Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Rakkauden horokooppi merkit  (Luettu 23882 kertaa)
0 jäsentä ja 8 vierasta katselee tätä aihetta.
Jinx
Vieras
« : 13.05.2006 01:15:46 »

OINAS

21. maaliskuuta – 20. huhtikuuta

Symboli: oinas
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: tuli
Laatu: johtava
Hallitseva planeetta: Mars
Ruumiinosa, jota hallitsee: pää
Paras ominaisuus: rohkeus
Motto: MINÄ OLEN
Onnenpäivä: tiistai
Onnen numero: 1 ja 9
Onnenkivi: timantti
Onnenväri: punainen
Kaupungit: Firenze, Napoli, Verona, Marseille
Maat: Englanti, Saksa, Puola
Kukat: pelargonia, kuusama, hajuherne
Puut: kaikki piikkipensaat
Metalli: rauta
Eläimet, joita hallitsee: lampaat ja pässit

Oinas on soturi/tienraivaajan merkki. Oinaat pyrkivät alati uusine ideoineen etualalle saadakseen ohjat käsiinsä. He ovat äärimmäisen nokkelia ja todellisia tarmon pesiä, kuten eläinradan ensimmäiseltä edustajalta sopii odottaakin. Vaikka oinas usein toimiikin ”minä ensin” – periaatteella, hän osaa olla rakastettuaan kohtaan äärimmäisen hellä ja huomaavainen. Koska he ovat eläinradan kuopuksia, he ovat itse idealistisen viattomuuden perikuvia. Niin kauan kuin he saavat tukea ja kannustusta, heidän rakkautensa tähti loistaa kirkkaana; mutta jos petät heidän luottamuksensa tai käyttäydyt tahdittomasti, oinasta hallitseva planeetta, Marsin, raivo pyyhkäisee ylitsesi myrskytuulen lailla. Se on kuitenkin ohimenevää.
Oinailla on taipumus melkoiseen itsekeskeisyyteen. He ovat itsevarmoja, omapäisiä ja jopa röyhkeitä. Toisaalta oinas on hyvin haavoittuvainen, ja jollei hän saa ansaitsemaansa arvonantoa osakseen, hän loukkaantuu. Oinas haikailee mielellään ja tahtoo pitää ohjat käsissään. Kiihkeät ja omapäiset oinaat käyvät suoraan asiaan, eivätkä kiertele turhia. Heidän vallanhalunsa tekee heistä usein hyvin mustasukkaisia. Oinas tahtoo kaiken huomiosi osakseen, ja jollei hän sitä saa, hän tuntee itsensä laiminlyödyksi.

Oinaalla on voimakkaan romanttinen, idealistinen mielikuva rakkaudesta – ja sille hänen rakastettunsa on osattava antaa arvoa, jos mielii pitää hänet omanaan.
Oinas on uskollinen; hän uhraa kaiken aikansa rakastetulleen ja toteuttaa näin romanttisia haaveitaan. Tämä eläinradan merkki on kuitenkin taipuvainen flirttailuun. Oinas pyrkii jatkuvasti hankkimaan uusia tuttavuuksia ja ylipäätään tekemään vaikutuksen muihin. Mikään muu ei ole hänestä niin innostavaa kuin uusi valloitus – varsinkin, jos kyseessä on toinen ihminen. Kyse ei siis ole rakkauden loppumisesta silloin kun kuvaan tulee mukaan uusi viehättävä henkilö; oinas yksinkertaisesti tahtoo antaa muidenkin nauttia seurastaan.
Oinaan vertauskuvana on pässin sarvet. Jotkut katsovat niiden merkitsevän nuoruuden lähdettä, toiset taas johtajuuden ihannetta. Oinaan rakkaus on mutkatonta, ja hän on valmis tekemään rakastettunsa puolesta todella paljon. Hän tekee tarvittaessa suuriakin myönnytyksiä – mutta vain kerran, jollei saa teostaan asianmukaista kiitosta.

HÄRKÄ

21. huhtikuuta – 21. toukokuuta

Symboli: härkä
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: maa
Laatu: kiinteä
Hallitseva planeetta: Maa
Ruumiinosa, jota hallitsee: niska ja kurkku
Paras ominaisuus: luotettavuus
Motto: MINULLA ON
Onnenpäivä: perjantai
Onnen numero: 4 ja 6
Onnenkivi: smaragdi
Onnenväri: vaaleansininen ja malvanvärinen
Kaupungit: Dublin, Luzern, Leipzig, St. Louis
Maat: Irlanti, Sveitsi, Kypros, Kreikka
Kukat: orvokki ja unikko
Puut: sypressi ja omenapuut
Metalli: kupari
Eläimet, joita hallitsee: karjaeläimet

Härkä on rakentajan/valmistajan merkki. Muinaisina aikoina härkä katsottiin symbolisoivan hedelmällisyyttä. Toisin kuin kiihkeä oinas, härkä on luonteeltaan maanläheinen ja aistillinen; hän on se tasapainottava voima, joka osaa toteuttaa oinaan kanavoimattoman energian käytännössä. Härälle koti on erittäin tärkeä, ja rakastettuna hän on yksi vakaimmista ja tasapainoisimmasta luonteista.
Aistimusvoimaisen ja maanläheisen suhtautumisensa ansiosta härät ovat yleensä taiteellisia ja luovia. Erityisen taitavia he ovat käsistään ja toimivat usein kuvanveistäjinä, keraamikkoina tai puutarhureina. Koska härkä hallitsee kurkkua, ei ole ihmekään, että tämän merkeissä on syntynyt paljon laulajia.

Härkä on uskollinen rakastaja, joka ei syrjähyppyjä harrasta ja odottaa toisilta sitä samaa. Kun hänen sydämensä on löytänyt kodin, siellä se myös pysyy. Härkä tietää turvallisen elinympäristön olevan edellytyksenä aistillisuutensa säilymiselle, josta syystä hän pyrkiikin suojelemaan kaikin keinoin rakkaussuhdettaan. Hän ei pidä suurista muutoksista rakkaus- kuten ei muussakaan elämässään. Härkä on tyytyväinen saadessaan tallustaa kaikessa rauhassa pitkin tuttua niittyä.

Tämän eläinradan merkin feminiininen polaarisuus tekee yhdessä Venuksen – rakkauden ja nautinnon ja taiteiden planeetan – vaikutuksen kanssa härästä voimakkaan ja aistillisen rakastajan. Härkä vaalii suhdettaan kaiken sen voimallisen ja vakaan energian turvin, jollaista tältä maanläheiseltä, kiinteältä merkiltä osaa odottaakin. Turvallisuus on hänelle kaiken perusta; rauhallinen koti ja vakiintunut rakkaussuhde ovat tämän turvallisuuden edellytyksiä. Tämä mutkaton rakastaja on ihastuttava seuralainen, ja hän on yhtä vakaa kuin maa, joskin toisinaan tolkuttoman itsepäinen.

KAKSOSET

22. toukokuuta – 21. kesäkuuta


Symboli: kaksoset
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: ilma
Laatu: muuttuva
Hallitseva planeetta: Merkurius
Ruumiinosa, jota hallitsee: Kädet, käsivarret, hartiat ja keuhkot
Paras ominaisuus: vastaanottavaisuus
Motto: MINÄ AJATTELEN
Onnenpäivä: keskiviikko
Onnen numero: 5 ja 9
Onnenkivi: akaatti
Onnenväri: keltainen
Kaupungit: Lontoo, San Francisco, Versailles, Melbourne
Maat: Yhdysvallat, Wales, Belgia
Kukat: kielo ja laventeli
Puut: pähkinäpuut
Metalli: elohopea
Eläimet, joita hallitsee: värikkäät linnut ja perhoset

Tämä on taiteilijan ja keksijän merkki. Kaksoset on levoton luoteeltaan, ja hänen ajatuksenjuoksunsa on äärimmäisen vilkas. Hänellä on hermostunut mielenlaatu – hän on kuin elohopea. Kaksoset puhuvat yleensä paljon ja hyppivät asiasta toiseen niin, että puhetta tuntuu riittävän loputtomiin. On turha odottaa hänen olevan asioista samaa mieltä; hän nimittäin muuttaa mieltään helposti. Kaksosten ajatuksia ja tunteiden välillä vallitsee usein ristiriita, josta syystä hän pyrkii pitämään nämä toisistaan aivan erillään.

Kaksinaisen luonteensa ansiosta hän kykenee keskittymään moneen asiaan samanaikaisesti – tämä koskee myös rakkauselämää. Uskollisia kaksosia tietenkin on, mutta kaikkein vakaimmatkin merkin edustajista antavat mielikuvituksensakin lentää äärimmäisyyksiin saakka. Ilman merkki kun on, ei ole ihmekään, että kaksosia on vaikea saada asettumaan aloilleen. Hänen rauhaton mielensä lataa hänet levottomalla energialla, joka saa hänet etsimään alati uusia romansseja.

Kaksosten on saatava toimia oman mielensä mukaan. Jos vietät yli varttitunnin kaksosten seurassa, saat mitä suurimmalla todennäköisyydellä kokea hänen luonteenlaatunsa epävakaisuuden; hänen mielialansa tuntuvat vaihtelevan alituiseen.
On kuitenkin mahdotonta saada heitä noudattamaan mitään muita käyttäytymisnormeja kuin heidän omiaan.

Kaksoset on olemukseltaan iätön, ikään kuin hänellä ei olisi aikaa vanhentua. Tämän merkin edustajat ovatkin monen mielestä tavattoman viehättäviä. Lyhyesti sanottuna kaksoset pursuavat iloa. He ovat äärettömän innokkaita luonteeltaan, mikä saa heidät kaipaamaan alati vaihtelua ja riemunaiheita. Kaksoset näyttävät nuorelta, käyttäytyvät nuorenlailla ja pitävät vauhdin yllä kuten nuoret ainakin.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2006 01:18:40 kirjoittanut Jinx » tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #1 : 13.05.2006 01:16:32 »

RAPU

22. kesäkuuta – 23. heinäkuuta

Symboli: rapu
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: vesi
Laatu: johtava
Hallitseva planeetta: Kuu
Ruumiinosa, jota hallitsee: rinta ja vatsa
Paras ominaisuus: uskollisuus
Motto: MINÄ TUNNEN
Onnenpäivä: maanantai
Onnen numero: 3 ja 7
Onnenkivi: helmi
Onnenväri: merenvihreä ja hopeanvärinen
Kaupungit: Venetsia, Amsterdam, New York, Alger
Maat: Skotlanti, Hollanti, Uusi Seelanti
Kukat: ritarinkannus ja akatti
Puut: runsasmahlaiset puut
Metalli: hopea
Eläimet, joita hallitsee: rapueläimet

Koska Kuu ja näin ollen tunteet hallitsevat rapua, hän on alati muuttuvainen, kuten Kuu itsekin. Tämä on eläinradan laaja-alaisin merkki, jossa yhtyvät äärimmäinen itsevarmuus ja vesimerkeille tyypillinen herkkyys ja mielikuvitus.

Rapu on ennustajan ja opettajan merkki. Hänen äidinvaistonsa on sukupuolesta riippumatta äärettömän voimakas. Ravut rakastavat ihmisiä, ja heidän silmissään olemme kaikki pikkuisia, jotka kaipaavat heidän hoivaansa. He kohtelevat kaikkia kuin lähimpiään.

Ravun merkeissä syntyneet keskittävät yleensä kaiken huomionsa toisten ihmisten tunne-elämään. Omien tunteidensa suhteen he ovatkin melko vaatimattomia. Heidän naurunsa on hienoista hörähtelyä, ja vihastuessaan he vaikuttavat vain hiukan kärttyisiltä. Kun rapu vaipuu masennukseen, hän vetäytyy kuoreensa, piiloon ulkomaailmalta. Rapu pyrkii ravitsemaan ystäviään kaikin mahdollisin tavoin – niin fyysisesti kuin myös psyykkisesti. Hän koettaa hillitä voimakkaita tunteitaan ja joskus tuntemaansa kostonhalua.

Ravun seurassa ei voi olla viihtymättä, sillä hänen huumorintajunsa on elämänläheisellä tavalla älykästä ja hienostunutta. Hän laskee mielellään leikkiä, eikä epäröi nauraa itselleenkään. Rapu on myös taitava perheenhuoltaja, ja talousasioissa hän on suorastaan pistämätön. Vaikkei rapu tunne koskaan itse olevansa täysin turvassa, hän kerää ehtimiseen kaikenlaista suojellakseen tunne-elämäänsä ja saadakseen läheisensä tuntemaan olonsa turvatuksi. Koti on ravulle äärettömän arvokas asia – samoin kuin hänen siellä vaalimansa rakkaussuhde. Koti on hänelle kaikkein pyhin paikka. Rapuun rakastuminen on kuin palaisi takaisin äitinsä rinnoille; niin hellää on hänen hoivansa. Joidenkin rapujen tehtäväkenttänä on koko maailma, toisilla vain koti; oli miten oli, rapu välittää vilpittömästi kaikista läheisistään.


LEIJONA

24. heinäkuuta – 23. elokuuta

Symboli: leijona
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: tuli
Laatu: kiinteä
Hallitseva planeetta: Aurinko
Ruumiinosa, jota hallitsee: selkä, selkäranka ja sydän
Paras ominaisuus: elämänilo
Motto: MINÄ AION
Onnenpäivä: sunnuntai
Onnen numero: 8 ja 9
Onnenkivi: rubiini
Onnenväri: kullan – ja oranssinvärinen
Kaupungit: Rooma, Praha, Damaskos, Hollywood
Maat: Ranska, Italia, Romania
Kukat: auringonkukka ja kehäkukka
Puut: kaikki sitrushedelmäpuut
Metalli: kulta
Eläimet, joita hallitsee: kaikki kissaeläimet

Tämä Auringon hallitsema eläinradan merkki on säteilevä ja aurinkoinen luonne. Leijona on kuninkaan tai presidentin merkki, ja merkin edustajilla onkin todella ylhäistä arvokkuutta. Viidakon valtiaan symbolisoima leijona on voimakas ja hallitseva hahmo, ja hänen ryhtinsä on ylväs. hän on intohimoinen sielu, jonka mielenkiinto suuntautuu usein tahtomattaan häneen itseensä. Imartelu vaikuttaa häneen kuin kissanminttu, kun arvostelu on hänelle kuin isku vasten kasvoja. Leijona tahtoo olla huomion keskipiste, mikä ei yleensä tuotakaan vaikeuksia.

Leijonan merkeissä on syntynyt suuri määrä hyviä esiintyjiä ja näyttelijöitä. Hänen luonteensa kun on ominaista pyrkiä etualalle paikassa kuin paikassa. Tämä koskee myös rakkauselämää. Hän ei suostu soittelemaan toisten viulua, vaan vaatii rakastettunsa jakamattoman huomion. Leijona ei tyydy suhteissaan vähempään – mutta kun hän saa tuntea olevansa ihailtu, hän kehrää suloisesti.

Leijona on seksikäs, hauska ja elämäniloinen. Hän on tunteellinen ja kunnianhimoinen, mikä tekee hänestä kiihkeän rakastajan. Hänen huomionkaipuunsa saa hänet usein flirttailemaan helposti. Leijona voi hyvinkin pysyä ehdottoman uskollisena partnerilleen, mutta kun hänen näköpiiriinsä ilmaantuu uusi, kiinnostava ihailija, hän hakkailee niin paljon kuin pystyy menemättä liiallisuuksiin.

NEITSYT

24. elokuuta – 23. syyskuuta

Symboli: neitsyt
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: maa
Laatu: muuttuva
Hallitseva planeetta: Merkurius
Ruumiinosa, jota hallitsee: hermosto ja suolisto
Paras ominaisuus: tunnollisuus
Motto: MINÄ ANALYSOIN
Onnenpäivä: keskiviikko
Onnen numero: 3 ja 5
Onnenkivi: safiiri
Onnenväri: tummansininen ja harmaa
Kaupungit: Pariisi, Boston, Heidelberg, Strassburg
Maat: Turkki, Kreikka, Länsi- Intia
Kukat: päivänsini ja keto- orvokki
Puut: pähkinäpuut
Metalli: elohopea
Eläimet, joita hallitsee: pienet kotieläimet

Neitsyt on erakon merkki, ja monet heistä onkin yksineläjiä. Se on myös käsityöläisen ja kriitikon merkki. Neitsyen tarkka silmä havaitsee helposti kaikessa ja kaikissa puutteita, hänet itsensä mukaan lukien. Neitsyt on erittäin kriittinen luonne ja äärimmäinen perfektionisti; näistä ominaisuuksista on hänelle joskus haittaa, toisinaan taas hyötyä.

Toimintaa ohjaava Merkuriuksen hallitsema neitsyt pyrkii jatkuvasti parantamaan saavutuksiaan ja on varsinainen tekijä, joka käyttää kaiken aikansa ja energiansa hyödyllisiin tarkoituksiin. Päinvastoin kuin huomionkipeä leijona, neitsyt ei kaipaa kiitosta suorituksistaan. Hänellä ei ole aikaa kuunnella kehuja, sillä saatuaan yhden urakan päätökseen hän aloittaa heti seuraavan. Näillä tarmonpesillä on kuitenkin taipumus ottaa enemmän työnalle kuin he jaksavat. Tämä lisää jännitettä, joka heitä Merkuriuksen hallitsemana rasittaa jo luonnostaan. Neitsyt ei kuitenkaan ole ulkoisesti levoton kuten kaksoset, vaan energia kuhisee hänen hillityn, ja pidättyväisen kuorensa alla.

Neitsyt ei ole sosiaalinen luonne ja tuntee olonsa vaivautuneeksi suuressa ihmisjoukossa. Hän ei ole siis mikään innokas juhlija, mutta siitä huolimatta hän voi olla hauska seuralainen.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2006 01:19:31 kirjoittanut Jinx » tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #2 : 13.05.2006 01:17:17 »

VAAKA

24. syyskuuta – 23. lokakuuta

Symboli: vaaka
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: ilma
Laatu: johtava
Hallitseva planeetta: Venus
Ruumiinosa, jota hallitsee: alaselkä, takamus ja munuaiset
Paras ominaisuus: viehätysvoima
Motto: MINÄ HARKITSEN
Onnenpäivä: perjantai
Onnen numero: 6 ja 9
Onnenkivi: opaali
Onnenväri: laventelinsininen
Kaupungit: Wien, Kööpenhamina, Charleston, Lissabon
Maat: Burma, Kiina, Tiibet, Argentiina, Japani
Kukat: ruusu, hortensia
Puut: mantelipuu, sypressi ja saarni
Metalli: kupari
Eläimet, joita hallitsee: käärmeet ja liskot

Elämä on vaa’alle yhtä tasapainottelua. Kun useimmat käyttäytyvät tunteita ja intuition voimaa saadakseen palapelin palaset kohdalleen, vaaka käyttää älyään. Nimenomaan tästä johtuu, että vaikka vaaka onkin tunne-elämänsä planeetan – Venuksen – hallitsema, hän on monessa tapauksessa täysin tietämätön jostakin rakkaussuhteen olennaisista vivahteista.

Jotkut sanovat vaa’an olevan päättämätön luonne. Vaaka itse kuitenkin on sitä mieltä, että hän on vain varovainen, johdonmukainen ja järkevä ratkaisujen teossa. Hän on joka tapauksessa totuudenetsijä, joka kuulee mielellään katsantokantoja ja mielipiteitä, jotka poikkeavat hänen omistaan. Vaa’at ovat taitavia keskustelijoita, sillä he osaavat perustella oman mielipiteensä.

Koska vaa’alla on alituinen huoli kahden erilaisen puolensa tasapainon säilyttämisestä, ei ole mikään ihme, että rakkaussuhde on hänelle oleellisen tärkeä aisa. Venuksen vaikutus antaa vaa’alle pehmeyttä ja aistillisuutta, mikä lievittää järkiperäisyyttä. Monet vaa’at ovat hyvin kauniita, ja he luovat yleensä ihastuttavan kodin ympärilleen. Rakkaus on heille välttämättömyys, olipa heidän suhtautumisensa siihen kuinka järkevää tahansa, ja näissä merkeissä syntynyt onkin kokenut ja hienostunut rakastaja.

Ilman merkki kun on, vaaka pyrkii olemaan melkoisen huikenteleva. Hän on myös helposti haavoittuvainen. Vaaka elää jatkuvasti tasapainoa tavoitellen, ja vaikka se hetkittäin tuntuukin löytyvän, se on yleensä vain väliaikaista. Koska vaa’alle on kuitenkin oleellisen tärkeää saada elää sopusoinnun vaiheessa, jotta saa suhteensa säilymään harmonisina. Vaa’at ovat ystävällisiä ja reiluja ihmisiä, jotka rakastavat toisia ja joita on myös helppo rakastaa. Vaaka on valtionmiehen tai johtajan merkki.


SKORPIONI

24. lokakuuta – 22. marraskuuta

Symboli: skorpioni
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: vesi
Laatu: kiinteä
Hallitseva planeetta: Pluto ja Mars
Ruumiinosa, jota hallitsee: sukuelimet
Paras ominaisuus: idealistisuus
Motto: MINÄ HALUAN
Onnenpäivä: tiistai
Onnen numero: 2 ja 4
Onnenkivi: topaasi
Onnenväri: karmosiinin punainen, viininpunainen ja punaruskea
Kaupungit: Liverpool, New Orleans, Washington, Newcastle
Maat: Norja, Algeria, Marokko, Tahiti
Kukat: krysanteemi, alppiruusu
Puut: oratuomi, pensasmaiset puut
Metalli: plutonium
Eläimet, joita hallitsee: hyönteiset ja äyriäiset

Skorpionilla on täysin oikeutetusti eläväisimmän tähtimerkin maine. Hän on kiihkeä ja intohimoinen rakastaja, joka on tarvittaessa valmis vaikka kuolemaan rakastettunsa puolesta. Koska Pluto hallitsee skorpionia, kaikessa hänen toiminnassaan on pakkomielteen omainen leima, josta syystä hän elääkin usein vain omassa maailmassaan. Tämä on johtajan tai valvojan merkki; skorpioni on tunnetusti hyvin vaativa, vaikkakin hän pyrkii toimimaan sellaisella alueilla, joita ei tunne hyvin. Hänelle on tyypillistä elämän ja kuoleman salaisuuksien tutkiminen, ja monista skorpionin merkeissä syntyneistä tulee lääkäreitä tai parantajia.

Skorpionilla on tyyni olemus, mutta pinnan alla kuohuu. Tämä ei ole kenenkään tai mihinkään erityisesti kohdistuvaa raivoa, vaan yksinkertaisesti Marsin kiihdyttävää vaikutusta. Kun skorpioni rakastuu, se tapahtuu suin päin, eikä kukaan voi kääntää hänen päätään. Hän on hyvin uskollinen ja usein äärimmäisen intohimoinen. Seksi on skorpionille suuri mielenkiinnon kohde – eikä se ole ihmekään, sillä merkki hallitsee sukupuolielimiä – ja hänen aistillisten ilojen kaipuunsa on yleensä paljon voimakkaampi kuin hänen partnerillaan. Hän on voimakas ja rohkea rakastaja, joka menee helposti liiallisuuksiin, kun kyse on alkoholista, huumeista ja seksistä.

Vaikka tämä varsin salaperäinen eläinradan merkki on intohimoinen luonne, hän ei kestä sitä, että hänen elämäänsä pyritään ohjailemaan millään tavalla. Hän rakastuu kiihkeästi ja vauhdilla, mutta jos koetat muuttaa häntä mitenkään tai tahdot hänen mukautuvan omaan elämäntapaasi, saat todennäköisesti kokea skorpionin piston. Hän rakastaa ja elää aivan omaan tyyliinsä, eikä kukaan voi vaikuttaa siihen.

Koska skorpionia kiehtoo tuonpuoleinen, ei ole ihmekään, että monet heistä suuntaavat intohimonsa ylevämpiin tarkoituksiin.

JOUSIMIES

23. marraskuuta – 21. joulukuuta

Symboli: jousimies
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: tuli
Laatu: muuttuva
Hallitseva planeetta: Jupiter
Ruumiinosa, jota hallitsee: maksa, lantio ja reidet
Paras ominaisuus: optimistisuus
Motto: MINÄ YMMÄRRÄN
Onnenpäivä: torstai
Onnen numero: 5 ja 7
Onnenkivi: turkoosi
Onnenväri: purppuranpunainen
Kaupungit: Budapest, Köln, Toledo, Acapulco
Maat: Espanja, Unkari, Australia
Kukat: narsissi, salkoruusu, voikukka
Puut: silkkiäispuu, tammi, koivu
Metalli: tina
Eläimet, joita hallitsee: hevonen

Jousimies on kentaurien merkki – puoleksi miehen, puoleksi hevonen, joka ampuu nuolensa kohti korkeita päämääriä. Hänen tavoitteenaan on yhdistää eläimen ja ihmisen luonto, johon pyrittäessä hän matkustaa yhtä nopeasti ja raivokkaasti kuin nuolensa. Matka on jousimiehelle suuri ja tärkeä elämys, eikä millään muulla eläinradan merkillä ole yhtä voimakasta vaellushalua. Hän on ainainen optimisti ja on vakuuttunut siitä, että elämän parhaat hetket ovat vielä edessäpäin.

Rakastettuna jousimies on suora ja rehellinen. Hänessä ei ole mitään ilkeämielistä. Siitä huolimatta hän saattaa usein loukata toisen avoimilla ja siten tahdittomilla huomautuksilla, joita päästää suustaan yksinomaan totuuden ja ystävyyden nimissä. Jousimiehestä ei ole valehtelemaan, joten hän kertoo yleensä suoraan, mitä ajattelee. Jos kuitenkin kestät hänen suorasukkaisuutta ja opit sulattamaan tahattomat, arvostelevat kommentit, hän osoittautuu todella hauskaksi ihmiseksi – eikä hänen kekseliäälle huumorilleen näy loppua.

Viisaana miehenä ja neuvonantajana tunnetusta jousimiehestä tulee loistava opettaja erityisesti tieteen, filosofian ja uskonnon aloilla. Esiintyvien taiteilijoiden joukossa on myös paljon jousimiehiä – he kun rakastavat hauskan pitoa ja kieltäytyvät ottamasta elämää liian vakavasti. Kun jousimies joutuu kohtaamaan surua, hän ei tee siitä suurta numeroa; hänelle se on vain yksi tapahtuma elämän varrella – pieni tuokio ampumansa nuolen matkalla. Jousimies katsoo olevansa olemassa opettaakseen, mutta myös oppiakseen; hän hakee älyllistä ja henkistä valaistumista jokaisen tapaamansa ihmisen kautta.

Jousimiehen muuttuva luonne vahvistaa hänen muutenkin voimakasta vaellushaluaan, mikä saa hänet flirttailemaan ja harrastamaan lyhyitä romansseja pikemmin kuin pitkiä, vakavia rakkaussuhteita. Mutta kun hän rakastuu – oli kyse sitten päivän, viikon tai vuoden kestävästä suhteesta – hän tuntee todella olevansa mennyttä. Oli miten oli, nämä vapautta rakastavat ja auliit kentaurit kiehtovat monia.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2006 01:20:05 kirjoittanut Jinx » tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #3 : 13.05.2006 01:17:50 »

KAURIS

22. joulukuuta – 20. tammikuuta

Symboli: kauris
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: maa
Laatu: johtava
Hallitseva planeetta: Saturnus
Ruumiinosa, jota hallitsee: luusto, nivelet, polvet
Paras ominaisuus: rauhallisuus
Motto: MINÄ KÄYTÄN
Onnenpäivä: lauantai
Onnen numero: 2 ja 8
Onnenkivi: graniitti
Onnenväri: tummanvihreä ja ruskea
Kaupungit: Oxford, Boston, Brysseli, Chicago, Montreal
Maat: Meksiko, Afganistan, Bulgaria, Intia
Kukat: neilikka, muratti
Puut: mänty, jalava ja poppeli
Metalli: lyijy
Eläimet, joita hallitsee: vuohet ja muut sorkkaeläimet

Jousimiehen tapaan kauriskin esitetään hahmojen yhdistelmänä – myyttisenä vuohena, jolla on kalan pyrstö häntänä. Vuohi on tämän merkin hallitsevampia ja näkyvimpien piirteiden vertauskuva: päättäväinen kiipijä, käytännöllinen, vakavamielinen ja varovainen eläin. Kun kauris ryhtyy johonkin, alku tuntuu usein hankalalta, mutta vauhtiin päästyään hän onnistuu työssä hyvin. Kauris onnistuu keräämään melkoisesti mammonaa ja valtaa.

Kalan pyrstö tuntuu kauriista itsestäänkin oudolta, eikä hän mieluusti ajattele koko asiaa, koska se tuo hänen mieleensä veden – hänen elementtinsä kun on maa. Vesi on ilmeinen viittaus kauriin voimakkaisiin tunteisiin, ja ne hän tahtoo visusti piilottaa.

Kauriit kunnioittavat suuresti mennyttä aikaa ja viisaita, vanhoja ihmisiä. He tuntuvat olevan ikinuoria, ja elämä käy heille ajan myötä aina vain helpommaksi, onnellisemmaksi ja tyydyttävämmäksi. Elämän pienet salaisuudet tuntuvat selviävän heille vähitellen, ja he säilyttävät nuorekkuutensa jopa kaksosia paremmin.

Kauriin merkeissä syntyneet ovat yleensä konservatiivisia rakkausasioissa, eikä heillä ole erityistä hinkua tehdä uusia valloituksia. Perinteet ovat kauriille arvokkaita, vaikka jotkut uskovat hänen pyrkivän vain hienostelemaan. Hän antaa toisten menestykselle suuren arvon, koska pyrkii itsekin voimakkaasti eteenpäin.

Kauris pitää vilkkaasta seuraelämästä; hän tuntuu löytävän aina oikeat ”piirit” ja osaa pukeutua tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Hän on erittäin järjestelmällinen – jopa kurinalainen – ja pystyy rentoutumaan vain silloin, kun kaikki tapahtuu ajallaan. Vasta kun kauriin materian kaipuu on jotakuinkin tyydytetty, hän voi suhtautua lämpimästi ja rakastavasti toisiin ihmisiin. Silloin tästä laskelmoivasta opportunistista tulee erittäin vilkas, uskollinen ja rakastava olento.

VESIMIES

21. tammikuuta – 19. helmikuuta

Symboli: vesimies
Polaarisuus: maskuliininen
Elementti: ilma
Laatu: kiinteä
Hallitseva planeetta: Uranus ja Saturnus
Ruumiinosa, jota hallitsee: verenkierto elimistö, sääret ja nilkat
Paras ominaisuus: ystävällisyys
Motto: MINÄ TIEDÄN
Onnenpäivä: keskiviikko
Onnen numero: 1 ja 7
Onnenkivi: ametisti
Onnenväri: kirkkaansininen
Kaupungit: Tukholma, Moskova, Buenos Aires, Salzburg
Maat: Venäjä, Ruotsi, Etiopia
Kukat: orkidea
Puut: hedelmäpuut
Metalli: uraani
Eläimet, joita hallitsee: suuret linnut

Aina uteliaasta vesimiehestä pidetään totuudenetsijänä tai tiedemiehen merkkinä. Tämä on tulevaisuuden merkki, ja monet väittävät, että maailma omaksuu vesimiehen ajattelutavan. Vesimies on kuitenkin luonnostaan ristiriitainen, koska sitä hallitsee kaksi miltei täysin erilaista planeettaa. Uranus saa hänet elämään hetken kerrallaan ja nauttimaan vapaudesta, kun taas Saturnus pyrkii saamaan hänet asettumaan aloilleen. Tästä johtuen vesimies on erittäin omaperäinen, jollei peräti eksentrinen luonne, jota toisten eläinradan merkkien on miltei mahdoton – ja hänen itsensäkin toisinaan vaikeaa – ymmärtää.

Vesimies kuvataan vedenkantajana, joka kaataa vettä suuresta astiasta ja jakaa vertauskuvallisesti ajatellen näin uusia ajatuksia auliisti toisille. Uraa uurtavat ideat ovat olennainen osa hänen luonnettaan niin, että pukeutumisessa sekä käytös- ja ajattelutavoissa vesimies onkin usein uuden, avantgardistisen suunnan luoja.

Vesimiehet ovat yleensä mutkattomia, vilpittömiä ihmisiä, jotka ovat tavattoman suosittuja ja antavat ystävyydelle suuren arvon. Mutta vaikka vesimies kerää usein ympärilleen tuttavia, vakavampien suhteiden luominen ei ole hänelle lainkaan helppoa, ja tuttavuuksien onkin taipumus jäädä lyhytaikaisiksi. Perimmäistä totuutta etsiessään hänelle on luonteenomaista hankkia alituiseen niin uusia ystäviä kuin rakastettuja.

Vesimies saattaa suhtautua toisinaan rakastettuunsa ihmeen viileästi. Hän on itsepäinen ja täynnä yllätyksiä oleva luonne. Koska kaksi niin erilaista planeettaa hallitsee hänen toimiaan, hän ei ole kovin itsevarma, josta syystä hän ei heittäydykään vakavampaan romanssiin niin vain. Mutta kun hän sitten rohkaisee mielensä, hän on uskollinen ja luottavainen rakastettu, sillä epärehellisyyttä hänen luonteensa ei kerta kaikkiaan sulata.


KALAT

20. helmikuuta – 20. maaliskuuta

Symboli: kalat
Polaarisuus: feminiininen
Elementti: vesi
Laatu: muuttuva
Hallitseva planeetta: Jupiter ja Neptunus
Ruumiinosa, jota hallitsee: jalat
Paras ominaisuus: myötätunto
Motto: MINÄ USKON
Onnenpäivä: perjantai
Onnen numero: 2 ja 6
Onnenkivi: akvamariini
Onnenväri: vaalean vihreä ja turkoosi
Kaupungit: Casablanca, Aleksandria, Lissabon, Sevilla, Dublin
Maat: Portugali, Saharan autiomaa
Kukat: lumme, valkoinen unikko, keltainen narsissi
Puut: viikunapuu ja paju
Metalli: platina
Eläimet, joita hallitsee: kalat

Eläinradan viimeistä merkkiä, kaloja, hallitsee vesimiehen tavoin kaksi planeettaa. Jupiter on uskonnon, Neptunus mystiikan planeetta. Näiden yhteisvaikutuksesta useimmat kalat ovat haaveellisia sekä kiinnostuneita tuonpuoleisesta ja mystiikasta, josta johtuen he ovat herkkiä rakastajia ja usein hyvin viisaita, sillä kaikkien heitä edeltävien eläinradan merkkien viisaus kiteytyy heihin. Kalat ovat helliä, mutkattomia ja usein erittäin viehättäviä. Heillä on ollut aikaa kypsyä ja omaksua itselleen muiden merkkien hyviä ominaisuuksia juuri oikeassa suhteessa.

Rakastajana kalat on mielikuvituksellinen ja kekseliäs. Monet ihastuvat häneen, mutta hän sopii vain harvojen kanssa yhteen. Häntä hallitsee runoilijan ja tulkin sekä todellinen rakkauden, uskollisuuden ja rauhallisuuden merkki. Tällä tunteellisella ja helposti haavoittuvalla tähtimerkillä ei ole kuorta suojanaan, kuten kahdella muulla veden merkillä, ravulla ja skorpionilla. Siitä syystä hän pyrkii usein peittämään todelliset tunteensa, joka saa hänet vaikuttamaan syrjään vetäytyjältä. Ja vaikka kaloilla on taipumuksia melkoiseen ujouteen, monet heistä tuntevat vetoa teatteriin; luontaisen, intuitiivisen kykyjensä ansiosta kaloista tuleekin loistavia näyttelijöitä. Jotkut innostuvat politiikasta, toiset uskonnosta – näillä molemmilla alueilla he pääsevät hyödyntämään hyvää esiintymistaitoaan ja intuitiivista voimaansa.

Kalat ovat varsinaisen säälin ja huolenpidon alkulähde, mitä tulee sairaisiin ja heikkoihin kanssaihmisiin. Hei eivät pyri arvostelemaan ketään, vaan ovat valmiita auttamaan ketä tahansa, missä tahansa ja milloin tahansa.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2006 01:20:44 kirjoittanut Jinx » tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #4 : 13.05.2006 01:21:42 »

Hienoa, minusta tuli juuri kanta-astroilija  smitten
tallennettu
Oikku67
Vieras
« Vastaus #5 : 13.05.2006 08:48:48 »

LEIJONA
24. heinäkuuta – 23. elokuuta
Symboli: leijona    Polaarisuus: maskuliininen    Elementti: tuli      Laatu: kiinteä     
Hallitseva planeetta: Aurinko
Ruumiinosa, jota hallitsee: selkä, selkäranka ja sydän
Paras ominaisuus: elämänilo  Motto: MINÄ AION   
Onnenpäivä: sunnuntai       Onnen numero: 8 ja 9
Onnenkivi: rubiini           Onnenväri: kullan – ja oranssinvärinen
Kaupungit: Rooma, Praha, Damaskos, Hollywood      Maat: Ranska, Italia, Romania
Kukat: auringonkukka ja kehäkukka        Puut: kaikki sitrushedelmäpuut
Metalli: kulta           Eläimet, joita hallitsee: kaikki kissaeläimet

Tämä Auringon hallitsema eläinradan merkki on säteilevä ja aurinkoinen luonne. Leijona on kuninkaan tai presidentin merkki, ja merkin edustajilla onkin todella ylhäistä arvokkuutta. Viidakon valtiaan symbolisoima leijona on voimakas ja hallitseva hahmo, ja hänen ryhtinsä on ylväs. hän on intohimoinen sielu, jonka mielenkiinto suuntautuu usein tahtomattaan häneen itseensä. Imartelu vaikuttaa häneen kuin kissanminttu, kun arvostelu on hänelle kuin isku vasten kasvoja. Leijona tahtoo olla huomion keskipiste, mikä ei yleensä tuotakaan vaikeuksia.

Leijonan merkeissä on syntynyt suuri määrä hyviä esiintyjiä ja näyttelijöitä. Hänen luonteensa kun on ominaista pyrkiä etualalle paikassa kuin paikassa. Tämä koskee myös rakkauselämää. Hän ei suostu soittelemaan toisten viulua, vaan vaatii rakastettunsa jakamattoman huomion. Leijona ei tyydy suhteissaan vähempään – mutta kun hän saa tuntea olevansa ihailtu, hän kehrää suloisesti.

Leijona on seksikäs, hauska ja elämäniloinen. Hän on tunteellinen ja kunnianhimoinen, mikä tekee hänestä kiihkeän rakastajan. Hänen huomionkaipuunsa saa hänet usein flirttailemaan helposti. Leijona voi hyvinkin pysyä ehdottoman uskollisena partnerilleen, mutta kun hänen näköpiiriinsä ilmaantuu uusi, kiinnostava ihailija, hän hakkailee niin paljon kuin pystyy menemättä liiallisuuksiin.
coolsmiley Kyllä näistä aina jotain itsestään tunnistaa.. Smiley
Onnittelut "uudelle" kanta-astroilijalle!! (http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a085.gif)

Oikku67
smitten smitten
tallennettu
Jinx
Vieras
« Vastaus #6 : 13.05.2006 10:58:45 »

Lähde: Jonathan Sternfield: Rakkauden tähtitaivas  Cheesy
tallennettu
metsätonttu
Vieras
« Vastaus #7 : 13.05.2006 12:38:23 »

Kiitos, oikein vahvistui kun luki ystävien ja itsensä horoskooppiluonnetta!
tallennettu
maarita
Astroholisti
*****
Viestejä: 1080



Profiili
« Vastaus #8 : 13.05.2006 12:44:31 »

Kiitos, oikein vahvistui kun luki ystävien ja itsensä horoskooppiluonnetta!

Hei metsätonttu, veit sanat suustani.

Löysin sieltä itseni ja ystäväni.


 smitten    maarita            smitten
tallennettu

*Aurinko, Venus ja Neptunus Neitsyt
*Nouseva Vaaka
*Kuu, Saturnus ja Uranus Härkä
*Merkurius, Pluto ja Ceres Leijona
*Mars Kauris
*Jupiter Oinas
*Chiron Rapu

*Maya, Sininen Magneettinen Kotka
*Kiinalainen Jänis
Rakkauden enkeli
Vieras
« Vastaus #9 : 13.05.2006 12:57:16 »

Kiitos oikein paljon Jinx!  smitten

Härkä on rakentajan/valmistajan merkki. Muinaisina aikoina härkä katsottiin symbolisoivan hedelmällisyyttä. Toisin kuin kiihkeä oinas, härkä on luonteeltaan maanläheinen ja aistillinen; hän on se tasapainottava voima, joka osaa toteuttaa oinaan kanavoimattoman energian käytännössä. Härälle koti on erittäin tärkeä, ja rakastettuna hän on yksi vakaimmista ja tasapainoisimmasta luonteista.

Aistimusvoimaisen ja maanläheisen suhtautumisensa ansiosta härät ovat yleensä taiteellisia ja luovia. Erityisen taitavia he ovat käsistään ja toimivat usein kuvanveistäjinä, keraamikkoina tai puutarhureina. Koska härkä hallitsee kurkkua, ei ole ihmekään, että tämän merkeissä on syntynyt paljon laulajia.

Härkä on uskollinen rakastaja, joka ei syrjähyppyjä harrasta ja odottaa toisilta sitä samaa. Kun hänen sydämensä on löytänyt kodin, siellä se myös pysyy. Härkä tietää turvallisen elinympäristön olevan edellytyksenä aistillisuutensa säilymiselle, josta syystä hän pyrkiikin suojelemaan kaikin keinoin rakkaussuhdettaan. Hän ei pidä suurista muutoksista rakkaus- kuten ei muussakaan elämässään. Härkä on tyytyväinen saadessaan tallustaa kaikessa rauhassa pitkin tuttua niittyä.

Tämän eläinradan merkin feminiininen polaarisuus tekee yhdessä Venuksen – rakkauden ja nautinnon ja taiteiden planeetan – vaikutuksen kanssa härästä voimakkaan ja aistillisen rakastajan. Härkä vaalii suhdettaan kaiken sen voimallisen ja vakaan energian turvin, jollaista tältä maanläheiseltä, kiinteältä merkiltä osaa odottaakin. Turvallisuus on hänelle kaiken perusta; rauhallinen koti ja vakiintunut rakkaussuhde ovat tämän turvallisuuden edellytyksiä. Tämä mutkaton rakastaja on ihastuttava seuralainen, ja hän on yhtä vakaa kuin maa, joskin toisinaan tolkuttoman itsepäinen.
tallennettu
Perhonen
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 366



Profiili
« Vastaus #10 : 13.05.2006 13:11:43 »


KALAT

..Näiden yhteisvaikutuksesta useimmat kalat ovat haaveellisia sekä kiinnostuneita tuonpuoleisesta ja mystiikasta, josta johtuen he ovat herkkiä rakastajia ja usein hyvin viisaita, sillä kaikkien heitä edeltävien eläinradan merkkien viisaus kiteytyy heihin. Kalat ovat helliä, mutkattomia ja usein erittäin viehättäviä.  Smiley

Rakastajana kalat on mielikuvituksellinen ja kekseliäs. Monet ihastuvat häneen, mutta hän sopii vain harvojen kanssa yhteen. Tällä tunteellisella ja helposti haavoittuvalla tähtimerkillä ei ole kuorta suojanaan, kuten kahdella muulla veden merkillä, ravulla ja skorpionilla. Siitä syystä hän pyrkii usein peittämään todelliset tunteensa, joka saa hänet vaikuttamaan syrjään vetäytyjältä. Ja vaikka kaloilla on taipumuksia melkoiseen ujouteen, monet heistä tuntevat vetoa teatteriin; luontaisen, intuitiivisen kykyjensä ansiosta kaloista tuleekin loistavia näyttelijöitä.

Kiitos Jinx  Smiley

Kylläpäs piti monen ystävänki kohdalla paikkaansa  Cheesy

Onnea uudelle kanta-astroilijalle  smitten
tallennettu

Nousumerkki Jousimies.
Aurinko ja Venus Kaloissa, Kuu ja Merkurius Vesimiehessä, Mars Oinaassa.
Fiona
Vieras
« Vastaus #11 : 13.05.2006 17:12:58 »

Tähän asiaan en varmaan ikinä saa 100%:sta varmuutta, mutta onko kalojen kivi todella akvamariini? Joissakin kirjoissa sanotaan, että se on ametisti. Itse ainakin pidän ametisteja hyvin "vetovoimaisina" ja juuri ne minusta kuvaavat kaloja parhaiten.
tallennettu
MillaMiuMau
Kohtuuastroilija
**
Viestejä: 150



Profiili
« Vastaus #12 : 13.05.2006 17:36:54 »

RAPU

22. kesäkuuta – 23. heinäkuuta

Ruumiinosa, jota hallitsee: rinta ja vatsa (ainakin vaivat hallitsee näillä alueilla  Wink)
Paras ominaisuus: uskollisuus Näin olen ystäviltä kuullut  smitten
Onnenpäivä: maanantai  uglystupid2 Ei ikinä!!
Kaupungit: Venetsia, Amsterdam, New York Olen aina halunnut makustaa näihin
Maat: Skotlanti, Hollanti, Uusi Seelanti ja näihin myös  Smiley
Metalli: hopea kaikki koruni taitaa olla hopeaa... :Smiley

Koska Kuu ja näin ollen tunteet hallitsevat rapua, hän on alati muuttuvainen, kuten Kuu itsekin. Tämä on eläinradan laaja-alaisin merkki, jossa yhtyvät äärimmäinen itsevarmuus ja vesimerkeille tyypillinen herkkyys ja mielikuvitus.

Hän laskee mielellään leikkiä, eikä epäröi nauraa itselleenkään.

Rapu on myös taitava perheenhuoltaja, ja talousasioissa hän on suorastaan pistämätön.  Koti on ravulle äärettömän arvokas asia – samoin kuin hänen siellä vaalimansa rakkaussuhde. Koti on hänelle kaikkein pyhin paikka. Rapuun rakastuminen on kuin palaisi takaisin äitinsä rinnoille; niin hellää on hänen hoivansa. Joidenkin rapujen tehtäväkenttänä on koko maailma, toisilla vain koti; oli miten oli, rapu välittää vilpittömästi kaikista läheisistään.

Ainoastaan nämä kohdat allekirjoitan kohdallani ravun luonteenpiirteistä, jotenkin tuntuu, että tuo nousu-härkä on alkanut vaikuttamaan enemmän ja enemmän viime vuosina luonteeseeni  Wink  ja ravusta on enää vaikea itseään tunnistaa.... Sad
tallennettu

Askendentti Härkä
Aurinko Rapu
Kuu Kaksoset
Merkurius Rapu
Venus Kaksoset
Mars Neitsyt
Perhonen
Kanta-astroilija
***
Viestejä: 366



Profiili
« Vastaus #13 : 13.05.2006 19:19:54 »

Tähän asiaan en varmaan ikinä saa 100%:sta varmuutta, mutta onko kalojen kivi todella akvamariini? Joissakin kirjoissa sanotaan, että se on ametisti. Itse ainakin pidän ametisteja hyvin "vetovoimaisina" ja juuri ne minusta kuvaavat kaloja parhaiten.

Olen myös kuullut kyllä juuri tästä AMETISTISTA että se olisi kalojen kivi  Kiss coolsmiley
tallennettu

Nousumerkki Jousimies.
Aurinko ja Venus Kaloissa, Kuu ja Merkurius Vesimiehessä, Mars Oinaassa.
Jinx
Vieras
« Vastaus #14 : 13.05.2006 20:51:50 »

Olkaa hyvä vain!!!!  Smiley
Ajattelin aikani kuluksi yllä olevat horoskoopit kirjoittaa muidenkin luettavaksi.
Aikaa siihen tosiaan meni, mutta kiitokset lämmittävät sydäntäni kovasti!  smitten
tallennettu
Sivuja: [1] 2
  Tulostusversio  
 
Siirry: