Kertokaas joku viisaampi totuus tähän happo-emäs asiaan. Minä nimittäin kerran muistan törmänneeni tietoon jonka mukaan kehon happamuuteen on turha yrittää itse vaikuttaa, koska se on niin monimutkaista ja vaikeaa ja esim. pelkästään syvään hengittämällä kehon ph-arvo muttuu toiseksi..
Härifrån tvättas:
Happo-emästasapaino on aivan todellinen asia, jokainen syömämme ruoka-aine tuottaa ruuansulatusprosessin lopputuloksena joko happoja tai emäksiä. Kroppa neutraloi hapot emäksillä, jolloin ne poistuvat suoloina virtsan mukana.
Tällä ei ole kuitenkaan mitään tekemistä veren PH:n kanssa, sillä veren PH voi vaihdella ainoastaan välillä 7,35-7,45 ja jos se menee tuolta väliltä pois, seuraa suht välitön hengenlähtö. Niinpä ravinnon happo-emästasapaino ei näykään verestä mittaamalla. Virtsan PH antaa jotain heikkoa osviittaa, sen PH voi vaihdella välillä vähän yli 5 - vähän yli 8.
Veren PH tosiaan tuolla pikkuisella vaihteluvälillä vaihtelee sen mukaan miten on juuri äsken hengittänyt: Hiilidioksidi (=pussiin hengittäminen, hengityksen pidättäminen) laskee PH:ta ja hapetus (=hyperventilaatio) nostaa sitä, eli tekee siitä emäksisemmän. Mutta se siis vaihtelee vain noissa rajoissa.
Olenkin ollut sangen ärtynyt siitä, että eräs firma joka myy ihan ok tuotteita happo-emästasapainon tueksi, myy niitä kuitenkin huuhaakeinoin, eli juurikin mittaamalla veren PH:ta. Näin he tekevät hallaa omalle asialleen, happo-emästasapainosta olisi jokaisen hyvä tietää, mutta veren PH:n mittaus elimistön happo-emästasapainon selville saamiseksi on ihan puhdasta huijausta.
Jos joskus jollain messuilla nämä näen (eipä ole näkynyt viime aikoina) aion avautua kyllä asiasta. Voidaan vaikka tehdä teksti: Ensin yksi testi pussiin hengittelyn jälkeen ja sitten toinen kontrolloidun hyperventilaation jälkeen ja niin saadaan sitten yksi hapan tulos ja yksi emäksinen tulos.
Aina kun kohtaatte jonkun, joka väittää voivansa määrittää elimistönne happo-emäs tasapainon verikokeella, olette kohdanneet joko:
a) huijarin
b) täysin tietämättömän ihmisen
Surullista tässä on se, että asia itsessään on validi tieteellisesti, mutta myyntikikkana käytetään puhdasta huijausta.
Ravinnon emäsvoittoiseksi tekemistä edistää tietää pari kikkaa:
Raa'at vihannnekset ovat emäksisiä, kypsennetyt happamia, MUTTA:
Kypsennetytkin ovat emäksisiä jos keitinliemi/höyrytysvesi syödään myös. Ne emäkset kas kun jäävät siihen keitinveteen. Itse teenkin lähinnä valurautapannuruokia, kaikki ruoka-aineet samaan pannuun, silloin ne emäksetkin jäävät sinne pannulle. Keitot ovat toinen vaihtoehto. JOs välttämättä haluaa kypsiä kasvislisukkeita erikseeen pöytään, on sitten vain juotava se keitinliemi...
Tuoremaitotuotteet ovat yleensä emäksisiä ja heraproteiinijauhe (ainakin kylmäsuodatettu) on emäksistä.
Eli ihan pakko ei ole puputtaa pelkkiä raakoja rehuja saadakseen emäksiä, muistetaan keitinliemet käyttöön ja hyvälaatuisia maitotuotteita jos vain elimistö niitä sietää.