Ollaan kyllä käytetty gheetä intialaisen ruuan valmistukseen, mutten ole huomannut mitään noin radikaalia vaikutusta. :
Kyseessä on kylläkin ollut valmis, säilykepurkissa ostettu ghee (saa ainakin Helsingissä etnisistä kaupoista).
Ghee on siis kirkastettua voita, sitä voi tehdä itsekin kuten joonku totesi. Löysin netistä tämmöisen linkin:
http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_ruokajaterve&jutunid=4263Siellä on juttua ayurvedasta ja sanotaan mm. näin: "Pittan paras tasapainottaja on Intiassa paljon käytetty ghee (puhdistettu voi), jota voi valmistaa kotona keittämällä suolatonta voita niin kauan, kunnes seos on läpikuultavaa ja pohjalla sakkaa. Huoneessa leijailee silloin jo pähkinäinen tuoksu. Ghee on voirasvaa, joka syntyy kun voista poistetaan vesi ja proteiini. Pinnalle kertyvää valkuaisainetta voi kerätä lusikalla pois."