Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Mitä tänään syötäisiin? ;)  (Luettu 11194 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ave^^
Vieras
« : 26.10.2012 11:50:31 »

Reseptiketju täällä oli jokin aika sitten:
http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=20512.0


Nyt aattelin pistää pystyyn tällaisen, että voi kommentoida mitä ruokaa yleensä tekee, mitä teki tai mitä on tullut kokeiltua ja miten se onnistui. Että saataisiin vähän vinkkejä toisiltamme, ettei tarvitsisi aina sitä samaa ruokaa lopulta väsätä, vaan olisi vaihtelua.  Smiley


Astrologiaa saa toki ottaa mukaan, vaikka tästä ketjusta:
http://www.astro.fi/forum/index.php?topic=56712.0
tai vaikka kuinka taivaan tämän hetkinen asento vaikuttaa ruokavalintoihin.
 Cool


Vaikka kartallani ei ole härkää, niin rrrrakastan hyvää ruokaa.  smitten smitten Smiley
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #1 : 26.10.2012 11:51:30 »

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa kun ehdin, aion kokeilla silakkapihvien tekoa ensimmäistä kertaa elämässäni. Tulen tänne sitten kommentoimaan miten onnistui.  Smiley Löytyisikö nyt etukäteen vinkkejä keneltäkään?
tallennettu
ikiviuh
Vieras
« Vastaus #2 : 29.10.2012 16:01:51 »

kiva topic! mullakin harka tyhjänä kartalla mutta ehkä  rapu vois olla sinne suuntaan.. kyselin tuolla toisaalla mitä tehdä halloween-kurpitsan sisälmyksistä ja sain nikiltä mainion hillo-ohjeen, kiitos!

SITRUKSINEN KESÄKURPITSAHILLO
n. 2 l valmista hilloa

1 kg omenoita
1 kg kesäkurpitsaa
2 dl vettä
1 sitruuna
1 appelsiini
1 rkl inkivääriä raastettuna
9 dl hillosokeria (sokeria)

Kuori omenat. Paloittele ne ja kurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan.
Pese sitruuna ja appelsiini, raasta kuori ja purista mehu kattilaan.
Kuori ja raasta inkivääri joukkoon.
Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä n. 15 min. usein sekoitellen.
Hillo on valmista kun se alkaa soseutua.
Kuori vaahto tarvittaessa.
Purkita kuumana kuumiin tölkkeihin. Säilytä viileässä.

tuossa siis oli puhe kesäkurpitsasta mutta pelkkä kurpitsakin käy. en osaa sanoa monenko kurpitsan verran siihen meni sitten sitä matskua, sain pari laatikollista sen oman yhden kurpitsan lisäksi, jossa oli sekaisin kovempaa kuorta ja sitä pehmeää itse kurpitsan "hedelmää" ja siemeniä (kun olivat tehtailleet koristeita urakalla)

päättelin että hilloon käytetään vain rihmastomainen sametinhohtoinen porkkanaraasteen tapainen jutska  :Smiley erottelin sormin sen raasteen tapaisen siemenistä ja kovista vaaleammista osista. tämä oli aika työlästä mutta ei mikään mahdoton homma kuitenkaan. sen jälkeen se piti vielä pilkkoa terävällä veitsellä silpuksi. en jaksanut alkaa punnitsemaan kuinka paljon kurpitsaa siihen lopulta tuli, arvioin että vajaa kilo joten laitoin vain 8 dl hillosokeria ja söimme osan omenaviipaleista kun muuten en olisi ehtinyt sinne halloween-juhliin laisinkaan  Grin
omenat kannattaa myös pilkkoa huolellisesti

keittelin seosta tovin jos toisenkin, meni siis yli tuosta 35 minuutista. ei muodostunut vaahtoa mutta soseutui hyvin. vielä loppuvaiheessakin näytti ettei omenanpalat ehdi muussaantua, mutta loppujen lopuksi ne katosivat sinne sekaan, jotenkin.

itsehän en ole koskaan tehnyt hilloa kun olen käsittänyt sen olevan vaikeampaa kuin olikaan. hillon vielä ollessa kattilassa kuumana se oli todella juoksevaa, mutta sain vinkin että hillosokeri jähmettyy jäähtyessään joten tölkitin sen toivoen parasta. hilloa tuli yksi 1 litran lasitölkki ja pieni n. 3 dl purkki. annoin jäähtyä huoneenlämmössä ja vielä aamuyölläkin tullessani paikan päälle se oli juoksevaa ja lämpöistä. aamulla laitoin purkit jääkaappiin ja kappas, jähmettyi marmeladimaiseksi. vaikka purkin kääntää ylösalaisin se ei valu mihinkään eli turhaan huolestuin etteikö se jähmettyisi.

hillo on hyvää Smiley

eräs kuvaili jotta muistuttaa hieman aprikoosihilloa. inkivääri maistuu kivasti sivumakuna. seuraavaksi pitänee tehdä vaikka lättyjä jotta pääsee kokeilemaan tuota ihan tarkoitukseensa. on hyvin makiaa mutta tälle sokerihiirelle passaa

siemenetkin muuten voi paahtaa mutta en ehtinyt tuossa tohinassa niitä hyödyntämään, ehkä ensi vuonna
tallennettu
Ave^^
Vieras
« Vastaus #3 : 31.10.2012 22:28:20 »

Uudessa yhteishyvässä oli herkullisen näköinen kanakeiton ohje, ja kun teki mieli pitkästä aikaa oikein keittoa, niin kokeilimpa sitten sitä. Todella hyvää tuli, tämä kyllä ansaitsee paikkansa parhaimpien reseptien joukossa.  Smiley
Oreganon tosin korvasin pizzamausteella, jota kaapista löytyi.


(4 annosta)
1 paketti                maustamattomia broilerin fileesuikaleita (300 g)
1 rkl                       öljyä
1                           sipuli
1                           valkosipulinkynsi
1                           porkkana
0,5 tl                     currya
8 dl                       kasvis- tai kanalientä
2 dl                        makaronia
100 g                    sulatejuustoa
1 pussi                  pätkittyjä pakastepapuja (200 g)
150 g                    ranskankermaa
1 tl                       oreganoa


Ruskista broilerisuikaleet. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi sekä kuorittu ja viipaloitu porkkana. Mausta currylla. Lisää kattilaan liemi, makaronit ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää joukkoon pavut ja oregano. Keitä vielä muutama minuutti ja lisää ranskankerma. Tarjoile leivän kanssa.


linkki reseptiin:
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/juustoinen-broileri-pastakeitto/013875
« Viimeksi muokattu: 31.10.2012 22:31:05 kirjoittanut Ave^^ » tallennettu
Kuuhilda
Astroholisti
*****
Viestejä: 5947



Profiili
« Vastaus #4 : 29.08.2016 07:33:19 »

Nii paitsi että aaveet ovat uudelleensyntyneet keskuuteemme  Cool

Mun tarvis jotenkii innostua ruoanlaitosta...ei vois tällä hetkellä vähempää kiinnostaa :/
tallennettu
.ave.
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 182


Profiili
« Vastaus #5 : 28.04.2017 13:37:03 »

Kiva, että tää ketju aina välillä yrittää herätä henkiin.

Paitsi että mää en oo vieläkään kokeillu niitä silakkapihvejä.  2funny
tallennettu
Magellan
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 86



Profiili
« Vastaus #6 : 01.10.2017 08:24:04 »

Taidanpa kokeilla tuota persikkapataa, Alkuun katsoin vähän ihmeissäni, että mistä on kyse. Mutta tuohan onkin siis kanapata, jossa on mausteita ja persikoita. Sopii just tähän syksyyn.
Mä oon ollut vähän laiska noiden kanaruokien suhteen, kun on olemassa niin monenlaisia itämaisia maustetahnoja kanapatojen maustamiseen ja olen sit käyttänyt niitä. Mutta hyvää tekee välillä laittaa koko juttu itse.
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: