Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: 5/2 paasto!  (Luettu 141047 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #105 : 06.05.2013 14:19:27 »

Vastakysymys: MIksi minun pitäsi syödä linnunsiemen- ja avokadoöljyjä tai enemmän oliiviöljyä, kun en ole sen virallisen propagandan kannalla että eläinrasva tappaa ja tyydyttymätöntä rasvaa pitäisi syödä? Kun en usko ko. paradigmaan, miksi noudattaisin sen ohjeita? Ymmärrän, että ne jotka uskovat, noudattavat. Mutta miksi minun pitäisi?

Ei sinun "miksikään" pitäisikään. Eikä avokadoöljy kyllä ole mitään "linnunsiemenöljyä" kuten provoat. Auringonkukkaöljyä voisi ehkä sellaiseksi nimittää ja sen haitallisuus ihmiselle lienee kaikkien tiedossa. Tosin paistamiseen se on sinänsä erinomaista, ettei se juurikaan hapetu tai muutu siinä. Luultavasti paistamisessa pihvin pintaan jää niin vähän sitä öljyä, ettei liene juuri merkitystä missä öljyssä ne biffinsä paistelee - kunhan se nyt on ihmisen syötävien öljyjen joukossa.


Listasin ne raaka-aineet vain perä-perää, mutta kerroin niitä edeltävässä lyhessä tekstikappaleessa millaiset ateriat niistä koostan: Aamukahvi kermalla ja kaakaopavuilla,

Mjoo, tuossa aiemmin "kehuit" myös kuinka paastoat puolillepäiville - minkäs verran kermaa ja kaakaopapua tohon aamukahviin oikein kuuluu?

Kyllä, mansikka-aikaan lähes elän kuukauden-puolitoista lähes pelkästään mansikoilla ja kuohukermalla, illalla sitten vain vähän juustoa/pähkinöitä ja salaattia. Ja kyllä, juurkin niin että puoli litraa kermaa vaahtona per 2 litraa mansikoita. Se on se lyhyt mansikkakausi kesällä, niin ne metsästäjä-keräilijätkin söivät kausiruokaa paljon silloin kun sitä oli ja muuta silloin kun sitä ei ollut.

Tuskinpa ne "metsästäjä-keräilijät" nyt sentään mitään mansikkaa kermavaahdolla 2 kuukautta vetivät, älä viitsi. Siihen aikaan muutenkaan varmaan mitään kermavaahtoja ole ollut.

Muuten, jää hiukkasen yksipuoleiseksi tuo ravitsemus kyllä jos pelkkää mansikkaa+kuohukermaa 2 kk vetää. Ainakin hyvälaatuisen proden saanti on hintsua - eikä semmoisia juustoja/pähkinöitä olekkaan että sen prodevajeen korvaa. Kumminkin joku 1 g/painokilo olis hyvä löytää jostain.

Mikä oli ylläolevan esimerkin pointti, kun minä EN laita koskaan niitä suhteita tavanomaisemmiksi

Ylläoleva esimerkki demonstroi sitä laimentumisilmiön efektiä - kuinka nopeasti tiputaan 70% alle kun ateriaan tulee muutakin kuin sitä "35-rasvaprosentin Arla kuohukermaa". Btw, miksi Arla? Eihän se ole Valiota kummempaa? Tai noh, jos haluaa päivän alfatoksiininsaannin turvata niin sitten ymmärrän  Lips Sealed

Joo, se meni väärinpäin, illalla enemmän aamulla vähemmän; 3 dl kahvia ja 0,5 dl kuohukermaa sekä muutama kaakaopapu. Saattaa sekin tosin periaatteessa paaston katkaista, jos ajatellaan sitä 50 kaloria rajana.

Vai että illalla vielä tuostakin enemmän kuin mitä aiemmin esitit? Huh huh... melkoista kerman kittaamista. Paljon sulla kermaa menee per viikko? Ei siinä mitään, jokainen tulee onnelliseksi sillä millä tulee, mutta oli mielenkiintoista kun nyt vähän raotit näitä sun rutineejas - kuten sanoin niin se on niin helppo heitellä että "70% päivän energioista rasvassa" tai että "paastoni jatkuu puolille päivin, pelkkä aamukahvikermalla kyytipoikana".

Niin, ja taitaapa se 0,5 kuohukermaa jo yksinään räjäyttää 50 kalorin "pankin" - kovin "muutama kaakoapapu" on paras typistää yhdeksi - tai jättää ottamatta Smiley

Tiedoksi: Hiilihydraattirajoitus tuottaa ilman paastoa saman metabolisen edun, kuin pätkäpaasto. (siitäkin on linkki tässä ketjussa)

Noille väittämille "metabolisista eduista" ei tietenkään ole mitään linkkiä antaa?

Tuo sinun metodisi on kyllä hiinä-ja-hiinä lasketaanko sitä edes "pätkäpaastoksi" - varsinkin kun aamusella näyttää kaloria tulevan aikas mukavasti. Kermahan sisältää pirulainen pikkasen hiilareitakin...

Minä vetoan esi-historiallisiin ihmisiin puolen miljoonan vuoden ajalta makroravinnejakauman ja sellaisten suurten linjojen kuin 'viljat', 'maitotuotteet' jne osalta, en Suomen historiasta.

Niin noh, kukaanhan ei oikeasti tiedä helkutan kelkuttaa siitä, mitä esivanhempamme - sanotaanko nyt vaikka 10000 vuotta sitten söivät. Se on tosiasia. Joten jokainenhan voi väittää asiasta mitä lystää - ja on aina oikeassa. Esim. voi väittää ihan rauhassa, että paleodieetti koostui pelkästä rasvan ja proteiinin mässäilystä....ja perustella sitä "arkeologisilla löydöillä". Jees. Noh, ongelma vaan arkeologisissa löydöissä on se, että kasvisperäiset ruoka-ainekset (ml. vilja) ovat sangen kehnonlaisesti säilyneet noissa löytöpaikoissa. Eipä meillä ole oikeastaan kuin Ötsin pötsi, mistä saa viitettä kivikauden ruokavaliosta - sekin hepun viimeinen ateria eli huikea 1 aterian otos tieteellisille johtopäätöksillemme pohjaksi! Vaan se nyt tiedetään, että Ötsikin oli herkutellut viljalla, tarkemmin sanottuna Einkornilla - mikä on tietysti masentava uutinen paleo-fanittajille?

Muokkaus: Kermanjuonnista kun puhuit, niin hätämuonana kun on kiire se on erinomainen vaihtoehto. Harvoin vain tarvitsen, kun ruokavälit ovat pitkiä ja nälkä ei tule äkisti pakottavana tarpeena ja huonona olona, vaan hyvin rauhallisena "parin tunnin sisään tarttis jotain" ilmoituksena elimistöltä.

Hyvä vinkki enkä laisinkaan ylenkatso sitä. Olen hätämuonana pitänyt juustoa. Juuston etu - varsinkin hyvinkypsytetyn sellaisen - voipi tietysti olla että: hiilareiden määrä vielä kermaakin matalempi, mukana usein probioottisia fermentoitumisyhdisteitä sekä K2-vitamiinia joissain juustoissa.
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #106 : 06.05.2013 15:16:52 »


Lainaus
Ei sinun "miksikään" pitäisikään. Eikä avokadoöljy kyllä ole mitään "linnunsiemenöljyä" kuten provoat. Auringonkukkaöljyä voisi ehkä sellaiseksi nimittää ja sen haitallisuus ihmiselle lienee kaikkien tiedossa. Tosin paistamiseen se on sinänsä erinomaista, ettei se juurikaan hapetu tai muutu siinä. Luultavasti paistamisessa pihvin pintaan jää niin vähän sitä öljyä, ettei liene juuri merkitystä missä öljyssä ne biffinsä paistelee - kunhan se nyt on ihmisen syötävien öljyjen joukossa.

Ellet vielä huomannut, listasin linnunsiemenöljyt, avokadoöljyt ja oliiviöljyn kaikki erikseen, eli en sisällyttänyt linnunsiemeniin kuin sen oliivin. Auringonkukkaöljy laskee immuunivastetta, eli lisää siten syöpien ja tulehdusten riskiä. En näe mitään syytä syödä missään muodossa ja ne muut linnunsiemenöljyt nyt vain tuovat kauhean omega6-ylimäärän ja sekin lisää tulehduksia ja syöpiä. Ja aivan uuden tutkimustuloksen mukaan omega6-rasvahappojen liiallinen saanti vähentää d-vitamiinin imeytymistä. Miksi söisin jotain mitä en tarvitse? Saan riittävät omega6-rasvahapot pähkinöistä - kokonaisista pähkinöistä. Aina kun kasvista/pähkinästä/siemenestä puristaa öljyn, se alkaa härskiintyä, parempi syödä kokonainen pähkinä. Oliivi on ainoa  poikkeus, se ei härskiinny juuri millään ja on sen vuoksi sangen hyvä ruokaöljy niille, jotka sitä haluavat käyttää.

Lainaus
Mjoo, tuossa aiemmin "kehuit" myös kuinka paastoat puolillepäiville - minkäs verran kermaa ja kaakaopapua tohon aamukahviin oikein kuuluu?

Tämän kerroin jo edellisessä viestissäni, korjasin aiempaa arviotani, eli lue edellinen viestini uudelleen niin siitä saat vastauksen.

Lainaus
Tuskinpa ne "metsästäjä-keräilijät" nyt sentään mitään mansikkaa kermavaahdolla 2 kuukautta vetivät, älä viitsi. Siihen aikaan muutenkaan varmaan mitään kermavaahtoja ole ollut.

Tuotanoin, tarkoitin sanoa, että luonnontilassa on luonnollista syödä ylenmäärin kausimarjaa- tai muuta kausituotetta silloin kun sitä on, koska sitä ei muulloin ole. En missään kohtaa sanonut, että metsästäjä-keräilijä söisi samoja asioita, kuin vuoden 2013 kaupunkilainen, noin kirjaimellisesti siis. Samoin vedän keväällä paljon parsaa, mutta en muina aikoina vuodessa.

Lainaus
Muuten, jää hiukkasen yksipuoleiseksi tuo ravitsemus kyllä jos pelkkää mansikkaa+kuohukermaa 2 kk vetää. Ainakin hyvälaatuisen proden saanti on hintsua - eikä semmoisia juustoja/pähkinöitä olekkaan että sen prodevajeen korvaa. Kumminkin joku 1 g/painokilo olis hyvä löytää jostain.

Minimitarve on 0,5 grammaa painokilo ja kesällä kaipaan vähemmän proteiinia kuin talvella. En jälleen kerran laske mitään, vaan kun päivällä olen vetänyt sen 2-3 litraa mansikoita, niin illalla syön juustoa ja pähkinöitä (kefiirin kanssa) tasan sen verran kuin mieli tekee. Eipä ole lihasmassa pienentynyt moisella, eikä lihasten laatu huonontunut, vaikka olen monta vuotta jo joka kesä tuon tehnyt. 1,5 kuukautta on muuten parempi arvio mansikka-ajasta kuin 2 kk, ehkä voi sanoa että kuukauden ainakin putkeen syön sen 2 l / päivä, joskus jopa 3 l päivässä, mutta mansikkakauden alussa kun ovat kalliita ja lopussa samoin, niin sitten vähemmän.


Lainaus
Ylläoleva esimerkki demonstroi sitä laimentumisilmiön efektiä - kuinka nopeasti tiputaan 70% alle kun ateriaan tulee muutakin kuin sitä "35-rasvaprosentin Arla kuohukermaa". Btw, miksi Arla? Eihän se ole Valiota kummempaa? Tai noh, jos haluaa päivän alfatoksiininsaannin turvata niin sitten ymmärrän  Lips Sealed

Siksi että Valiolla ei ole luomukuohukermaa ilman lisäaineita. Valion luomukuohukermassa on karrageenia, joka lisää tulehduksia ja on vieläpä lisäksi karsinogeeninen. Arla-Ingmanin luomukuohukerma on suomalaisesta maidosta tehtyä (kaikki maitotuotteet jotka ovat arla-ingman ovat suomalaisesta maidosta, pelkkä arla on ruotsalaisesta).  Suomalaista kuohukermaa nauttiessa ei tarvitse ihmetellä ruotsalaisia aflatoksiini-maitotuotteita.  Wink

Lainaus
Vai että illalla vielä tuostakin enemmän kuin mitä aiemmin esitit? Huh huh... melkoista kerman kittaamista. Paljon sulla kermaa menee per viikko? Ei siinä mitään, jokainen tulee onnelliseksi sillä millä tulee, mutta oli mielenkiintoista kun nyt vähän raotit näitä sun rutineejas - kuten sanoin niin se on niin helppo heitellä että "70% päivän energioista rasvassa" tai että "paastoni jatkuu puolille päivin, pelkkä aamukahvikermalla kyytipoikana".

Minulla menee sitä luomukuohukermaa 1,5 - 2 dl päivässä ihan joka päivä. Kerroin vielä mihin sitä käytän, huomasitko että syön ainakin joka toinen päivä 3 ateriaa enkä 2 ja siihen viimeiseen menee vielä sitä kuohukermaa.

Lainaus
Niin, ja taitaapa se 0,5 kuohukermaa jo yksinään räjäyttää 50 kalorin "pankin" - kovin "muutama kaakoapapu" on paras typistää yhdeksi - tai jättää ottamatta Smiley

Muutama kaakaopapu on 7-10 kpl. Loput sitten illalla. Ja juu, voi hyvinkin räjähtää se 50 kalorin pankki, mutta kuten totesin, minun aamusyömättömyyteni on kehon vaatimus - ei halua kiinteää ruokaa aamulla ja hiilihydraattirajoitus tuottaa minulle saman edun kuin 'oikea' pätkäpaasto ilman että tarvitsee välittää siitä menikö se paasto 'rikki' aamukahvin takia.

Lainaus
Noille väittämille "metabolisista eduista" ei tietenkään ole mitään linkkiä antaa?

Se linkki on tässä ketjussa aiemmilla sivuilla. Jos maltat edes pikavilkuilla ketjun läpi, löydät sen kyllä. Ja siinä on tutkimusviitteet sitten sivustolla, johon linkki johtaa.

Lainaus
Tuo sinun metodisi on kyllä hiinä-ja-hiinä lasketaanko sitä edes "pätkäpaastoksi" - varsinkin kun aamusella näyttää kaloria tulevan aikas mukavasti. Kermahan sisältää pirulainen pikkasen hiilareitakin...

Mitä väliä, kun ole  'rentokarppaaja' joka ei pyri ketoosiin. Juu, kuohukermassa on peräti 3 g hiilaria per 100 g.  Cheesy

Lainaus
Niin noh, kukaanhan ei oikeasti tiedä helkutan kelkuttaa siitä, mitä esivanhempamme - sanotaanko nyt vaikka 10000 vuotta sitten söivät. Se on tosiasia. Joten jokainenhan voi väittää asiasta mitä lystää - ja on aina oikeassa. Esim. voi väittää ihan rauhassa, että paleodieetti koostui pelkästä rasvan ja proteiinin mässäilystä....ja perustella sitä "arkeologisilla löydöillä". Jees. Noh, ongelma vaan arkeologisissa löydöissä on se, että kasvisperäiset ruoka-ainekset (ml. vilja) ovat sangen kehnonlaisesti säilyneet noissa löytöpaikoissa. Eipä meillä ole oikeastaan kuin Ötsin pötsi, mistä saa viitettä kivikauden ruokavaliosta - sekin hepun viimeinen ateria eli huikea 1 aterian otos tieteellisille johtopäätöksillemme pohjaksi! Vaan se nyt tiedetään, että Ötsikin oli herkutellut viljalla, tarkemmin sanottuna Einkornilla - mikä on tietysti masentava uutinen paleo-fanittajille?

Saat nimitellä paleo-fanittajiksi kaikkia jotka siihen suostuvat, mutta ole hyvä ja jätä nimittelemättä minua.

Ötsi söi maanviljelystuotteita - vatsalaukusta löytyi ohraa. Ötsi ei siis ollut puhdas metsästäjä-keräilijä ja sairauksissakin se näkyi. Luulöydöistä pystytään päättelemään mitä on syöty ja hampaistosta myös. Lähinnä pointti on, että ihan loogisesti niin kauan kun ei ollut maanviljelystä, syötiin jotain muuta kuin maanviljelystuotteita. Ja maanviljelyksen aloitusaika tiedetään noin suunnilleen, 10 000 vuotta sitten vähässä-Aasiassa. Ihmislaji oli ollut nykymuodossaan tuolloin olemassa vähintään puoli miljoonaa vuotta, eli logiikalla voi sitten päätellä, että sitä on syöty mitä on luonnosta saatu.

Kyse ei ole siitä että näkisin  jotain fanitettavaa ja ihanteellista itselleni sopivaksi huomaamassani paimentolais-paleo tyyppisessä ruokavaliossa, jossa vielä lisäksi sitten vahdin lektiinejä ja happo-emästasapainoa. Kyse on vain siitä, että minä itsekseni satun näkemään sen kehityshistoriallisesti järkevänä ja lisäksi sillä voin hyvin. Luepa vaikka kirjastosta löytyvä Heljä Suuronen-Gleibin kirja kivikautisesta ruokavaliosta, siinä on nimittäin tietoa myös antropologisista löydöksistä ja ruokavaliosta ja hienot lähdeviitteet tutkimuksiin myös.





tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #107 : 07.05.2013 08:16:46 »

Kun se mansikka-ajan ruokavalio niin kiinnosti, niin laskinpa piruuttaan tyypillisen lomapäivän makrot. HUOM: tämä on simppeli, eli jätin kahvin pois kokonaan, siihen ehkä menisi vielä loraus kermaa...   Wink Kaakaopapujakaan en jaksanut tuohon laskea, vaikka niitä päivittäin syönkin.

Mutta tässä on siis se 2 litraa eli kilo mansikoita + puoli litraa kuoharia vaahtona - yleensä syön tuon kahtena satsina ja sitten illalla juustoa ja pähkinöitä, eli kolmen aterian päivä:

mansikka    1000 g,  429 kcal  HH 84 g  R 2 g   P 5 g    
kuohukerma 500 g 1651 kcal  HH 15 g   R 175 g P 10 g
saksanpähkinä    150 g  975 kcal HH 5 g R  97,8 g  P 22,1 g
Gouda 40 g  148 kcal  HH 0 g  R  12,4 g  R 9,6 g    
Jääsalaatti 50 g    5 kcal  HH 0,5 g  R  0,1 g  P 0,6 g
Kefiiri  200 g  133 kcal  HH 9 g R 7 g P 8,4 g    

Yhteensä    1940 g    3340 kcal    
Hiilihydraatit 113,5 g    
Rasva  294,3 g    
Proteiini  55,6 g

Eli semmoista: Pikkuisella pähkinä-juusto illallisella jo päästään 55,6 grammaan proteiinia päivässä ja kun se ehdoton alaraja on 0,5 g päivässä, niin minun minimitarpeeni on 35 g päivässä ja se ylittyy tuolla erinomaisesti. Yllätyin kyllä itsekin kalorimäärästä, sillä vaikka söin tuota satsia (pienellä vaihtelulla: Pähkinän ja juuston sekä salaatin laatu vaihteli) viime kesänä kesälomalla ainakin 3 viikkoa putkeen, ei paino noussut vaikka tuossa mennään noin hurjiin kaloreihin. Mutta pelko proteiininpuutoksesta mansikka-aikaan on siis aivan turha.

Yksi mahdollinen selitys tälle on se, että rasvapolttoiseksi opetettu elimistö pääsee liikakaloreista eroon tekemällä niistä lämpöä: Jos ylensyön, minulle tulee järjettömän kuuma ja joudun yleensä vähentämään vaatetusta. Kaloreita siis palaa vaikka sohvalla maaten, kun elimistö on kerran opetettu rasvapolttoiseksi. 
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #108 : 07.05.2013 09:30:04 »

En jälleen kerran laske mitään.....niin illalla ......tasan sen verran kuin mieli tekee......
.....Kun se mansikka-ajan ruokavalio niin kiinnosti, niin laskinpa piruuttaan tyypillisen lomapäivän makrot...... korjasin aiempaa arviotani, eli lue edellinen viestini uudelleen niin siitä saat vastauksen...jne

No jos ihan rehellisiä ollaan, niin en pidä viestejäsi antamasi tiedon perusteella enää kovinkaan luotettavina vaan lähinnä viitteellisinä. Syöksyit palstalle millintarkkojen laskelmien kanssa - tai siis annoit kuvan kuinka sulla on muka homma tarkasti laskettuna, makroainepitoisuuksia myöten (70%/15%/15%). Annat esimerkkejä mukamas päivän ruokavaliosta.  Kun sitten havaitsee kertomuksessasi lisäkysymyksiä herättäviä kohtia, ilmiselvästi hermostut (joka on yleensä merkki jostain, esim. valehtelusta). Rupeat muuttelemaan "päivän aterioita". Yhtä-äkkiä sitä kermaa ei mennytkään aamulla enää 1,5 desiä vaan ihan jotain muuta....Ei siinä mitään, jokainen elää miten lystää, mutta minusta sinä yrität selvästikin esittää jotain muuta mitä et ole.

En pidä uskottavana, että sulla on minkäänsortin käsitystä mitä päivän aikana syöt - tai edes "mansikka-aikanasi" syöt kuten tuossa viimeisimmässä viestissäsi yrität fiktiivisesti rekonstruoida syömisesi joskus viime kesänä. Siten pidänkin noita selostuksiasi "päivän ruokavalioista" lähinnä viihteellisinä ja viitteellisinä. Kerrot, että laske mitään, et kirjaa mitään, syöt miten huvittaa jne.  Miten sulla silloin muka voisi olla "rautakontrolli" esim. päivän makroainesaanteihin?  Veikkaan, että ymmärrät tämänkin kommentin jälleen väärästä vinkkelistä. Tämä ei ole sinänsä mikään arvostelu sinusta tai arvostelu ruokailuelämäntavallesi. Se on lähinnä arvostelu sille, minä mukamas esiinnyt täällä. Elämäntapasi on ihan ok, elele vaan niinkuin "kroppasi käskee", niinhän pitääkin tehdä. Mutta yksi toivomus mulla on: Älä esiinny täällä ikäänkuin olisit sitten jotain muuta kuin olet. Ei sulla oman kertomasi mukaan ilmiselvästikään ole hanskassa mitä sä päivän aikana syöt tai paljonko tulee mitäkin ravintoainetta nautittua. Ja kyllä, sun ruokailusi ei ole mitään "kivikauden elintapaa", kurlaat kermaa kurkusta alas - ei noita sun päivän syömisiä voi kaikkia miksikään aterioiksi kutsua. Mutta sekin on ihan ok, kunhan et rupea esittämään mitään mitä se ei ole. Ihan reilusti vaan tunnustat, ettei syömäsysteemisi ole yhtään mitään pätkäpaastoa (eikä varsinkaan otsikon mukaista 5:2 paastoa), eikä se ole edes paleota, eikä siinä aina edes synny länsimaisittain aterioiksi syntyviä kokonaisuuksia vaan välillä tankataan kermaa pänikästä! Kaikki on ihan ok ainakin mulle, kunhan vain ei ruveta sumuttaan jengiä ja käytetään asioista niiden oikeita nimiä!


Arla-Ingmanin luomukuohukerma on suomalaisesta maidosta tehtyä (kaikki maitotuotteet jotka ovat arla-ingman ovat suomalaisesta maidosta, pelkkä arla on ruotsalaisesta).  Suomalaista kuohukermaa nauttiessa ei tarvitse ihmetellä ruotsalaisia aflatoksiini-maitotuotteita.  Wink

Sitähän ei takaa kyllä tasan kukaan, että Arla tuotemerkin alla myytävä on aina suomalaista kuten kuvittelet. Sitäpaitsi, ruotsalaisiin maitotuotteisiinkin se alfa-toksiini (ei 'afla' coolsmiley) tuli pakistanilaisesta rehulisästä - ja on turha kuvitella etteikö se rehu kulje nykypäivän maailmassa yhtälailla Suomeen kuin Ruotsiinkin. Maatalon poikana minulta ainakin on turha kuvitelmat karisseet nykypäivän tehomaataloudesta.

....hiilihydraattirajoitus tuottaa minulle saman edun kuin 'oikea' pätkäpaasto ilman että tarvitsee välittää siitä menikö se paasto 'rikki' aamukahvin takia.

Tuosta tosin ei ole mitään näyttöä etkä kyennyt siihen mitään järkevää linkkiäkään antamaan. Paaston ym. etuja on sentään aika vino rivi päteviä ihmisiä tutkimassa tuolla Rapakon takana eivätkä he ainakaan ole huomanneet että "paaston edut saisi pelkällä HH-rajoituksella". Minusta tuntuu että sinä olet jonkin sortin mytomaani kun tarina muuttuu koko ajan kun huomauttelee pienistä eriskummallisuuksista tai kysyy tarkennuksia.

Alunperin - ja se asiahan on kenen tahansa tarkistettavissa kun vain rupeaa lukemaan tätä säiettä alusta lähtien - kehuskelit harjoittavasi "pätkäpaastoa". (Mikä tarkoittaa ainakin alan piireissä min. 16-18 tunnin paastoa). Kun sitten tarkemmin esittelit "metodejasi", osoittautuikin, että parhaimillaankin paastosi on kait 14-15 tuntia - kunnes osoittautui, ettei se olekkaan ehkä paasto laisinkaan koska katkaiset sen aamukermalla (1-1,5 desiä) kahvin kera + "kourallinen kaakaopapuja".


Mitä väliä, kun ole  'rentokarppaaja' joka ei pyri ketoosiin

Sitä väliä, ettei pidä brassailla terminologialla, jos ei kerran täytä sen edellytyksiä. Jos et kerran elä pätkäpaastosysteemin mukaan, niin miksi väität muuta? Ilmeisesti et edes tiedä, mitä termi "pätkäpaasto" tarkoittaa? (Sehän on niin muodikasta se pätkäpaastoaminen - ja halusit olla muodikas?)

Jos haluat oikeasti tietää mitä pätkäpaasto on, suosittelen esim. ruotsalaisen Martin Berkhanin erinomaista sivustoa. Hän on maailman johtavia asiantuntijoita tuossa systeemissä ja tietää mistä puhuu. Eikä usko humpuukiin. http://www.leangains.com/

Semmoinenkin asia käy mielessä, että voipihan olla, että metodisi on hyvä SINULLE - mutta vain sinulle. Onko käynyt mielessä? Korostat koko ajan kuinka elät kroppasi mukaan jne yada yada - mutta eikös se samalla saata tarkoittaa sitä, että jonkun toisen kropalle elämäntapasi on MJYRKKYÄ?


Ötsi söi maanviljelystuotteita - vatsalaukusta löytyi ohraa. Ötsi ei siis ollut puhdas metsästäjä-keräilijä ja sairauksissakin se näkyi.

Ötsi on se paras todiste kivikauden ihmisen ruokavaliosta mitä meillä on - ja hän eli ENNEN systemaattista maataloutta! Jos järki pelaa, niin käsittäähän sen vähemmälläkin koulutuksella, etteivät mitkään kasvijätökset säily 10000 vuotta. Paitsi Ötsin tapauksessa säilyi, koska kaveri oli käytännössä pakastimessa muutaman tuhat vuotta....mutta kaikki muut arkeologiset löydöt onkin sitten jotain ihan muuta kuin Ötsejä. Noista löydöistä on sitten joku jengi (nämä paleolaiset) kehittäneet oman uskontoon asti menevän syömätapansa ja pyrkivät perustelemaan hommansa hyvyyttä tyyliin "koska kivikautinenkin ihminen näin söi". Väite ei perustu mihinkään.


Luulöydöistä pystytään päättelemään mitä on syöty ja hampaistosta myös.

Ei pystytä päättelemään kasvisravinnon laatua ja määrää. Ks. yllä. Luulöydöt johtavat lähinnä harhaan, biakseen - koska onhan selvää ettei esim. majapaikan maapohjalle karisseet viljantähkät jne säily 10000 vuotta....luu sen sijaan saattaa säilyä.


Lähinnä pointti on, että ihan loogisesti niin kauan kun ei ollut maanviljelystä, syötiin jotain muuta kuin maanviljelystuotteita.

Tuostakaan ei ole mitään näyttöä ja Ötsihän todistaa ihan päinvastaista!


 Luepa vaikka kirjastosta löytyvä Heljä Suuronen-Gleibin kirja kivikautisesta ruokavaliosta, siinä on nimittäin tietoa myös antropologisista löydöksistä ja ruokavaliosta ja hienot lähdeviitteet tutkimuksiin myös.

Heljä Suuronen-Gleib ei ole mikään auktoriteetti ainakaan minulle - ja luultavasti hän vain vahvistaa tuota biasta, jonka jotkut ovat pistäneet liikenteeseen.


Ei ole myöskään mitään näyttöä siitä, että vaikka kuinka olisit jollain ruokavaliolla, niin välttyisit sairauksilta X, Y ja Z.

Toki on tietyt sairaudet, kuten keliakia, jossa on näyttöä että X --> Z, mutta muuten kunnollinen näyttö pitkälti puuttuu. Sen verta on monissakin sairauksissa jo muutenkin pääteltävissä, etteivät ne pelkästään ruokavaliota rukkaamalla parane tai jää syntymättä.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 09:32:44 kirjoittanut 8.matkustaja » tallennettu
epona
Vieras
« Vastaus #109 : 07.05.2013 09:35:23 »

Mä en edes jaksa alkaa lukemaan teidän rasittavaa väittelya, mutta sen verran, että loistavaa, että Eklelle on tullut joku vastarinnaksi - niin kauan kun nyt jaksaa tuon kanssa jauhaa..

HEI-

Itse paastoasiaan, joka siis oli tämänkin ketjun aihe...

Minulla eräs uusi ystävä paastosi juuri viikon ja kylläpä tytön meno ihmetytti. Olen aina luullut, että paaston aikana ihminen vaan lepää velttona sängynpohjalla ja suurinpiirtein jaksaa just ja just nousta vessassa käymään. No eeehei. Tämä tytsi juoksee tanssimassa flamencoa, salsaa, käy rannalla uimassa ja on muutenkin aktiivinen. Ferioiden aikana oli kuulemma viihtynyt yössä aina 5een asti. Ajattelin, että kyllä tuo varmaan jossain vaiheessa kostautuu, mutta eipä ole vielä ainakaan näkynyt sellaisia merkkejä....
Kai se on aika yksilöllistä ja toisaalta tällä tytöllä (tai nuorella aikuisella naisella) on kyllä hyvin terveelliset elämäntavat, jonka lisäksi hän kuulemma paastoaa viikon 1-2 vuodessa. .. Inspiroi kyllä minuakin koittamaan, vaikka teidän, että parit ekat paastot ovat varmaan jotain aivan kamalaa...Sen verrran tintoa tullut otettua elämän aikana.

Toisaalta tästäkin aiheesta on niin ristiriitaisia mielipiteitä. Toiset sanoo, että paastoaminen on ihan turhaa, jopa vaarallista keholle. TOiset taas kehuu sitä maailman hienoimmaksi kokemukseksi, joka on parhaimmillaan hyvin henkinen...

Mun "paasto" tällä keväällä rajoittui siihen, etten polttanut tupakkaa 1 vko:on, enkä juonut 1 kk. Smiley Valkosipulia kyllä söin..

Seuraavalla kerralla sitten vähän tiukempi linja kenties?


/A
tallennettu
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #110 : 07.05.2013 09:57:05 »

Minulla eräs uusi ystävä paastosi juuri viikon ja kylläpä tytön meno ihmetytti. Olen aina luullut, että paaston aikana ihminen vaan lepää velttona sängynpohjalla ja suurinpiirtein jaksaa just ja just nousta vessassa käymään. No eeehei. Tämä tytsi juoksee tanssimassa flamencoa, salsaa, käy rannalla uimassa ja on muutenkin aktiivinen. Ferioiden aikana oli kuulemma viihtynyt yössä aina 5een asti. Ajattelin, että kyllä tuo varmaan jossain vaiheessa kostautuu, mutta eipä ole vielä ainakaan näkynyt sellaisia merkkejä....

Toisaalta tästäkin aiheesta on niin ristiriitaisia mielipiteitä. Toiset sanoo, että paastoaminen on ihan turhaa, jopa vaarallista keholle. TOiset taas kehuu sitä maailman hienoimmaksi kokemukseksi, joka on parhaimmillaan hyvin henkinen...

Vastaanpa, kun ehkä täällä taidan eniten ja parhaiten paastoista jotain tietääkkin.

Reagointi paastoon on yksilöllistä (mikä ei kait yllätä enää ketään? Smiley). Mutta yleinen, varsinkin pidempien paastojen "riesa" on että elimistön stressitaso nousee.   Kortisolia erittyy enemmän jne. Reaktio on luonnollisesti selitettävissä eloonjäämisellä ja evoluutiolla. Aikana, jolloin jääkaappia ei vielä ollut eikä varmuutta seuraavasta ateriasta, oli hyvinkin luonnollista että nälän vaivatessa elimistö meni extraskarppi tilaan. Eli tyttö kävi selvästi ylikierroksilla kovasti lisääntyneen kortisoli erityksen vuoksi.

Sinänsä pidemmässäkään paastossa ei ole mitään tiettävästi epäterveellistä - mutta en suosittele sitä jos elää jo valmiiksi stressaavaa elämää. Varsinkin jos on unihäiriöitä, masennusta yms, kannattaa paastojen pituus rajoittaa 28-36 tuntiin. Yksilöllisesti kokeilemalla selvinnee mikä pituus itselle on parasta. Kroppa kyllä kertoo kun vain viitsii kuunnella.

Jos haluaa soveltaa otsikon mukaista 5:2 systeemiä, niin tällöin pidetään 2 niukkakalorisempaa päivää viikossa - ei tarvitse olla peräkkäisiä päiviä. Niitä päiviä nimitetään "paasto"päiviksi - vaikka niinä päivinäkin syödään yksi niukkaproteiininen ja hyvärasva/hyvähiilari ateria - suuruudeltaan naisilla 500 kcal ja miehillä 600 kcal. Arvot eivät ole kiveenhakattuja, niistä on lupa hieman poiketa.

Paasto on itseasiassa uusimman tutkimuksen mukaan erittäin hyödyllistä, koska paasto (tai niukkaravitsemuksinen paasto) yhdistettynä sopivasti rajoitettuun proteiininsaantiin saa elimistön kasvumoodista ns. korjausmoodiin. Tällöin korjaillaan mm. solutason vaurioita jne.

Yhden vuosittaisen paastoviikon sijasta suosittaisin vaikkapa yhtä paastopäivää viikossa. Se on luultavasti paljon parempi tapa.
tallennettu
epona
Vieras
« Vastaus #111 : 07.05.2013 10:08:33 »

NO jaa,
Thanks. Pistetään korvan taakse.

/A
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #112 : 07.05.2013 10:24:52 »

Esimerkki siitä, miksi voin muistaa mansikka-ajan ateriat:

Jos en muistaisi sitä, että viime kesänä lomalla usean viikon ajan kävin torilla ihan joka ikinen päivä ostamassa 2 litraa mansikoita ja samalla reissulla sitten sen 0,5 l kuohkermaa, niin kyllä kuuluisin dementiahoitolaan. Ja iltaisin söin sitten pähkinöitä ja juustoa, nuo ovat arviomääriä. Mutta esim. Rainbown luomugouda on valmiiksi viipaloitu ja viipale painaa 20 g. Joitain ruokia on helppo arvioida. Kefiirini juon lasista, jonka tiedän vetävän noin 2 dl. Sen vuoksi kefiirikin on helppo arvioida.

Ymmärtäisin epäilysi, jos kokkailisin ruokia joihin menee 10-15 eri ainesosaa tai tekisin monimutkaisia ateriakokonaisuuksia. Mutta tykkään simppeleistä ruuista ja harvoin on aterialla kovin montaa ruoka-ainetta yhtä aikaa. Se, että olen jo parikymmentä vuotta kiinnittänyt huomiota ravintoon ja ollut (90-luvulla) mukana tutkimuksissa joissa täytyy pitää ajoittain ruokapäiväkirjaa, auttaa myös sekä muistamisessa että määrien arvioinnissa.

(Tosin olen kyllä ihmetellytkin ihmisten huonoa muistia esim. syömisten suhteen, mutta jos syö kovin monta kertaa päivässä, niin sitten onkin varmaan vaikeampi muistaa kuin 2-3 aterialla päivässä. Tai jos ei kiinnitä huomiota syi)

Ja ne millintarkat laskelmat on tehnyt netistä löytyvä ilmainen laskuri, johon syötetään ruoka aine ja määrät. Ei minun tarvitse mitään muuta kuin muistaa mitä olen syönyt ja kone laskee loput.  Grin   Netistä löytyy useita oikein hyviä laskureita, ainoa mitä tulee tietää on se mitä söi ja miten paljon. Toki arviot ovat arvioita, mutta määrien heitot eivät ole ainakaan isoja. Sen tiedän, että kerran viikossa ostan hallista 3 litraa kyytönmaitoa ja 6 kpl niitä 2 dl luomukermatölkkejä ja kaikki menevät viikossa, joskus joudun ostamaan yhden kermatölkini lisää viikon lopulla. Jos ostan 400 g jauhelihapaketin ja käytän siitä kerralla puolet, on arvio siitä että söin 200 g jauhelihaa jonain päivänä suhteellisen tarkka. Yosa-purkin koon muistan ulkoa, 125 g. Jollain toisilla ruoka-aineilla muistinvarainen arvio olisikin paljon paljon vaikeampi.

Lainaus
Sitähän ei takaa kyllä tasan kukaan, että Arla tuotemerkin alla myytävä on aina suomalaista kuten kuvittelet. Sitäpaitsi, ruotsalaisiin maitotuotteisiinkin se alfa-toksiini (ei 'afla' ) tuli pakistanilaisesta rehulisästä - ja on turha kuvitella etteikö se rehu kulje nykypäivän maailmassa yhtälailla Suomeen kuin Ruotsiinkin. Maatalon poikana minulta ainakin on turha kuvitelmat karisseet nykypäivän tehomaataloudesta.

?? Väität siis, että Arla valehtelee kun he kertovat, että kaikki Suomessa myytävät tuotteet, joissa lukee Arla-Ingman on tehty suomalaisesta maidosta? Otapa yhteyttä MOT-ohjelman tekijöihin, se olisi meinaan hevosenlihaskandaalin kokoinen juttu ihan varmasti...   Wink  Tästä meinaan oli paljon puhetta silloin, kun Arla Ingmanin osti ja aiheesta oli silloin useita lehtijuttujakin, ihmiset olivat huolissaan raaka-aineen kotimaisuudesta ja valmistaja toi esiin nimenomaan tämän nyrkkisäännön Arla-Ingman=suomalaisesta maidosta, Arla=ruotsalaisesta maidosta.
http://www.arlaingman.fi/tietoa-meista/maidontuotanto/

Lainaus
Lähinnä pointti on, että ihan loogisesti niin kauan kun ei ollut maanviljelystä, syötiin jotain muuta kuin maanviljelystuotteita.

Tuostakaan ei ole mitään näyttöä ja Ötsihän todistaa ihan päinvastaista!

Anteeksi, jos Ötsin vatsassa oli ohraa, niin ufotko sen toivat, ellei se ole maanviljelyksestä peräisin? Ötsi on peräisin 3300-luvulta ennen ajanlaskun alkua, eli maanviljelys on olut siinä vaiheessa käytössä jo jokusen tuhat vuotta. Vaikka toki metsästystä ja keräilyäkin varmaan edelleen oli samaan aikaan.

Eli Ötsi on todiste kivikauden maanviljelyskulttuurista, ei puhtaasta metsästäjä-keräilijä-kulttuurista.

Lainaus
Ei pystytä päättelemään kasvisravinnon laatua ja määrää. Ks. yllä. Luulöydöt johtavat lähinnä harhaan, biakseen - koska onhan selvää ettei esim. majapaikan maapohjalle karisseet viljantähkät jne säily 10000 vuotta....luu sen sijaan saattaa säilyä.

Luulöydöt käsittävät muuten  myös kivikautiset tunkiot, jotka ovat varsinainen antropologin ja arkeologin aarreaitta: Päätelmä siitä että aivot ja luuytimet olivat tärkeä rasvan lähde johtuu siitä, että näistä metsästäjä-keräilijöiden jättämistä jätteistä löytyy kalloja ja pitkiä luita jotka on halkaistu kivityökaluilla.

Tässä tietoa siitä, miten hampaistosta voidaan selvittää ravinnon koostumusta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bioarchaeology
http://asorblog.org/?p=231

Suosittelin Heljä Suuronen-Gleibin kirjaa kahdesta syystä, joista kumpikaan ei ole se että hän olisi "auktoriteetti" - en ylipäätään luokittele ihmisiä sillä tavoin, tai pane enempää painoa kenenkään sanoille sen vuoksi, että muut tätä auktoriteettina pitävät. Tuotetun tekstin sisältö ja lähdeviitteet ratkaisevat. Ja ne kaksi syytä ovat:
1) Kirja löytyy kirjastosta, eli sinun ei tarvitsisi investoida rahaa asiaan jota jo valmiiksi pidät huuhaana
2) Kirjassa on väitteilleen erinomaiset lähdeviitteet - niitähän sinä haluat

Korostaisin kuitenkin, että paimentolais-paleo määrittää lähinnä ihan konkreettisesti syötyjen asioiden kautta ruokavalioani, en koe itseäni mitenkään määritelmällisesti paleosyöjäksi, olenpahan vain lajityypillisestä ravinnosta ja lähiruuasta kiinnostunut ihminen. Mitään ideologiaa on vähän turha tähän tuoda, tai sellaisia sanoja kuin fanitus tai auktoriteetti.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #113 : 07.05.2013 10:56:50 »

Kerrot, että laske mitään, et kirjaa mitään, syöt miten huvittaa jne.  Miten sulla silloin muka voisi olla "rautakontrolli" esim. päivän makroainesaanteihin?  

Tästä vielä sen verran, että ilmaisin itseäni epäselvästi. Minä kun tarkoitan niillä jotka laskevat jotain niitä, jotka laihdutuksen tai sairauden hoidon vuoksi syövät matalahiilihydraattisesti niin, että ihan tosissaan laskevat etukäteen paljonko haluavat mitäkin makroravinnetta prosentteina ja sitten todella punnitsevat jne. kaiken mitä syövät sen vuoksi, että heillä on tietty kaloritavoite per päivä ja sen sisällä sitten vielä tavoite siitä miten energia prosentteina jakautuu prodeen, hiilihydraatteihin ja rasvaan.

Eli kun sanoin että en laskeskele, tarkoitin että en kuulu tuohon joukkoon. Anteeksi, tämä olisi todella pitänyt avata tarkemmin.

Minä puolestani vain syön ja laskeskelen sitten joskus joitain satunnaisia päiviä ihan huvin ja mielenkiinnon vuoksi (tai keskustelun vuoksi kuten nyt) ja silloin rekonstruoin muistista mitä söin. Ja kuten sanottua minun ruokatottumuksillani se on helpompaa kuin monimutkaisista resepteistä gourmetkokkaavan (kokkikaverini sanoi minusta lammaskaaliani syötyään 'olet oikein hyvä primitiivikokki') ja/tai sellaisen joka syö 4-6 kertaa päivässä kun välipalat lasketaan mukaan. minulla se on aamukahvi + 2-3 ateriaa, eli välipaloja.

Muistelin aikaa jolloin olin mukana kasvissyöjien d-vitamiinitutkimuksessa parikymmentä vuotta sitten (kun vielä olin laktovege ja virallisen ravintopropagandan huonosti voiva uhri): Silloin oli syötävä useammin ja tuli myös syötyä teollistakin ruokaa välillä ja sen ajan ruokien muistaminen noin vain ulkoa seuraavana päivänä olisi oikeasti ollut vaikeampaa, koska siellä oli enemmän yksittäisiä ruoka-aineita ja enemmän aterioita päivässä. Nykyään monipuolisuus toteutuu minulla pidemmän ajanjakson sisään, eli kaikkea mahdollista ei tarvitse tunkea samaan päivään, kunhan viikko- tai kuukausitasolla raaka-aineita on riittävän monipuolinen valikoima.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #114 : 07.05.2013 11:08:44 »

Wuu keörs sun mansikka-aikojes millintarkoista ruokamääristä, Eklektikko. Jotka väität muka muistavasi vuosi jälkikäteen mukamas grammalleen. LOL.

Wuu keörs myös sille, miksi sä ittes mukamas missäkin käänteessä määrittelet. Vaikutat pyörivän aika lailla egosentrisesti, sun ittes ympärillä koko ajan. Suurinta osaa ihmisiä tuskin jaksaa kiinnostaa, mikä ihmeen paleogastrologi kuvittelet jääkaappi-kermapytty-paimentolaisuudessa olevasi. Hyvä jos sullon hyvä olla - mutta jätä toi karsee itsetehostus joka käänteessä vähän vähemmälle niin tulee paljon parempi paketti.

Joko sä eklektikko trollaat - tai sitten pipo on liian tiukalla HH-rajoitusten vuoksi. Kait sä nyt itsekin sen verta itsekritiikkiä omaat, että tajuat kuinka huvittavaksi sun viestittely on tässä ketjussa mennyt?
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 11:13:02 kirjoittanut 8.matkustaja » tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #115 : 07.05.2013 11:17:06 »

Kun pyydän myyjältä 2 litraa mansikoita torilla, saan 2 litraa - myönnän toki tekeväni rohkean teon, kun ruokalaskuriin oletan sen kahden litran olevan yksi kilo, siinähän voi herranjestas olla jopa grammojen heitto!
Kun ostan 0,5 litran kerman, se sisältää 0,5 litraa kermaa. Mutta oho, kermaa läikähtikin puoli senttilitraa tiskipöydälle, karmeaa laskelmiini ei voi siis luottaa!   Grin

Minulla ei ole mitään vaikeuksia muistaa loma ajan mansikkaorgioitani, koska ne toistuvat vuosittain ja odotan jo innolla seuraavia. Ja se sopivaksi osoittautunut annos on nimenomaan tuo yllämainittu. Ja teen sitä aina niin monta viikkoa kuin mahdollista - lomailen vasta elokuussa - lomani aikana. Jos tuota ei oikeasti pysty seuraavana keväänä muistamaan, on parempi testata olisiko alkava dementia se ongelma.

En muuten rajoita hiilihydraatteja, koska en laske niitä. Täysin sattumalta yleensä asettuvat välille 70-120.

Itse olet huvittava, kun väität että ihmisen on mahdotonta muistaa asiaa, jota hän innokkaasti joka vuosi odottaa. Tai ylipäätään kun väität ettei voi muistaa vaikka eilisen syömisiään melko tarkkaan. Se että sinä et voi, ei tarkoita että minä en voisi.

Vaikka niinhän se on, että alzheimeria on alettu jo kutsua tyypin 3 diabetekseksi.  Wink
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #116 : 07.05.2013 11:17:11 »

 No kävinpä tuolla Eklektikon heittämällä Arla-sivustolla. http://www.arlaingman.fi/tietoa-meista/maidontuotanto/


Huomio kiinnittyi yhteen lauseeseen heti eka silmäyksellä:

"80 prosenttia tuoremaidosta, jota myymme Suomessa, on valmistettu suomalaisesta maidosta."


Eli suomeksi: 20% Arlan myymästä maidosta tulee jostain muualta kuin Suomesta. Vaikka Pakistanista. (Tosin sivusto väittää, että pääasiassa Ruotsista, mutta Arlan ruotsalaiset mansikit syö nykyään pakistanilaista rehua, jossa on myrkkyä...) Joten se siitä Eklektikon mainostamasta "suomalaisuudesta". Pitihän se arvata, ettei tuokaan päteminen pitänyt kutiansa.

tallennettu
8.matkustaja
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 23


Profiili
« Vastaus #117 : 07.05.2013 11:19:27 »

Itse olet huvittava, kun väität että ihmisen on mahdotonta muistaa asiaa, jota hän innokkaasti joka vuosi odottaa. Tai ylipäätään kun väität ettei voi muistaa vaikka eilisen syömisiään melko tarkkaan. Se että sinä et voi, ei tarkoita että minä en voisi.

Tiijäppä hänestä, mulla ei ole mitään patologista tarvetta itsetehostukseen ja jatkuvaan pätemiseen kuten eräillä. Noh, ainakin yksi asia on fakta ja varmaksi todettu tässä ketjussa:

Sinä et muista paljonko sitä kermaa siihen sun aamukaffiis lorahtaaGrin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
tallennettu
t.touhula
Astroholisti
*****
Viestejä: 1372



Profiili
« Vastaus #118 : 07.05.2013 11:20:03 »

Mä en edes jaksa alkaa lukemaan teidän rasittavaa väittelya, mutta sen verran, että loistavaa, että Eklelle on tullut joku vastarinnaksi - niin kauan kun nyt jaksaa tuon kanssa jauhaa..

HEI-

Itse paastoasiaan, joka siis oli tämänkin ketjun aihe...
_________

Toisaalta tästäkin aiheesta on niin ristiriitaisia mielipiteitä. Toiset sanoo, että paastoaminen on ihan turhaa, jopa vaarallista keholle. Toiset taas kehuu sitä maailman hienoimmaksi kokemukseksi, joka on parhaimmillaan hyvin henkinen...

Mun "paasto" tällä keväällä rajoittui siihen, etten polttanut tupakkaa 1 vko:on, enkä juonut 1 kk. Smiley Valkosipulia kyllä söin..

Seuraavalla kerralla sitten vähän tiukempi linja kenties?


/A

Justiinpa niin. Paastosta ymmärsin tässä ketjussa olevan kyse, eikä yhden astrolaisen oikeudesta ainoisiin oikeisiin mielipiteisiin.

Toiset ehkä tahtoo olla yksin täydellisiä.

Minusta on kiva olla yksin epätäydellisenä. Silloin voi vielä kasvaa - vaikkapa ymmärryksessään - esim. paastokokemuksen kautta.

Valkosipuli muuten parantaa radikaalisti vastustuskykyä sekä poistaa turhia kuonia sekä niitten itseensä sitomia tulehdusnesteitä. Tehokas paastoamistapa. Muutaman päivän syönyt valkosipulia, että naapuri silmää iskien sanoi sen tuoksahtavan heillekin. Lupasin korvata ovitiivisteet, jos tarvii laittaa.  2funny
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 11:40:28 kirjoittanut t.touhula » tallennettu

Vapaus - mikä ihana sana!
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #119 : 07.05.2013 11:24:32 »


Lainaus
Eli suomeksi: 20% Arlan myymästä maidosta tulee jostain muualta kuin Suomesta. Vaikka Pakistanista. (Tosin sivusto väittää, että pääasiassa Ruotsista, mutta Arlan ruotsalaiset mansikit syö nykyään pakistanilaista rehua, jossa on myrkkyä...) Joten se siitä Eklektikon mainostamasta "suomalaisuudesta". Pitihän se arvata, ettei tuokaan päteminen pitänyt kutiansa.
http://www.arlaingman.fi/yhteystiedot/usein-kysytyt-kysymykset/#Luomu

"Arla Ingmanilla on luomutuotantoa nyt myös Suomessa. Kotimaisia luomutuotteita löytyy maidoissa, kermoissa ja juustoissa. Valikoimissamme on myös luomutuotteita, jotka tuotetaan ja valmistetaan Tanskassa tai Ruotsissa. Koko valikoiman löydät myös osoitteesta arlaingman.fi/luomutuotteemme"
 
Luomutuotevalikoimamme Suomesta:
•Arla Ingman Luomu Kevytmaito 1 L
 •Arla Ingman Luomu Rasvaton maito 1 L
 •Arla Ingman Luomu Vanhanajan täysmaito 1 L
 •Arla Ingman Luomu hedelmäjogurtti 750g
 •Arla Ingman Luomu hedelmäjogurtti 150g
 •Arla Ingman Luomu mansikkajogurtti 150g
 •Arla Ingman Luomu vaniljajogurtti 750g
 •Arla Ingman Luomu maustamaton jogurtti 750g
 •Arla Ingman Luomu kotimainen merijerivoi 500g
 •Arla Ingman Luomu kermaviili 200g
 •Arla Ingman Luomu Kuohukerma 2 dl
 •Arla Luomu Café Maito 1 L
 •Arla Ingman Luomu vispikerma 1 L

Ylläoleva lihavoitu on se ainoa käyttämäni Arla-Ingmanin tuote. Tuossa sanotaan selvästi että se on kotimaista luomutuotantoa.

Oliko vielä muuta tästä?
« Viimeksi muokattu: 07.05.2013 11:28:54 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 15
  Tulostusversio  
 
Siirry: