssa elämään oppimisella tarkoitan sitä, että oppii tunnistamaan sairauden signaalit kehossaan, mutta tekee kuitenkin terveellä tavalla ja järjellä päätökset ruoan suhteen. Ruoka ei ole se vihollinen, vaan se on objekti, johon kohdistetaan oma pahoinvointi. Kun elämä on muuten ehkä kontrolloimattomissa, omaa ruokailuaan voi kontrolloida (anorexia nervosa) tiettyyn pisteeseen asti, kunnes syöminen menee ihan överiksi (bulimia nervosa) ja sitten oksennetaan se oma paha olo ja häpeä ruoan muodossa pois.

Häpeä tunteena juontuu pelosta. Pelko ja huono itseluottamus asuvat Solar Plexuksessa ja estävät chakraa toimimasta täysipainoisesti.


Toivottavasti tästä sai edes jotain ajatuksia.  Smiley

 smitten
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Bona Fide
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 179



Profiili
« Vastaus #2 : 06.06.2012 21:45:27 »

Olen antanut energiahoitoa. Se on monimutkaista, pitkäaikainen prosessi, ja nopea, rehellinen palaute on tärkeää. Syömishäiriö on addiktio, ja henkilö ei halua hoitoa, joten se usein pitää antaa salaa. Hoidon alussa voi lähinnä keskittyä tunnepurkausten tasoittamiseen.  Perinteinen keskusteluterapia on tarpeellinen energiahoidon ohessa, sitten kun henkilö pikkuhiljaa alkaa haluta itsekin parantua ja suostuu terapiaan. Taideterapia voi olla hyvä muoto aloittaa, niin ei tarvitse niin paljoa keskustella. Itseluottamuksen parantaminen on tärkeää. Monet tykkäävät esiintymisestä. Samoin avoimuus, ja henkilön oma mahdollisuus tehdä omat päätöksensä ja vaikuttaa elämäänsä (jossei syömisessä, niin sitten kaikessa muussa). Suhde täydellisyydentavoitteluun on usein epäterve.
tallennettu
pikkari
Astroholisti
*****
Viestejä: 1724

I`m hot when I`m not as cold as ice


Profiili
« Vastaus #3 : 07.06.2012 23:46:44 »

Mun vastaus on jälleen kerran MEEDIO. Selvitetään sieluperäisesti (onks tollasta sanaa olemassakaan) missä on syvin syy siihen ettei sielu toteuta alkupeäistä suunnitelmaansa vaan vaikeroi ruoan suhteen tai alkoholin tai huumeiden whatever onkaan mitä sillä peitetään?
Toki erittäin pätevä energiahoitaja voi balansoida chakroja mutta joskus meidän ongelmat sunmuut  häiristilat kumpuaa aikojen takaa ja silloin on erittäin tärkeetä löytää aito auttaja.
Toki ravintoterapeutin ja psykoterapeutin yhdistetelmä avais varmast jotain mut www.henkinenkehitys.fi löydät energiahoitajia ja meediota myös jotka antaa hoidot ja tiedot jota tod näk tarvitset.
tallennettu
m.magia
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 453



Profiili
« Vastaus #4 : 08.06.2012 22:12:52 »

^ Mutta jos se syömishäiriö kuuluukin sielun suunnitelmaan? Jos siis 'kaikella on tarkoitus ja kaikki tapahtuu ajallaan'. Oli tai ei, niin kai käynti meediolla voi omalta osaltaan auttaa nopeuttamaan parantumista ja irti päästämistä, onhan sekin sinne alkusyyhyn pureutumista, vähän eri vinkkelistä vaan kuin vaikkapa terapiassa.
tallennettu

aurinko merkurius kauris - kuu mars vaaka - askendentti rapu - venus saturnus pluto skorpioni - neptunus uranus jupiter jousimies - keskitaivas vesimies
nikki
Astroholisti
*****
Viestejä: 6607


Profiili WWW
« Vastaus #5 : 08.06.2012 23:09:27 »

 ceres astrokartalla kertoo syömishäiriöistä.
Saturnuksen transiitti vois olla otollinen ahmimisen rajoittaja sille?
tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5939



Profiili
« Vastaus #6 : 09.06.2012 23:49:15 »

Mitä se siitä kertoo? Tai siis missä sijainnissa se osoittaisi syömishäiröitä?  jupitervenusneptunus?
tallennettu
Bona Fide
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 179



Profiili
« Vastaus #7 : 13.06.2012 23:25:54 »

Tiedän yhden tapauksen, (tai oikeastaan kaksi, joilla sama syntymäpäivä), jolla on natal Ceres  aspect_squ saturnus. Sairastuminen tapahtui kun tr. pluto  aspect_con Ceres. Tämä oli samalla ikäkausi transiitti, eli kaikilla samman aikaan syntyneillä oli näin, mutta kaikki eivät sairastuneet. Kompleksi tapaus. "Harm avoidant personality" on yksi yhteinen piirre. Mikäköhänn olisi sitä vastaavaa astrologisella kartalla?
tallennettu
Pikkukisu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48


Profiili
« Vastaus #8 : 28.06.2012 21:09:07 »

Kiitoksia vastauksistanne!  smitten
Paljon olen niitä pohtinut ja seuraavassa tuleekin liuta (osa varmasti ns. "tyhmiä") lisäkysymyksiä, näiden vaihtoehtohoitojen kanssa kun ihan noviisi olen...

SanctAstra: kuinka voisin korjata nuo Solar Plexuksen vääristyneet energiat?

Bona Fide: kiitos, kokeilinkin energiahoitoa innostamanasi, mutta hoitaja meni vähän lukkoon kun mainitsin että vaikka syömisjuttuihin liittyen vois noita energioita tasapainottaa...totesi vaan, ettei ole mikään ihmeidentekijä. Akupunktiota oon kokeillut myös ja samaa kommenttia saanut  Undecided

pikkari: haluaisitko kertoa vähän tarkemmin miten tuo meedion kanssa työskentely käytännössä menee? Mitäs sitten jos/kun syy selviää, antaako se myös ohjeita miten asia korjataan?

nikki: sama kysymys kun Kuuhildalla, mitä sieltä kartalta pitäisi etsiä? Ja ihan mielenkiinnosta, näkyykö kartalla myös alttius muihin riippuvuuksiin?



tallennettu
epona
Vieras
« Vastaus #9 : 29.06.2012 13:42:29 »

 Shocked

Lainaus
Syömishäiriön kanssa oppii elämään, mutta se ei välttämättä koskaa parane pois. Valitettavasti.

Nyt täytyy kyllä ihan kysyä, että "anteeksi Mitäh"HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh?

Mutta toisaalta kerrotkin heti ensikättelyyn, ettei sinulla ole minkäänlaista kokemusta, joten se selittänee oudon kommenttisi.



Olen itse sairastanut erittäin pahaa Bulimiaa (alkoi anoreksiasta) 7 Vuotta elämästäni ja parantunut sairaudesta täysin. Toki siihen on mennyt vuosia ja tie on ollut mutkainen, mutta syömiseni on kyllä täysin tasapainossa nykypäivänä. Sanoisin jopa, että ahmin paljon vähemmän kuin "normaalit" ihmiset, joilla monilla on vaikeusksi säillyttää suklaalevyllistä kotonaan. (Se on siis aika normaali ilmiö, ainakin naisten keskuudessa, että välillä ahmii esim. suklaata mielin määrin.)

Joku mainitsi, että kyseessä on addiktio ja se on kyllä totta... Mutta addiktioistakin voi parantua - ei ole tämän maailman päällä mitään, mistä ei voi. Uskon niin. Toki kun addiktio koskee alkoholia tai huumeita "parantuminen" usein tarkoittaa, ettei näihin aineisiin enää kosketa. Bulimia on luonteeltaan hyvin erilainen, sillä ilman ruokaa ihminen ei tule toimeen.

Luota kuitenkin minuun kun sanon sinulle, että myös vuosikausia kestäneestä helvetistä (sillä tiedän kokemuksesta, että sairaus on helvetin rankka) Voi nousta ja parantua täysin. En enää nykyään edes muistele niitä aikoja kun jouduin salailemaan /varastelemaan /erakoitumaan sairauteni takia. Syön tasapainoisesti ja nautin ruuasta. Olen myös normaalipainoinen.

Toki sairaus on jättänyt tiettyjä fyysisiä vaivoja, kuten refluksitauti..

Minulle henk. kohtaisesti auttoi taidetreapia ja akupunktio, joten suosittelen etenkin akupunktiota lämpimästi. (Kokemuksisasi luettuani tuli mieleen, että kenties nämä hoitajat eivät nyt olleet juuri sinulle oikeita. Joskus kestää aikaa löytää se oikeanlainen tai ammattitaitoinen terapeutti. Jos haluat voin suositella sinulle hyviä akupunktiohoitajia joko pks tai Tampereen suunnilta. Muualtakin kenties - voisin kysäistä opettajaltani.) Kuitenkin myös rosenterapia on hyvä ja toisaalta jos et ole koskaan käynyt puheterapiassa ehkä sekin on aiheellista. Kuten varmasti jo tiedät monilla syömishäiriöistä kärsineillä on lapsuudessa "möykkyjä", joita kannattaisi käsitellä. En nyt muista mitä ne tilastot sanoivat, mutta aika iso prosentuaali oli joutunut kokemaan seksuaalista väkivaltaa..


Syömishäiriöt (ja addiktiot) liittyvät hylätyksi tulemisen traumaan, joka kumpuaa niin lapsuudesta kuin myös mahdollisesti edellisistä elämistä. Suhteellisen normaalinkin lapsuuden elänyt saattaa kokea tulleensa hylätyksi, sillä pieni lapsi ei tarvitse paljoa kokeakseen näin. Jo pelkkä synnytys sairaalassa saattaa laukaista tällaisia traumoja kun lapsi heti synnytyksen jälkeen viedään pestäväksi eikä annetakaan äidin syliin niin kuin luonto tarkoitti. Myös aiemmin annetut kasvatusvinkit (kuten "anna lapsesi välillä itkeä itsensä uneen, sillä on hyvä oppia, ettei aina saa mitä haluaa" - metodi) saattavat olla kohtalokkaita...
Toisaalta vanhemman kykenemättömyys olla läsnä voi synnyttää lapsessa sellaisen tunteen, ettei häntä suojella tai, että hänet on hylätty... Syitä voi siis olla monia.

Kykenemättömyys rakastaa itseään on myös hyvin läsnä tämän kaltaisissa sairauksissa. Bulimia on aika oiva esimerkki siitä, ettei myöskään siedä kokemiaan tunteita, eli oksentaa pois kaiken mitä ei halua /pysty sulattamaan. On ikään kuin täynnä tätä mailmaa, eikä kestä enempää.

Itseään voi oppia rakasamaan aika toivottomastakin tilanteista. Se vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä ja työtä itsensä kanssa. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Reiki on hyvä itsehoitokeino ja toimii hyvin myös syömishäiriöihin. Kurssi kestää useimmiten viikonlopun verran, joten se voisi kenties olla yksi asia, joka vie eteenpäin toipumisen tiellä.

Hei, nyt täytyy lähteä. Tsemppiä sinulle ja enkeleitä. Jos kaipaat vertaistukea niin voit laittaa minulle yv:tä halutessasi.

Halauksia:
A



tallennettu
epona
Vieras
« Vastaus #10 : 29.06.2012 13:46:24 »

Tuli vielä mieleen tämä:

http://www.syomishairioliitto.fi/toiminta/vertaistuki.html

/A
tallennettu
pikkari
Astroholisti
*****
Viestejä: 1724

I`m hot when I`m not as cold as ice


Profiili
« Vastaus #11 : 29.06.2012 21:09:10 »

Pätevä meedio voi antaa sulle energiaparannusta ja tasapainottaa niitä chakroja ja myös opettaa itsesi hyväksymistä juuri sellaisena kuin olet, rakastamaan itseäsi ja tuntemaan oman itsesi erityslaatuisuuden
Alat nähdä oman kehosi ainutlaatuisena ja sitä kautta kunnioittamaan itseäsi  smitten
Toki hyvä energiahoitajakin voi tehdä paljon parannusta mutta mulla on sellanen kuva sinusta että pitäis mennä "juurille" asti ja selvittää tilannetta syvemmin
En tiedä olenko oikeessa mutta mitään et menetä jos hyvän meedion löydät  Smiley
Olen hengessä mukana ja toivon että saat avun mahd pian
Siunausta sinulle  smitten
tallennettu
supikas
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 242



Profiili
« Vastaus #12 : 29.06.2012 22:50:18 »

Googlettamalla Energiakentän puhdistus löytyy jotakin... jos sellanen kiinnostaa.   Sit itse luin just kirjan Paranemisen avain ... ihan kiinnostava itsehoitomenetelmä. Englanniksi löytyy sivut "Healing codes" . Luvataan kyllä paljon, helppo menetelmä ja kaikki paranee mielenterveysongelmista fyysisiin sairauksiin  Cheesy  No, eihän sitä tiedä auttaako vai ei ennenkuin kokeilee. Uskon että Sinulle sopiva apu löytyy kyllä, voimia etsintään  smitten
tallennettu
SanctAstra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1086


Sun: Cap - Mo: Lib - AC: Leo - MC: Ari - IC: Lib


Profiili
« Vastaus #13 : 29.06.2012 23:52:25 »

Shocked

Lainaus
Syömishäiriön kanssa oppii elämään, mutta se ei välttämättä koskaa parane pois. Valitettavasti.

Nyt täytyy kyllä ihan kysyä, että "anteeksi Mitäh"HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh?

Mutta toisaalta kerrotkin heti ensikättelyyn, ettei sinulla ole minkäänlaista kokemusta, joten se selittänee oudon kommenttisi.


Olen sairastanut anoreksian sekä ortoreksian ja kesti yli 10 vuotta toipua siitä. Nyttemmin osaan jo nauttia liikunnasta/urheilusta, joka oli pakollista ja orjuuttavaa ennen. Enää en katso jokaista suupalaa ja arvioi sen energiamääriä niin kuin tein. Syön enemmän kuin tölkillisen anasta tai kaksi omenaa päivässä. Mutta silti välillä huomaan valitsevani sen terveellisimmän vaihtoehdon epäterveellisen ja ehkä nautittavamman makuisen (lue: suola ja rasva) sijasta. En kuitenkaan punnitse itseäni joka päivä, kuten ennen tein. Enkä myöskään rankaise kehoani syömästäni ruoasta. Syön jopa karkkiakin nykyään. Ja raskaus - voi miten kammottavaa se oli, kun näytti lihavalta, eikä raskaanaolevalta. Voi mikä kärsimys. Kärsin, koska vauvamahani ei ollut omasta mielestäni kaunis, vaan näytin lihavalta.

Jokainen trauma on yksilöllinen. Jokainen sairaus, niin henkinen kuin fyysinen, on yksilöllinen. Näissä asioissa ei voida vertailla, kellä on ollut kurjimpaa. Kaikista kurjinta on, kun hakee apua, niin sen tarpeeseen ei uskota.

Olen edelleen sitä mieltä, ettei syömishäiriöstä ihan kokonaan parane koskaan. Se jättää jälkensä, muuttaa ihmistä, aivan samalla lailla kuin mikä tahansa sairaus.
tallennettu

May those who Love us Love us / And those that don't Love us / May God turn their hearts / And if He doesn't turn their hearts / May He turn their ankles / So we'll know them by their limping. ~ Celtic blessing ~
Bona Fide
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 179



Profiili
« Vastaus #14 : 02.07.2012 17:48:43 »

Harjoitan Pranic Healingiä. Se on energiahoitomuoto, missä myös puhdistetaan energiakenttää ja energiakeskuksia, suurin osa hoitoajasta menee siihen. Joissain energiahoidoissa pääasiassa energisoidaan. Tämä voi jopa lisätä epätervettä käyttäytymistä.

Yksi ystäväni on Vadrayana buddhismin harjoittaja, ja sanoo olevansa täysin parantunut syömishäiriöistä, hänellä oli nuoruudessa kliinisesti diagnosoitu anorexia, ja vähän myöhemmin bulimia. Hänen nyt jo lähemmäs keski-ikäinen veljensä yhä sairastaa addikdtioita ja mielisairautta.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: