Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ravintotutkimusten tuloksia  (Luettu 31391 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #30 : 02.12.2013 12:32:26 »

Statiinit lisäävät keuhkofibroosin riskiä tupakoitsijoilla 60%.

Blogikirjoitus:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/

Ja itse tutkimuksen tiivistelmä:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22246178

Ja vielä lisään tähän oman neuvoni, jonka olen ennenkin antanut: Jos tupakoit, syö ainakin sitten paljon voita ja muuta hyvälaatuista eläinrasvaa. Keuhkojen pinnalla oleva kaasunvaihdon mahdollistava ja keuhkoja suojaava kerros on tehty käytännössä suht pelkästä tyydyttyneestä rasvasta.

Omat lievät hengitystieallergiani ovat jotakuinkin kadonneet runsaan rasvansyönnin myötä. Hometalossa viime kesänä yöpyessänikään
en saanut mitään hengitystieoireita (muut saivat), vain ihottumaa ja päänsärkyä.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #31 : 02.12.2013 12:33:52 »

Halvauspotilailla (veritulppa) joilla on matala kolesteroli on 87% suurempi kuolemanriski.

Blogikirjoitus:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/2013/11/stroke-patients-with-low-cholesterol.html

Ja itse tutkimus:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24103674
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Pikkukisu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48


Profiili
« Vastaus #32 : 01.01.2014 22:19:50 »

Onko vinkkejä kuinka muokata vegaaninen ruokavalio (nyt jo gluteeniton) vähähiilihydraattisemmaksi ja "tutkimustuosten valossa terveellisemmäksi"?
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #33 : 02.01.2014 10:00:38 »

Henkilökohtainen näkemykseni on että täysvegaaninen ruokavalio ei millään säädöllä ole pitkällä aikavälillä ihmisen lajinmukaista ravintoa ja niinpä sen noudattaminen johtaa ennemmin tai myöhemmin vakaviin puutoksiin tai terveysongelmiin. Kannattaa lukaista nämä blogikirjoitukset, joista jokaikisessä on myös linkki itse tutkimuksen tiivistelmään - kaikki tämä on siis ihan sitä itseään, eli kovaa tiedettä:
http://healthydietsandscience.blogspot.fi/search/label/Vegetarianism

Ja noita vegaaniuden vaikutuksia koskevia osumia oli sitten yli 50 kpl, joista tuossa näkyvät vain ensimmäiset muutamat, joten klikkaa sitten sieltä alareunasta sivua aina kohtaa 'older' jolloin tulee seuraava sivu jne.

Kyseessä on siis blogi, mutta kirjoitusten arvo tulee juuri siitä että jokaikisessä on linkki tietelliseen tutkimukseen aiheesta. Blogikirjoitukset vain kirjoittavat selkoikielellä, mitä tutkimusabstraktit kertovat hankalalla kapulakielellä.

Sitten jos suostut syömään edes maitotuotteita ja/tai kananmunia, voi ruokavaliosta tulla vähemmän suoraan terveydelle vaarallinen. Kyllä, pidän täysvegaanista ruokavalioa ihan suoraan terveydelle vaarallisena ja noiden tutkimuslinkkien takaa löytyvät tiivistelmät tukevat tätä täysin epätieteellistä maallikon mielipidettäni.

Mutta kyllä  kasviskarppaajia silti on, monet tosin eivät täysvegaanisia vaan käyttävät usein munia tai maitotuotteita. Mutta varmaan löytyy jokunen täysvegaanikin ehkä, jos näitä keskusteluketjuja selailet? Tässä keskusteluja kasviskarppauksesta:
http://karppaus.info/forum/viewforum.php?f=73

Kyseiselle foorumille voi kirjoittaa rekisteröitymättömänä, joten voit ihan vaikka kysellä sieltä vinkkejä, ellei sitten keskusteluketjuista jo itsessään löydy vastauksia kysymyksiisi.

« Viimeksi muokattu: 02.01.2014 10:05:20 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #34 : 02.01.2014 10:54:57 »

Statiinit lisäävät keuhkofibroosin riskiä tupakoitsijoilla 60%.


Omat lievät hengitystieallergiani ovat jotakuinkin kadonneet runsaan rasvansyönnin myötä. Hometalossa viime kesänä yöpyessänikään
en saanut mitään hengitystieoireita (muut saivat), vain ihottumaa ja päänsärkyä.

Yikes! Tiesitkö, että kyseessä on hometalo?  Shocked
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #35 : 02.01.2014 11:13:55 »

Kyseessä on erään suomalaisen kunnan omistama leirikeskus, jossa olen aiemminkin käynyt treenileirillä. KUKAAN ei tiennyt moisesta, muuten rakennusta ei annettaisi yöpymiskäyttöön. Yövyin eri rakennuksessa kuin aiemmin ja sain oireita joita toisessa rakennuksessa en saanut pari vuotta aiemmin. Siirryinkin sitten niiden ekan kolmen yön jälkeen siihen toiseen rakennukseen ja oireet hepottivat. (Ja tieto ongelmasta on mennyt kyseisen kunnan ympäristöviranomaiselle.)
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #36 : 02.01.2014 14:07:08 »

Onko vinkkejä kuinka muokata vegaaninen ruokavalio (nyt jo gluteeniton) vähähiilihydraattisemmaksi ja "tutkimustuosten valossa terveellisemmäksi"?

Löytyi vielä tällainen aika hyvä esitys siitä, miten vähähiilihydraattista/paleota voi noudattaa täysvegaanisesti, tällä kirjoittajalla on vielä oma pitkä kokemuskin asiasta, vaikka onkin palannut eläintuotteita käyttämään. Tämä on aika erinomainen kirjoitus sikäli, että asiaa on todella pohdittu täysvegaanisuuden näkökulmasta: http://rawfoodsos.com/for-vegans/

Euroopassa tehtiin ex-kasvissyöjille iso kyselytutkimus siitä, miksi ihmiset ovat lopettaneet kasvissyönnin. 70% ilmoitti syyksi terveysongelmat.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Pikkukisu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48


Profiili
« Vastaus #37 : 07.01.2014 17:49:44 »

Mitä mieltä olet veriryhmiin perustuvista ruokavaliosta? Esim. A-tyypillehän ei ilmeisesti paljon lihaa sisältä karppaus sopisi ollenkaan? En itse vielä tiedä veriryhmääni, mutta kovasti kiinnostaisi sen selvittäminen - jotenkin tuntuu että kovat rasvat ja punainen liha eivät sopisi itselleni sitten laisinkaan...
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #38 : 08.01.2014 09:50:48 »

Mitä mieltä olet veriryhmiin perustuvista ruokavaliosta? Esim. A-tyypillehän ei ilmeisesti paljon lihaa sisältä karppaus sopisi ollenkaan

KARPPAUS EI OLE PALJON LIHAA TAI MUUTAKAAN PROTEIINIA SISÄLTÄVÄ RUOKAVALIO!

Ja kyllä, yllä oleva huutaminen on aivan tahallista: Iltalehtien ja virallisten suositusten kannattajien propaganda on näemmä purrut hyvin, kun tuo harhaluulo tulee vähän väliä eteen.

Paljon proteiinia sisältäviä ruokavalioja - esim Dukan - kutsutaankin leikillisesti karppaajien piirissä 'protaukseksi.' Ja niillä saa itselleen huonon olon todella helposti koska ne ovat yleensä myös vähärasvaisia samaan aikaan.

Useimmissa karppaustyyleissä proteiininsaannin suositus on SAMA kuin virallinen suositus: Lihaksistosta ja liikunnan määrästä riippuen 0,5 - 1,5 g / painokilo vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa esim. minulle 70 kiloiselle keskivertona 70-100 g päivässä, koska lihasta löytyy.

Miksi karppaus ei ole runsasproteiininen? Sen vuoksi että ylläolevan virallisen suosituksen ylittävän määrän proteiinia keho muuttaa hyvin hanakasti SOKERIKSI. Silloin ruokavalio ei tietenkään enää ole vähähiilihydraattinen. Lisäksi ylenmääräinen proteiini happamoittaa elimistöä.

Karppauksessa korvataan pois jäävät hiilihydraatit RASVALLA ja KASVIKSILLA. Ei proteiinilla.

A voi karpata erinomaisesti käyttäen eläinrasvana voita ja rasvaisia kaloja, proteiinit voi saada niistä kaloista, kananmunista pähkinöistä, linnusta, kovista juustoista jne. Punaisen lihan syönti ei ole pakko ollenkaan.

Olennaista on se eläinRASVA jotta saisi karppauksen terveysvaikutukset, ei suinkaan punainen liha. Proteiinit voi ottaa sitten ihan mistä vaan, ei välttämättä lihasta ollenkaan.

tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Pikkukisu
Satunnainen astroilija
*
Viestejä: 48


Profiili
« Vastaus #39 : 03.02.2014 17:14:54 »

Äääh, selvitin veriryhmäni ja O:han se oli…No, kysymyksiä herää mitä enemmän aiheesta lukee, joten saisinko vielä vääntöä rautalangasta?  Grin
-   Vegaaninen ruokavalio on tällä hetkellä kokeilussa, mutta riittäisikö jos esim. maitotuotteet palauttaisi ruokavalioon?
-   Oliko siis niin että maito on kuitenkin haitallista? (Tällaisen käsityksen sain jostain toisesta ketjustasi…)
-   Koskeeko haitallisuus kaikkia maitotuotteita? Itse rakastan niistä eritoten rahkaa ja raejuustoa.
-   Ovatko luomumaitotuotteet/ laktoosittomat maitotuotteet parempia, eli auttaako jos vaihtaa tavalliset maitotuotteet niihin?
-   Eikös voi ja kerma ole myöskin maitotuotteita? Ne siis terveellisiä.
-   Onko mitään terveellistä kasvismaitoa olemassa? Näitähän on vaikka mitä: soija, kaura, riisi, manteli, pähkinä, kvinoa….
-   Muita eläinrasvoja en haluaisi syödä, riittääkö rasvoiksi voi ja oliiviöljy? Muutenkin rasva ei vaan tunnu menevän alas ja kaikki rasvainen ällöttää. Korkeintaan leivonnaisissa voi ja ruuassa oliiviöljy ok.
-   Mikä olisi paras makeutusaine? Mitä mieltä olet steviasta?
-   Riittääkö, että jättää gluteenivijat pois? Gluteenitonta kauraa/ riisiä/ perunaa voi syödä silloin tällöin?
tallennettu
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #40 : 03.02.2014 22:54:07 »


-   Mikä olisi paras makeutusaine? Mitä mieltä olet steviasta?


Maultaan sakariini on mielestäni lähempänä sokeria kuin stevia!   Shocked
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #41 : 04.02.2014 09:56:00 »

Vaikea tavallaan tietää mitä vastata, kun en tiedä mitä tavoittelet ruokavaliomuutoksella. Onko terveysongelmia joihin haluat vaikuttaa jollain tavoin, haluatko nostaa tai laskea painoasi, haluatko kasvattaa lihaksistoa jne.

Jos olet veriryhmää O,  voi on oikein hyvä, samoin kovat kypsytetyt juustot, mutta tuoremaitotuotteita kannattaa kokeilla varovasti katsoen mitä se kroppa niistä sanoo.

Lainaus
-   Vegaaninen ruokavalio on tällä hetkellä kokeilussa, mutta riittäisikö jos esim. maitotuotteet palauttaisi ruokavalioon?

Yhtään vegaanista luonnonkansaa ei tunneta. Lukaisepa vaikka nämä blogikirjoitukset, joista jokaisesta löytyy linkki itse tutkimusabstraktiin ja pohdi sitten itse haluatko välttämättä vaarantaa terveytesi eettisistä syistä jotka vielä ovat usein vajavaisesti perusteltuja:

http://healthydietsandscience.blogspot.fi/2011/12/ancel-keys-6-countries-study-actually.html
(Mitä enemmän lihaa ja eläinrasvaa syö, sitä pidempi elinajanodote)

http://healthydietsandscience.blogspot.fi/2011/01/non-vegetarians-live-longer-than.html
(Ei-kasvissyöjät elävät pidempään kuin kasvissyöjät)

Kannattaa vilkaista jos englanti sujuu ja kiinnostaa, myös kaikki ne muut lukuisat 'vegetarianism' alkuiset aihealueet sieltä sivuston oikean laidan aakkosellisesta hakemistosta. Hyytävää luettavaa minun mielestäni, itsemurhista synnynnäisiin epämuodostumiin...

Lainaus
-   Oliko siis niin että maito on kuitenkin haitallista? (Tällaisen käsityksen sain jostain toisesta ketjustasi…)

Homogenoitu maito on, koska sen rasvapallerot on pilkottu luonnottoman pieniksi, jolloin ne pääsevät paikkoihin mihin niiden ei pitäisi päästä. Samoin kaikki teolliset maitojuomat ovat turhaa tavaraa. Mutta sen sijaan suomalainen luomumaito on loistava tuote, se on pastöroitu mutta ei homogenoitu ja suomalaiset lehmät saavat niin paljon nurmirehua, että omega3-rasvahappoja löytyy runsaasti myös.

Lainaus
-   Koskeeko haitallisuus kaikkia maitotuotteita? Itse rakastan niistä eritoten rahkaa ja raejuustoa.

Rahkan ja raejuuston pahin vika on niiden täysi rasvattomuus.  Reippaasti rasvaa rahkan ja raejuuston oheen, niin silloin niissä ei sinänsä ole mitään vikaa ja kaupastakin taitaa nykyään löytää niistä myös rasvaisempia versioita. Kunhan et överimääriä vetele, ylimääräisen proteiinin keho vain muuttaa sokeriksi.

Lainaus
-   Ovatko luomumaitotuotteet/ laktoosittomat maitotuotteet parempia, eli auttaako jos vaihtaa tavalliset maitotuotteet niihin?

Ks edellä: Luomumaito on ainoa, jonka rasvaa ei ole homogenoitu, sen vuoksi se on järkevin vaihtoehto. Laktoosittomuus sen sijaan on yksilökohtainen juttu. Tosin monet aiemmin laktoosi-intoleranteiksi itseään luulleet ovat voineet ryhtyä käyttämään tavallisia maitotuotteita lopetettuaan viljansyönnin. Näyttää siltä että viljansyönti heikentää laktoosin sietoa.

Lainaus
-   Eikös voi ja kerma ole myöskin maitotuotteita? Ne siis terveellisiä.

Ne nimenomaan ovat. Meikäläinen käyttää yli litran kuohukermaa viikossa.  Grin

Lainaus
-   Onko mitään terveellistä kasvismaitoa olemassa? Näitähän on vaikka mitä: soija, kaura, riisi, manteli, pähkinä, kvinoa….

Minun mielestäni ei, mutta olennaisempi juttu on MIKSI? Suomalaiset luomulehmät elävät KAIKKI pihattonavetoissa nykyisin, eli saavat kulkea vapaasti ja päättää itse ulkoilustaan, päättää itse milloin menevät lypsyautomaattin jne. Millään järkevillä eettisillä syilläkään ei oikei voi perustella miksi ei käyttäisi niiden erinomaista maitoa. Jos kuitenkin koet että et halua riistää lehmiä, niin ainoa mitä osaan sanoa on että soijamaitoa älä nyt ainakaan käytä. Kaikki muut siemenmaidot ovat taas ongelmallisia sen vuoksi, että heti kun siemen jauhetaan sen rasva alkaa härskiintyä ja härski kasvisrasva se vasta epäterveellistä onkin.

Lainaus
-   Muita eläinrasvoja en haluaisi syödä, riittääkö rasvoiksi voi ja oliiviöljy? Muutenkin rasva ei vaan tunnu menevän alas ja kaikki rasvainen ällöttää. Korkeintaan leivonnaisissa voi ja ruuassa oliiviöljy ok.

Rasvapropaganda on saanut monet ihmiset kokemaan rasvan etovaksi, mutta voi siihen ihan hyvin totutella. Piilottele rasvaa ruokien sekaan, ei sitä tarvitse paketista voita lusikalla syödä.  Wink Kasvisruokavalion ihmislajille sopimattomuus korjautuu melkoisesti jo pelkästään sillä, että käytät voita ja kermaa sekä oliiviöljyä. Kananmunat jos vielä voit lisätä mukaan, niin kokonaisuus alkaa olla jo kohtuullisen lajinmukaista ravintoa.

Vahdi kuitenkin että kynsiin ei ilmesty valkoisia sinkinpuuteläikkiä. Vaikka ruokavalio laskennallisesti sisältäisi tarpeeksi sinkkiä, meikäläiselle ei riittänyt kasvikunnan sinkki, rupesi tukka lähtemään päästä. Sen sijaan vaatimattomalla lihamäärälllä (puolet suomalaisten keskikulutuksesta ja enimmäkseen muodossa luuliemiä-halvoista-ruhonosista) pysyy tukka päässä ja valkeat läikät pois kynsistä.

Lainaus
-   Mikä olisi paras makeutusaine? Mitä mieltä olet steviasta?

Sellaista ei ole. Kaikki makeutusaineet sotkevat insuliiniaineenvaihduntaa ja nälänsäätelyä ja tutkimusten mukaan aiheuttavat painonnousua.  Ratkaisu on oman makeatoleranssin laskeminen: Kun vierottautuu äklömakeista ruuista (joita kaikki makeat valmisruuat esim. ovat) niin luonnolliset maut alkavat tuntua voimakkaammin ja vähäisempi makeus riittää.

Itse käytän ihan rehellistä SOKERIA (tosin panimosokeria, ei fruktoosia vaan pelkkää glukoosia, saa paikoista joissa myydään olut- ja viinitarvikkeita) silloin harvoin kun teen jotain kausiherkkua, esim. pashaa pääsiäisenä. Mielestäni on parempi pitää silloin tällöin karkkipäiviä tms. kuin vedellä makeutusaineita joka päivä.

Lainaus
-   Riittääkö, että jättää gluteenivijat pois? Gluteenitonta kauraa/ riisiä/ perunaa voi syödä silloin tällöin?

Se mikä riittää riippuu siitä, mikä on tavoite ja millainen keho juuri sinulla sattuu olemaan. Pilkon silloin tällöin pienen perunan ruuan muiden kasvisten joukkoon, mutta ei se aterialla pääosassa ole. Samoin riisiä saatan joskus syödä vähäsen jos sitä on ravintola-annoksessa. Mutta kotona kokatessa en vain kaipaa niitä vähääkään. Kauraa lakkasin syömästä koska se alkoi närästää; kaurassa onkin mineraaleja kelatoivaa (= hivenaineet eivät imeydy) ja kehoa happamoittavaa fytiinihappoa paljon enemmän kuin gluteeniviljoissa.

Kaiken tärkkelyksen kehosi muuttaa sokeriksi. Se kuinka paljon haluat syödä vaikkapa nyt riisiä ja perunaa riippuukin ihan siitä millaisen sokerikuorman haluat juuri omaan ruokavalioosi.

Kun kerroit että rasva ei meinaa upota ja öklöttää, sinun tulee olla erityisen varovainen siinä että et korvaa pois jättämiäsi hiilihydraatteja liian runsaalla proteiinilla. Siitä voi seurata kaikenlaista ikävää ja pahaa oloa. Rasva on sen sijaan se turvallinen vaihtoehto korvat hiilihydraattikaloreita,  proteiinia sen verran kuin virallisestikin suositellaan, se on niitä harvoja virallisia suosituksia jotka ovat kohdallaan.

Lisäys: Tämä unohtui, koska oma kroppani ei siedä sitä enkä sen vuoksi voi sitä käyttää, mutta on aivan erinomainen rasvanlähde:
Kylmäpuristettu kookosöljy. Oliivin ohella parhaasta päästä kasvikunnan rasvoja.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2014 10:33:20 kirjoittanut Eklektikko » tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
sideman
Astroholisti
*****
Viestejä: 8253


Profiili
« Vastaus #42 : 04.02.2014 11:50:29 »


Useimmissa karppaustyyleissä proteiininsaannin suositus on SAMA kuin virallinen suositus: Lihaksistosta ja liikunnan määrästä riippuen 0,5 - 1,5 g / painokilo vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa esim. minulle 70 kiloiselle keskivertona 70-100 g päivässä, koska lihasta löytyy.


Minäkin olen kova raejuustofani. Mikäli oikein laskin, 400 gramman raejuustopakkauksessa on 60 grammaa protskua,
eli sen ahmimalla saanee miltei kaikki päivän proteiinit tällainen 82-kiloinen jäpikkä?

 Huh
tallennettu
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #43 : 04.02.2014 13:02:32 »

Proteiinintarve vaihtelee yksilön, lihasmassan määrän, treenimäärän jne. perusteella.

Suositus on tosi laajalla asteikolla, eli 0,5 - 1,5 grammaa vuorokaudessa per painokilo. Tuonne suosituksen alakanttirajalle pääseekin sinun kokoisesi hyvin tuolla raejuustopurkilla.

Söin itse vuosikaudet myös tuonne alakanttiin eli nippa nappa 0,5 g/painokilo. Kun nostin sen noin 1 g/painokilo päivässä lukemaan, lihaskunto parani ja vireystila parani myös. Tuokaan ei ole vielä mikään bodaajien lihasmassanrakennusmäärä, vaan meikäläisen lihasmassalla sellainen määrä jolla lihakset säilyvät ja niiden kunto säilyy vaikka tulisi treeniin vähän taukoakin.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Eklektikko
Astroholisti
*****
Viestejä: 3687


Profiili WWW
« Vastaus #44 : 04.02.2014 15:21:54 »

Hups! Tuotapa pitääkin testata hetkohta kun saa uusia liuskoja tilattua verensokerimittariin.
Jos aamulla juo vaikka lasillisen vettä esim. kolmen sakariinipillerin kera, pitäisikö sen näkyä
verensokerin kohoamisena?? Tuntuu  vähän counterintuitiiviselta...

Ei, elimistö ei nosta verensokeria makeasta mausta, vaan se luulee saavansa oikeaa sokeria ja sen vuoksi sitten erittää insuliinia.
Ja se insuliini ilman että oikeasti sai sokeria saa haluamaan syödä jotain ja pian koska se romahduttaa verensokerin, sekä myös edistää sitä että syötyjä kaloreita sitten varastoidaan rasvakerrokseen jopa silloin kun muut solut tarvitsisivat energiaa.

Se kuinka herkästi itse kukin reagoi makeaan makuun, riippuu siitä missä kunnossa itse kunkin insuliiniaineenvaihduna on: Prediabeettisellä tai jo tyypin 2 diabetekseen sairastuneella reaktiot ovat rajumpia, terveempi elimistö reagoi lievemmin.

Mutta itse asiassa jo pelkkä hiilihyraattipitoisen ruuan näkeminen tai ajatteleminen voi nostaa verensokeria jos elimistö on jo epätasapainossa tässä suhteessa! Tätä testattiin näyttämällä valokuvaa pirtelöstä ja kas kummaa, pelkkä valokuvan näkeminen sai elimistön erittämään insuliinia ikään kuin sokeria olisi muka jo tullut verenkiertoon.

Eli kun näet ruuan saattaa tulla ensimmäinen insuliinipyräys, seuraava tulee sitten kun ruoka on haarukassa matkalla suuhun, kolmas kun kielesi maistaa makean tai tärkkelyspitoisen ruuan. Kaikki tämä jo kauan ennen kuin verenkiertoon on päätynyt lainkaan glukoosia mihin sitä insuliinia itse asiassa vasta tarvittaisiin.

Sekä oikea makea/hiilihydraatit, että keinomakeutusaineet tekevät tätä insuliinijuttua, se miten voimakkaasti riippuu sitten siitä miten tasapainossa tai epätasapainossa itse kunkin insuliiniaineenvaihdunta on.
tallennettu

DISCLAIMER: Teksteissäni ei ole tulkinnanvaraa vaan kirjoitan juuri tismalleen niinkuin tarkoitan. Rivien välien lukeminen  ja oma tulkinta on aina lukijan vastuulla ja tähän mennessä ollut 100% virheellistä. Merkurius jousimiehessä: Kuulostan saarnaajalta vaikka asia olisi täysin triviaali.
Sivuja: 1 2 [3] 4
  Tulostusversio  
 
Siirry: