Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Jumalan lupaus Israelille?  (Luettu 3329 kertaa)
0 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« : 22.03.2013 11:55:59 »


En tunne juuri lainkaan kristittyjen Pyhää Kirjaa eli Raamattua,
mutta hämärän muistikuvani mukaan Jumala lupasi jollekulle
(Abramille, myöh. Abraham?), että Israelista on tuleva maailman
mahtavin kansakunta.

Oli miten oli, ainakin Maailman Edistyksellisimmän Meditaatioliikkeen,
eli Transsendenttisen Meditaation viiden hengen johtoryhmässä on
mitä ilmeisimmin vähintään kolme (3) juutalaista, nimistä päätellen:

Rahastonhoitaja Benjamin Feldman

Kiinan "kunkku" (raadza) , Mr. Rubin

Intian "kunkku", Mr. Kaplan

tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #1 : 22.03.2013 15:09:35 »

Vanhan testamentin sisältöä kommentoi Heikki Ylikankaan erinomainen teos Miksi Oikeus Muuttuu. VT kas kun sisältää politiikkaa, historiaa, lakeja, sukukirjoja jne, eikä ole ollenkaan ensisijaisesti vain hengellistä tekstiä - vaikka monet yrittävät sen kaikkineen sellaiseksi tulkita. Se on juutalaisten merkittävä historiaopus kaiken muun ohessa.

Ja ihan kummasti se JHVH aina vihastuu naapurikansoihin ja vaatii heidän tuhoamistaan aina silloin, kun moinen on ollut täysin maallisista ("elintilaa herrakansalle") syistä tarpeen. Olen aina ajatellut, että Holokausti oli se karmallinen hinta, mitä juutalaiset maksoivat siitä että ovat tehneet tasan samoja temppuja naapurikansoilleen tuhansien vuosien aikana monta kertaa. Esimerkiksi 3. Mooseksen  kirjan suht kaikki siveyssäännökset johtuivat tarpeesta erottautua vapaamielisestä hedelmällisyyskulttia noudattavasta naapurikansasta, joka piti saada epäinhimillistettyä mukahengellisillä tekosyillä, jotta heidät olisi helpompi tuhota.

"Jumalan valittu kansa" ei ole yhtään sen vähemmän fasistinen tai vastenmielinen käsite kuin "arjalainen herrakansakaan" ja ihan samaan muiden tuhoamisen oikeuttamiseen on molempia käytetty. Tosin juutalaisilla oli vähän vähemmän tehokkaat keinot teknologian kehittymättömyyden vuoksi, kuin mitä sitten saksalaisilla aikanaan 1900-luvulla. Sama ajatus molemmissa kuitenkin; ihmisen on vaikeaa tappaa lajitoveriaan, mistä syystä tuhottava kohde on tavalla tai toisella demonisoitava/epäinhimillistettävä tai määriteltävä jonkin jumalan tuomion alaiseksi, että moinen ylipäätään ollenkaan onnistuisi.

Aika pikkuruinen on sellainen jumala, joka suosii vain yhtä ainoaa kansaa tai sen yhtä sukulinjaa...  Shocked
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #2 : 22.03.2013 16:29:17 »

Raamatun mukaan luvattumaa on annettu vain Aabrahamin pojan Iisakin ( ei Aabrahamin ainoa lapsi) jälkeläisille ja myös Kristuksen omille. Ei siis kaikille juutalaisille. Onkos nuo 3 mainittua Aabrahamin suvusta?


Wiki:

Mainstream Jewish tradition regards the promise made to Abraham, Isaac and Jacob as having been given to all Jews, including proselytes and in turn their descendants.[16] The traditional view is that a convert becomes a child of Abraham, as in the term "ben Avraham".
tallennettu
Sivuja: [1]
  Tulostusversio  
 
Siirry: