Tänä aamuna mittasin pitkästä aikaa vereni sokerit.
Kahdella eri mittarilla tein sen: Bayer Contour'illa ja Aviva Accuchek'illa.
Accuchek näytti 5.3 millimoolia litrassa (tai jotain) ja Contour 5.4. Mittauksien välissä
söin muutaman palan Pandan sikahyvää (subjektiivinen mielipiteeni) Suklaa Mix'iä.
Lankesin nauttimaan Pandasta koska en aluksi ajatellut "varmistaa" mittaustulosta, mutta
kun se tuntui niin uskomattomalta, en voinut lopulta vastustaa kiusausta mitata toisellakin venkottimella!
Tietysti herää kysymys, mikä on laskenut paastoveren sokeriani tyypillisestä vähän yli kuudesta
em. lukemiin?
Ei tule äkistään mieleen kuin kaksi mahdollisuutta:
1. se, että lisään esim. improvisoituun riisimössöön
runsaasti kurkumaa (kuin myös pinaattia, valkosipulia, tavallista sipulia ja tomaattimurskaa yms.).
2. se, että olen tyystin lakannut syömästä ruisleipää, ja vähentänyt gluteenin saantia muutenkin
huomattavasti.
Addiktoiduin niin pahasti Pandan Suklaa Mix'eihin, että olen kolmena viime iltana syönyt niitä
miltei pussillisen (220 g) ja loput seuraavan aamun aikana, joten ainakaan sokerin välttäminen
ei liene osatekijänä vereni sokerin laskussa...