Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Tämän hetken muotivaiva?  (Luettu 11620 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 07.01.2013 12:09:37 »

Kunkin hetken muotivaivasta saanee melko hyvän käsityksen
esim. kaupallisten TV-kanavien varsinaisen ohjelman keskeyttäviä
 kommersiaalisia tiedotteita seuraamalla.

Itselleni on tullut sellainen mielikuva, että vatsahappovaivat lienevät
vähintäänkin top-3:ssa juuri nyt näin alkuvuodesta 2013.

Olisi kiintoisaa lukea muidenkin mielipiteitä siitä, mitenkä ns. muotivaivat
leviävät.

 Yksi mekanismi saattaa olla ns. peilineuronit. Ihmisen olemuksesta
ja kehonkielestä saattaa tarkkanäköinen tallaaja kenties tehdä päätelmiä
siitä, minkälaisesta vaivasta vastaantulija kärsii. Peilineuronit lienevät
tärkeässä roolissa ns. empatian kyseessä ollen. Tämä empaattinen samaistuminen
vaivasta kärsivään saattaa laukaista itsessä vastaanlaisia psykosomaattisia
reaktiota, kenties hieman ns. plasebo-efektiä muistuttavalla tavalla.

Luultavasti useimmille muotivaivan tarttumisen helppous riippuu siitä, kuinka
korkealle he rankkaavat henkilön, joka näyttää kärsivän jostakin vaivasta ("aidosta"
tai empatiatietä "tarttuneesta"). Jos he sattuvat tietämään, että kärsijä on
vaikkapa kuuluisa sydän- tai neurokirurgi, vaivan "tarttumisen" helppous lienee
korkeimmillaan.

Toinen mahdollinen mekanismi saattaisi olla vaikkapa auran väriin perustuva.
Luultavasti melko monet ihmiset näkevät toisen henkilön auran, vaikka ovatkin sen tietoisuudestaan
torjuneet, koska länsimainen kasvatus pitää sitä pääosin huuhaana.
Lienee luultavaa lisäksi, että monet ovat tiedostamattaan oppineet päättelemään
auran väristä ja siinä olevien poikkeamien sijaintipaikasta, minkälaisesta vaivasta
kanssakulkija saattaa kärsiä.

Yksi konsti jossain määrin vähentää muotivaivan tarttumisen todennäköisyyttä saattaisi
olla kaupallisten TV-kanavien tiedoitteiden seuraamisen välttäminen. Lääkemainosten
päätarkoitushan lienee juurikin vahvistaa "suosittujen luulosairauksien" leviämistä. Toki muotivaivat
myös hyvin todennäköisesti siirtyvät yksilöstä toiseen ns. kollektiivisen tietoisuuden kautta vaikkapa
radiolähetyksen tavoin, eli jos olet virittynyt tietylle "kanavalle", sinun mahdollisuutesi
välttyä muotivaivalta vähennevät olennaisesti.

Blaah, blaah, blaah...

 :Smiley  Grin
« Viimeksi muokattu: 07.01.2013 12:16:42 kirjoittanut sideman » tallennettu
Athene
Astro-nauttija
****
Viestejä: 938



Profiili
« Vastaus #1 : 07.01.2013 20:21:00 »

Kyllä vatsavaivat tunkevat nykyään kaikkialta!
tallennettu

Aurinko vesimies
nousu/kuu kaksonen
Thuileann
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 221



Profiili
« Vastaus #2 : 08.01.2013 09:41:59 »

Kyllä vatsavaivat tunkevat nykyään kaikkialta!

Oisko yhtään siksi, että viimeisen 50 vuoden aikana a. ruoan laatu on huonontunut merkittävästi, kaiken maailman halpisvalmisteet ja feikkiravintoaineet, b. yhteiskunnan muutos on tehnyt myös työmuutoksen, että suurin osa työstä on nykyään istumatyötä eikä fyysistä työtä?
tallennettu
mehmet
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 67



Profiili
« Vastaus #3 : 08.01.2013 10:28:29 »

Samaa mieltä Thuileann. Lisäksi me länsimaiset ihmiset syömme yksinkertaisesti liikaa. Ei sellaisesta määrästä tavaraa selviä mikään ruuansulatus, mitä me kroppiimme työnnämme.
tallennettu

Aur, Merk, Mars Neitsyt
AC + Venus + Jup Skorpioni
Kuu Vesimies
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #4 : 08.01.2013 10:53:58 »

Länsimaiset vatsavaivat ovat minun näkemykseni mukaan seurausta ruuan laadusta, eivät määrästä.

Uusia asioita ruokavaliossamme 1960-luvulta alkaen:

Vehnä on jalostettu entistä gluteenipitoisemmaksi ja tämänhetkinen käytössä oleva kääpiömutanttilajike on tähänastisista lajikkeista kaikkein myrkyllisin. Ja se on sitä erityisesti täysjyvänä syötynä, sillä suurin osa vehnän myrkyllisistä aineista löytyy vehnänalkiosta. Kaikki vilja sisältää esim. fytiinihappoa, joka on antinutrientti, mutta erityisen ikävä on tämä meidän moderni kääpiömutanttivehnämme.

Maissisiirappi = glukoosisiirappi = tärkkelyssiirappi = oikealta nimeltään korkeafruktoosinen maissisiirappi. Korvannut kalliimman sokerin monissa tuotteissa ja määrä lisääntynyt valtavasti. Kemiallisella muuntelulla maissisiirapista aikaan saatu makeutusaine, joka tuntuu tekevän melkoisen ikävää elimistölle ja tämänpäiväisen uutisen mukaan myös nälän säätelylle...

Teollisesti valmistettu soija. Soija, kuten lähes kaikki pavut, sisältää myrkkyjä jotka olisi poistettava pitkillä kalliilla menetelmillä (esim. perinteinen pitkä maitohapatus) jotka eivät sovi teollisen tuotannon kustannustehokkuuteen ja niinpä teollinen soija (rouhe, nakkulat, pihvit, nakit, ihan mikäl tahansa) sisältää edelleen niitä papumyrkkyjä, jotka ovat elimistölle sangen ikäviä, eritoten kilpirauhaselle. Soijaproteiini näkyy hyvin monen valmisruuan/eineksen valmistusluettelossa.

Einesten ja sitä myöten lisäaineiden syöminen on lisääntynyt. Ihmiset syövät siis päiväkausia vanhoja tähteitä (niin minä kutsun kaikkea paitsi vasta valmistettua ruokaa) jotka saadaan säilymään syömäkelpoisina lisäaineilla. Nämä myös valmistetaan ala-arvoisista aineista, jolloin lisäaineita tarvitaan myös ruuan syömäkelpoiseksi saamiseen.

Lähes kaikki maito on paitsi pastöroitua (paha, mutta vähemmän paha), myös homogenisoitua (erittäin paha!), jolloin luonnottoman kokoisiksi pilkotut rasvapallerot pääsevät karkaamaan suolesta ihan vääriin paikkoihin aiheuttamaan tulehduksia.

Linnunsiemenöljyt: Auringonkukka- ja soijaöljy päällimmäisenä: Liikaa omega-6 rasvahappoja, mikä lisää tulehduksia ja syöpäriskiä.

Itse en syö mitään ylläolevista ja kaikki vatsanogelmani ovat kadonneet täysin ja kokonaan.

Lisäisin vielä, että ylläolevia syömällä olin vatsavaivainen vaikka söin hyvin kohtuullisia määriä enkä ollut  missään vaiheessa ylipainoinen. Määrä ei tosiaankaan  siis ollut pointti, vaan laatu: Ylläolevat ruoka-aineet eivät ole mielestäni lajinmukaista ravintoa ihmiselle, vaan niiden syöttäminen lähentelee ihmisrääkkäystä.

Ja vielä yksi juttu: Kolesterolimyytti ja rasvakammo: Tyydyttynyt eläinrasva suojaa suolistoa, suolisto suorastaan rakastaa sitä! Osa vatsaongelmista luultavasti johtuukin yllämainitun epäruuan syömisen yhdistymisestä kolesterolikammoiseen tyydyttyneen rasvan välttelyyn.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2013 11:06:45 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #5 : 08.01.2013 13:11:44 »

Länsimaiset vatsavaivat ovat minun näkemykseni mukaan seurausta ruuan laadusta, eivät määrästä.

Uusia asioita ruokavaliossamme 1960-luvulta alkaen:

<snippendale>

Teollisesti valmistettu soija. Soija, kuten lähes kaikki pavut, sisältää myrkkyjä


Ovatko  siis esim. idätetyt mung-pavut myrkyllisiä?

 Huh
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #6 : 08.01.2013 13:23:09 »


Teollisesti valmistettu soija. Soija, kuten lähes kaikki pavut, sisältää myrkkyjä


Ovatko  siis esim. idätetyt mung-pavut myrkyllisiä? Huh


Aivan, ennakoiden kirjoitinkin että lähes kaikki pavut, ei kaikki pavut.   Cheesy

Näitä voi syödä idätettynä:
Mungpapu
Linssit
(Persianapila ja Alfalfa;
eivät ole papukasveja, mutta yleisiä nimenomaan ituina ja siksi listaan ne tähän turvallisten raakaitujen joukkoon)

Kaikki muut pavut pitää idättämisen lisäksi keittää.

Kaikki muut pavut sisältävät myrkkyjä - kasvin tarkoitus on estää eläimiä ihminen mukaan luettuna syömästä 'lapsiaan' eli siemeniään, joita ne pavut siis ovat - joihin pelkkä idättäminen ei riitä, vaan lisäksi tarvitaan pitkähkö keittäminen ja/tai maitohapattaminen, jotta kaikki myrkyt hajoaisivat. (Sama koskee itse asiassa myös kaikkia viljoja!)

Niinpä se soija, jonka aiemmassa viestissäni mainitsin, on ongelmallinen juuri sen vuoksi, että perinteiset pitkän valmistusajan ohjeet soijalle (esim. "keitä suitsukkeen palamisen ajan ja maitohapata sitten puolitoista kuunkiertoa") eivät ole taloudellisesti kannattavia elintarviketeollisuudelle, joka tarjoileekin meille soijan niiden myrkkyjen kera.

Soijan ja viljojen myrkyt ja antinutrientit (=estää ravinteita imeytymästä) ovat myrkkyinä vain sikäli myös ongelmallisia, että niiden ikävät vaikutukset tulevat näkyviin vasta esim. vuosikymmenien altistuksella, mistä syystä niitä ei pidetä myrkyllisinä ja niitä saa vapaasti myydä ja syödä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
unelmassa
Vieras
« Vastaus #7 : 08.01.2013 14:05:38 »

No mites noi auringonkukan siemmenet..onks ne ns. vaarallisia. coolsmiley
Eikös ne ookki lintujen ynm.luontoel. herkkuja .. Huh Huh
Vai onko se öljy vaan mikä voi aiheuttaa..esim.syöpää Cool

Ps. kaupathan ns.pursuaa esim.limukoita, sipsejä karkkia.
Sanontahan kuuluukin..olet mitä syöt..ja pitänee paikkaansa. Huh :Smiley
Mua oikeesti tympii.. Shocked  ku kaupasta ei taho löytyä ns. normaaleja ruokia.
On rasvatonta ynm.. Huh Huh Huh
« Viimeksi muokattu: 08.01.2013 14:22:14 kirjoittanut unelmassa » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #8 : 08.01.2013 14:52:37 »

Auringonkukansiemenet on aivan eri asia kuin auringonkukkaöljy.
Jos auringonkukansiemenet sopivat sinulle (minulle eivät sovi), syö toki niitä. Aina parempi muutenkin syödä kokonainen siemen tms. kuin siitä puristettu öljy, koska siellä siemenessä se öljy säilyy paremmin härskiintymättä.

Kasviöljyissä on joitain ongelmia:

1) Ne härskiintyvät suunnilleen siitä että katsoo  niitä pahasti tai kävelee sataa metriä lähempää ja härskeinä ovat sitten huomattavasti epäterveellisempiä kuin tyydyttynyt rasva. Erityisen ikävä on yhdistelmä, jossa on härskiä kasviöljyä ja fruktoosia, sillä ne muodostavat yhdessä yhdisteen (jonka nimeä en nyt muista) joka on todella epäterveellinen. (Sikäli onkin parempi, että syöt kokonaisia auringonkukansiemeniä, verrattuna siihen että käyttäisit auringonkukkaöljyä) Ainoat kasviöljy, jotka eivät härskiinny herkästi ovat oliiviöljy ja kookosöljy.

2) Omega-6 rasvahappoja saa liikaa, jos käyttää enimmäkseen kasviöljyjä. Esimerkiksi rypsi näyttää hyvältä koeputkessa kun katsotaan omega3/omega6 suhdetta, mutta ihmiselimistö ei kykene hyödyntämään siitä omega-3:a juuri lainkaan, joten ravintona sen saldo on lähes pelkkää omega-6 rasvahappoa. Länsimaisen ruokavalion ongelma nykyään on nimenomaan tuo liiallinen omega-6 saanti, se nimittäin lisää tulehduksia, syöpäriskiä ja vanhentaa ihoa ennenaikaisesti.

3) Auringonkukkaöljyssä on ihan oma erityinen ongelmansa: Se EI ole karsinogeeninen, eli ei aiheuta sinänsä syöpää. Sen sijaan se on immunosuppressantti, eli laskee ihmisen omaa immuunivastetta. Joskus 1970-luvulla kokeiltiinkin voitaisiinko elinsiirtopotilaiden hylkimisenestolääkitys (=immunosuppressantteja) korvata auringonkukkaöljyllä, joka koettiin luonnollisemmaksi 'pehmeämmäksi' vaihtoehdoksi teknokemiallisille immunosupressanteille. Kokeilu jouduttiin kuitenkin lopettamaan kesken, koska niin moni sairastui syöpään.  Jokaisen meistä elimistössä alkaa noin 1000 syöpää päivässä. Se ei ole ongelma, jos immuunijärjestelmä toimii hyvin ja tuhoaa ne saman tien, mutta muuttuu ongelmaksi jos immuunivaste on alhainen. Myös ne teknokemialliset hylkimisenestolääkkeet lisäävät syöpäriskiä, mutta eivät yhtä paljon kuin auringonkukkaöljy...

Lintujen ja ihmisten ruokavalioa ei kannata verrata keskenään, sillä olemme niin kaukana linnuista elimistöltämme. Linnuille kaikenlaiset jyvät, siemenet ja viljat sopivat järjestään paremmin kuin ihmiselle. Samoin rotille, jotka kykenevät hajottamaan esim. viljojen fytiinihappoa 30 kertaa tehokkaammin kuin ihminen.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
unelmassa
Vieras
« Vastaus #9 : 08.01.2013 16:00:37 »

En kyllä käytä koko öljyä, enkä siemmeniä..
No entäs kurpitsan siemmenet..eikai nekin  coolsmiley
tallennettu
Nefarian
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 327



Profiili
« Vastaus #10 : 08.01.2013 18:57:49 »

Ehdoton muotivaiva on kyllä kaikki vatsavaivat. Telkkarissakin joka toinen mainos on närästystä, ripulia tai muuta ruoansulastusvaivaa..

On muuten todella vaikeeta välillä löytää kaikkien rasvattomien sun muitten seasta jotain järkevää ruokaa. Oon jopa huomannut, että monissa pikkukaupoissa ei ees ole kuin vähärasvaisia tuotteita. Yritä siinä sitten ostaa jotain terveellistä.
"Läskit syö light-ruokia" on mun mielestä todella kuvaava sanonta. En nyt tietenkään yleistä, mutta ymmärrätte varmaan.

Mielenkiinnosta ihan kun "kiellettyjen" ruokien lista tuntuu välillä huikeen pitkältä, niin mitä sitten saa/pitäisi syödä?  Huh
tallennettu

..just go with the flow..
Elektra
Astroholisti
*****
Viestejä: 1558



Profiili
« Vastaus #11 : 09.01.2013 09:52:31 »

Hoi Eklektikko, kuinka soijapapuja maitohapatetaan? Härkänä kiinnostuu oitis tällaisista ohjeista, joissa ei tarvitse olla liian ripeä.  Grin

Närästyslääkkeiden tarkoituksena on se, että salvataan mahahappojen tuotanto. Ongelman yksi syy on useinkin vähähappoinen maha. Kun vähähappoinen maha alkaa intopinkeänä tuottaa riittävää määrää happoja sulattaakseen ongelmallisen ruoan, niin liiat hapot aiheuttavat närää. Itselleni on ollut apua esim. hapankaalista, lisäksi pieni määrä kahvia tai punaviiniä tekee vallan hyvää. Ne kun lisäävät happoja sopivasti. Toisaalta ei tulisi mieleenikään juoda siltänään maitoa tai muita kuin hapanmaitotuotteita. Silloin lohikäärme alkaa saada valtaa nielussa. Maidon homogenoinnin vuoksi pyrin valkkaamaan kahvimaitonikin, etten osta nanopartikkelihin erikoistuneen yrityksen maitotuotteita.  Wink

Katsoitteko ohjelman Terveys lautasella? Siinä käsiteltiin torjunta-aineiden, aspartamiinin ja muovien terveellisyyttä ravinnossamme. Myönnän, että minunkinlaista paatunutta poluntallajaa etoi ohjelman jälkeen.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #12 : 09.01.2013 10:21:23 »

Hei Elektra, valitettavasti ei aavistustakaan siitä miten soijapapuja maitohapatetaan, ehkä nettihaku auttaisi? Jos löydät perinteisiä ohjeita joissa on piiiiitkiä ja monimutkaisia valmistusmenetelmiä, ne tuottavat luultavasti turvallisimman tuloksen.

Pointti on lähinnä se, että perinteiset aasialaiset soijatuotteet - tofu, miso, natto jne - jotka ovat turvallisia syödä, valmistetaan hyvin pitkällä ja monipolvisella valmistusprosessilla johon usein osana kuuluu maitohapattaminen. Ja kaikki se tarvitaan, jotta soijan myrkyt hajoaisivat ja siitä tulisi turvallista syötävää. Itse suhtaudun epäillen jopa teolliseen halpaan tofuun, sillä en usko että sitä on maitohapatettu tarpeeksi pitkään, jotta ne myrkyt hajoaisivat kokonaan - muuten se ei voisi olla niin halpaa kuin se on.

Pavut ja viljojen kaltaiset kasvit tarvitsevat usein todella monimutkaisen ja hankalan valmistusprosessin ennen kuin niiden myrkyt hajoavat ja ovatkin siksi näytelleet hyvin pientä ja ajoittaista osaa ihmisen luonnollisessa - siis metsästäjä-keräilijän - ruokavaliossa.

Itse jätän vain pavut ja viljat syömättä, koska saan samat ravintoaineet vähemmällä ruokamäärällä kasviksista, marjoista, pähkinöistä ja eläinkunnan tuotteista. Pidän papuja ja viljoja vähäravinteisina hätäruokina, en ihmisen normaalina ravintona.

Täysjyvärukiin terveysvaikutuksistakin on nyt kumottu kaikki paitsi se, että se lisää ulostemassan määrää. Noh, kun en halua kakkia Guinnessin ennätysten kirjaan pääseviä kakkoja ja vatsa toimii paremmin ilman viljaa, niin ihan turhaa sekin minulle on.  Cheesy
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #13 : 09.01.2013 10:35:33 »


Onko kellään hyvää selitystä sille, miksi pieneksi pilkottu maitorasva on niin epäterveellistä?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #14 : 09.01.2013 10:43:16 »


Onko kellään hyvää selitystä sille, miksi pieneksi pilkottu maitorasva on niin epäterveellistä?

Siksi, että kun maitorasva pilkotaan luonnottoman pieniksi tasakokoisiksi palleroiksi, se pääsee suolesta seikkailemaan paikkoihin joihin sen ei pitäisi päästä ja aiheuttaa sen vuoksi sitten ongelmia, mm. tuottamalla tulehdusreaktioita.

Monet jotka saavat oireita (ei siis todettua laktoosi-intoleranssia) homogenoidusta maidosta, eivät niitä homogenoimattomasta saa. Ja lisäksi yllättäen monet, jotka on todettu ensin laktoosi-intoleranteiksi, ovat ruvenneet sietämään maitoa lopetettuaan viljansyönnin: Viljan syöminen heikentää maidonsietoa.

Itse käytän vain luomumaitoja, koska ne on pastöroitu mutta ei homongenoitu. Joskin ihan pastöroimatonta raakamaitoakin saa kauppahallista, enimmäkseen käytän sitä ja hätätilassa sitten kaupan luomumaitoa.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: