Kait noita neliöitä saati muita aspekteja kertyy pilvin pimein, jos hyväksyy suuren orbin (astevälin) aspektissa.
Ite en koskaan kato aspekteja taulukosta vaan suoraan kartasta tarkkojen astelukujen perusteella ja täsmä-aspektit löytyvät selkeästi.
Orbina korkeintaan 2 tai 3, mielellään ihan sama luku.
Näkyy olevan oman kartan aspektitaulukossa
mutta kun orbi on 7 astetta niin en oo koskaan tätä edes mitenkään noteerannut. Merkkitasolla sitten miellän itseni kiinteitten merkkien neliössä.
Kuin myös muuttuvien ison ristin kautta, missä on tarkimmat neliöt,
yhden merkittävän ja tarkimman neliön,
rx, orbi 00,35 , lisäksi.
Matemaattisesti neliöön kuulemma mahtuu 10 yodia, joten pidän sitä suurena mahdollisuutena,
monta mahdollisuutta toteuttaa, monta kokemusta läpikäydä ja viisastua.
Karttahan on jo itsessään neljän neliön summa.
Neljään osaan jaettu akseleilla.
Meridiaani MC ylinnä, Auringon korkein kohta.
Ja radix-kartta,
eikös se
radix tarkoita juurta,
että siitä sitten kasvamaan,
neliöjuuresta..
Järjestyksessä yritän kommentoida:
- Puhut noista orbeista... Itse käytän prosentuaalista orbia. Eli sama tarkkuus-% kulman astelukuun nähden. Silloin orbit on toki pakko laskea itse, mutta hitailla planeetoilla (kutsutaan joissain ohjeistoissa aikakauden / yhteiskunnallisiksi planeetoiksi pitkäkestoisen merkkisijaintinsa ja kartoilla ilmenevän hitaan etenemisensä vuoksi) muutenkin paljon pitkä-aikaisempi vaikutus esim. transitoidessaan kuin nopealiikkeisillä planeetoilla(, joita kait persoonallisiksi planeetoiksi kutsutaan ja tulkitaan).
Esim. jos otetaan 2%n tarkkuuus, tekee se
ssa 1.2 astetta,
ssä 1.8 astetta,
ssa 2.4% kvinkunssisssa 3 astetta, oppositiossa 3,6 astetta - saatu lukema luonnollisesti kahteen suuntaan eteen/taakse eli orbiksi tulee järjestyksessä 2,4 - 3,6 - 4,8 - 7,2. Näin harmonia säilyy kokonaistulkinnassa.
Matemaattisesti kaikkein oikein tulkinta olisi laskea kunkin planeetan etenemisnopeudesta käsin nuo orbit. Mutta harvapa varmaankin tulee ihan siten asiaa pohtineeksi.
Toinen mahdollisuus on huomioida kunkin planeetan massa ja pohjata orbi-laskelma planeetan massan aiheuttamalle vetovoimalle, joka tausta-ajatuksena astrologiassa alunalkaen kuitenkin oli. Ja tietysti ennenkuin astronomia ja astrologia erkanivat toisistaan.
(Liittyy uskontojen eriytymiseen lähi-idän alueella. Myös ottomaanien hovissa nyky-Turkin alueella tuhottiin tunnetun maailman kehittynein observatorio, kun johonkin sotaan kysytty neuvo ei pitänytkään paikkaansa. Valitettavasti en ulko-muista tarkkaan vuosisataa tai tapahtumaa.)
Etenemisnopeuteen ja planeetan laskettuun massaan pohjautuva tulkinta ollut ymmärtääkseni käytössä ajalla jolloin tähtitiede kehittyi ja oli varsin vahvasti arvostettu. Jokaisessa kehittyneen valtion hovissa oli tuolloin tähtien tietäjä, jonka tulkintoihin uskottiin. Varautuminen sotiin, kaukomatkoihin yms pohjautui noihin aikoihin tähtien tietäjän havaintoihin muutoksista/ilmiöistä taivaankannella.
- Vahvistitpa huomioillasi mielikuvaa itsestäni 'hankalana' ihmisenä ja kuitenkin niin monta mahdollisuutta jo ennen syntymääni nielleenä. Onkos tuo sitten pahasta! Ei tarvi mielistelllä, kun en sitä kerran osaa kuitenkaan. Kuka kestää totuuden, sietää minuakin. Luulisin.